KEKİ İÇİN
-3 adet yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
-1 su bardağı süt
-2 paket nestle sıcak çikolata toz halinde
-2 adet rendelenmiş havuç
-kabartma tozu vanilya
2,5-3 su bardağı un bardağın büyüklüğüne göre
BEYAZ MUHALLEBİSİ İÇİN
-2,5 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz
şeker
-1 paket vanilya
-pudra şekeri ve yumurtalar iyice çırpılır köpürene kadar sonra süt sıvıyağ konulup tekrar çırpılır.un kabartma tozu vanilya elenerek konur en son havuçlar ve toz halinde sıcak çikolata konulup kek kalıbına döker 25 dk 170 derecede pişirilir .
ben genelde ocaklı fırınımda yaptığımdan arada kontrol ediyorum bıçakla pişip pişmediğini.
bir küçük tencereye unu ve biraz sütten döküp iyice çırpılır topaklanmaması için.daha sonra kalan sütü şekeri koyup ocakta muhallebi gibi karıştırarak pişiririz.kaynamaya çıktıktan 2 dk sonra ocaktan alır vanilyayı koyar tekrar karıştırr soğumaya bırakırız.
kek piştikten sonra kalıptan çıkarır yaptığımız muhallebiyi üzerine dökeriz.tarçın ve cevizle süsleyip servis yaparız.
afiyet olsun.
-3 adet yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
-1 su bardağı süt
-2 paket nestle sıcak çikolata toz halinde
-2 adet rendelenmiş havuç
-kabartma tozu vanilya
2,5-3 su bardağı un bardağın büyüklüğüne göre
BEYAZ MUHALLEBİSİ İÇİN
-2,5 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz
şeker
-1 paket vanilya
-pudra şekeri ve yumurtalar iyice çırpılır köpürene kadar sonra süt sıvıyağ konulup tekrar çırpılır.un kabartma tozu vanilya elenerek konur en son havuçlar ve toz halinde sıcak çikolata konulup kek kalıbına döker 25 dk 170 derecede pişirilir .
ben genelde ocaklı fırınımda yaptığımdan arada kontrol ediyorum bıçakla pişip pişmediğini.
bir küçük tencereye unu ve biraz sütten döküp iyice çırpılır topaklanmaması için.daha sonra kalan sütü şekeri koyup ocakta muhallebi gibi karıştırarak pişiririz.kaynamaya çıktıktan 2 dk sonra ocaktan alır vanilyayı koyar tekrar karıştırr soğumaya bırakırız.
kek piştikten sonra kalıptan çıkarır yaptığımız muhallebiyi üzerine dökeriz.tarçın ve cevizle süsleyip servis yaparız.
afiyet olsun.
Son düzenleme: