Havlu Peçete İle Taş Gibi Ev Yoğurdu Mayalama

• Konu Sahibi Konu Sahibi Rline
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kağıt havlu çok ilginç bir süzme şekliymiş.
Tülbentle de olur herhalde.

Canım ev yoğurdu gibisi yok:KK19:İmkan varsa mutlaka ev yoğurdu yapılmalı:kk77:Benim imkan var o yüzden hazır hiç almıyorum:-)Zaten yiyemiyoruz ,alışkanlık:KK48:
bu kk nın bütün hanımları çok becerikli editörümüzre öyle ben kendimi fazla beceriksiz hissediyorum tembelim galiba süt satılıyor mu onu bile bilmiyorum ama soruşturacağım malum yeni şehir yeni yer her şey yeni biraz zorluyo insanı

bu kk nın bütün hanımları çok becerikli editörümüzre öyle ben kendimi fazla beceriksiz hissediyorum tembelim galiba süt satılıyor mu onu bile bilmiyorum ama soruşturacağım malum yeni şehir yeni yer her şey yeni biraz zorluyo insanı
Estağfurullah canım:KK19:
Mutlaka araştır canım:kk77:Ev yapımı herşey daha sağlıklı ve lezzetli:KK51:

Merhabalar sevgili takipçilerim, uzun zamandır aklımda olan bir püf noktasını sizlerle paylaşmak istedim. Çok mesaj alıyorum yoğurtla ilgili. Benim yoğurtum kaşıkla kalıp gibi alınmıyor diyen takipçim çok fazla. Aslında inanın bütün püf noktalarını veriyorum yoğurt yapımının. Ama bu püf noktasını şimdiye kadar yayınlamamıştım. İşinize yarayacağına eminim. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Buyrun tarifim..

Malzemeler:

2 lt tam yağlı süt (sütçüden)
2 yemek kaşığı taze yoğurt
Havlu peçete

Hazırlanışı:

Öncelikle sütçüden süt alıyoruz. Sütü kaynatalım ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk daha kaynatalım. Böylece sütümüz biraz koyulaşacak suyu buharlaşacak. Yoğurt yapacağımız kaba sütü alalım ve ılımasını bekleyelim. Serçe parmağımızla sütün sıcaklığını test edelim. Parmağımız ne yanacak ne yanmayacak. Ilıkla sıcak arası bir kıvam :)

Sütümüzden 1 çay bardağı kadar ayıralım. Bir kase de 2 yemek kaşığı yoğurdu bu sütle ayran kıvamına gelene kadar çırpalım ve sütün üzerine bir kenardan dökelim. Yoğurt yaptığımız kabın kapağını kapatmıyoruz üzerine bez örtelim yada makarna süzgeçi gibi bir şey kapatıp yoğurdumuzu iyice sarıp sarmalayalım. Amaç kapaktan buharlaşan suyun yoğurda damlayıp kıvamını bozmasını önlemek. Evimizin en sıcak bölümüne yoğurdumuzu sarsmadan götürelim ve iyice sarıp sarmalayalım.

Yaklaşık 4 saatte yoğurdumuz hazır olacak. Lezzeti derseniz fena değil mi desem mükemmel mi desem :) Tabi ki mükemmel, Afiyet olsun :)Eki Görüntüle 1649915 Eki Görüntüle 1649917 Eki Görüntüle 1649918

Buraya kadar herşey normal yoğurt mayalama tarifi eminim hepiniz biliyorsunuz. Yoğurdumuzu dolapta 1 gün bekletelim. Daha sonra tezgah üzerine alalım. 2 kat havlu peçeteyi az bir kısmı yoğurt üzerine yapıştıralım. Kalan kısmı yani fazla olan kısmı kaptan dışarıya çıkacak. Uç kısmına da bir tabak bırakalım. Peçetenin çektiği su bu kapta toplanacak. Dilerseniz bu suyu içebilirsiniz. Hatta bir bilgi aktarayım ki ev yoğurdundaki bu yeşil su aç karna içildiğinde 1 numaralı kabızlık önleyici özelliktedir. Muhteşem bağırsak çalıştırıyor. Özellikle bebeklerde çok işe yarıyor:)

Anlatamamış olabilirim fotoğraflar yardımcı olacaktır. Havlu peçete yoğurt içinde bulunan fazla suyu emecek ve peçete uç kısmına bıraktığımız kapa bırakacak. Ben 1 saat kadar beklettim. Probiyotik suyunda biliyorsunuz çok fazla ziyan etmek istemedim. Siz eğer daha sert bir kıvamda olmasını istiyorsanız daha fazla bekletebilirsiniz. Nefis ev yoğurdumuz hemde taş gibi:) hazır. Beğeni, öneri ve eleştiriye açığım. Herhangi bir sorunuz varsa sizi facebook sayfam ÇiğdeM'ce Lezzetler e beklerim. Sevgilerimle..
kaynak cigdemcelezzetler.com

Valla benim bi arkadaşım ev yoğurdunu normal mayaladıktan sonra, süt bezine döküp bir gece süzdürüyordu ekşimik gibi, süzme yoğurt oluyordu. hem süzülen suyu da gönül rahatlığıyla içilebilir!

uzun yıllardır kendi yogurdunu tereyagını kefirini evde yapan biri olarak bende kendi fikirlerimi belirtmek isterim. burda amaç taş gibi yogurt yemekse ipuclarınız güzel. fakat benim için bol vitamin ve dogallık ön planda. birincisi sütü on dakika kaynatarak faydalı vitaminlerin probiyotıklerin cogunu öldürmüş oluyorsunuz. ikincisi suyunu süzerek yine kalan tüm degerli vitaminleri içinden alıyorsunuz. son olarakda peceteyle suyunu süzmek gerçekten hiç saglıklı degil. eger tas gibi yogurt istiyorsanız sütün kalitesi ve düzgün mayalama önemlidir. süt yaglı ve koyuysa yogurdunuz zaten tas gibi tutar. birde 2 litre süt için koydugunuz yogurt mayası fazla. bu miktar yogurdunuzun tadının ekşi olmasına neden olur. bir tatlı kaşıgı yeterde artar bile. son olarak bol kaymaklı tas gibi bir yogurt isterseniz 3 kilo inek sütüne 1 kilo manda sütü ekleyin mis gibi olur. kolay gelsin

uzun yıllardır kendi yogurdunu tereyagını kefirini evde yapan biri olarak bende kendi fikirlerimi belirtmek isterim. burda amaç taş gibi yogurt yemekse ipuclarınız güzel. fakat benim için bol vitamin ve dogallık ön planda. birincisi sütü on dakika kaynatarak faydalı vitaminlerin probiyotıklerin cogunu öldürmüş oluyorsunuz. ikincisi suyunu süzerek yine kalan tüm degerli vitaminleri içinden alıyorsunuz. son olarakda peceteyle suyunu süzmek gerçekten hiç saglıklı degil. eger tas gibi yogurt istiyorsanız sütün kalitesi ve düzgün mayalama önemlidir. süt yaglı ve koyuysa yogurdunuz zaten tas gibi tutar. birde 2 litre süt için koydugunuz yogurt mayası fazla. bu miktar yogurdunuzun tadının ekşi olmasına neden olur. bir tatlı kaşıgı yeterde artar bile. son olarak bol kaymaklı tas gibi bir yogurt isterseniz 3 kilo inek sütüne 1 kilo manda sütü ekleyin mis gibi olur. kolay gelsin
Yazdıkların çok güzel. Lakin manda sütü nerden alınır ki?

Merhaba,

Ben de bebeğim için doğal yoğurt mayalamak istiyorum. Bunun için de nohuttan maya yapılıyormuş en doğal şekilde. Elimde organik nohut da var. Bu konuda bir bilginiz var mı?

5-6 aylık evliyim yoğurdumu hep kendim yaptım eski usul, sarıp sarmalayarak. Sütü kaynatmayın sadece ısıtın.
Bana biraz ters geldi bu yöntem, peçete ne kadar temiz? Onun tozunu bilmem nesini çekecek hep o yoğurt ayrıca dedikleri gibi kimyasal, bir sürü işlemden geçiyor. Onun yerin çok rahatsızsanız suyundan yoğurdu mayaladıktan (1 gün buzdolabında tam kıvam olduktan sonra) plastik süzgeç al, ne kadar istiyorsan süzme sert yoğurt o kadarını al süzgeçin içine koy bir kabın üstüne auyu aksın aşağıdan 2-3 saat buzdolabında beklet böyle sonra suyunuda iç süzme yoğurdunu da ye. Afiyet olsun.

Tereyağı nı nasıl yapıyorsun

Suyu çok yararlı yapmayın bence :eek:şimdiye kadar yoğurdum gercekten kaşıkla alındığım zaman kalıp gibi çıkar :nazar:
Bence bu konu biraz sütün kalitesiyle alakalı nezaman aldığım yeri değiştirsem yoğurdum tumuyor ve kıvamı değişiyor biraz deneme yanılmayla doğru yoğurt için süt bulunur....:KK200:
Küçük bir dip not:
Yoğurt suyunun kanseri önlediğini okumuştum :KK15:

Son düzenleme:
Merhaba,

Ben de bebeğim için doğal yoğurt mayalamak istiyorum. Bunun için de nohuttan maya yapılıyormuş en doğal şekilde. Elimde organik nohut da var. Bu konuda bir bilginiz var mı?
duymuştum evet. ama nasıl yapılır hiç bilmiyorum araştırmadımda. ama benim duydugum hıdrellezde sabah toplanan çiy damlalarıyla yogurt mayalayan bir köy vardı. youtube da videoları var bi izleyin derim.

Merhaba,

sizin için izledim çok kolaymış

Merhaba,

Size sorduktan sonra ben de bu yayını izleyip yoğurt mayaladım. Gerçekten de maya oluştu. Ancak doktorumuza danıştığımda buna gerek olmadığını zamanla zaten yoğurdun mayasının doğal olacağını söyledi.

Back
X