Hayallerim Gerçekten Saçma mı? :(

HotRed

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2013
5
0
16
İstanbul
Merhaba, ben 10. sınıftayım ve yıllardır en büyük hayalim müzik prodüktörü olmak. Bu konuda gayet idealist ve ciddiyim hatta tam olarak neler yapacağımı, hangi kurumda hangi eğitimi alıp aynı zamanda açıktan okuyacağım üniversitesine kadar her şeyi düşündüm ve bu amaç doğrultusunda elimden geleni yapıyorum. Ama bir sorun var; ailem... Ailemin ortalama başarısı yüksek ve bu yüzden hep benden akademik bir meslek bekliyorlar. Bugün ablamla konuştum, normalde ablamla gayet iyi anlaşırız (o psikoloji okuyor). Konu meslek seçimine geldi, ben de laf arasında grafik tasarım okumak da güzel olurdu dedim. O da hemen bir kurum ismi verdi, aynı benim prodüktörlük için gitmek istediğim yer gibi orası da üniversite sınavıyla almıyor ama mesleki diploma veriyorlar vs.. Kısaca benim gitmek istediğim yer ile aynı formatta. Ben de daha önce prodüktörlükten bahsederdim ama ablam hep dalga geçerdi, ama bugün cesaretimi toplayıp bu konuyu tekrar açtım. Çok çocukça düşünüyorsun, bir çocuğun astronot olmak istemesi gibi falan dedi, yüzünde aşağılayıcı bir ifade vardı. Sonra da dedi ki "he tamam prodüktör olursan bir albüm de bana yap, ne bekliyorsun Britney Spears ile çalışmayı falan mı?"
Sizce de çok kırıcı değil mi?:(
Ayrıca ben yurtdışında çalışmak istiyorum ama daha fazla dalga geçmemesi için söylemedim...
Anlamıyorum sizce de hayallerimden vaz mı geçmeliyim? O kadar çocuksu ve saçma mı gerçekten?..

Merhaba, ben 10. sınıftayım ve yıllardır en büyük hayalim müzik prodüktörü olmak. Bu konuda gayet idealist ve ciddiyim hatta tam olarak neler yapacağımı, hangi kurumda hangi eğitimi alıp aynı zamanda açıktan okuyacağım üniversitesine kadar her şeyi düşündüm ve bu amaç doğrultusunda elimden geleni yapıyorum. Ama bir sorun var; ailem... Ailemin ortalama başarısı yüksek ve bu yüzden hep benden akademik bir meslek bekliyorlar. Bugün ablamla konuştum, normalde ablamla gayet iyi anlaşırız (o psikoloji okuyor). Konu meslek seçimine geldi, ben de laf arasında grafik tasarım okumak da güzel olurdu dedim. O da hemen bir kurum ismi verdi, aynı benim prodüktörlük için gitmek istediğim yer gibi orası da üniversite sınavıyla almıyor ama mesleki diploma veriyorlar vs.. Kısaca benim gitmek istediğim yer ile aynı formatta. Ben de daha önce prodüktörlükten bahsederdim ama ablam hep dalga geçerdi, ama bugün cesaretimi toplayıp bu konuyu tekrar açtım. Çok çocukça düşünüyorsun, bir çocuğun astronot olmak istemesi gibi falan dedi, yüzünde aşağılayıcı bir ifade vardı. Sonra da dedi ki "he tamam prodüktör olursan bir albüm de bana yap, ne bekliyorsun Britney Spears ile çalışmayı falan mı?"
Ayrıca ben yurtdışında çalışmak istiyorum ama daha fazla dalga geçmemesi için söylemedim...
Anlamıyorum sizce de hayallerimden vaz mı geçmeliyim? O kadar çocuksu ve saçma mı gerçekten?..

müzik prodüktörü olanlar nasıl oluyor hayaldi gerçek mi oldu diye sorsaydın keşke ablana:9: bende idealin varsa onun peşinden git cnm sevmediğin bi mesleği yapmaktansa hiç değilse denedim olmadı ama yinede çabaladım dersin.:34: bence onların sana olan davranışları çocukca ve saçma:20:

Hayal senin hayalin, ablanın hayali psikoloji okumakmış demek ki, bir başkası da öğretmen, kamu görevlisi, hemşire, doktor, mühendis. Kim neyi isterse, hangi mesleği kendine yakın görüyorsa onu seçiyor, en azından peşinden gidiyor.
Benim erkek kardeşim de rap müzikle uğraşıyor, şarkı yazıyor, söylüyor. Albüm yapacakmış ileri de, bu da onun hayali.:97:
Hayalin buysa gerçekleştirirsin inşallah, en azından denemiş olursun. :34:

Tatlim kesinlikle vaz gecme!
Ben vaz gectim zamaninda ailemin istedigi hayati sectim kendime, ama simdi diyorum keske kendime güvenseymisim, kim bilir nerelerde olurdum. Tabii yinede sükür hayatimiza, ama sirf onlar bizim hayal ettigimiz hayati bilmedigi icin, kendileri yapamayinca bizimde yapamiyacagimizi düsündükleri icin, bizi kaybetmekten korktuklari icin öyle yapiyorlar bence.
en iyisi fazla bahsetme ne yapmak istediginden, sadece yap! Yetiskin insansin, kayidinida yap, laflarada kulaklarini tika. Nekadar ciddi oldugunu anladiklari anda bence daha ilimli davranacaklardir.
Ve birdakine "Britney Spears´in prodüktörü var zaten, ben kendim kesfedecegim yep yeni dünya starlarini!" de. Yada hicbirsey söyleme, o anda sadece sessiz kal ve karsindakinin farkina varacak sekilde gülümse. Niye gülüyorsun diye sorarsada ya "yok birsey" de yada "Bana güvenmemeniz beni hayallerimi gerceklestirmem gerektigine dair tetikliyor, bu hosuma gidiyor" de. Onlari pek sallamadigini anlasinlar.

Ha birde belki sana moral olur, benim kiz kardesimde ilk oyuncu olmak istedigini söylediginde nelere maruz kaldi zavallim ailemde akrabalarimda cok üstüne gittiler, kiz okadar aglamistiki ozaman, ama sadece sakince sürekli ayni seyi tekrarliyordu "siz ne derseniz deyin, ben oyuncu olacagim ve cok güzel olacak" diye. Sinir etmisti milleti ozaman : )
Ben herzaman desteklemistim, ama hala der abla bir tek sen bana inandin diye. Ama ben bile uzaklara tasinacagi zaman cok korkmustum, acaba yanlismi yapiyor, insanlarin dedigi gibi harcanacakmi, onun bunun erkegin elinde oyuncakmi olacak diye - malum türkler hep öyle görüyor sanatcilari-.
Cok sükür hic birsey olmadi, insan kendini bildikten sonra, Allahinda takdiriyle tabii, akilli basli calisinca meger hersey olabiliyormus.
Gecen senedir reklam filmi, müzik videolari ve filmlerde kücük roller oynamisti, ozamandan beri akrabalarimizdan destek mesajlari yagiyormus kendisine- ondan önce 3-4 sene kimse ne arayip sormustu ve dedikodusunu yapiyorlardi sadece bir dikis tutturamadi diye, kiz kardesim bile üzülüyordu biraksammiki, okadar oyunculuk dersi vs kastlere gidiyorum olmuyor iste diye- simdi ama "Herzaman arkandayiz, senle gurur duyuyoruz" lar havada ucusuyor, akrabalar kendi yetiskin kizlarini ajanslara götürüyorlar kizkardesimin pesinden gitsinler diye. cidden, cok komik, adam üc sene önce kizkardesime "kötü yola düsersin" diye vaz gecirmeye calismisti, simdi kendi 15 yasindaki kizini ajanslara götürüp mankenlik yapmasina bile izin veriyor, tabii bakti bu islerde cok para var : /
Su anda kiz kardesim bir dizide oynuyacak basrolde ve cekimleri yapiliyor ve ben hala inanamiyorum, kiz neler cekti, ama en sonunda hayallerine gittikce yaklasiyor, asil amaci gercek bir hollywood yildizi olmak, ama bunu benden baska kimseyle paylasmiyor, cünki insanlar hemen "tabii tabii hollywood zaten seni bekliyormus" gibi dalga etmeyi seviyorlar, kimse basarili bir insanin o basari icin yillar boyunca emek verdigini düsünmüyor.
Zaten basarisiz olursan biz demistik diyecekler, basarili olursanda senden iyisi olmuyacak, cok sevecekler, cok gurur duyacaklar, eski sözlerini unutacaklar, bu yüzden hiiiiiic üzme kendini bos bosuna!

Son düzenleme:
hayallerinden vazgeçme ..
olmazsa bile denedim ama olmadı dersin :34: buda seni yüceltir .. en azından kendine inanarak güvenerek denemiş olursun..
boş boğazlılarada kulak asmamış olursun..
nesi saçma ki bu hayalin :ssz:

Hayallerinden vazgeçme.İnsan hayalleri için yaşar bi amacın olmalı ki gerçekleştirebılmek için uğraşmalısın.İnsanın isteyip de yapamayacağı şey yoktur yeter ki inan.Kendine güven.:97:

Herkes yazmış ama bende yazmak istedim:))Hayallerinden asla vazgeçme..Adı üztünde hayal olsada sana ait tek gerçek hayallerin şuan vazgeçersen ilerde hep karşına çıkacak olmak istemediğin bir yerde çalışınca bu dahada acı vericek tecrübeyle sabittir:))

Back
X