Kekler - Pastalar Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

selgiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
156
12
118
Malzemeler
1 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1,5 su bardağı şeker
2-3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un

Yemek Tarifinin Hazırlanışı

Yumurta ile şekeri beyazlayıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra yağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek mikser ile çırpın. Havuç rendesi ve cevizi ekleyerek karıştırın. İyice yağladığınız kek kalıbına boşaltarak 160-170 derecede pişirin. Afiyet olsun..

cnm öncelikle tarif için teşekkürler... keki hiç kabarmayan ve kekinin içi hiç pişmeyip hüsrana uğrayan bi bayanım. Az önce eşim bana havuçlu cevizli kek yapsana dedi!))) seni buldummm tavsiyelerin neler ? kabarması için ve içinin pişmesi için benim fırınımın içi telli üsttemi pişirim ortadamı alttamı? birde kalığtan cıkmayıp dağıldı gecen sefer unladım yağladım kalıbı ama.... soğumasını beklemedim ondan mı acaba?

şekeri biraz fazla bence.. 1 su bardağından bir parmak eksik olsa daha hoş olur..

sık yaptığım keklerden biri herkez çok beğenir ıssız adam filmindeki kek:1:

cnm öncelikle tarif için teşekkürler... keki hiç kabarmayan ve kekinin içi hiç pişmeyip hüsrana uğrayan bi bayanım. Az önce eşim bana havuçlu cevizli kek yapsana dedi!))) seni buldummm tavsiyelerin neler ? kabarması için ve içinin pişmesi için benim fırınımın içi telli üsttemi pişirim ortadamı alttamı? birde kalığtan cıkmayıp dağıldı gecen sefer unladım yağladım kalıbı ama.... soğumasını beklemedim ondan mı acaba?

annemin keki de bahsettiğiniz gibi olur hep,aynı fırında yapıorum bende benimki hep güzel olur..bana göre sorun şu;o turboda yapıyor bizim fırına göre c de bense b de yapıyorum..ortanın bi tık altına koyuyorum keki,birde hiç açmıyorum 40dk olana kadar,malzemeleride herkesin yaptım çok güzel oldu dediği tariflere göre yapıyorum..

kızlar oktay ustanın tarifinde havuçları şekerle birlikte tavada biraz kavurun yazıyordu bana pek mantıklı gelmedi eğer kavurarak koyarsak fırında kekin içinde de bu havuçlar iyice bir kendini bırakıp pörsür gibi geldi bana, yorumlarda da kimse buna takılmamış herkes ay muhteşem ay harika oldu deyip yıkama yağlama servisine girişiyor, sonra mesela bu ölçüler nasıl bir kek kalıbına göre bence tarifte onlarda belirtilirse daha net bir kek tarifi olur:34:

Back
X