Hayallerim mi (iletişim fak.) kendimi garantilemek mi (hukuk)?

lastsong

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2014
6
-2
86
35
İstanbul
Üniversite sınavlarına girmeme 2 sene kaldı bu soruyu önceden aklıma getirdiğimde ohoo daha çok var derdim ancak şimdi zamanımın gitgide kısıtlandığının ve biran önce karar vermem gerektiğini biliyorum. Şu anda lisede eşit ağırlık bölümünde okuyorum ailem hukuk fakültesi gibi bir bölüme gitmemi istiyorlar. İnsanları incelemeyi bir tartışma da iki tarafında haklı haksız yönlerini bulmayı + insanlara bir konuda yardım etmeyi hep çok sevmişimdir bu yüzden hukuk okursam avukat olabileceğimi düşünüyorum. Ancak diğer tarafta da yıllardır hayallerini kurduğum bir sektör var iletişim fakültesi. Evet bu zamanda hukuk fakültesi kazanmak ve okumak ne kadar zorsa iletişim fakültesinden mezun olunca iş bulmakta o kadar zor sanırım. Ama çocukluğumdan beri hikayeler, şiirler kompozisyonlar yazmayı, senaryolar kurmayı hep çok sevdim derslerde canım sıkılınca o anda aklıma gelen şiirleri defterin bir kenarına hikayeleri açıp yeni sayfa gizli gizli yazmışımdır hep. Son 3-4 senedir de bilgisayarda photoshop programı yapmaya epey merak sardım vaktimi bolbol öldürüyorum photoshopla resim tasarımları yapmaya çalışarak ve gitgide photoshopta yeni şeyler öğrenmeye de bayılıyorum ancak. Arada edebiyat öğretmeni de olmak istiyorum aslında ama küçümsediğimden değil ben maymun iştahlı bir insanım rutin olarak aynı mesleği yapmaktan sıkılırım istiyorum ki bir filmin hikayesini yazayım ona senaryo oluşturayım, gazetelerde köşe yazarlığı yapayım, reklam afişleri hazırlayayım, görüntü yönetmenliği yapayım medya sektöründe ne çıkarsa bahtıma diyerek bu işlerin hepsiyle uğraşayımama sonra içimdeki ses onların hepsine o sektörde ancak bir torpille sahip olabilirsin iletişim fakültesinden mezun olur meslek bulamadan hayallerinle başbaşa kalır ardından onlar da yok olup gider o yüzden bırak bütün bu hayalleri derslerine iyi çalış ve bir hukuk fakültesi kazanmaya çalış kısacası vazgeç hayallerinden diyor bana içimdeki diğer seste hayallerini gerçekleştirmek için gerekirse kendini tehlikeye atmalısın cevabını veriyor anında ona kısacası kafam çok karışık ne yapmalıyım hiç bilmiyorum bir de siz yardım eder misiniz?:43:

Şu ara hayalleri gerçekleştirme konusuna fena halde takık olduğum için hayallerini seç tabii ki de diyeceğim! Ama sonra da işte o toplumun garantici ağzı var ya o gelip yakama yapışacak diye korkuyorum :41:

Karar vermekte hic acele etme hocalar veya aile kendine hedef koy oyle calis gec kalma vakitvaz vs. diyolar hoc takma emin ol bir ayda bile kararin degisebilir cunku zaman geciyo sen degisiyosun degismez dedigin seyler bile degisiyo onun icin hic kasma karar verirken artilarini eksilerini cikar hem olumlu hem olumsuz taraflarini dusun.Ben 7 temmuzda tercih yapcam mesela hala karar veremedim cunku hicbir sey bekledigim gibi olmadi ustelik bu ikinci yilim sana iki tavsiye verebilirim; eger mantigini secince icine sinicekse mutlu olcagni geride kalbinin kalmayacagini dusunuyosan mantigini sec ama bana sorarsan ilersini dusunmeden kalbimin ses ini dinle derim cunku emin olki bunun tecrubesini cok iyi bi sekilde yasadim yasiyorum herkesten fikir al kendi bildigini uygula ve sadece bolum degil universite ve yasayacagin sehir de cok onemli ben su an uc universite arasinda kaldim universitenin imkanlarina bak (konum yani merkezde mi yoksa koyde mi, sosyal yasantisi ve dusunuyosan yurtdisi programlari ve sehirle ilgilide sosyal yasantiya bak cunku kendini kulturel acidan gelistirmen onemli ve sonucta orda dort yil yasiycaksin sevmen onemli okumaya gidiyosun gezmeye degil diyenlere bakma sakin) derslerle ilgilede simdiden edebiyattan yazar ve eserlere calismaya basla altyapini olustur derim.İnsallah her sey istedigin gibi olur :)

Bence daha dusunmek icin erken sen calis tabiki ama illa hedef koyman icin erken ben lise 2 deyken tip diye deliriyordum lise 3 te mimarlik lise 4 te mimarlik istiyordum sonra birden dis hekimligi en buyuk hayalim oldu.suan tercih asamasindayim tip da tutuyor mimarlik da ama kesinlikle dis hekimligi tercihim.ben cok karar degistirmis olabilirim ama anlatmak istedigim karar vermek icin erken cunku duncelerin cok degisicek:34:

Bende hukuk istiyordum.. Ne yazık ki ailem beni il dışına okumaya göndermedi ve kendimi bir anda gazeteci olarak buldum.. Medya nın tozunu 1 kere alırsan bırakamazsın.. Medya da saat yok, tatil yok, gece yok gündüz hiç yok.. Hele ki bir ulusal gazetedeysen işin daha da zor.. Suan işimi severek yapıyorum tozunu yuttum nede olsa :)) gönlünden ne geçiyorsa aklın neye daha cok yatkınsa onu seç canım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X