havalar soguduu...

Bexy

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
3.623
27.687
508
Günaydın KK nın güzen hatunları..
3 gün önce eşimi askere gönderdim. Şuanda kv yanındayım. Anneme gidemiyorum çünkü annem taaa diyarbakırda abimin bebegine bakıyor yaza kadar yok.
Bende kv yaninda kalmaya mecbur kaldım.
Burası küçük bir sehir ve biz bu sehirde bi köyde yasiyoruz. Köy evi malumunuz sobalı. Ee haliyle havalar sogudu son günlerde ve benim 3 aylık bir bebegim var. Kv alt kata salona soba kurdu. Ama evde eşimin amcası iki tane kayanım ve kayınpederim var ve hep evdeler yani hiç birisi çalışmıyor. Bebegim kız oldugu için yanlarında altını degistiremiyorum emziremiyorum hiç rahat edemiyorum. Kv bizim odamiza soba kurmuyor. Neymiş efendim bacalara taş doldurmuşlar. Salonun üstündeki oda da kücük kaynım kalıyor. Oda çok inatçıymıs vermezmiş odasını falan diye bahaneler uretiyorlar. Inanın bebegim sabah 3.5 da uyandı soguktan elleri ayakları buz gibi olmuş. Battaniyeyle ne kadar sarsamda yanımda yatırsamda. Ki bu çok tehlikeli biliyorum ama çok üşümüştü. Üsüdügü icin karin agrisindan uyuyamadı. Taa ki sabah 5te indim alt kata yaktim sobayı tabi benim gibi hic soba yakmamis birinin soba yakmasi 2 saatimi aldi cocugun uykusu iyice açıldı. Şu saat oldu oda anca ısınmaya başladı.
Bu arada kv kp yukarda konusuyor duyuyorum. Kp diyor git cocuk usudu gelin sobayi yakamiyor. Kvnin cevabı aman banane anası degil mi yaksın napiyim uyucam ben. Ev agaç olunca hersey boyle net duyuluyor.

Gelelim asıl meseleye. Simdi bunlar bize soba kurmuyor.
Ufo yu kullanamiyorum odamdaki priz calismiyor. Kv buyuk kaynimin odasini kullandim diye arkamdan iki ton laf etti gecen gun. Yok faturayi kim oduycekmis yok efendim israfciymisim eskiden onlarin cocuklati donarmışta soba yakmazlarmis.
Dün halamjn gelini geldi sen nerde yatiyorsun hava cok soguk bebek usur salonda yat dedi. Bende burda oturuyorlar o zaman herkesin 9 da yatmasi gerek ben 9da odada bebegi uyutmaya basliyorum anca 10da uyuyor dedim. Kimse cevap tepki vermedi. Napayim yani salonda mı yatayım herkesin içinde. Ben yatak yorgan getirince bunlar utanıp yatsınlar diye odalarına bile gitmez ki. Hele bir amca var baş belası bagira bagira televizyon izler küfür eder. Kendi kendine...
Bebegim sesten zaten uyuyamaz. Kp soyledim odamdaki prizide yapmiyor. Biliyorlar cunku ufo takicam.napcamı sasirdim. Eşime soyledim mecbur kurcaklar cocuk hastami olsun dedi. Ama bunlara soyluyorum soyluyorum kimsenin umurunda degil.

Kusura bakmayın uzun oldu.
:cry::KK42:

Eyvah
Insallah esin kisa donem yapiyodur
Valla sende konu bitmez uzun donem ise
Asker beklemek zaten igrenc bi süreç
Bi de bu esnada kv evinde ve bebekle olman çifte zor yapar senin durumunu

Kendi evin var mi? Varsa nerde?
Annen Diyarbakıra gitmiş ama evi nerde?
Git o evde dur madem
Neden böyle koloni gibi yaşamak niyetindesin? Amcalar kayinbiraderler offf hiç rahat değil

Ben eşim askerdeyken kendi evimde babam ve annemle kaldm da kafayi yiyordum seni dusunemiyorum bile

Bu durumda evinde kalman daha iyi değil mi? Valla bunların ağız kokusunu çekeceğime tek başıma otururum evimde.
Madem bu derece düşüncesizler eşin telefonda sana söylemek yerine arıyacak babasını söyleyecek. Sizi onlara emanet etmeyi biliyor.

Ben köyde değilim ama ben bile gece bebeğim üşümesin diye ne kadar uğraşıyorum. O bebek hasta olduğunda onlar mı çekecek kahrını?
Ya da eşin pasifse anlamalarını beklemeyip sen söyleyeceksin. Bebeğin için çaçeronluk yapıp prizi yaptıracaksın.

Gerçi ben onlara minnet etmez öğrenir kendim yaparım prizi o ayrı. Elinin altında internet var sonuçta. Bak bir sürü alternatif.

Sen neden eşinin ailesinin yanında kalıyorsun? Eşin yokken sana ve çocuğun bakımına destek olsunlar diye mi? E destek yoksa aksine çocuk hasta olacaksa ve sağlığı tehdit altındaysa kalmanın anlamı ne ki? Tek başıma kalmaya korkarım'cılardan değilsindir umarım. Korku morku hiçbirşey el kadar çocuğun sağlığından kıymetli değil çünkü. Kendi evine git, çocuğunla doğru düzgün bir ortamda ilgilen

Benim de bebeğim 3 aylık. Ben olsam herkes salonda otururken ya benim odayı ısıtmanın yoluna bakın ya da ben evime gideyim; gerçi gitsem size laf söz olur cimriliklerinden kaçıp gitti olur diyin.

Evine dönmen mümkün değilse eşin kati bir surette sana sobalı oda ayarlamalarını söylesin. Bu ne böyle ya! El kadar bebeğe de mi kimse acımıyor? Prizin bile olmadığı odayı sizi veriyorlar. Allahtan korksunlar biraz.

Ya eşinizle konuşun sözünü geçirsin ya da resti çekip evinize gidin.

Eyvah
Insallah esin kisa donem yapiyodur
Valla sende konu bitmez uzun donem ise
Asker beklemek zaten igrenc bi süreç
Bi de bu esnada kv evinde ve bebekle olman çifte zor yapar senin durumunu

Kendi evin var mi? Varsa nerde?
Annen Diyarbakıra gitmiş ama evi nerde?
Git o evde dur madem
Neden böyle koloni gibi yaşamak niyetindesin? Amcalar kayinbiraderler offf hiç rahat değil

Ben eşim askerdeyken kendi evimde babam ve annemle kaldm da kafayi yiyordum seni dusunemiyorum bile
Tek basima kafayi yemek uzereyim 1 aydir burdayim. Guya kv bize cok iyi bakarmis hatta atanıp giderken neymis bebegimi onlara birakicakmisımda bi bebek daha yapicakmisım. Bak bak laflara bak. Hic heveslenmeyin birakmam cocugumu kimseye benimle gelir benimle gider dedim. Neymis burda köy okulunda okuturlarmis bizden iyi bakarlarmis biz calisalim para gonderelim yetermis. Hayale bak. Ben calosirsam cocugumida krese yollarim sana mi birakirim pis kaynana

Benim de bebeğim 3 aylık. Ben olsam herkes salonda otururken ya benim odayı ısıtmanın yoluna bakın ya da ben evime gideyim; gerçi gitsem size laf söz olur cimriliklerinden kaçıp gitti olur diyin.
Evimizi bosalttik :(
Babam yalniz kaliyor esim oraya gitmeme izin vermiyor :( baska bir sehirde :(

Kızlar onu dipnot düşmeyi unutmuşum. Eşim Karsa atandı. Lojmanda kalıyorduk evi boşalttık esyalar bir depoda kalıyor :(
Abim izmirde bayramda esimle konustu alayim arada bizde kalsın diye ama esim abime olur demesine ramen bana sakın gitme dedi :(

Kalkın gidin abinize. Sonra da abim aradı ona olur demişsin. Son otobüse yer buldum, seni aramaya fırsat kalmadan apar topar gittim deyin. Bu arada yengenizi nasıl bilirsiniz? O kadar yol tepip bir de mahkeme suratı gibi bir yengeyle karşılaşmayın?

Eşiniz de bebeği buz gibi odalarda yatırırım ama yine da göndermem mi diyor? Hayret bir şey ya

Canım kars çok güzel bir memleket babam oralı ayrıca bende asker eşiyim karsın lojmanlari ve içindeki imkânlari çok iyi,kaynimlar bu sene oradan tayin olup başka memlekete gittiler üzülerek hemde sen neden gitmedin esinle hem iki yıllık orası cokta değil,bebeğine yazık sana yazık ..

Odana soba kurulmazsa iki üç güne Doğru abine git. Çocugun halini sen değil ben görüyorum de. Bunlara kendi ailesinin sebep oldugunu odasına bir soba bile kurulmadıgını kurdurulmadığını onun sözü geçmeyen evde diğer kardeşinin odasını bile vermeyeceğini söyleyin ve doğru abiye. Bebeğinizden önemli mi allahaşkına kocanızın lafı. Biraz abinizle biraz annenizin evinde kalın ne olur. Köyde sobalı kayınvalide yanında bir de anlayışsız ve acımasızlar neden kalıuosun. Bu çok saçma. Başlarım kocanın zihniyetine. Askere gidince kadın kayınvalideye emanet edilir mantığına kıl oluuorum. Kendi başına kalsa .. olur çünkü. Abine bile hayır demiş. O cevabı abinin yüzüne deseydi ya

eskaram eskaram canım evde topraklı prizlerden takılı yeni priz aldım ama nasil takacagim bilmiyorum sagol bir arastirayim nasil yapacagımı insallah yaparım.
Annem yeni gitti normalde annemin yaninda kalacaktim. Abimler kaza yapmis annem acil gitmek zorunda kaldı. Yoksa zaten bu insanlarin yaninda kalmazdım :(

Abim ve esi cok ısrar ediyor gel diye. Abim ben seni arabayla alırım geride birakirim diyor. Baska sehirlerde olmasina ramen ama esim asla gitme diyor.
Ilk soba kuramayiz dediler bende herkesin icinde soyledim o zaman bende burda durmam giderim dedim. Sonra kurariz hele bi havalar sogusun falan dediler. Simdi gitcek yerim yok burda kalicam mecburum diye kurmaktan vazgecmisler. Soba yokmus onu bile dediler. Komur sobasi varmis komur yokmus odun yakiyorlarmis yakamazmisim ben o sobayi vs vs bahaneleri bitmiyor inanın

Odana soba kurulmazsa iki üç güne Doğru abine git. Çocugun halini sen değil ben görüyorum de. Bunlara kendi ailesinin sebep oldugunu odasına bir soba bile kurulmadıgını kurdurulmadığını onun sözü geçmeyen evde diğer kardeşinin odasını bile vermeyeceğini söyleyin ve doğru abiye. Bebeğinizden önemli mi allahaşkına kocanızın lafı. Biraz abinizle biraz annenizin evinde kalın ne olur. Köyde sobalı kayınvalide yanında bir de anlayışsız ve acımasızlar neden kalıuosun. Bu çok saçma. Başlarım kocanın zihniyetine. Askere gidince kadın kayınvalideye emanet edilir mantığına kıl oluuorum. Kendi başına kalsa .. olur çünkü. Abine bile hayır demiş. O cevabı abinin yüzüne deseydi ya

Aynen oyle abim once benimle konustu esim yokken annem gidince nerde kalcaksin diye dedim boyle boyle o zaman bize gel dedi eşide cok istiyor yeni evliler o sehirde kimse yok cok sıkılıyorum banada iyi olur falan dedi. Tamam dedim soyleyin ben gelirim dedim. Abime gelir biraz orda biraz burda kalır kardeşim falan dedi. Eve gelirken bana gitme kalma baska sehirde geri nasil gelceksin kis gunu vs vs dedi diyorum abim birakicakmis istanbula giderken. Ona guvenip gidemezsin cocukla yollarda kis gunu sefil olursun falan dedi :(
Abimle konusacagim tekrar suan istanbuldalarmis izmire giderken alsinlar beni :(

Kalkın gidin abinize. Sonra da abim aradı ona olur demişsin. Son otobüse yer buldum, seni aramaya fırsat kalmadan apar topar gittim deyin. Bu arada yengenizi nasıl bilirsiniz? O kadar yol tepip bir de mahkeme suratı gibi bir yengeyle karşılaşmayın?

Eşiniz de bebeği buz gibi odalarda yatırırım ama yine da göndermem mi diyor? Hayret bir şey ya
Canım yengem gayet iyi o cagirdi zaten esimim askere gidecegini ogrenince. Yeni evliler zaten oda canim sıkılıyor gel diye ısrar ediyor. Oyle birsey yapsam emrivaki yaptim diye etmedigi kalmaz gelince bir ton suratini cekerim en iyisi gönlünü yapıp gitmem. Zaten gidersem otobusle gitmiycem abim gelip alıcak

Canım kars çok güzel bir memleket babam oralı ayrıca bende asker eşiyim karsın lojmanlari ve içindeki imkânlari çok iyi,kaynimlar bu sene oradan tayin olup başka memlekete gittiler üzülerek hemde sen neden gitmedin esinle hem iki yıllık orası cokta değil,bebeğine yazık sana yazık ..
Canım esim karsta asker degil. Karsa memur olarak atandı suan kısa dönem askere gitti. Baska bir sehirde. Gelince Karsa tasinacagız.

Back
X