havuza giren varmı??????

serayy

çook şeker
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.468
3
116
İstanbul
Arkadaşlar ben havuza girmek istiyorum ama korkuyorum enfeksiyon falan olur diye.
Bu konuda dr.una danışan varmı? bende arayacağım dr.u ama hala kartını bulamadım.
Bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi? şimdiden teşekkürler....

bende yüzmek istiyorum.düzce de 2 tane havuz var ama güvenebilceğimi sanmıyorum.tatile gidicem bu yaz ama denize girmedikten sonra tatilin de bi anlamı kalmaz.internetten araştırdım biraz yüzmek doğum için çok iyiymiş sadece temizliğine güvendiğiniz yerlerde girin diye yazıyordu..ama nereye güvenip gireceksin o ayrı bi soru :uhm: ayrıca enfeksiyon falan kapar diye birşey yazmıyordu.ama ben doktoruma gidince bu konuyu mutlaka sorcam.umarım benim istemediğim şeyleri söylmez bana girme falan :)) bakalım merak ediyorum bende..

ben de girmek istiyorum tatilde ilk işim yüzmek olacak sanırım. netten araştırdım ama henüz doktoruma sormadım, yüzmenin iyi geldiğini biliyorum sadece temizliğine güvendiğiniz yerlerde yüzün yazıyor, havuz veya deniz farketmez temiz olsun yeter. Ve öncelikle denizi tercih etmek gerek tabi havuza göre her zaman daha sağlıklı. çünkü içinde bize faydalı olabilecek bazı minerallerde var. tabi denize akşamüstü 4ten sonra ya da sabah erken saatlerde girmek çok önemli

bende dr. istemediğim bir cevap verir diye çok korkuyorum çünkü bu yaz afrika sıcakları olacakmış ve bende yüzmeyi çok seviyorum. Ayrıca kızımda yüzücü adayı onuda hergün götürmem lazım. Şimdi biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar olacak...

Gerçi ben havuzumuzun temizliğinden eminim, sitenin havuzu ve raporları devamlı asılı. her hafta yenileniyor, dezenfekte devamlı ediliyor ve öyle tıklım tıkış hiç olmuyor. genelde çalışan insanlar var hep ve güzdüz çocuklar oluyo çoğunlukla, o da çok fazla değil. yani çok temiz zaten aksi olsa kıyamet koparır site sakinleri.
Bilmiyorum girme dese girmezmiyim.tatlicadiarzu hamilelikte yüzmenin en iyi egzersiz olduğunu biliyorum aslında. umarım kötü bişey demez dr.

Kendinize iyi bakın.

Doktorlar pek sıcak bakmıyor havuza girmeye..Bende kararsızım ama hamam ve havuzdan enfeksyon kapma riski var, istanbulda oturuyorsanız şile riva iyi temiz ama oradada dalga var ya karnıma vurursa düşersem diye korkuyorum, uzun yolculuk yapıp güneye de gitmek istemiyorum...Kararsızım...

aslında deniz alternatifim olsa ben de onu tercih ederim ama şu an imkansız. temiz fazla kişinin olmadığı deniz çok güzel olurdu. artık denizi haziran sonunda anca görürüz. bekliyeceğiz ....

bende istiyoruuuuum.ama evet istanbulda yaşıyosan ve uzun yolculuk istemiyosan nerde bulucaz temiz deniz?otellerin havuzlarına gidilebilir.ama oralarda çok pahalı..dayanamazsam kıyarım 1-2 sefer paraya diyom ben bu yaz.yada Bandırma-Erdek yakın bize belki oralara haftasonu kaçabilirsem..temiz koylar bulup girebilirim.şimdilik erken diye düşünüyorum.haziran-temmuz gibi inş.

ben danıştım katiyyen giremezsin dedi elinide katiyyen işareti yaptı
deniz sadece dedi çok girmek istiyosan oraya gir dedi

evet bende havuza izin verilmediğini biliyorum kızlar
bu nedenle geçen hafta sonu 3 gün marmariste eşim havuza girerken ben sadece onu seyretmekle yetindim
denizde henüz soğuktu hasta olurum diye korktum girmedim
ama havalar ısındı kesin gircem denize
dört gözle tatili ve denize gitmeyi bekliyorum

Ben de havuzun zararlı olduğunu duymuştum.
Denizdede fazla kalmamak ve temiz yerlere güneş yokken girmek daha iyi sanırım .

bende çok özledim ya denize girmeyi.

ben danıştım katiyyen giremezsin dedi elinide katiyyen işareti yaptı
deniz sadece dedi çok girmek istiyosan oraya gir dedi

senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

Yaa nasıl olur, insan dayanamaz bu sıcağa.
Valla az önce girdim şöle bir ama inanılmaz soğuktu hemen çıktım.
Umarım bişey olmaz. dr.u arama zamanı geldi galiba...

Yüzme havuzu hastalıkları
Yüzme havuzları havaya ve çevreye açık oldukları için, dışarıdan gelen etkilere maruz kalırlar. Bu etkenler arasında mikroplar, bakteriler, virüsler ve mantarlar yer alır. Hastalıklara neden olan mikroplar rüzgar ile veya yüzücüler tarafından havuza taşınırlar.

Son yıllarda havuzlardan kapılan hastalıklar artmaktadır. Bununla birlikte klorun yarattığı astım ve kanser gibi hastalıklar medya da sık sık yer almıştır. Mikropların suya girmesini engeleyemeyiz. Yapabildiğimiz en uygun şey bunları en kısa sürede yok etmektir. Bunu klor ile yaptığımız için, klorun yarattığı tehditleri artırmış oluruz .

Bu sorunları asgariye indirmek amacıyla klor destek sistemleri yaygınlaşıyor. Bunlar arasında oksijen/ ozon üreterek (ozonlama, hidroliz), mineral sistemler (Pool Wizard) ve iyonlaşma üniteleri (bakır ve gümüş) yer alır. Bunlar kullanıldığında klor tüketimi azalır ve dezenfeksiyon daha hızlı ve güvenilir şekilde devam eder.

Havuzun keyfi hastalıkla bozulmadan; dezenfeksiyon ve rutin bakımı aksatmadan yüzme mevsimi boyunca itina ve titizlikle yapılmalıdır.

Havuzlarda bulunan bulaşıcı hastalıklar
Amipli Dizanteri
Cryptosporidiosis
Deri Yangısı
Dizanteri
Gastroenterit
Giardiasis
Hepatit
Keratat
Kolera
Konjonktivit
Lejyoner Hastalığı
Mantar
Menenjit
Salmonellosis
Shigellosis
Tifo
Arkadaşlar bunu söylemek nekadar doğru bilmiyorum ama bence en pis deniz en temiz havuzdan daha iyidir.

Ben de doktoruma sormuştum denize gırebılırsın ama havuz 2.tercıhtır demıstı yuzmek ve yurumek cok ıyı gelır demıstı Antalyada olupta gırmemek cok zor olurdu sanırım. ben denıze gırıyorum

kızlar bızde bu yaz ıstanbuldakı agvaya gıtmeyı dusunuyoruz gecen yıl gorumcemler gıtmıstı cok memun kalmıslar ıstanbullular sız bılırsınız oranın denızı nasıl gercı gıtmeden doktoruma danısır gırerım

Ben hamileliğim boyunca yüzdüm ki doktorum da herzaman yüzmemi önerdi hiçbir sakıncası yok dedi denize de girdim havuza da ki en cok havuza girdim doktoruma bende sizin gibi tedirgin oldugum noktaları sorduğumda suyu yutmadigin sürece sıkıntı yok demişti 😜
Tabiki gittiğiniz havuz da önemli hijyenik olması lazım ki hamilelik icin değil herzaman icin hijyen önemli
Son bir aydır sadece yüzmüyorum o da esim izin vermiyor ayağın kayar düşersin vb sebeplerden korkuyor.

havuzu bilmiyorum ama hamamı asla tavsiye etmem. ben hamam terapistiyim. ne kadar temizlenirse temizlensin sıcak ortam olduğu için bakteri yuvası. hergün temizle istersen yüzlerce insanın pisliği akıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…