Hayallerim çok mu uçuk? Siz de mi gençlik hayallerinizi yaşayamadınız diğerleri gibi?

Evlenip kocanla dibine kadar yasa bu dediklerini. Oh helal, temiz temiz mis gibi.

Param çok değil ama neden yeterli parayı kazanamayayım ki daha her şeyin başındayım sonuçta diye düşünüyorum aslında :110:
Amerikaya yerleşme fikrin varsa 30.000-40.000 lirayı bankaya koy, greencardla git. dilini geliştirince yada 3-4 ay sonrada çalışmaya başlarsın.

Hiç de uçuk değil ama bu toplumun çoğunluğuna uzak şeyler, herkese anlatırsanız hevesinizi kırarlar tabi...
Bu yıl ortalamanızı yüksek tutun, marmara'da kış aylarında başlıyor erasmus başvuruları. İngilizceniz nasıl bilmiyorum ama sınavdan iyi puan alırsanız hibe de alır rahat rahat gidersiniz.
1. öğretimseniz part time bir işe girip para biriktirip amerika'ya work&travel'a da gidebilirsiniz yaz döneminde.
Asıl tavsiyem yurtdışına çıkıp bir kaç ay yaşamadan ciddi bir ilişki yaşamayın, gitmesi ve o ilişkiyi sürdürmesi çok zor oluyor.
Merak etmeyin o yazdığınız hayalleri gerçekleştiren bir çok tanıdığım var, kimsenin hevesinizi kırmasına izin vermeyin:)

Valla ben gerçekleştirdim. Küçükken Amerikan dizileri izlerdim , takım elbiseyle işe giden iş kadınlarına özenirdim.

Yurtdışına okuldan burslu gittim, sonra burda iş buldum.

Şimdi kendi işime ortağım, loft ofisimizde oturup Manhattan manzarasına bakarak viskimi yudumluyorum....şaka şaka işime ortağım ama o..u çocukları ortaklarla , ofis pencerem de Almanyanın b.k kokulu nehirlerinden birine bakıyor:olamaz:

Asla hayallerinden ümidini kesme asla !
Hayaller gerçekeleştirmek için var asla pes etme imkansız diye birşey yoktur....Sen en çokta hayırlısı de olmazsa bile daha iyisi olacağındandır:KK60:

19 yaşındayım ve kendimi az yaşamış gibi hissediyorum.Yani zaten az yaşadım ama herkes her şeyi çok hızlı yaşıyor ben slow motion gibi.Bu sene ilk kez bi çılgınlık yapıp kıkırdak deldirdim,genelde sıkıcı ve kuralcı biriyimdir.Benim hayallerim de sizinkilerle paralel ama hata yapmamak için çok kasıyorum kendimi,önce genç olmayı bilmemiz gerekiyor galiba.Eğer sizi korkutmuyorlarsa zaten yeterince büyük hayaller değildir.Boğulacaksak büyük denizde boğulalım:)

Hayallerimin çoğunu uygulamaya geçirdim
Hayatımı yaşadım, doydum evlendim çocuklarımız var
Her şey sende bitiyor ve ne kadar istediğinde..

Amerikaya yerleşme fikrin varsa 30.000-40.000 lirayı bankaya koy, greencardla git. dilini geliştirince yada 3-4 ay sonrada çalışmaya başlarsın.
Hayır yerleşme fikrim yok ama zaten avrupa'da çift vatandaşlığım var o yüzden diğer ülkelere yerleşmede sorun çıkmaz. Dilim de zaten iyi speaking için erasmus vs düşünüyorum

Hiç de uçuk değil ama bu toplumun çoğunluğuna uzak şeyler, herkese anlatırsanız hevesinizi kırarlar tabi...
Bu yıl ortalamanızı yüksek tutun, marmara'da kış aylarında başlıyor erasmus başvuruları. İngilizceniz nasıl bilmiyorum ama sınavdan iyi puan alırsanız hibe de alır rahat rahat gidersiniz.
1. öğretimseniz part time bir işe girip para biriktirip amerika'ya work&travel'a da gidebilirsiniz yaz döneminde.
Asıl tavsiyem yurtdışına çıkıp bir kaç ay yaşamadan ciddi bir ilişki yaşamayın, gitmesi ve o ilişkiyi sürdürmesi çok zor oluyor.
Merak etmeyin o yazdığınız hayalleri gerçekleştiren bir çok tanıdığım var, kimsenin hevesinizi kırmasına izin vermeyin:)
Şu an yanımda olsanız size sarılabilirdim gerçekten okurken mutlu oldum, gözlerim doldu:oops: erasmus için uğraşıyorum şu anda ingilizcem iyi zaten speaking dışında. Part time çalışmayı ve yurtdışı eğitim vs için devletin verdiği geri ödemeli krediyi alıp biriktirmeyi düşünüyorum zaten.
Ciddi ilişki kısmını anlamadım yalnız. Yurtdışına gitmeden kimseyle birlikte olma diyorsunuz sanırım? Yoksa ilişkiyle yurtdışı olmuyor onu mu kastediyorsunuz?
Teşekkür ederim inancınız ve cevabınız için :)

Valla ben gerçekleştirdim. Küçükken Amerikan dizileri izlerdim , takım elbiseyle işe giden iş kadınlarına özenirdim.

Yurtdışına okuldan burslu gittim, sonra burda iş buldum.

Şimdi kendi işime ortağım, loft ofisimizde oturup Manhattan manzarasına bakarak viskimi yudumluyorum....şaka şaka işime ortağım ama o..u çocukları ortaklarla , ofis pencerem de Almanyanın b.k kokulu nehirlerinden birine bakıyor:olamaz:
Gerçekleştirebildiyseniz ne mutlu size

Herkese merhabalar. Uzun zamandır kafama takılan bu konuyu burada benden büyüklere danışmak istiyorum.

Üniversiteye yeni başladım bu sene Marmara iibf'deyim ve her genç gibi hayallerim var mesela Amerika turu yapmak, dibine kadar aşkı yaşayıp sevgilimle birlikte aynı evde yaşamak, sırt çantasıyla gezebildiğim kadar gezmek, ileride çocuğum olursa çoğu annenin yapamadığı çocuğumu alıp yeni yerler keşfetmek, 200 maddelik listemdeki küçük büyük her hayali gerçekleştirmek...
Gerçekten bunlar herkesin dediği gibi 'hayallerde kalacak hayaller' mi? Hayat temposuna karışınca bunlar yok mu olacak?
Babaannem şimdiden başladı seni biriyle tanıştıracağım, okul bitince evlenirsin çok geçe kalma demeye. Yoksa sonum burada okuduğum 'kaynana, elti, görümce' şeytan üçgeninde mi olmak zorunda? Ya da evlenince ailelerimizden mümkün olduğunca uzak, kendi halimizde yaşayamayacak mıyız?
Ya siz gençlik hayallerinizi gerçekleştirebildiniz mi?
Hiç de imkansız hayaller değil. Benim de senin gibi hayallerim vardı ve hepsini gerçekleştirdim. Eğer hayallerinin en azından senin için en önemli olanlarını gerçekleştirmeden evlenirsen erkenden emin ol çok pişman olursun.

Hiç de imkansız hayaller değil. Benim de senin gibi hayallerim vardı ve hepsini gerçekleştirdim. Eğer hayallerinin en azından senin için en önemli olanlarını gerçekleştirmeden evlenirsen erkenden emin ol çok pişman olursun.
Böyle okudukça mutlu oluyorum ya. Sadece hiç ilişkim olmadığı biraz merak var ama evlenmek için acele edeceğimi düşünmüyorum

Hayallerin cok ucuk degil, gerceklestirilmesi zor hayaller de degiller. Benim ogrencilik donemimde bizi 1 ay yaz kampina (kaziya) fransaya gondermisti dekanimiz, ve su an rakam hatirlamiyorum ama biletleri falan onceden alip cok az bisey odemistik, boyle firsatlari takip edip degerlendirebilirsin. Erasmus programlarina basvurabilirsin, onceden avrupa turlari alip baya uyguna getirebilirsin. Sevgilinle birlikte de yasayabilirsin (onu da yasadim, olmadik bisey degildi) Hicbiri cok ucuk degil inan, benim aklima ucuk hayal diyince daha farkli seyler geliyor artik :KK70:

Hayallerin cok ucuk degil, gerceklestirilmesi zor hayaller de degiller. Benim ogrencilik donemimde bizi 1 ay yaz kampina (kaziya) fransaya gondermisti dekanimiz, ve su an rakam hatirlamiyorum ama biletleri falan onceden alip cok az bisey odemistik, boyle firsatlari takip edip degerlendirebilirsin. Erasmus programlarina basvurabilirsin, onceden avrupa turlari alip baya uyguna getirebilirsin. Sevgilinle birlikte de yasayabilirsin (onu da yasadim, olmadik bisey degildi) Hicbiri cok ucuk degil inan, benim aklima ucuk hayal diyince daha farkli seyler geliyor artik :KK70:
Umarım bana da uçuk gelmeyen zamanlar gelir bir gün :D

Ozaman hazır öğrenciyken işe work&travel ile başla :KK55: Hayallerin çokta büyük ve olmayacak şeyler değil. Bakarsın hayatının aşkınıda üniversitede bulursun, harika seneleriniz olur.

Back
X