- 20 Mayıs 2023
- 1.433
- 771
- 53
- Konu Sahibi Kulubun1uyesi
-
Aslında bana da uygun gelmiyor mu yoksa kolaya mi kaçıyorum orasını bilmiyorum. Sizde çok ciddi bir adım atmışsınız, radikal bir karar bende gitmek isterdim. Çaba değil de Hedef belirlemek & hayal kurmak aslında. Hep hayal kurmuşum ama hedef belirlememişim aydınlanması geldi bana. Hep üstteki yorum gibi, köklenecek aile kuracak bla bla planlar yapmıştım sanırımAmacim olmak zorunda degil. Ha amac olarak kabul ederseniz amacim mutlu ve rahat olmak kendimi surekli biseyler icin yipratmayi sevmiyorum.
Tabi ki bazen biseyler icin cabaliyoruz gectigimiz 1 yil yurtdisinda yeni bi hayat kurmayla gecirdik biz de mesela tabi ki biseyler icin cabaladim ama bir sure sonra yine rutin gezme tozma kendimle ilgilenme olayina dönerim yani belki calismayi da birakirim. Hayatin akisinda gitmeyi seviyorum acikcasi habire kendime amac belirleyip caba icinde hayat yaşamakta bana uygun gelmiyor.
Doğru bı yerde doğduğun ev kaderindir kısmen. Mühendis bir ailede doktor bir ailede doğarsan daha idealist olabiliyorsun olmak zorunda hissediyorsun. Dediğin gibi bu insanlar telefon da kullanmıyor. Misal ben dibine kadar yaşadığımı hissettiğim günlerde asla telefon almiyorum elime. Çekirdek aile kuramamak hayat amacı konusunda da eksiklik yaratabiliyor insan yaşamına tanıklık arıyor diyebilirizAile gerek kök aile gerek çekirdek aile.
Bu kurumlarda iletişimi bağırmadan , eleştirmeden, küçük görmeden, yargılamadan kurmaya çalışan insanlar kadar yaşamı anlamlı güzel yaşayan insanlar görmedim.
Bu insanlar aileleri için meslek sahibi, yıllık tatil, bakım, özen, keyifli aktivite sahibi oluyorlar.
Bu kişilerin günlük ekran saati 3 saati geçmiyor. Yaşıyor bu kişiler. Ailesini güzel beslensin diye emek harcayarak,Kitap okuyarak film izleyerek ailesine emek harcayarak yaşıyorlar çok anlamlı bence.
Kök aile(anne babanız) ; anne babanızla iletişiminizi düzenlemek bile hayatı anlamlandırabiliyor.köklenecek aile kuracak bla bla planlar yapmıştım sanırım
Ya elbette kendi ailemizde çok önemli, insanların önem verdikleri şeyler sıralaması değişir. problemli bir ailem yok ama hedef belirleyememiş bir hayatim varKök aile(anne babanız) ; anne babanızla iletişiminizi düzenlemek bile hayatı anlamlandırabiliyor.
Onlar evdeyken birşey olursa diye sos özellikli akıllı saat araştırmak bile sevgi demek aslında bu sevgiyi iletişimin her cümlesine aktarmak her eylemine aktarmak çok anlamlı hissettiriyor beni.
Evet kafayıKendimi olabildiğince garantiye almak benim hayat amacım olabilir çünkü hep bunun için çabalıyorum.
İnan onlar aile kurmayı hedefleyerek aile kurmadılar. Popüler kültür ne yapıyorsa onu yaptılar.Ya elbette kendi ailemizde çok önemli, insanların önem verdikleri şeyler sıralaması değişir. problemli bir ailem yok ama hedef belirleyememiş bir hayatim varailemiz bile bir hedef belirlemiş aile olmaya karar vermiş mesela
Elbette çok doğru . Bugün bir haber gördüm evlilik için 1 milyon TL gerekli gibi bir haber başlığı. Birisi de yazmış evlenecek birini bulmak 1 milyon TL bulmaktan daha zor. Eski dinamikler yok artık. Uzun evlilikler fln hep dediğin gibi çoğu baskıdan ya da yapacak çok daha iyi bir b planı olmamasından kaynaklı. Ben kendi özünde dengeli yaşadığımı düşünmüyorum ama genel olarak TR gerçeği de olabilir herkes gelişine yaşıyor amaçsız yaşıyoruz gibi. 6.5 milyon işsiz varmış ne okuyan ne çalışan bunlardan biri de benim. Bu şartlarda eforumu daha çok sevdiğim şeylere harcamayı seçiyorum. Varsın aylık banka hesabimda geldiği gibi giden bir maaşım olmasın.İnan onlar aile kurmayı hedefleyerek aile kurmadılar. Popüler kültür ne yapıyorsa onu yaptılar.
Ben şahsen kök ailemden başka aile kursam bile çocuk istemiyorum hatta evlilikte çok uç istemiyorum yani.
İlişkiler artık akışkan eskiden cinsellik için mecburiyetti evlenmek yoksa asla düzenli cinsel hayatın olamazdı.
Artık cinsel hayat vaad edilerek yapılan ilişkiler uzun sürmüyor asıl gerçek yaşam doyumu, dengeli paylaşım yapabilmek.
Bence 3 sene aynı evde yaşamadan tüm duyguların gerçeklerini görmeden sağlıklı bir aile kurulması zor.
Amaçsız yaşamak diye bir şey yok ki, nefes alırsın vermek için çabalarsın, uyanırsın uyumak için yaşarsın, en basiti ölmek için yaşarsın. Amaçların anlamlı olması önemli.Bazen düşünüyorum; insan amaçsızca yaşar mı? Yaşar elbette… Gözünü açar, gününü geçirir, nefes alır, uyur. Ama bu mudur gerçekten yaşamak? Bana göre amaçsız yaşamak, bir nehirde akıntıya kapılmış bir dal gibi sürüklenmektir. Gideceğin yönü sen seçmezsin, su nereye götürürse oraya gidersin.
Oysa hayatın bir amacı olduğunda, attığın her adımın bir anlamı olur. Yorulduğunda sana güç verir, düştüğünde seni kaldırır. Hayalsiz amaç olmaz belki, ama hayali gerçeğe dönüştüren de amaçtır. İşte bu yüzden, ben “amaçsız yaşanmaz” diyorum; çünkü amaçsız bir hayat, ruhu doyurmaz.
Hayal, insanın zihninde canlanan bir ihtimaldir; geleceğe dair umut, ilham ve renk taşır. Bazen ulaşılabilir, bazen sadece düşler dünyasında kalır.
Hayat amacı ise hayallerin içinden süzülüp gerçeğe dönüştürülen, somut adımlarla desteklenen yolculuktur.
Gerçekten şapkasını önüne atıp ben hayat amacını gerçekleştirmeye çalışan hedef belirleyen, bu bilinçle yaşayan insanın çok az olduğunu düşünüyorum. Okullarda öğretilmesi gereken çok daha önemli konular var bence.
Yani herkesin standart yaptığı gibi basit yaşam aktiviteleri. Anlam hedeflerin olması demek bu da insanı daha dinamik tutuyorAmaçsız yaşamak diye bir şey yok ki, nefes alırsın vermek için çabalarsın, uyanırsın uyumak için yaşarsın, en basiti ölmek için yaşarsın. Amaçların anlamlı olması önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?