Hayaller.. Geçip giden hayatım..

Devlette var mi dediginiz gibi konusarak tedavi olabilecegim bir yer? Umarim asabilirim :KK43:
Devlette bi tanesine gitmistim, anlattim anlattim o kadar, tek kelime etmedi notlar aldi falan, sorunum kardesimle idi, okumuyordu, amacsiz dolaniyordu ortalarda falan ben de bunu fena dert edinmistim, depresyona girmistim resmen, velhasili kelam, devletteki psikologa uzun uzun anlattim, dinledi ve sunu söyledi, kardesinin ne yaptigindan SANANE! Tek cumle ile hayata bakis acim degisti :KK70::KK70::KK70:

Nasil basardiniz mesela nasil kesfettiniz hobilerinizi? Ben de bir kursa gitmek istiyorum ama cesaret edemiyorum yalniz kalirim yapamam diye:oops: dediginiz seyler var bende de umarim asabilirim sizin gibi
Psikolog ile psikiyatri ile olacak is degil inanin, insan cabalamadikca fayda etmiyor hicbiri, ben yillarca gittim, antidepresanlar, telkinler vs, sonuc yok, birkac kitap var bana olumlu etkisi olan onlari tavsiye edebilirim sana okuduktan sonra cok sey farkedecegini dusunuyorum, bir de korkma, insanlar senin icin, ne aptal kiz, ne şapşal, ne bilgisiz, ne tuhaf vs deseler de umursama, kendini ayiplama aptallik ettim falan diye, insanlarin hakkinda ne dusundugunu umursama, sakarlik et, pot kir, gaf yap, tuhaf davran ne olursa olsun bu sensin, kendini oyle sev oyle kabul et, burada vurgulamak istedigim bu tur davranislari ozellikle yap demiyorum, ozguvensiz insanlarda bu tur suclamalar hisler olur, bu hislerle basedebilmen icin boyle olsan dahi sorun etme demek istiyorum,

Tedavi mi olursunuz kendinizmi yaparsiniz bilmem ama bir an once kalkin ayaga durum hic hos gozukmuyor dahada ilerlemesin. Siz inanin o zaman olur.

Tesekkur ederim yorumunuz icin Hoppa kitap olarak bikac tane onerebilir misiniz?
Mümin Sekman- Herşey Seninle Başlar.
Ahmet Şerif İzgören - Süpermen ve Uğurböceği
İçinizdeki Öküze Oha Deyin
Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır

Aklıma gelenler bunlar canım benim. Sen bir kitap mağazasında gittiğinde Kişisel Gelişim bölümünden kendine en uygun olanı seçersin zaten.. Çok iletişimle alakalı olmasa da beni bunalımdan çıkaran kitap Erdal Demirkıran'ın Sen Şimdi Gideceksin Ya Cehennemin Dibine Git kitabı olmuştu.. Onu da tavsiye ederim..

Bayağı hayalperestsiniz galiba .Başka bir şeyler de vardır belki bilemiyorum,bence de bir doktora gidin .
1-2 dışarı çıkıp,insanlarla kaynaşın,gerisi gelir diye düşünüyorum.Biraz da sizin zorlamanız gerekecek

Hayal kurmaktan ders calisamadim ki sorun orada. Cok sismandim tam ergenlik dönemlerinde şimdi kilo verdim ama hala kusur ariyorum aynalara küsüm özgüven eksikliği var yani. Deniyorum ama yine eve hayal kurmaya dönüyorum her seferinde:kızgın:

Günde kaç saat uyuyorsunuz ortalama?

Hayal kurmak iyidir aslında, hele hayal dünyası genişse bayağı da keyifli olur. Ama her şeyin fazlası zarar sözüne hayaller de dahil. Ben de ergenlik dönemlerimde çok kurardım hayal, hayalden kastım dalıp giderdim falan böyle ve bana bu keyif verirdi. Ama hiç öyle sende olduğu gibi hayattan kopmadım. Ders çalışmamı falan etkilemedi. Evet keyifliydi, özellikle de aşıksam :) Sonra üniversiteye geldim falan o halimden hiç eser kalmadı. Şimdi bazen uykuya dalabilmek için bile hayal kurmaya çalışıp da kuramadığım günlerde yaşıyorum. Okuduğum kitabı hayalimde canlandırmayı bile özledim. Sendeki durum hiç normal değil. Gerçek bir hayatta yaşadığımızın farkına var. Her insan hayal kurar ama kaç tanesi senin gibi hayattan kopuyor, öyle değil mi...

Back
X