Hayaller ve dalga geçen insanlar....Yardım edin arkadaşlar...

narantikibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
4.691
2.426
173
Öncelikle 19 yaşındayım çevremdeki insanlar çocuk gibi görüyor ama benim gerçekleştirmek istediğim hedeflerim var ve sorumluluk alabileceğimi gerçekleştireceğimi biliyorum...

Konuya şöyle başlamak istiyorum üniversite 2.sınıfa yeni geçtim okulumu 1 dönem erken bitirip o sene ki yani 2016 da ki kpss sınavına girmek istiyorum erken bitirdiğim sürede ve öncesinde çalışıp memur olmayı hedefliyorum.Daha sonra 1 sene çalışıp ev için gerekli peşinatı toplayıp ev kredisi çekip ev almayı düşünüyorum.Nedense bazı insanlar buna dalga geçer gibi cevap veriyorlar yok onlar senelerce çalışmış anca ev almış da ben 23-24 yaş civarında nasıl alacakmışım.

Şimdi soruyorum çok mu ulaşılmaz bir hedef bu ? Olmayacak tarafımı var evet yaşım için belki büyük bir hedef koydum önüme ama imkansız bir şey değil dimi ?

Çok sıkılıyorum bu duruma acaba gerçekten dalga geçilecek gibi bir hedef mi ? Benim için hedef onlar içinse boş gerçekleştiremeyeceğim bir hayalim.Benimde derdim bu arkadaşlar.Fikirleriniz düşünceleriniz lütfen...

bana göre hayalin ulaşılmaz değil. ama biliyosun ki buna ulaşman için çok sıkı çalışmalısın. sen benden büyüksün ve ben seni şu an kendime örnek aldım. pes etme, yılma. kim ne derse desin. sen bu hedefine nasıl ulaşacağını biliyorsun. bende büyüdüğümde senin gibi olacağım üzülme. pes etme. :):3:

bana göre hayalin ulaşılmaz değil. ama biliyosun ki buna ulaşman için çok sıkı çalışmalısın. sen benden büyüksün ve ben seni şu an kendime örnek aldım. pes etme, yılma. kim ne derse desin. sen bu hedefine nasıl ulaşacağını biliyorsun. bende büyüdüğümde senin gibi olacağım üzülme. pes etme. :):3:

keşke bana inananlarda olsa birazcık hedeflerime yardım etmek isteyenler ama yok bir kez daha anlıyor insan ne yaparsan yap kendin yap.Benimkinden çok daha büyük ve güzel hedeflere ulaşman dileğiyle :)

Bu yaşta hayatını böyle planlaman önüne hedefler koyman çok hoşuma gitti
Bravo sana:46:
Sen ne istediğini biliyorsun,yolunu çşzmişsin başarı seni bekliyor kolay gelsin

Bu yaşta hayatını böyle planlaman önüne hedefler koyman çok hoşuma gitti
Bravo sana:46:
Sen ne istediğini biliyorsun,yolunu çşzmişsin başarı seni bekliyor kolay gelsin

teşekkür ederim dalga geçilecek bir şey değil dimi niye çevremdekiler öyle diyorsa neyse inanmak başarmanın yarısıdır demişler :)

Niye dalga geçiyor olabilirler? Yapacağına inanamıolardır kendi hayatkarından çıkarımlarıyla
Onlar da 19 yaşında böyle aklı başında olsalardı olurdu dimi
Enerjini emer böle insanlar nie konuşuosun nie kafana takıosun ki ?

Bizim komşu da bu sene sınava girecek bu öyle bi bölümde okuyacakmış ki okurken buna iş vereceklermiş -en az 3500 TL maaş- o da okurken kazandığı o parayla hem okuyacakmış hem ev için kredi çekip onu ödeyecekmiş hem de evi geçindirecekmiş.

Bu bana göre hayal. Ama sizinki hayal değil, azmederseniz yapabileceğiniz birşey.

Niye dalga geçiyor olabilirler? Yapacağına inanamıolardır kendi hayatkarından çıkarımlarıyla
Onlar da 19 yaşında böyle aklı başında olsalardı olurdu dimi
Enerjini emer böle insanlar nie konuşuosun nie kafana takıosun ki ?

Açıkçası durum şu erkek arkadaşımla planımız bu yönde ama ailesi ihtimal vermiyorlar.Erkek arkadaşımda 20 yaşında bu yaşta böyle hedef koymamız onlara komik geliyor bizde iyice bozulmaya başladık bende dedim ki istedikleri kadar yapamazsınız desinler benim hevesimi kaçırmıyorlar aksine inada bindiriyorum ve daha çok hırslanıyorum dedim.Ama yine de kızmamak kafaya takmamak mümkün değil bir de ailesinden yani.

Bizim komşu da bu sene sınava girecek bu öyle bi bölümde okuyacakmış ki okurken buna iş vereceklermiş -en az 3500 TL maaş- o da okurken kazandığı o parayla hem okuyacakmış hem ev için kredi çekip onu ödeyecekmiş hem de evi geçindirecekmiş.

Bu bana göre hayal. Ama sizinki hayal değil, azmederseniz yapabileceğiniz birşey.

Bu söylediğiniz bana göre de hayal öyle bir bölüm varsa bizde okuyalım ama ben zaten onlara hem okucam hem çalışıcam bir de üstüne ev yapıcam demiyorum gayet makul bir hedef yani isteyen de başarabilir.

destek olmayan insan hayatta hedef bilmeden yaşayan insanlardır canım hayat bana bunu öğretti.aklında ne varsa onu yap bu ne dedi bu ne yaptı deme.inadına yap ki utansınlar dediklerine.niye olmasın niye alınmasın kredi diye bişivar.

Bu söylediğiniz bana göre de hayal öyle bir bölüm varsa bizde okuyalım ama ben zaten onlara hem okucam hem çalışıcam bir de üstüne ev yapıcam demiyorum gayet makul bir hedef yani isteyen de başarabilir.

Yani öyle bi bölüm olsa herkes o bölümü okur :) Hem tek de değilmişsiniz erkek arkadaşınızla yaptığınız bi plan bence gerçekleştirmemek için bi neden yok.

Sizinle dalga geçenler aklını kullanamamış yıllarca çalışıp 1 ev alamamışsa bu sizin değil onların sorunu :)

destek olmayan insan hayatta hedef bilmeden yaşayan insanlardır canım hayat bana bunu öğretti.aklında ne varsa onu yap bu ne dedi bu ne yaptı deme.inadına yap ki utansınlar dediklerine.niye olmasın niye alınmasın kredi diye bişivar.

çok haklısın canım onlar zamanında yapamadıysa şuan önümüzde bir sürü imkan var bende demiyorum ki peşin para şak diye alacağım :)
Çok inat ediyorum zaten öyle konuştukça daha çok hırslanıyorum

Yani öyle bi bölüm olsa herkes o bölümü okur :) Hem tek de değilmişsiniz erkek arkadaşınızla yaptığınız bi plan bence gerçekleştirmemek için bi neden yok.

Sizinle dalga geçenler aklını kullanamamış yıllarca çalışıp 1 ev alamamışsa bu sizin değil onların sorunu :)

Tabi canım benim sorunum değil alsalarmış :) ya bir de erkek arkadaşımın ailesi olunca ister istemez bozuluyorum.

Canım memurlarında aldığı maaş belli,tek başına altından kalkabilirim diyorsan yap tabi
Sonuçta bi kredi çeksen yıllarca ödeyeceksin
Hayal değil tabiki ama , kolay da değil :nazar:

hayallerın ulaşılmaz değil sıkı çalışırsan gerçekleştirisin

ama hayallerını gerçekleştırmeden kımseye bahsetmesen daha ıyı edersin

gunumuzde insanların mutluluk kaynağı başkalarının mutsuzluğu olmuş

insanları mutsuz etmeyi hevesini kırmayı iş edinmiş insanlar var

hayallerın ulaşılmaz değil sıkı çalışırsan gerçekleştirisin

ama hayallerını gerçekleştırmeden kımseye bahsetmesen daha ıyı edersin

gunumuzde insanların mutluluk kaynağı başkalarının mutsuzluğu olmuş

insanları mutsuz etmeyi hevesini kırmayı iş edinmiş insanlar var

Zaten şuan hedefimizi bilen erkek arkadaşımın ailesi onlara da konuyu hani belki üç beş kuruş destek olurlar diye açtık hani evlenmeden öncesinde başlayalım diye ama tepkileri yazımda olduğu şekilde oldu malesef. Bende dedim ki biriktirdiğimiz paradan haberleri bile olmasın gereken ne varsa alsınlar yeter ki bizim paramız ev için dursun dedim.

çok haklısın canım onlar zamanında yapamadıysa şuan önümüzde bir sürü imkan var bende demiyorum ki peşin para şak diye alacağım :)
Çok inat ediyorum zaten öyle konuştukça daha çok hırslanıyorum
eskiden bende takardım o ne dedi bu ne dedi inanki bir düştüğün zaman etrafındaki çakalları görüyo insan.şimdi inadına o insanların yanında mutsuzsam da mutluyum diyorum.çekemeyen çatlasın misali.:12:

bu pek çevreye anlatılabilecek bir hayal değil bana kalırsa. elaleme niye ev alacağım diyorsun ki. evini alırsın 23 üne girince. o zaman ev aldım diye dersin. şimdiden hayallerin konusunda kimseyle münakaşa yaşamana gerek yok. hiç muhattap olma. sen sevgilinle kur hayallerini diğerlerini boşver.

Zaten şuan hedefimizi bilen erkek arkadaşımın ailesi onlara da konuyu hani belki üç beş kuruş destek olurlar diye açtık hani evlenmeden öncesinde başlayalım diye ama tepkileri yazımda olduğu şekilde oldu malesef. Bende dedim ki biriktirdiğimiz paradan haberleri bile olmasın gereken ne varsa alsınlar yeter ki bizim paramız ev için dursun dedim.

en ıyısı doğru düşünmüşsün evlenınce para biriktirip bu işlere kalkışmak çok daha yorucu olur

şimdide zorlanırsı bıraz ama evlenınce olduğu kadar olmaz hem bekarken çok para harcamasanda oluyor ama evli olunca yok mısafır yok düğün yok bılmeme ne derken evdeki hesap uymıyabılıyor

Back
X