Kekler - Pastalar Havuçlu Üstü Beyaz Kaplı Süper Kek(resimli)

bebisim52

Tüm varlığım kızımmm...
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2007
5.054
246
363
Diğer
KEKİ İÇİN
-3 adet yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
-1 su bardağı süt
-2 paket nestle sıcak çikolata toz halinde
-2 adet rendelenmiş havuç
-kabartma tozu vanilya
2,5-3 su bardağı un bardağın büyüklüğüne göre

BEYAZ MUHALLEBİSİ İÇİN
-2,5 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz
şeker
-1 paket vanilya

-pudra şekeri ve yumurtalar iyice çırpılır köpürene kadar sonra süt sıvıyağ konulup tekrar çırpılır.un kabartma tozu vanilya elenerek konur en son havuçlar ve toz halinde sıcak çikolata konulup kek kalıbına döker 25 dk 170 derecede pişirilir .

ben genelde ocaklı fırınımda yaptığımdan arada kontrol ediyorum bıçakla pişip pişmediğini.

bir küçük tencereye unu ve biraz sütten döküp iyice çırpılır topaklanmaması için.daha sonra kalan sütü şekeri koyup ocakta muhallebi gibi karıştırarak pişiririz.kaynamaya çıktıktan 2 dk sonra ocaktan alır vanilyayı koyar tekrar karıştırr soğumaya bırakırız.

kek piştikten sonra kalıptan çıkarır yaptığımız muhallebiyi üzerine dökeriz.tarçın ve cevizle süsleyip servis yaparız.

afiyet olsun.

Son düzenleme:
dscf3362.jpg

Son düzenleme:
Aman Allahımmmmm ya ben sizin yüzünüzden verdiğim kiloları aynen geri alacağım o ne nefis bir görüntü yaaa ellerine sağlık canım cokacimcoook

ben şuan diyetteyim zaten senin başarınıda okudum ben yemedim ucundan kaçamak yaptım

yooooook yememmmmmmmmm yiye yiye 90 kilo oldum hayatımda olmadım böle 64 lerde filandım hayattada yemem yani bidaha aama bu tarifi ben kendim denedim buldum yani

zaten malzemeleri yazmışım resim belki siteeden dolayı gözükmüyodur çünkü diğer erkadaşlar gördü

Ellerine sağlık havucu tatlılarda pek sevmiyorum
Ama üzerinde ki kaplamayla hoş olmuş,harika görünüyor,iştah açıcı..
Bitti demek olsun üzülme canım yaaa bir daha yaparsın banaaa ne olacak:p

rakadaşlar kullanılan malzemeyi görmüyormusunuz gerçekten ben görüyorum ama allahalalh

-pudra şekeri ve yumurtalar iyice çırpılır köpürene kadar sonra süt sıvıyağ konulup tekrar çırpılır.un kabartma tozu vanilya elenerek konur en son havuçlar ve toz halinde sıcak çikolata konulup kek kalıbına döker 25 dk 170 derecede pişirilir .

ben genelde ocaklı fırınımda yaptığımdan arada kontrol ediyorum bıçakla pişip pişmediğini.

bir küçük tencereye unu ve biraz sütten döküp iyice çırpılır topaklanmaması için.daha sonra kalan sütü şekeri koyup ocakta muhallebi gibi karıştırarak pişiririz.kaynamaya çıktıktan 2 dk sonra ocaktan alır vanilyayı koyar tekrar karıştırr soğumaya bırakırız.

kek piştikten sonra kalıptan çıkarır yaptığımız muhallebiyi üzerine dökeriz.tarçın ve cevizle süsleyip servis yaparız.

afiyet olsun.

cnm ben boyle goruyorum sayfanin ilk basindaki yazini yani...benmi acemiyim basak bi yeremi tiklamak gerekiyo acaba.yemek sayfasina ilk kez bakiyorum da...

KEKİ İÇİN

-3 adet yumurta

-1 su bardağı pudra şekeri

-1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ

-1 su bardağı süt

-2 paket nestle sıcak çikolata toz halinde

-2 adet rendelenmiş havuç

-kabartma tozu vanilya

2,5-3 su bardağı un bardağın büyüklüğüne göre

BEYAZ MUHALLEBİSİ İÇİN

-2,5 su bardağı süt

-3 yemek kaşığı un