Hayal kurar mısınız?

Dagevi_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
63
17
3
31
24 yaşındayım ilk okuldan beri saatlerce hayal kurarım ders çalışırken sürekli aklıma hayal gelir odaklanamam bu yaşanmış bir olayı tekrar düşünmek biçiminde veya olmasını istediğim gelecekle ilgili şeyler oluyor. Genellikle işe girmek evlenmek çocuk tatil vb şeyler şu anda eksikliğini hissettiğim şeyler yani ama bu beni çok rahatsız ediyor hayal tabiki güzeldir ama benim hayatımı olumsuz etkiliyor vakit kaybediyordu çok fazla.bunu aşmak için elimden geleni yaptım ama olmuyor aktiviteyle uğrayınca geçiyor ama ders çalış atanmaya çalışıyorum hobilere fazla vakit ayıramam.
Sorum şu sizde çok hayal kurar mısınız bununla barışık mısınız yada bu durumdan birşeyler deneyip kurtulabildinizmi?
En çok merak ettiğim de hayalini kurduğum şeylere sahip olduğum zaman bitecek mi bu ?
Bu konuda yalnız değilim çok araştırdım ama herkes rahatsız çözüm yok :KK43:
Sizin öneriliriniz neler şimdiden teşekkürler ederim :)
Bu arada hayallerim kafamda senaryo kurup insanları konuşturmak biçiminde de oluyor.Ama Şizofren falan değilim normal bi insanım :)

Hayal kurmayan bir Allahın kulu yoktur.
Hayallerinizi gerçekleştiriyor iseniz ne mutlu size yok gerçekleşmesi imkansızsa o zaman eziyet :)

Bi laf var ''hayallerde yaşamak'' diye. Sizinki biraz buna mı dönmüş acaba? Yoksa hayal kurmadan yaşanmaz ama abartmak da sağlıklı değil, gerçekler kaçıyor o arada. Benim de bir yanım çocukluğumdan beri hayalci bir tip ama diğer yanım da buz gibi realist. Arada çok kaldım o sebepten. Aşırı olmamak kaydıyla hayal, umut iyidir. Onlarsız yaşanmaz. Ayrıca hayalleriniz gerçek olsa hemen yerini yeni hayaller alır, şimdi o levelı tam atlayamadığınız için ilerisi olmazmış gibi geliyor. Olur ama. Hayırlısı olsun deyip, öndeki ilk basamağı atlamaya odaklanmak, anı yaşamak önemli.

Genc kizken hayal kurmaya epey firsatim oldu
Aslan burcuyum cok hayal perestim. Ve hayallerim hep bi ust seviyedeydi
Hayalimdeki profille evlendim.
Istedihim yasta
Hayal ettigim dugunum gelinligim evim herseyim oldu.
Ilk kizim olsun sonra oglum cok istedim oda gerceklesti cok sukur.
hemde 30 yasinda 2 evladim olmasini isterdim oda oldu
Hicbir eksigim yok maddi anlamda ne istediysem yasadim yasiyorum ama keske farkli hayaller kursaydim :)

Suan mutsuzmuyum hayir ama istedigim herseyin olcagini bilseydim kariyer planimi daha farkli yapardim.
Kendime daha fazla vakit ayirip daha farkli bi hayatta belki daha mutlu olabilirdim.
Kendimi gelistirme uzerine hayaller beni daha mutlu bi insan yapabilirdi diyorum

Bi laf var ''hayallerde yaşamak'' diye. Sizinki biraz buna mı dönmüş acaba? Yoksa hayal kurmadan yaşanmaz ama abartmak da sağlıklı değil, gerçekler kaçıyor o arada. Benim de bir yanım çocukluğumdan beri hayalci bir tip ama diğer yanım da buz gibi realist. Arada çok kaldım o sebepten. Aşırı olmamak kaydıyla hayal, umut iyidir. Onlarsız yaşanmaz. Ayrıca hayalleriniz gerçek olsa hemen yerini yeni hayaller alır, şimdi o levelı tam atlayamadığınız için ilerisi olmazmış gibi geliyor. Olur ama. Hayırlısı olsun deyip, öndeki ilk basamağı atlamaya odaklanmak, anı yaşamak önemli.
Gerçekçi bir insanımdır herşeyin farkındayım aslında ama evet bazen anı kaçırıyorum beni mutsuz eden asıl şey bu geçmiş yada gelecekte yaşamak çok saçma tek gerçek şuan ama olmuyor :(

Hayal kurmayan mi var? Normal bir sey.
Ama hayal kurmak icin vakit harciyorsan kotu tabi. Sen de uyumadan once falan kur.

Hayal kurmak güzel de gerçekleştirebilmek daha güzel ikincisini öneririm daha zevk alırsın hayattan ;)

Genc kizken hayal kurmaya epey firsatim oldu
Aslan burcuyum cok hayal perestim. Ve hayallerim hep bi ust seviyedeydi
Hayalimdeki profille evlendim.
Istedihim yasta
Hayal ettigim dugunum gelinligim evim herseyim oldu.
Ilk kizim olsun sonra oglum cok istedim oda gerceklesti cok sukur.
hemde 30 yasinda 2 evladim olmasini isterdim oda oldu
Hicbir eksigim yok maddi anlamda ne istediysem yasadim yasiyorum ama keske farkli hayaller kursaydim :)

Suan mutsuzmuyum hayir ama istedigim herseyin olcagini bilseydim kariyer planimi daha farkli yapardim.
Kendime daha fazla vakit ayirip daha farkli bi hayatta belki daha mutlu olabilirdim.
Kendimi gelistirme uzerine hayaller beni daha mutlu bi insan yapabilirdi diyorum
Yaşınız genç henüz başka hayalleriniz varsa peşinden koşun derim çocuk lar aile engel değil bence önemli olan istemek ilerde ulaşamayacağınız bir zaman pişman olmaktansa şimdi denemek sizi daha mutlu eder

Kendime hayal kurma saati bile ayarladim ama kontrol edemiyorum beynim canı istediği zaman kuruyor maalesef :KK43:

Cok ilginc. Ben bos kaldigim zaman yapacagim seylerin sonuclarini hayal ederim sadece.
Bi sure beyninizi cok yorun hayal kurabilme vaktiniz kalmasin yani?

Ama Şizofren falan değilim normal bi insanım :)
Sizofrenler kurdukları hayallere inanırlar elbette şizofren değilsiniz ama hayal kurma vakti falan çok sağlıklı değil
Çok fazla hayal kurmak bipolar kişilik bozukluğu belirtisi olabilir diye bi şeyler okumuştum yanlış bilgilendirmek istemem tabi.Ama hayal kurarken jest ve mimik kullanıyorsanız hani birbirinin devamı gibiyse hayaller,duygusal bağ kuruyorsanız ben bi doktora görünmenizi tavsiye ederim

Sizofrenler kurdukları hayallere inanırlar elbette şizofren değilsiniz ama hayal kurma vakti falan çok sağlıklı değil
Çok fazla hayal kurmak bipolar kişilik bozukluğu belirtisi olabilir diye bi şeyler okumuştum yanlış bilgilendirmek istemem tabi.Ama hayal kurarken jest ve mimik kullanıyorsanız hani birbirinin devamı gibiyse hayaller,duygusal bağ kuruyorsanız ben bi doktora görünmenizi tavsiye ederim
Teşekkür ederim öneriniz için ama öyle değil hepsi birbirinden bağımsız şeyler, hayallerle bi bağımda yok yani İş vb şeyle için tabiki bağ kuruyorum hedef olarak ama bazen olayları canlandıriyorum kafamda onlar geçici şeyler hatta sonra kızıyorum kendime boş boş şeylerle niye kafa yoruyorum diye

Teşekkür ederim öneriniz için ama öyle değil hepsi birbirinden bağımsız şeyler, hayallerle bi bağımda yok yani İş vb şeyle için tabiki bağ kuruyorum hedef olarak ama bazen olayları canlandıriyorum kafamda onlar geçici şeyler hatta sonra kızıyorum kendime boş boş şeylerle niye kafa yoruyorum diye
Anlıyorum.Bi süre kendinize başka meşguliyetler bulun hayal kurmaya vakit ayırmayın bence

Cok ilginc. Ben bos kaldigim zaman yapacagim seylerin sonuclarini hayal ederim sadece.
Bi sure beyninizi cok yorun hayal kurabilme vaktiniz kalmasin yani?
Benimki biraz ders çalışmaktan kaynaklı diye düşünüyorum çünkü ders çalışmaktan kimse zevk almaz ve yıllardır bununla uğraşıyorum lise sınav üniversite kpss vb o yüzden ders çalıştığım zamanlarda oluyor ara verince kurarim hayal diyorum ama o dinlenme vaktinde aklıma bile gelmiyor daha zevkli şeyler yapıyorum çünkü.

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır :KK66:

Hayali herkes kurar siz bir hayalin peşine takılmadan hayal kuruyor gibisiniz :)

24 yaşındayım ilk okuldan beri saatlerce hayal kurarım ders çalışırken sürekli aklıma hayal gelir odaklanamam bu yaşanmış bir olayı tekrar düşünmek biçiminde veya olmasını istediğim gelecekle ilgili şeyler oluyor. Genellikle işe girmek evlenmek çocuk tatil vb şeyler şu anda eksikliğini hissettiğim şeyler yani ama bu beni çok rahatsız ediyor hayal tabiki güzeldir ama benim hayatımı olumsuz etkiliyor vakit kaybediyordu çok fazla.bunu aşmak için elimden geleni yaptım ama olmuyor aktiviteyle uğrayınca geçiyor ama ders çalış atanmaya çalışıyorum hobilere fazla vakit ayıramam.
Sorum şu sizde çok hayal kurar mısınız bununla barışık mısınız yada bu durumdan birşeyler deneyip kurtulabildinizmi?
En çok merak ettiğim de hayalini kurduğum şeylere sahip olduğum zaman bitecek mi bu ?
Bu arada hayallerim kafamda senaryo kurup insanları konuşturmak biçiminde de oluyor.Ama Şizofren falan değilim normal bi insanım :)
hayal kurarım
gerçekleşmezse başka kurarım
ama rahatsız etmez
valla kk daha çok zaman kaybettiriyor bana hayallerden :deli: burayı seviyorum ama ders çalışmak lazım :kızgın:

Hayal kurmak guzelde ben sevmiyorum.

Hayal kurarım tabiki, kurmayan insan umutsuz, mutsuz insandır bence.

Bu sıralar tek hayalim şu an yaşadığım sıkıntıları atlattığımı ve hayatımın yoluna girdiğini düşünmek.

Ama temelli hayalim planladığım şirketi kurmak. Yapmazsam gözüm açık gidicem.

Dolayısı ile hayaller beni hırslandırıyor. Tembellik yapmamı engelliyor. Seçimlerinde karar vermemi sağlıyor.

Bende kpss ye hazirlaniyorum yillardir hayal kurmadan uyuyamam illaki kendimi rahat huzurlu ve mutlu hissedicegim bir hayal kurar o hayalin icinde uykuya dalarım :oops: Bence bu eksikligini duydugumuz seylerden kaynaklaniyor cünkü biri gerceklesse o hayalden cikiyor rabbim tüm hepsinin gerceklesmisini nasip etsin :KK51: Birde bir iste calisinca, yorgun olunca vs buna gerek kalmadan nadirde olsa uyuyabiliyorum yani kendini doyurabilecegin (ego acisindan) her insanda vardr unutmayalim :KK52: yaparsan hayali unutabiliyorsun ..

Back
X