Hayallerimin üniversitesini kazandım ama..

kıskanıyolar da ondan...iş hayatında nerden mezun olduğun çok önemli ki seninkide çok iyi...
Alakasız olacak ama benimde size bir sorum var odtü işletmemi yoksa odtü mimarlıkmı NOT-ben yurtdısısnda calısmak istiyorum yeni uye oldugum icin yeni konu acamiyorum
Konu hayli eski, burada yeterli cevap alamazsınız. Kendiniz yeni bir konu açın.

Merhaba kızlaarr. Çok şükür ki emeklerimin karşılığını alıp ODTU de hayalimin mühendislik bölümünü kazandım. Daha önceki konumu okuyanlar bilir. Tek hayalimdi. Çocukluk hayalim. :)) Bana destek olan herkese çok teşekkür ederim ayrıca ama bir turlu sevinemiyorum. Ben hiç tıp yazmadım. Daha doğrusu tek tercih yaptım ama ailem çok ısrar etmişti tıp yazmam için. Şimdi de insanlar soruyor sizin kız nereyi kazandı diye ailem söyleyince, "Aaa niye tıpa gitmedi ? Korktu mu yoksa ? Puanı mı yetmedi ? E napsin belki de kafası almaz." diyen bile oldu. Ben çıkıp anlatamıyorum bu insanlara o bölümün hayalim olduğunu. Neden her şeye bu kadar karışmak zorundalar ki. Gelip tercihlerimi sen yapsaydın oldu olacak. Herkes durup durup "Tuh keşke tıp olsaymış. Hata yapmış. Bir doktorla bir mühendis bir mi ? Yarın iş bile bulamaz." diyip tüm hevesimi kursağımda bırakıyorlar. Hayır sanki tıp puanıyla bir yeri kazanamamışım gibi bir olgu var. Zaten tercihlerimi yaparken yüz kere gittim geldim tıp yazsam mı diye. Kusura bakmayın başka bölümleri tutturmak için gecesini gündüzüne katanlar var ben gelmişim burada doktor mu mühendis mi diyorum ama inanın o kadar moralim bozuk ki. Şimdiye kadar acaba o kadar puanım olsa naparım, diye düşünmüştüm. Sonra tek tercih yaptım bir cesaret. Gelen geçen yazık etmişsin puanına diyip duruyor. Ben neden burayı kazandım diye oturup ağlayacağım neredeyse. :KK43:. Kızlar sizce ben hata mı yapmışım ?
aynı şeyler benim de başıma geldi tatlım mimarlığı napcan doktor ol işte tırıvırı birsürü hayır dedim ya istemiyorum ve gram pişman değilim iyiki de tıpa gitmemişim insan sevdiği meslekte olmalı :KK14:

Bu senin değil eğitim sistemimizin hatası

Her şey puana endeksli

Biz sınava girerken fen matematik okuyanlar nerde ise her bölümü yazardı

Tıp, mühendislik, işletme vs aynı tercih listesinde yazardı ve tercihler de puan görülmeden yapılırdı.

Arkadaşımın birinin tercihi tıptı; tıp kazandı ama sevinemedi bile çocukluk hayalini kazandı ama her duyanın bilgisayar mühendisline yetmedi mi aaa ODTÜ kazanamadın mı vs vs dediler

Bu tarz cümleyi tüm ülke duymuştur; kuzenin Boğaziçi Turizm İşletmeciliği okudu; herkes vah vah dedi; aaa bu kız çalışkandı dediler; onu iki yıllık turizm bölümü sandılar zira.

Siz ne istiyorsanız güzel odur; doktorların da hayatı çok zor; burada var arkadaşlar neler çekiyorlar anlatsın.

Eş durumu tayinleri bile yok; durumları zor. Çalışana her meslekte para var ki istediği meslek olduktan sonra hayat daha iyi olur

Benim yaşadığım duruma çok benzer herkes "aaa bu bolumu okuyup ne yapcaksin" dediler. 5_6 tane bölüm degistirdim. Üniversiteler degistirdim. Baska bolumlerde okudum. 2. Universiteye baslasdim.Bi suru başarı hikayem üniversite 1.liklerim var.
Bir allahin kuluda cikip bravo su kıza demedilrr. Aksine hangi bolumdeysem bi laf soylediler. Yok is bulamasin yok arazilerde mi dolasican yok delilerlemi ugrasican yok yalanci olup cikican yok onlar parcalar seni yok psikolojin kaldirmaz neler neler bi de yuzume karsi...her okudugum bolume bi laf yani cok komik delircektim artik. Burda yazmaklada bitmez.daha komik olan kendileri ve çocuklarınin ise üniversite kapisindan girmisligi yok. (Bunlar konu komşu. Anne baba teyzeleri halalari onlarin cocuklari falan)Bi gun bi tanesine fena patladim. Sen kendini ne saniyosun yetkili karar mercimisin kimsin sen ben sana soyluyomuyum ne is yapiosun cocuklarin ne is yapio die. Bi kere birinizi incittimmi bi lafimi duydunuzmu neden boyle fesatlik yapiosunuz die. Bi dahada o son oldu. Sok oldu zaten.

He bide kendileri üniversite okuyup sulalede tek gozde olmak isteyen tipler var. Ozellikle iyi bölüm okuyup herkesin giptayla baktigi meslek sahipleri .doktor olanlar. (En yakin akrabalarm).Yıllardır saygi gormusler sözleri dinlenmis ya simdi payi azalacak saniolardi sanirim. Onlarin tripleri daha komik oluyo ve daha sinir bozucu ama en azindan soktugun laftan anliolar. Hem sinir bozucu hem komik. Oysa ben kuzenlerimin yegenlerimin hep okumasini daha iyi olmasini isterim elimden ne gelirse yaparim o yuzden bu hicten anlayamadigim ve cok agirima gucume giden bi durum

Neyse bak tatlımmmmm yillar gecti.. ben cok mutluyum şükür. Bana göre siradan bi meslegim var öyle bilim adami olup cikmadim yani . Ama sevdigim işi yapiyorum.hergun ise giderken mutlu gidiyorum. Daha iyisinede sahip olabilrdim ama bu benim kendi tercihim pisman degilim. Baskalarina ayrica gercekten sacma gelen meslek senin ideal mesleginde olabilr.bu kimseyi ilgilendirmez ise hetgun sen gideceksin onlar degil.kendi tercihlerinin pesinden git ileridede uzulmezsin emin ol kendi kararim dersin yaa benim hayatim boyle iste ve emin ol ki onlarla hayatimi kiyaslayamam dahi....

kendini nerede mutlu görmek istiyorsan oraya koş....
başkasını dinleyip bir baltaya sap olamamış biri olarak konuşuyorum...
başkaları sürekli konuşur tıp kazanınca da okula sonra da hangi bölümü tercih edeceğine karışacaklar
sen istediğin şekilde ilerle
başkaları her zaman konuşur ve bitmaz keşke şöyle yapsaydınları boşver takma

Sen neden insanların dediklerini umursuyorsun ki? Ne kadar güzel bir okul kazanmışsın. Ben de senin kadar yüksek puan yapıp çok iyi bir okula girdim ama üniversiteyi kazanamayan kuzenlerim bile "aaa neden onu yazdın ki tıp yazmadın" falan dediler ben de sadece güldüm yani :cool: Hiç takma canım.

Düzeltme : Konu eski konuymuş ya :KK53:

Kimseyi dinleme. Hayalini gerceklestirmissin. Herkes cok konusur, tip yazarsin niye hukuk yazmadin hukuk yazarsin niye muhendislik yazmadin derler...

Kulaklarini tika,hele kafasi almaz diyenlere sakin aldiris etme... Kiskaniyolar ondan...

Odtu muhendislik kazanan, tip i hayli hayli okur... Ben olsam tip secerdim ama benim hayalim muhendislik olmadigi icin.

Edit: milyon yil once acilan konuyu kim canlandirdi uleyyyyn :KK70:

Açıkcası ben de çocuğuma böyle ufaktan bir baskı yapardım sanırım, bunun nedeni de toplumdaki pozisyonları, algıları. Ama sizin şu vakitten sonra zaten yapacak bişeyiniz yok acaba yanlış mı yaptım diye düşünmeyin.

Back
X