• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hatamı görebilmem için yardımcı olur musunuz?

tombilibaykus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
1.393
1.161
53
39
Merhaba Hanımlar
Mereden başlasam bilemiyorum ama sizi yormamak için en baştan başlamayacağım ama böyle bir döngüm var hep benim.nedendir bilmiyorum.
Mesela yonetici oldum ve yanima iki tane yardimci verildi.Gercekten tum isi agirlastiran,tane tane her seyin soylenmesi gereken insanlardi.mesela bir dosya hazirlanacak tek tek soylemelisiniz akledip yapkaz ya da yapmak istemedi.inanin yoruldum hem de cok.
Kiracim var yine ayni modelde.tavani yonetime soyleyin yaptirin akar dedim.ben sehir disindayim.duvar resmen kusmus yaptirmamis.evi bosaltti camlari acik birakmis komsular ariyor.ev ne halde kimbilir.
Bana emanet bir sey varsa ya da bi is yapacaksam tam yaparim ne bileyim yormam karsi tarafi bana soylemesine gerek kalmaz ondan mi acaba herkese her seyi soylemeli miyim?camlari kapatin cikarken falan diye mesela.
Bunun gibi pek cok ornek.eski esim mesela evde priz cikardi tamir et demesem gorup yapmazdi.hos desem de en son ben yapardim yine yapmazdi.
Çok yoruldum.hayatim boyle gecti resmen ve ben bu yuklerden dolayi cok seyden vazgectim kendimi ozgurlestirmek adina.
Neden boyle?

Herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz, insanların %90ı böyle. Bunu bilip ona göre tedbir almalısınız. Kendinden başkalarını da düşünen ve görev bilinci olan insanlarla karşılaşırsanız da sevinip öyle insanları çevrenizde tutmaya çalışın.

Merhaba Hanımlar
Mereden başlasam bilemiyorum ama sizi yormamak için en baştan başlamayacağım ama böyle bir döngüm var hep benim.nedendir bilmiyorum.
Mesela yonetici oldum ve yanima iki tane yardimci verildi.Gercekten tum isi agirlastiran,tane tane her seyin soylenmesi gereken insanlardi.mesela bir dosya hazirlanacak tek tek soylemelisiniz akledip yapkaz ya da yapmak istemedi.inanin yoruldum hem de cok.
Kiracim var yine ayni modelde.tavani yonetime soyleyin yaptirin akar dedim.ben sehir disindayim.duvar resmen kusmus yaptirmamis.evi bosaltti camlari acik birakmis komsular ariyor.ev ne halde kimbilir.
Bana emanet bir sey varsa ya da bi is yapacaksam tam yaparim ne bileyim yormam karsi tarafi bana soylemesine gerek kalmaz ondan mi acaba herkese her seyi soylemeli miyim?camlari kapatin cikarken falan diye mesela.
Bunun gibi pek cok ornek.eski esim mesela evde priz cikardi tamir et demesem gorup yapmazdi.hos desem de en son ben yapardim yine yapmazdi.
Çok yoruldum.hayatim boyle gecti resmen ve ben bu yuklerden dolayi cok seyden vazgectim kendimi ozgurlestirmek adina.
Neden boyle?
Aşırı sorumluluk sahibi olmanın zararları.. Bu hep böyledir, çok başarılı becerikli insanlar özellikle hayatlarına tam zıt oldukları olay ve kişileri çekerler, çekim yasası gibi bişey bu , mesela eşim aşırı aşırı titiz ve sorumluluk sahibidir ben ise fazla kasmıyorum eskisi gibi, kendimi rahat bırakmış durumdayım, eğer evlenmeden önce değişmeyi seçmeseydim bugün rahat ve umursamaz olan kişi ben değil eşim olacaktı, yani sizin enerjiniz ne yöndeyse karşı tarafta ona göre bir role bürünüyor, siz değişin ki karşınızdaki insanların rolleri de değişsin, insanlar size güvenmekten vazgeçsinler, unutmayın herşey zıttı ile kaimdir...

İş için daha yeni öğreniyor gibi düşüneceksiniz. Böyle böyle işi kapacaklar. Yok eğer nitelikli olacak gibi değillerse personel değişikliği istersiniz. Kiracı örneğinizdeki gibi sorumsuz insanlar çok var. Sizlik bir durum değil. Devamlı komutla hareket edecekler anlaşılan.

Kendimden örnek vereyim. Apartmanda onarılması gereken bir yer var. Bir kere ben bu halimle denedim ve ama geçiciydi. Haliyle tekrar bozuldu. Zararı bana dokunmuyor aslında. Gelin görün ki kimse kılını kıpırdatmıyor. Bu işten zarar gören kişi bekliyor ki önceden orayı tamir ettiren yine tamir ettirsin.

Bir işi biri yapıversin hemen ona kitleniyor maalesef. Bir de bazıları cidden akıl edemiyor. İş yükü başkalarına biniyor haliyle ve cidden bu çok yorucu. Bazen akışına bırakmak gerekiyor. Diğerleri de sorumluluk almalı.

Back
X