• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hava atan akraba ...

Merhaba . Bugün akrabam aradı dedi işte neresi çıktı falan . Dedim ascilik okuyacağım. İşte niye hemşirelik yazmadın, devlete niye girmedin , hemşire falan olsaydın ya dediler . Bende dedim ki istemiyorum . Neyse . Çocuğu güzel sanatlar lisesi kazandı. . Onunla hava atıyor. Benim çocuğum kazandı sen asci olup ne yapacaksın vs. Dedim ki onun hali benden beter bu devirde güzel sanatlar lisesi okunur mu ? Millet hemen iş hayatına girmeye bakıyor. Liseyi bitirecekmis. Şirketlere girecekmiş. İşte ayakkabı tasarimi çizimi vs yapacakmış. Dedim yani beni küçümsüyor sun ama o da kolay değil. Hava atıyor bana . Çizimleri üniversite düzeyindeymis falan filan. Dedim sen kendi kızını hemşire yap bana karışma. Acayip sinirlendim ya. İşte diyor ki benim kızım okuyacak şirkete girecek . Araba tasarlayacak, ayakkabı tasarlayacak dünyanın parasını alacak . He liseden mezun herkesi ise sokuyorlar . Keşke öyle olsa . Artık üniversitenin veya yüksek lisans yapmanın pek önemi kalmadı. O devir eskidendi. Cocukcagiza da her şey çok kolay gibi lanse ediyorlar. Liseden mezun olur olmaz şirkete gireceğim sanıyor.dedim bunun daha ünisi var dereyi görmeden paçayı sıvamışlar
akraba akreptir 😂

Ben buna hastayım ya.
Çevremde herkese diyorum asla asla asla yapamazsınız ama dinlemeyip dgs diyorlar.
Dgs ile geçiş yapabilecek insan zaten o bölümü kazanabilecek seviyede oluyor.
Bu dediğiniz her bölüm için geçerli değil ama.
Mesela ben Sağlık Yönetimi okuyabilirdim ama özellikle Tıbbi Sekreterlik okudum çünkü lisansın kpss ataması yok. Önlisans okuyup atandım şimdi de DGS ye girip lisansa tamamlamayı istiyorum sırf maaşım artsın diye. Ama mesela 2 yıllık adalet okuyup Hukuka tamamlıcam diyenlere bende gülüyorum 😁

Back