Merhaba . Bugün akrabam aradı dedi işte neresi çıktı falan . Dedim ascilik okuyacağım. İşte niye hemşirelik yazmadın, devlete niye girmedin , hemşire falan olsaydın ya dediler . Bende dedim ki istemiyorum . Neyse . Çocuğu güzel sanatlar lisesi kazandı. . Onunla hava atıyor. Benim çocuğum kazandı sen asci olup ne yapacaksın vs. Dedim ki onun hali benden beter bu devirde güzel sanatlar lisesi okunur mu ? Millet hemen iş hayatına girmeye bakıyor. Liseyi bitirecekmis. Şirketlere girecekmiş. İşte ayakkabı tasarimi çizimi vs yapacakmış. Dedim yani beni küçümsüyor sun ama o da kolay değil. Hava atıyor bana . Çizimleri üniversite düzeyindeymis falan filan. Dedim sen kendi kızını hemşire yap bana karışma. Acayip sinirlendim ya. İşte diyor ki benim kızım okuyacak şirkete girecek . Araba tasarlayacak, ayakkabı tasarlayacak dünyanın parasını alacak . He liseden mezun herkesi ise sokuyorlar . Keşke öyle olsa . Artık üniversitenin veya yüksek lisans yapmanın pek önemi kalmadı. O devir eskidendi. Cocukcagiza da her şey çok kolay gibi lanse ediyorlar. Liseden mezun olur olmaz şirkete gireceğim sanıyor.dedim bunun daha ünisi var dereyi görmeden paçayı sıvamışlar