Havadan kucağıma düşen ufaklık!?

valarmorghulis93

Valar Morghulis
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2012
1.178
890
123
Arkadaşlar iyi akşamlar...

Az önce evime girerken bisey düştü yukarıdan bir baktım guguk kuşu e havada maglum soğuk disarda köpekler var bir suru baktım uçmayı eve aldım.
2 tane sultan papağan var yaklaştırır yanlarına ama çok korktular bi tanesi daha pısırık o daha da bir korkar gibi ötmeye başladı :rolleyes:

İşin aslı küçükken bir tane guguk kuşu vardı böyle aynı şekilde kanadı kırıktı onu iyileştirdim hayal meyal hatırlıyorum buğday vermiştim o zaman yemesi için.
Böyle bi olay başına gelen varmı ?
napiym ben bu ufakliga?
Yemek için ne veriym kanadını falan kontrol ettim ama bi sorun yok gibi çok üşüdü de mi bu hale geldi acaba :KK64:

Biz de kanadı kırık martı bulmuştuk aptal çocuklar eziyet ediyordu, çok korkmuştu kuzum, eve aldık karpuz falan verdik nasıl geziyordu evde. Sonra veterinere götürdük baktılar iyileştirdiler sonra doğaya saldık. Siz de götürebilirseniz veterinere götürün derim.

Belki de senin geçmişte böyle bir iyilik yapman, bu yardımına muhtaç kuşu da sana çekmiştir. Ne güzel, doğanın doktoru gibisin :)
:( bilmiyorum belki ama hicbisey yemedi şu bile içmedi. Veteriner bu saatte bulamam :(
Bi kuşu da iyileştirmedim o ellerimde verdi canını tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum :KK42:
Biz de kanadı kırık martı bulmuştuk aptal çocuklar eziyet ediyordu, çok korkmuştu kuzum, eve aldık karpuz falan verdik nasıl geziyordu evde. Sonra veterinere götürdük baktılar iyileştirdiler sonra doğaya saldık. Siz de götürebilirseniz veterinere götürün derim.
Bu saatte veteriner bulamam hele bu havada çoğu öğlen kapatıp gidiyor burda zaten pek veteriner yok :( umarım aramızdan veteriner olan biri çıkarda yardım eder...
Evde kiyma varsa kiyma ver küçücük. Ya da kiyma ufakliginda tavuk, et ne varsa. Guguk kuslari etçildir. Bir de buradan tüm kus bulanlara uyari olsun kuşlara bulgur vermemeye dikkat edin. Şişiyor hayvanın içinde.
Kıymayı deneyeyim bunu bilmiyordum ben kuş yemi verdim ama yok yemiyor :(

Oyy kiyamam onaa..
Nasil merhametlisiniz masallah. ben olsam alir miydim acaba diye gecti aklimdan bi an ;) alir anneme gotururdum diyiverdim.. biyerine zarar veririm diye ;)
sicakta kendine gelsin biraz, sonra biseycigi yoksa yer heralde.. biraz bekleyin isterseniz kendine gelsin..

Buğday veriyoruz biz guguk kuşlarına. Kapisa kapisa yiyorlar. Evde varsa verebilirsiniz veya diğer kuşların yeminden yemezler mı ki :) Kanadında bir sorun yoksa belki kavga etmiştir arkadaşları ile. Kuşlar bu kıs vakti yem bulunca heleki yem az ise kavga ediyorlar. Birbirlerini gagaliyorlar. Belki böyle bir şey olmuştur. Olmasin tabii böyle bir şey o_O çok tatlısınız :anneadayı:

:KK43: bilmiyorum belki ama hicbisey yemedi şu bile içmedi. Veteriner bu saatte bulamam :KK43:
Bi kuşu da iyileştirmedim o ellerimde verdi canını tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum :KK42:

Bu saatte veteriner bulamam hele bu havada çoğu öğlen kapatıp gidiyor burda zaten pek veteriner yok :KK43: umarım aramızdan veteriner olan biri çıkarda yardım eder...

Kıymayı deneyeyim bunu bilmiyordum ben kuş yemi verdim ama yok yemiyor :KK43:
Kıymayı verirken cımbız gibi birşeyle yukaridan tutarak vermeyi dene eğer çok küçükse. Genelde çok obur olurlar. Ve yine küçükse tahil verme asla. Büyükleri yiyebilir ama yavruya zarar verir.

Oyy kiyamam onaa..
Nasil merhametlisiniz masallah. ben olsam alir miydim acaba diye gecti aklimdan bi an :KK66: alir anneme gotururdum diyiverdim.. biyerine zarar veririm diye :KK66:
sicakta kendine gelsin biraz, sonra biseycigi yoksa yer heralde.. biraz bekleyin isterseniz kendine gelsin..
Teşekkür ederim :) yarım saat geçti gerçi ama yok hala öylece oturuyor :( bilemedim napiym

Buğday veriyoruz biz guguk kuşlarına. Kapisa kapisa yiyorlar. Evde varsa verebilirsiniz veya diğer kuşların yeminden yemezler mı ki :) Kanadında bir sorun yoksa belki kavga etmiştir arkadaşları ile. Kuşlar bu kıs vakti yem bulunca heleki yem az ise kavga ediyorlar. Birbirlerini gagaliyorlar. Belki böyle bir şey olmuştur. Olmasin tabii böyle bir şey o_O çok tatlısınız :anneadayı:
Buğday da koydum kuş yeniden koydum so hay çekirdek de koydum oturuyor oyle dokunmadı hiçbirine :(

Kıymayı verirken cımbız gibi birşeyle yukaridan tutarak vermeyi dene eğer çok küçükse. Genelde çok obur olurlar. Ve yine küçükse tahil verme asla. Büyükleri yiyebilir ama yavruya zarar verir.
Yok canim yavru olduğunu sanmıyorum baya büyük telefondan baktım resim yüklemeye calistim yapamadim... nasi tatlı ve güzel bir görsen parıldayan sedefli tüyleri :KK37: yetiskin kesin baya ağır bide 300 gram vardır herhalde :)

Konuyu okuduğumdan beri guguklu saat sesi çıkarıyorum içimden :deli:

Ben de kuşçuyum senin gibi, keşke benim de kafama guguk kuşu düşse.

IMG_20170206_211033_079.webp

Konuyu okuduğumdan beri guguklu saat sesi çıkarıyorum içimden :deli:

Ben de kuşçuyum senin gibi, keşke benim de kafama guguk kuşu düşse.
:D hahahah düşer düşer siz yeterli yardım etmeyi isteyin ben eve çok şey getirdim :KK49:annemin alerjisi olmasına rağmen kediler köpekler kaplumbağalar civcivler kuşlar tavşanlar :deli::halay:fotoda yükleyebildim şükür

Back
X