Havlama sesine çare var mı ??

RENEWA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2016
101
187
33
48
Merhaba , aranızda köpek beslemekte tecrübeli arkadaşlar vardır. Lütfen bir akıl verin.
Yaklaşık 1,5 ay önce 2 aylık bir golden sahiplendik. Sitede bir dairede oturuyoruz ve alt kat komşumuz bizi sürekli site güvenliğine ve polise şikayet ediyor. Havlama sesinden rahatsız oluyormuş. En son geçen akşam kapımızı tekme ve yumruklarla alacaklı gibi çaldı . Ve o gürültüye hem ben hem köpek çok korktuk. Güvenliğe tutanak tutdurdum ama polis çağırmadım.
Daha çok küçük hiç bir komuttan henüz anlamıyor . Böyle sürekli havlama krizlerinde onu susturmak için neler yapabilirim fikir verebilirseniz çok mutlu olurum . Şimdiden teşekkür ederim .

yeter artık diye bağırdığımı hatırlıyorum ama kapıyı yumruklayıp beklemeden aşağı inmişti bile

İşte bu yüzden bazı hayvanlar doğayla içiçe,mesela müstakil bahçeli evlerde yetişmeli.
Hayvana da günah eve tıkılıp kalıyor, size de yazık başetmek de kolay değil,komşular da haklı hastası var,bebeği var,sınavı var vs...
hayvan dusmani ilan edecekler belki ama alakasi yok. mahallemdeki tum kedi kopekleri kendim beslerdim. simdi 2 bebeyle ancak haftada bir biseyler verebiliyorum neyse ben de sizinle ayni fikirdeyim. apartman dairesinde gunde 2 kez disari cikmayla o hayvanlar mutlu olamiyor. ben cocuklarimin enerjisini atmak.icin saatlerce bu sogukta disarda duruyorum hayvan 2 kosmayla ne enerjisini atabiliyor ne de mutlu olabiliyor. mustakil dogayla icice yasamali o canlar. ozellikle buyuk kopekler.

neyse konu sahibi bildigim kadariyla bu konuda egitim veren yerler var duyarsizlastirma diyorlar sanirim. bu arada eger apartman veya site yonetmeliginizde hayvan besleme ile ilgili kural varsa komsunuz hakli cikabilir.

İşte bu yüzden bazı hayvanlar doğayla içiçe,mesela müstakil bahçeli evlerde yetişmeli.
Hayvana da günah eve tıkılıp kalıyor, size de yazık başetmek de kolay değil,komşular da haklı hastası var,bebeği var,sınavı var vs...
Sokaklarda heder olmasındansa evde tıkılıp kalması daha iyi bence :/

bunu farkettiğimizden beri bi taraftan da ev bakıyoruz. Ama öyle hemen uygun evi bulup çıkmak kolay değil. acil olarak havladığı anlara müdahale etmemiz lazım. Tabi ki kimseyi bilinçli olarak rahatsız etme niyetinde değiliz.

bunu farkettiğimizden beri bi taraftan da ev bakıyoruz. Ama öyle hemen uygun evi bulup çıkmak kolay değil. acil olarak havladığı anlara müdahale etmemiz lazım. Tabi ki kimseyi bilinçli olarak rahatsız etme niyetinde değiliz.
Doğrudur.
İnşallah bir an önce uygun bir ev bulup gidersiniz.
Gerçekten insanlar çok zor durumda kalıyor. Bazıları benim gibi ayıp olmasın,tartışma çıkmasın diye sesini çıkarmıyor ama gerçekten biraz etrafı düşünmek gerek.

Köpek için iyi ama insanlar için kötü...
Fakat zaten hayvanların yaşama alanını istila edip onlara bu acımasız hayatı layık gören insanlar olduğu için ben üzülmüyorum açıkçası. Ben de insanların gürültüsünden, laf anlamazlığından rahatsız oluyorum. Keşke onlar da doğada yaşasa mesela...

hayvan dusmani ilan edecekler belki ama alakasi yok. mahallemdeki tum kedi kopekleri kendim beslerdim. simdi 2 bebeyle ancak haftada bir biseyler verebiliyorum neyse ben de sizinle ayni fikirdeyim. apartman dairesinde gunde 2 kez disari cikmayla o hayvanlar mutlu olamiyor. ben cocuklarimin enerjisini atmak.icin saatlerce bu sogukta disarda duruyorum hayvan 2 kosmayla ne enerjisini atabiliyor ne de mutlu olabiliyor. mustakil dogayla icice yasamali o canlar. ozellikle buyuk kopekler.

neyse konu sahibi bildigim kadariyla bu konuda egitim veren yerler var duyarsizlastirma diyorlar sanirim. bu arada eger apartman veya site yonetmeliginizde hayvan besleme ile ilgili kural varsa komsunuz hakli cikabilir.

Teşekkür ederim . Veteriner 6 aylık olduktan sonra eğitime gidebilir dedi. Sitede hiç yoksa 50 -60 tane köpek var. Zaten bence sorun köpekte değil bu komşu bayram tatilinde biz şehir dışında olduğumuz zamanda gürültüden şikayet etmiş ev sahibine bizi aratmıştı. Adama şehir dışındayız deyince özür dileyip kapatmıştı. Ama şimdi sağlam bir bahanesi var . Köpek havlaması.

Teşekkür ederim . Veteriner 6 aylık olduktan sonra eğitime gidebilir dedi. Sitede hiç yoksa 50 -60 tane köpek var. Zaten bence sorun köpekte değil bu komşu bayram tatilinde biz şehir dışında olduğumuz zamanda gürültüden şikayet etmiş ev sahibine bizi aratmıştı. Adama şehir dışındayız deyince özür dileyip kapatmıştı. Ama şimdi sağlam bir bahanesi var . Köpek havlaması.
adam hasta demek ki size takmis. yapacak biseyvyok. siz de disinizi gostermelisiniz. boyle tipler baska turlu susmaz

Buyuk kopekler apartmana uygun degil ,bahceli evde bakilmali. Arada cikip hoplayip ziplamali,kosmali. Sıkılıyor hayvan evde havlar tabi. Bence onu uygun birine shaiplendirip kucuk ,evde bakmaya daha uygun bir kopek alin.

oyleyse dayak istiyormus cani. Insallah sokak kopekleri isirir da , kuduz muduz butun asilari olmak zorunda kalir.

Sokaklarda heder olmasındansa evde tıkılıp kalması daha iyi bence :/

Konu sahibi bir sokak kopegini kurtarmis olsa bir nebze anlarim ama golden cinsiymis köpüş. Almasa sokaklarda heder olmazdi. Ben de kopeklerin bahceli evlerde bakilmasindan yanayim acikcasi.

Bir evcil sahibi insani asla bu sekilde rahatsiz etmem kopek bebekmis daha zaten havlar :) Milletin bebegi geceli gunduzlu agliyor kimse ses cikartmiyirsa kopege de tahammul edilecek.

Ama kopeklerin kendileri icin bahceli ev cok daha iyi.

Sokak kopegini kurtarmis olsa bir nebze anlarim ama golden cinsiymis köpüş. Almasa sokaklarda heder olmazdi. Ben de kopeklerin bahceli evlerde bakilmasindan yanayim acikcasi.
Bir evcil sahibi insani asla bu sekilde rahatsiz etmem kopek bebekmis daha zaten havlar :)
Ama kopeklerin kendileri icin bahceli ev cok daha iyi.
Hiç sokakta cins köpek görmediniz mi? Ben husky bile gördüm. Öyle ya da böyle bir evleri olmazsa sokakta kalma olasılıkları çok yüksek.

Hayvanları çok severim ama belli saatten sonra insana eziyet oluyor. Kusura bakmayın da komşu haklı.

Üstelik benim küçük çocuğum var. Tepemde sürekli bir köpek havlasa sinirlenirdim.
Bir ara çocuktan önce jako papağanımız vardı. Sabah hava aydınlanırken başlardı. Bilen bilir sesi gürdür. Komşulara sorardım "sabahları uyandırıyor mu" diye? Arka odada yattıkları için duymuyorlardı sanırım..

Evimizin etrafında gece köpek çetesi dolaşıyor. Biri havladı mı diğerleri de başlıyor. Dakikalarca yorulmadan inanamazsınız.
Yani enerji atmakla koşturmakla da alakası yok. Dışarıdaki hayvan da böyle.

Apartmanda yaşıyorsanız sevimli dostunuzu bir an önce eğitmeye bakın derim..

Back
X