Hatalı mıyım?

Cicek Kiz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
7.175
21.641
348
Herkese merhaba, hemen konuya giriyim. Görümcemler dükkanlarını kapatıyorlar malesef Türkiye'nin hali ortada. Eşimde destek amaçlı ara ara yanlarına gidiyor. Ben aracımızı sattığımızdan beri gidemiyorum çünkü Şehrin bir ucunda ben, diger ucunda onlar oturuyor ve uzun otobüs yolculuklari yapamiyorum rahatsızlığımdan dolayı.

Dün sabah yine gitti eşim. Birden akşam rahatsızlandiğıni soyleyen bir mesaj gönderdi. Gelmeye calışıcam dedi bende, yinede haber ver kalip kalmayacağını dedim ve akşam 10.30 da mesaj gönderdim naptın diye, yemek yiyoruz dedi ve başka bişey yazmadi. Aramasını bekledim, aramadı. Gece 1 e kadar belki gelir diye bekledim gelmedi.

Sabah mesaj göndermiş hiç bişey olmamış gibi. Arayıp niye gelmeyeceğini haber vermedin diye trip atiyorum birden bağırmaya başladı hemen kapattim telefonu. Ardından mesaj gönderdim, hem suçlusun hem güçlü tarzında. Kusura bakma ablamlara üzülüyorum gibi bişey yazmış. Eve geldi bugün, sarılıp naptın demesini bekliyorum hiç bişey yapmıyor.

Zaten eve girer girmez direk, ablamlarla şehir dışına gidicez (oğlunun askerde töreni varmis, sende gelir misin dedi, rahatsızım o kadar uzun yolu sıkış sıkış gitmem mümkün değil) gelemem dedim. Onların törene gidecegi tarihte muhtemelen annemle kardesim gelecek, neymiş ailemi arayip gelme dicekmis, o rahat rahat gitsin diye. Ayrica annemler Bu yıl 2. Kez gelecekler evime. Rahatsizliklardan dolayi gelememişlerdi. Eğer onlari ararsan, gelme bu eve Ayrica sen gidebilirsin zaten babam gelmeyecek dedim. İşe gitti biraz önce, saçma sapan bir sürü mesaj göndermiş soğutuyorsun kendinden bilmem ne diye. Istediğim sadece sarılıp kusura bakma demesiydi uzatti da uzatti. Suçlu ben oldum.

Eşyalarımı topla yarin eve gelince (annesinin evi boş) orda kalicam kafami dinlicem fln dedi. Bağırdım çağırdım kapattim telefonu. Uzunca bi mesajda gonderdim (hep ben alttan almak zorundamiyim gibi bir mesajdi) ama hala beni suçluyor gerçekten rahatsızlanmış ama ben kalmak icin bahane uyduruyorsun demisim gibi algılamış. Evlendiğimiz sure boyunca hep göbek bağımız bir gibi dolaşmamiza gerek yok diyen benim, ablasinda kalmasini degil bana en son ne yapacağını haber vermemesi canimı sıktı ama o bunu anlamıyor anlatamıyorum, ne yapayim akıl verin lütfen.

Bunlar hep yuksek beklentiden ve insan kavga etmek isterse milyon tane bahane bulur.Bu sefer de karşılıklı soğukluk oluyor işte.
10.30da naptın diye mesaj atmışsın,yemek yiyoruz demiş, o ara gelecekmisin diyebilirdin.1e kadar beklemişsin,kendi-kendini doldurmuşsun.
Annenlerin gelmesini de birkaç gün erteleyebilirsin veya one çekebilirsin.Veya o gideceği yere gitsin sen de ailenle başbaşa kal ne güzel. Yani bunlardan kavga çıkarırsanız çok yıpranırsınız tuketirsiniz

Neden saat 1 e kadar oturup beklediniz ki eşinizi? Yada hadi oturdunuz beklediniz. Aaat 10.30 da yemek yiyenin orda kalma ihtimali cok yüksek degil mi heleki ortada rahatsizlanmis biri varken? Iki tarafta boş yere kurmuş. Ha "eşyalarimi topla" kısmına gelince: Madem gitmek istiyor kendisi toplasın. Insan gibi oturup konuşmak yerine Eşyalarını toplayıp çıkıp giden bi zahmet de geri gelmesin. Güya korkutacak mi? Ne bu şimdi. Evlilik çocuk oyuncağı değildir

Bunlar hep yuksek beklentiden ve insan kavga etmek isterse milyon tane bahane bulur.Bu sefer de karşılıklı soğukluk oluyor işte.
10.30da naptın diye mesaj atmışsın,yemek yiyoruz demiş, o ara gelecekmisin diyebilirdin.1e kadar beklemişsin,kendi-kendini doldurmuşsun.
Annenlerin gelmesini de birkaç gün erteleyebilirsin veya one çekebilirsin.Veya o gideceği yere gitsin sen de ailenle başbaşa kal ne güzel. Yani bunlardan kavga çıkarırsanız çok yıpranırsınız tuketirsiniz

Zaten onun gitmesi daha iyi olur, ailemle rahat rahat vakit gecirmek istiyorum bir sürü plan yaptim kizkiza takılırız. Aslinda o değil sıkıntı, hep kendisi haklı görüyor. 5 yıldir evliyiz o kadar nadir özür diledi ki. Hiç hata yapmıyormuş gibi davranması beni çileden çıkarıyor artık. Hata yapar ve üste çıkar konu kapanır. Yoruldum artık alttan almaktan, boyle ufak bir seyde patladım sonunda

Neden saat 1 e kadar oturup beklediniz ki eşinizi? Yada hadi oturdunuz beklediniz. Aaat 10.30 da yemek yiyenin orda kalma ihtimali cok yüksek degil mi heleki ortada rahatsizlanmis biri varken? Iki tarafta boş yere kurmuş. Ha "eşyalarimi topla" kısmına gelince: Madem gitmek istiyor kendisi toplasın. Insan gibi oturup konuşmak yerine Eşyalarını toplayıp çıkıp giden bi zahmet de geri gelmesin. Güya korkutacak mi? Ne bu şimdi. Evlilik çocuk oyuncağı değildir
Ozellikle beklemedim, zaten çalışıyordum acaba gelir mi diye düşündüm. Muhtemelen ben yine susayim, konuyu kapatiyım diye gideceğim diyor. Hiç birseyi konuşamamaktan cok yoruldum. Tartışamıyoruz bile düzgünce.

Hatalı değilsin arkadaşım. Hem ne demek eşyalarımı topla? Gelsin kendisi toplasın. Benimki de öyle der, kitaplarımı bi çantaya koy ben ev arayacağım bilmem ne.. Gel kendin topla derim banane? Ben bu anlamsız triplerden çok sıkıldığım için hiç tahammül edemiyorum, gitmek mi istiyorsun al her şeyini git diyorum, sonra gelip sarılıyor. Dengesizler.

Ben şöyle düşünüyorum ablasının durumu malum muhtemelen konuşmaya dalınmıştır...
telefona bakılmamıştır...
Giden o okey ama bekleyen de sizsiniz gelecek misin? yazısınıj yazılması bu kadar zor olmamalı...

ben tam tersini düşünüyorum eğer ben evde teksem ve onu Bekliyorsam adam da rahatsızsa ,ben yazarım...

hem de ailesiyle yani aklından çıkmış olabilir bu durum...

Ablasina gittigini iyi biliyormusun? Burnuma kötü kokular geliyor açikçasi.
Hani bu neyin rahatsiziligida gelemiyor?

Bu asker törenide, simdide annesinin evinde kalmasida bana asiri tuhaf geliyor.

Bence senin esinin birseyler karistiriyor. O günde kim bilir ablasina ogramis, sonrasinda baska birseyler yapmistir kesin. Yani rahatsizligi acillik olmali tekrar eve gelmemek için. Ki hiç öyle birsey yok. Adam ertesi gün sorun olmadan geldi.

Aynisini sen yapsin, eminim yeri gögü yikmisti o.

Cep telefonunu, herseyini takip et. Kokusu çikar bunun.

Hatalı değilsin arkadaşım. Hem ne demek eşyalarımı topla? Gelsin kendisi toplasın. Benimki de öyle der, kitaplarımı bi çantaya koy ben ev arayacağım bilmem ne.. Gel kendin topla derim banane? Ben bu anlamsız triplerden çok sıkıldığım için hiç tahammül edemiyorum, gitmek mi istiyorsun al her şeyini git diyorum, sonra gelip sarılıyor. Dengesizler.
Kendi işlerini kendisi yapar aslinda, ama burda benim gitme diyecegimi bekledi demedim, artik yoruldum hic tartışamıyoruz ki. Biseyler yapıyor ven kizmaya başlayınca ya susuyor ya bağırıp çağırıp odaya kapanıyor. Çok yoruldum düşüncelerimi doğru düzgün anlatamamaktan

Hayır, o hatalı. İçten içe bunu bildiği için üste çıkıyor sizi suçlu çıkarıp. Annemde kalacağım falanda kendince gözünüz korksun diye.

Ablasina gittigini iyi biliyormusun? Burnuma kötü kokular geliyor açikçasi.
Hani bu neyin rahatsiziligida gelemiyor?

Bu asker törenide, simdide annesinin evinde kalmasida bana asiri tuhaf geliyor.

Bence senin esinin birseyler karistiriyor. O günde kim bilir ablasina ogramis, sonrasinda baska birseyler yapmistir kesin. Yani rahatsizligi acillik olmali tekrar eve gelmemek için. Ki hiç öyle birsey yok. Adam ertesi gün sorun olmadan geldi.

Aynisini sen yapsin, eminim yeri gögü yikmisti o.

Cep telefonunu, herseyini takip et. Kokusu çikar bunun.
Evet canim eminim gun içinde enistemle görümcemlede ayri ayri konuştuk hep ordaydi. Söylediğine gore acliktan rahatsızlanmış tum gun dukkan toplayip geç yemek yemisler. Telefonu maili herşeyi ortadadır aklima hic o tarz birsey gelmedi o yüzden

Hayır, o hatalı. İçten içe bunu bildiği için üste çıkıyor sizi suçlu çıkarıp. Annemde kalacağım falanda kendince gözünüz korksun diye.
Peki ne yapmalıyım, nasil davranmalıyım sizce? O kadar agresif biri ki. Hatasini asla kabul etmez asla. Ailesi hep herşeyine tamam demiş, alttan almış. Şimdi benimde öyle davranmami bekliyor

Ozellikle beklemedim, zaten çalışıyordum acaba gelir mi diye düşündüm. Muhtemelen ben yine susayim, konuyu kapatiyım diye gideceğim diyor. Hiç birseyi konuşamamaktan cok yoruldum. Tartışamıyoruz bile düzgünce.

Ben eşlerin birbirlerine böyle duygusal santaj yapmalarını kesinlikle yalnis buluyorum. Esiniz böyle yaparak evliliğinize asıl zarar veriyor. İletişim evlilikte herseydir. Hicbirseyi konuşamıyorsaniz bu ciddi bir sorun. Madem gitmekle tehdit ediyor bunun evliliğe verdigi zarara da katlanmak zorunda. Böyle şeyler evliliği temelinden sarsar. Siz onu gitmekle tehdit etseniz ve kafaniz estiğinde gitseniz o ne hisseder? Insallah arada çocuk yoktur henüz

Ben şöyle düşünüyorum ablasının durumu malum muhtemelen konuşmaya dalınmıştır...
telefona bakılmamıştır...
Giden o okey ama bekleyen de sizsiniz gelecek misin? yazısınıj yazılması bu kadar zor olmamalı...

ben tam tersini düşünüyorum eğer ben evde teksem ve onu Bekliyorsam adam da rahatsızsa ,ben yazarım...

hem de ailesiyle yani aklından çıkmış olabilir bu durum...

Hep ben yazıyorum, hep ben arıyorum. Bir kerede o arayip haber versin istedim. Çünkü bir yere gittigimde haber veririm tahmini ne zaman geleceğimi. Evet ailesiyle ama evde de onu karisi bekliyor, ben boyle birsey yapsam mutlaka kizardi.

Hep ben yazıyorum, hep ben arıyorum. Bir kerede o arayip haber versin istedim. Çünkü bir yere gittigimde haber veririm tahmini ne zaman geleceğimi. Evet ailesiyle ama evde de onu karisi bekliyor, ben boyle birsey yapsam mutlaka kizardi.
Eşiniz istediğiniz gibi biri değil malesef ne diyelim...
Evlenmişsiniz yapacak bir sey yok

Ben eşlerin birbirlerine böyle duygusal santaj yapmalarını kesinlikle yalnis buluyorum. Esiniz böyle yaparak evliliğinize asıl zarar veriyor. İletişim evlilikte herseydir. Hicbirseyi konuşamıyorsaniz bu ciddi bir sorun. Madem gitmekle tehdit ediyor bunun evliliğe verdigi zarara da katlanmak zorunda. Böyle şeyler evliliği temelinden sarsar. Siz onu gitmekle tehdit etseniz ve kafaniz estiğinde gitseniz o ne hisseder? Insallah arada çocuk yoktur henüz
5 yıldır kendimizi hazır hissettiğimiz için çocuk düşünmedik. Birseye üzülürüm teselli etmez, ağlarım gelip sarılmaz. Takdir etme huyuda yok. Kendi kendime tartışıp, kendi kendime barisirim. Ozur dileme gibi bi huyu yok. Bu yaşananlarda tuz biber oldu.

Son düzenleme:
Back
X