Üniversite sınavlarına girmeme 2 sene kaldı bu soruyu önceden aklıma getirdiğimde ohoo daha çok var derdim ancak şimdi zamanımın gitgide kısıtlandığının ve biran önce karar vermem gerektiğini biliyorum. Şu anda lisede eşit ağırlık bölümünde okuyorum ailem hukuk fakültesi gibi bir bölüme gitmemi istiyorlar. İnsanları incelemeyi bir tartışma da iki tarafında haklı haksız yönlerini bulmayı + insanlara bir konuda yardım etmeyi hep çok sevmişimdir bu yüzden hukuk okursam avukat olabileceğimi düşünüyorum. Ancak diğer tarafta da yıllardır hayallerini kurduğum bir sektör var iletişim fakültesi. Evet bu zamanda hukuk fakültesi kazanmak ve okumak ne kadar zorsa iletişim fakültesinden mezun olunca iş bulmakta o kadar zor sanırım. Ama çocukluğumdan beri hikayeler, şiirler kompozisyonlar yazmayı, senaryolar kurmayı hep çok sevdim derslerde canım sıkılınca o anda aklıma gelen şiirleri defterin bir kenarına hikayeleri açıp yeni sayfa gizli gizli yazmışımdır hep. Son 3-4 senedir de bilgisayarda photoshop programı yapmaya epey merak sardım vaktimi bolbol öldürüyorum photoshopla resim tasarımları yapmaya çalışarak ve gitgide photoshopta yeni şeyler öğrenmeye de bayılıyorum ancak. Arada edebiyat öğretmeni de olmak istiyorum aslında ama küçümsediğimden değil ben maymun iştahlı bir insanım rutin olarak aynı mesleği yapmaktan sıkılırım istiyorum ki bir filmin hikayesini yazayım ona senaryo oluşturayım, gazetelerde köşe yazarlığı yapayım, reklam afişleri hazırlayayım, görüntü yönetmenliği yapayım medya sektöründe ne çıkarsa bahtıma diyerek bu işlerin hepsiyle uğraşayımama sonra içimdeki ses onların hepsine o sektörde ancak bir torpille sahip olabilirsin iletişim fakültesinden mezun olur meslek bulamadan hayallerinle başbaşa kalır ardından onlar da yok olup gider o yüzden bırak bütün bu hayalleri derslerine iyi çalış ve bir hukuk fakültesi kazanmaya çalış kısacası vazgeç hayallerinden diyor bana içimdeki diğer seste hayallerini gerçekleştirmek için gerekirse kendini tehlikeye atmalısın cevabını veriyor anında ona kısacası kafam çok karışık ne yapmalıyım hiç bilmiyorum bir de siz yardım eder misiniz?