Hayallerimin üniversitesini kazandım ama..

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Merhaba kızlaarr. Çok şükür ki emeklerimin karşılığını alıp ODTU de hayalimin mühendislik bölümünü kazandım. Daha önceki konumu okuyanlar bilir. Tek hayalimdi. Çocukluk hayalim. :)) Bana destek olan herkese çok teşekkür ederim ayrıca ama bir turlu sevinemiyorum. Ben hiç tıp yazmadım. Daha doğrusu tek tercih yaptım ama ailem çok ısrar etmişti tıp yazmam için. Şimdi de insanlar soruyor sizin kız nereyi kazandı diye ailem söyleyince, "Aaa niye tıpa gitmedi ? Korktu mu yoksa ? Puanı mı yetmedi ? E napsin belki de kafası almaz." diyen bile oldu. Ben çıkıp anlatamıyorum bu insanlara o bölümün hayalim olduğunu. Neden her şeye bu kadar karışmak zorundalar ki. Gelip tercihlerimi sen yapsaydın oldu olacak. Herkes durup durup "Tuh keşke tıp olsaymış. Hata yapmış. Bir doktorla bir mühendis bir mi ? Yarın iş bile bulamaz." diyip tüm hevesimi kursağımda bırakıyorlar. Hayır sanki tıp puanıyla bir yeri kazanamamışım gibi bir olgu var. Zaten tercihlerimi yaparken yüz kere gittim geldim tıp yazsam mı diye. Kusura bakmayın başka bölümleri tutturmak için gecesini gündüzüne katanlar var ben gelmişim burada doktor mu mühendis mi diyorum ama inanın o kadar moralim bozuk ki. Şimdiye kadar acaba o kadar puanım olsa naparım, diye düşünmüştüm. Sonra tek tercih yaptım bir cesaret. Gelen geçen yazık etmişsin puanına diyip duruyor. Ben neden burayı kazandım diye oturup ağlayacağım neredeyse. :(. Kızlar sizce ben hata mı yapmışım ?

Hayır... bana sorarsan çok iyi yapmışsın , insanların ne düşündüğü , ne konuştuğu umrunda olmasın canım..
çünkü maalesef insanlar onları ilgilendirse de ilgilendirmese de konuşurlar... değişmiyor huyları :26:

sen bu bölümü istediysen , bunun için hazırlandıysan ve 'çocukluk hayalinse ' , boşver kim ne derse desin kararını onlara belirt...
ben bunu istedim , bu yüzden tek tercih yaptım de ...

ve bu hayatı yaşayacak olan sensin canım , başkası değil , çıkarma aklından bunu :)
inşaAllah üniversite hayatın çok güzel geçer ve mesleğini eline hayırlısıyla alırsın ...

ben severim böyle hayallerinin peşinden giden insanları :) maaşAllah sana
:39:

Kesinlikle hata sende değil!
Bu senin hayatın senin tercihin. herkes çalışkan diye tıp okumak zorunda değil.
O yüzden sen üzülme ve okuluna konsantre ol... Emin ol istediğin meslekte daha mutlu olursun :))
başarılar..

istediğin okulu ve bölümü kazandıktan sonra, ki olmuş bitmiş, artık diğerleri ne düşünüyor takmak manasız. tadını çıkar. :)

Okulun ve bölümün çok güzel öncelikle tebrik ederim:16:

Bak şöyle diyeyim ben ilk önlisans kazandım öz amcam "4 yıllık olsaydı, işe yaramaz iki yıl" dedi. Azmettim dikey geçiş ile İstanbul'da alanımdaki en iyi üniversiteye hayalim olan okula yerleştim. Bu sefer de "okuyacaksan tıp, avukatlık okuyacaksın" dedi.

Yüksek yapacağım diyorum bu sefer de "daha okuyup ne yapacaksın" diyo. Bu arada kendi çocukları ortaokul mezunu. Yermek için demiyorum ama gelip benim moralimi bozacağına kendi çocuklarına azıcık konuşsaymış keşke diyorum her seferinde.

Demem o ki insanlar konuşur. Sen bu zamana kadar tıp bölümünü bilmiyo muydun? Eğer gönlün mühendislikteyse o işte mutlu olursun.

Bak bana hemşirelik diye tutturdular maaşı, iş olanağı iyi ama benim içim çekiliyo birine iğne bile batıramam bunu dememe rağmen diyolardı.

Odtu kazanmissin hem de istedigin bolum daha ne millete bakiyosun guzelim hayirli olsun :) millete bakma sen. Hep bi bahaneleri vardir kiskanc seyler.

Öncelikle seni tebrik ederim çok güzel bir ünv ve bölüm kazanmıssın benim kuzenimde o ünvde onada ahnı seylerı söylediler yok sen ne yaptın puanına yazık ettin falan ama o da senim gibi istemiyordu zaten istedigin meslegi yapmalısın ki basarılı olasın ilerleyesin sana bir örnek vereyim ben özel bir hastanede calıstım yönetim kurulu baskanı doktordu ve hastanenin sahibi kendisi aynı zamanda babası zorla doktor olmasını ıstemiş mecbur kalmıs doktor olmaya sevmesede yapmıs biraz ama kendisi ticaret işletme istiyormus ve şuanda uzun zamandan beri doktorluk yapmıyor hastane işletiyor büyütüyor zincir olusturuyor kendisi de bunu bir arkadasına anlarıyordu o arkadasıda ogluna meslek secmeye calısıyordu demek istedıki sen ne kadar zorla yaptırsanda o ileride ya basarısız olacak yada istedıgı meslegi yapacak sende hayalini gercekleştir pişman olma senin hayatın başarılar dilerim

Öncelikle tebrik ederim. ODTÜ çok güzel bir üniversite. Hangi mühendisliği kazandığını yazsaydın keşke. İstediğin bölümü okumak çok önemli. Ailesinin zoruyla mühendislik yazanlar da var ve ilk seneden sonra bırakıp gidiyorlar. Ayrıca elektrik-elektronik ya da bilgisayar mühendisliği falansa çok kolay iş bulabilirsin. Başarılar..

o insanlar ömür boyu öyle konuşacaklar, hiçbir şeyden memnun olmayacaklar ve sen zamanla onları mutlu etmeye çalışmaktan vazgeçeceksin :) ben Türkçe öğretmenliğini kazandığımda matematik öğretmenliğine puanın yetmedi mi diyenler olmuştu düşün yani :)))))))

Kaale bile alma bu insanları! Önemli olan sevdiğin mesleği yapmaktır, puanlar talebe göre oluşuyor, herkes doktor olunca zengin olacağını sanıyor, ama doktorlukttan iyi paralar kazanan sadece azınlık, oda iyi uzmanlıkları kazananlar.

cnm hayırlı olsun... odtü ankaranın en güzel üniversitelerinden biri.. bir işi severek yapmadıktan sonra doktor olmuşsun ne fayda.. sen hayalinde ki mesleğe kavuşacaksın.. insanlara ben yapamazdım doktorluk, kan tutuo beni falan de :) yolun açık olsun..

Canım sen salla onları sen tıp yazsan da eleştiri gelecekti..bi de şu var..mesela sen ne okudun bilmem ne diyorlar söylüyorsun bizim şu filancanın oğlu da şunu bitirdi filancanın kızı da şunu okuyormuş,bunu neden söylüyolar anlamıyorum,tanımadığım insanların okuduğu bitirdiği bölümlerden bana ne ya..onların filancasının okuduğu dandik bölüm bir anda ağızlarda değişe değişe en iyi üniversitenin en iyi bölümü olur senin okuduğun bölümde eh işte kötünün iyisi,çekemezler o yüzden böyledir canım takma :34::34:

İnsanların istediği mesleği yapmak yerine kendi istediğin mesleği yapman daha doğru.
İşinle sen içiçe olacaksın onlar değil. Tebrik ederim.

bak tatlim benim puanim ogregmenligi tutuyprdu istemedim, isleri cok zor. muh. yazdim hemde en is bilamayanindan insanlar adini bile duymamistir. neler demedilerki ara ara hatirlar sinir olurum. simdi noldu biliyomusun o konusanlar apisip kaldi. ben cok iyi bir kurumun genel mud. atandim. isim cok rahat ise gi
tmek istemesem gitmem yani o kadar. 3300 maasim ve sayginligim var. simdi uzuliyorsunya ilerde mukafatini alacaksin

Öncelikle tebrik ederim seni ''hocam'' (: Diğer insanların bık bık konuşmalarına gelince; sen bir harvard hukuk veya oxfordu kazansaydın ''Aa ülkede okulların suyu mu çıktı puanı mı yetmedi?'' Derlerdi yani el bu der oğlu der.Sen gül geç senin çocukluk hayaline istediğin bölüme kim ne dese ne olacak.Odtü mezunu olup mühendisliği bitiren kendini geliştirmiş insanların çok güzel mevkilere geldiğini bizzat gördüm.Sana başarılar ve bol şans diliyorum.Hayatın boyunca herşeyini eleştiren kıskanan çok insan olacak maalesef şimdiden onları da takma diyorum.Sevgiler.

Böyle davranmalarının tek nedeni var canım kıskançlık. bu çok net. odtü türkiyenin en iyi üniversitelerinden biri belli ki orada puanı iyi de olan bir mühendislik kazanmışsın. çekemediklerinden diyorlardır. hiç takma böyle insanları.

tıp kazansaydın da bu sefer kaç yıl okucak tus var ya uzman olamazsa sürünecek falan derlerdi.

insanlar kimsenin iyi bir şeyini çekemiyorlar canım boşver. :36:

ayrıca hiç tanımadığın insanlara odtüde okuyorum diyince beğeniyle baktıklarını farkediceksin ve bu insanların da kıskançlıktan böyle davrandığına emin olacaksın.

Son düzenleme:
Valla istersen tıp yazsaydın yine gelip derler falanca üniversite tutmuyor muydu diye :) hep bir memnuniyetsizlik hep bir eleştiri
Ben okulumu kazandığımda vah vah tühhh öğretmenlik tutmuyor muydu dediler:1: sizene ya ne okuduğumuzdan ne olacağımızdan işleri güçleri yok milleti eleştiriyorlar bir tükenmedi şunların soyu

Merhaba kızlaarr. Çok şükür ki emeklerimin karşılığını alıp ODTU de hayalimin mühendislik bölümünü kazandım. Daha önceki konumu okuyanlar bilir. Tek hayalimdi. Çocukluk hayalim. :)) Bana destek olan herkese çok teşekkür ederim ayrıca ama bir turlu sevinemiyorum. Ben hiç tıp yazmadım. Daha doğrusu tek tercih yaptım ama ailem çok ısrar etmişti tıp yazmam için. Şimdi de insanlar soruyor sizin kız nereyi kazandı diye ailem söyleyince, "Aaa niye tıpa gitmedi ? Korktu mu yoksa ? Puanı mı yetmedi ? E napsin belki de kafası almaz." diyen bile oldu. Ben çıkıp anlatamıyorum bu insanlara o bölümün hayalim olduğunu. Neden her şeye bu kadar karışmak zorundalar ki. Gelip tercihlerimi sen yapsaydın oldu olacak. Herkes durup durup "Tuh keşke tıp olsaymış. Hata yapmış. Bir doktorla bir mühendis bir mi ? Yarın iş bile bulamaz." diyip tüm hevesimi kursağımda bırakıyorlar. Hayır sanki tıp puanıyla bir yeri kazanamamışım gibi bir olgu var. Zaten tercihlerimi yaparken yüz kere gittim geldim tıp yazsam mı diye. Kusura bakmayın başka bölümleri tutturmak için gecesini gündüzüne katanlar var ben gelmişim burada doktor mu mühendis mi diyorum ama inanın o kadar moralim bozuk ki. Şimdiye kadar acaba o kadar puanım olsa naparım, diye düşünmüştüm. Sonra tek tercih yaptım bir cesaret. Gelen geçen yazık etmişsin puanına diyip duruyor. Ben neden burayı kazandım diye oturup ağlayacağım neredeyse. :(. Kızlar sizce ben hata mı yapmışım ?

Canım, ben de tıp okuyorum. Yazdığın bolumu tahmin edebiliyorum. Sen çok güzel bi puan alıp güzel yerlere gelmiş olduğunun farkına var. Biraz daha bilinçli insanlar bilebilir çok iyi bi muhendislikle tıbbın çok da farklı olmadığını. Senin için rahatsa hayallerinin bölümünü kazanmışsan insanların dediklerini bu kadar sorun etme yahu

canım türkiye 50.si arkadaşım da bilkent elektrik elektronik müh gitti. fen lisesi okul 1.si arkadaşım da senle aynı bölüme gitti.
Bi kere puanına yazık ettin saçmalığını geç.
İnsan sevdiği işi yapacak. Doktorluk kolay iş mi. Sen sağlıktan hoşlanmazsın olur biter.Herkes sevdiği işi yapacak.. Hani odtü olmasa bi nebze iş bulman zor diyeceğim de. Odtü yani! Daha ne olsun.
Avukatlık desen yalancı mı olcan derler!
:52:
Milletin beğendiği tek bölüm var tıp. yakında ona da bi kulp bulacaklar.
:41:

Genelde böyle boş beleş konuşan insanların en yükseği lise mezunu bir çoğu okumamış ya da çocukları okumamış filan oluyor yoksa kendini bilen düzgün bir eğitim seviyesine sahip insanlar eğer çok kıskanç filan değillerse böyle şeyler söylemiyorlar .

Back
X