Hayat böyleymiş,öğrenmiş oldum...

superherogirl

Dikkat Prenses Çıkabilir!
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
695
3
96
İzmir
9 ay önceydi...Herşeye çok hızlı başlamıştık,deli gibi gidiyorduk son hızla.Aşkta,beraberlikte herşeyde son hızla...
Verebildiğimin en fazlasını verdim hep O'na,ezbere bildiğim baba kokusunun yanına bir de O'nun kokusunu ekledim en saflığımla.
Ellerini tuttum,yüreğine girdim,O da çaldı kalbimi bir hırsız edasıyla.Dokundum yüzüne,ellerine,vücuduna ve bir de kalbine.
Hep benim olacak,hep bende hüküm sürecek sandım.Kader bildim,hayalimdeki adam dedim.Ama herşey bitermiş,hem de herşey.
Sevgiler,aşklar,geceler,gündüzler geçermiş,gözyaşları dinermiş,her gecenin arkası gündüzmüş,her karanlığın ardı aydınlıkmış.
Yalnızdım,O geldi bir bütün olduk,iki vücut tek yürek.Unutmuşum O olmadan da ben vardım,ben nefes alırdım,ben gülerdim,ben gezerdim,yerdim,içerdim,konuşurdum...Sanki hep O varmış da O'ndan öncesi sadece karanlıkmış,ya da O'nu tanımadan önce
koskoca yalan bir uykudaymışım.Öyle değilmiş...Herşey bir gün tükenir ve bir sona varırmış,ebediyet yokmuş.Hiçbir şeyin garantisi yokmuş,bir sonraki nefesin bile.Boşluktayım şu an,belki alışkanlıklardan bilemiyorum.Sanki çıkıp gelecekmiş sarıverecekmiş beni sımsıkı.Ama yok yok,öyle değil.Bu seferki öyle değil.O gitti ve bir daha hiç dönmeyecek.Sevgiyi hızla tükettik biz,hep yanyana olduk,yanyana olmadığımız zamanlar telefonda konuştuk saatlerce.Herşeyimi çözdü,herşeyimi ezberledi,bir anda keşfetti tüm benliğimi,herşeyimi bildi.Çok muhabbet tez ayrılık getirirmiş.Araya bir kere soğukluk girdi mi ısınmaz hatta buz kesermiş.Öğrendim ben.Bana çok şey kattı O...
-Gözünü karartıp birini doya doya içten sevmemeyi,
-İyi kötü ne olursa olsun birinin peşinden yalvar yakar gitmemeyi,
-Herşeyden önce insanın kendine saygısının olmasını,
-"Aşkta gurur olmaz." diyerek "Önce ben gideyim,gönlünü alayım." dememeyi,
-Bir insanın yapılan iyilikleri bir süre sonra görmezden gelmesinin ne kadar acı verdiğini,
-Birini ne kadar çok seversen sev yine de onun vazgeçilmez olabileceğini,
-Bir kızın sevdiği adam için dahi olsa babasını üzmemesi gerektiğini,
-Bir insanın 7'sinde neyse 70'inde de aynı olacağını ve kimsenin sevdiği insan için bile olsa zerre kadar değişmeyeceğini,
-Kendini hiçe sayıp hayallerinden vazgeçip sırf o istiyor diye hayatını onun üstüne kurmamayı,
-Bir ilişkiyi sadece tek tarafın idare etmesiyle olmayacağını,
-Ve kimseyi kendinden daha çok sevmemek gerektiğini öğretti.
Ben bugün anladım,geç de olsa anlayabildim.Büyüdüm biraz daha,olgunlaştım.Ne yazık ki O'nu da tıpkı kendim gibi fedakar,sevgi dolu ve çocuksu zannettim,değilmiş.Şimdi cebimden çıkartıp hayata sunabileceklerim birazcık tecrübe,bir sürü kırgınlık,bir kaç tane mutlu anı ve biraz da gözyaşı.Ben artık ne kimseyi kendimden daha çok severim,ne de herşeyimden vazgeçip onun avuçlarına sunarım hayatımı.
Ben ve içimdeki çocuk kırgınız hayata,bugün bizi biraz da yaşlandırdı ve ağlattı.Ama olacak,geçecek yaralarım,tek tek saracağım onları.Yine hayata karşı dimdik duracağım.Ben kim miyim?Sadece babasının küçük,kırgın ama bir o kadar da güçlü kızıyım.

Ne güzel anlatmişsın yaşadıklarını..Ben konulara pek yorum yapan biri değilim ama senin konunu okurken gözyaşlarımı tutamadm. Kendimi buldum biraz da hikayende..

Aslında tüm hüzünlü aşk hikayeleri ne kadada birbirine benziyor değil mi? Anlatılan, şarkılar..Ama sen o ilişkiyi yaşarken herkesinkinden bambaşka bir masal'ın var zannediyorsun, hiç ama hiç bitmeyecek sanıyorsun, daha önce taşıdığın karekterin, inançların, tabuların, ailene bağlılığın hep ikinci plana itiliyor. Önemli olan tek şey sen ve o'ymuş gibi geliyor.. Ama gün geliyor hepsi bitiyor, peri masalı son buluyor..Seninki gibi,benimki gibi ..Sonra yaşadıklarını uyandığı ilk dakikadan itibaren sorgulamaya başlayan, gözlerine uyku girmeyen biri oluyorsn..Aileni düşünüyorsun, inançlarını düşünüyorsun, ben bunları nasıl yaptım, kendimden nasıl bu kadar ödün verdim, tüm bunlara değer miydi diyorsun..Uzun lafın kısası seni öyle iyi anlıyorum ki. Forumda sadece tek bir konum var , istersen bir oku , bundan sonra benim yaptığım hataları yapma, geri dönerken bir kez daha düşün diye söylüyorum.

Hani demişsin ya ' babasının küçük,kırgın ama bir o kadar da güçlü kızıyım' diye sakın o gücünü yitirme küçük kız, duruşunu hiç bozma ve eğer tekrar birliktelik gündeme gelirse çok çok düşünerek karar ver. Hayatta hiç ama hiç bir şey senden daha değerli değil :) Allah yardımcın olsun, dertleşmek istersen her zaman mesaj atabilirsin ;)

Ben de kendimden çok kimseyi sevmem artık..doğrusu bu..Kanımı dökerek, öğrendim bunu..Onlardan öğrendim..

Ne güzel anlatmişsın yaşadıklarını..Ben konulara pek yorum yapan biri değilim ama senin konunu okurken gözyaşlarımı tutamadm. Kendimi buldum biraz da hikayende..

Aslında tüm hüzünlü aşk hikayeleri ne kadada birbirine benziyor değil mi? Anlatılan, şarkılar..Ama sen o ilişkiyi yaşarken herkesinkinden bambaşka bir masal'ın var zannediyorsun, hiç ama hiç bitmeyecek sanıyorsun, daha önce taşıdığın karekterin, inançların, tabuların, ailene bağlılığın hep ikinci plana itiliyor. Önemli olan tek şey sen ve o'ymuş gibi geliyor.. Ama gün geliyor hepsi bitiyor, peri masalı son buluyor..Seninki gibi,benimki gibi ..Sonra yaşadıklarını uyandığı ilk dakikadan itibaren sorgulamaya başlayan, gözlerine uyku girmeyen biri oluyorsn..Aileni düşünüyorsun, inançlarını düşünüyorsun, ben bunları nasıl yaptım, kendimden nasıl bu kadar ödün verdim, tüm bunlara değer miydi diyorsun..Uzun lafın kısası seni öyle iyi anlıyorum ki. Forumda sadece tek bir konum var , istersen bir oku , bundan sonra benim yaptığım hataları yapma, geri dönerken bir kez daha düşün diye söylüyorum.

Hani demişsin ya ' babasının küçük,kırgın ama bir o kadar da güçlü kızıyım' diye sakın o gücünü yitirme küçük kız, duruşunu hiç bozma ve eğer tekrar birliktelik gündeme gelirse çok çok düşünerek karar ver. Hayatta hiç ama hiç bir şey senden daha değerli değil :) Allah yardımcın olsun, dertleşmek istersen her zaman mesaj atabilirsin ;)

Bazen güçlükler altından kalkılamazmış gibi geliyor.Öyle değil,neler yaşadım zamanında şimdi yaptığım tek şey ayda yılda bir de olsa aklıma geldiğinde gülümseyip geçmek."Bunun için mi üzülmüşüm ben?"diyorum çoğu zaman,"Ahh,ne kadar da aptalmışım."diyorum.Bu durum için de öyle diyebilirim umarım ve yaralarım hızla iyileşir,hikayeni okudum ben de.Rolünden memnun musun peki küçük kız?

Derdini bu kadar güzel, bu kadar içten anlatabilen biri emin ol ki yaralarını da çok çabuk sarar ve hayata karşı dimdik ayakta durur. Dediğin gibi kimse senden daha fazla önemli değil... Yaşadıkların senin için birer tecrübe, bunlar işine yarayacak ilerde. Bundan sonra mutlu olman dileğiyle...

Ben de kendimden çok kimseyi sevmem artık..doğrusu bu..Kanımı dökerek, öğrendim bunu..Onlardan öğrendim..

Biz kendimizden çok O'nları sevdik ama severken gözümüz o kadar kör oldu ki
O'nların kimseyi kendilerinden çok sevemeyecek kadar bencil olduklarını göremedik.
Herkese göre değişir bu "O" kavramı,tek ortak paydaları da en çok kendilerini sevmeleri "Aşığım sana."derken bile.

Derdini bu kadar güzel, bu kadar içten anlatabilen biri emin ol ki yaralarını da çok çabuk sarar ve hayata karşı dimdik ayakta durur. Dediğin gibi kimse senden daha fazla önemli değil... Yaşadıkların senin için birer tecrübe, bunlar işine yarayacak ilerde. Bundan sonra mutlu olman dileğiyle...

21 yaşındayım ama o kadar çok yorgunum ki 40 yaşına bastım sanki bugün.
Teşekkür ederim güzel dileklerin için...

Bazen güçlükler altından kalkılamazmış gibi geliyor.Öyle değil,neler yaşadım zamanında şimdi yaptığım tek şey ayda yılda bir de olsa aklıma geldiğinde gülümseyip geçmek."Bunun için mi üzülmüşüm ben?"diyorum çoğu zaman,"Ahh,ne kadar da aptalmışım."diyorum.Bu durum için de öyle diyebilirim umarım ve yaralarım hızla iyileşir,hikayeni okudum ben de.Rolünden memnun musun peki küçük kız?

Rolümden memnun muyum? Gönül rahatlığı ile memnunum diyemem ama artık bunu düşünmüyorum, sahip olduğum rolün kıymetini bilmeye çalışıyorum . Emin ol hep böyle kalmıyor yaşadığın acı, diğerleri gibi bu da geçecek..

Rolümden memnun muyum? Gönül rahatlığı ile memnunum diyemem ama artık bunu düşünmüyorum, sahip olduğum rolün kıymetini bilmeye çalışıyorum . Emin ol hep böyle kalmıyor yaşadığın acı, diğerleri gibi bu da geçecek..

İçine siner umarım yaşadığın herşey.Mutlu ve başarılı bir uzman olursun...:130:

hangimiz deli gibi sevmedik ki hangimiz kendimzden geçmedik ki ama kimisi mutlu sona ulaşır kimisi mutsuz sona ama önemli olan yaşayıpta ders almaktır hayttaki her anımızdan tıpkı senin gibi inşallah herşey gönlünce olur dilerim birgün yeniden sever amasevdiğinden çok daha fazla sevilirsin hayatında önce hep sen ol sonra diğerleri

Unutmuşum O olmadan da ben vardım,ben nefes alırdım,ben gülerdim,ben gezerdim,yerdim,içerdim,konuşurdum...Sanki hep O varmış da O'ndan öncesi sadece karanlıkmış,ya da O'nu tanımadan önce
koskoca yalan bir uykudaymışım.

Hislerime nasıl da tercüman oldun :50:
Ama asıl onunla olanlar birer yalanmış, uykuymuş. Pat diye düştüm o toz pembe hayalin içinden daha ne olduğunu anlayamadan :50:
Keşke zaman hızla aksa, bunların hepsi geçse, gitse...
Sevmeye korkar oldum.

hangimiz deli gibi sevmedik ki hangimiz kendimzden geçmedik ki ama kimisi mutlu sona ulaşır kimisi mutsuz sona ama önemli olan yaşayıpta ders almaktır hayttaki her anımızdan tıpkı senin gibi inşallah herşey gönlünce olur dilerim birgün yeniden sever amasevdiğinden çok daha fazla sevilirsin hayatında önce hep sen ol sonra diğerleri

Umarım ama aşktan korkuyorum artık,herkese mesafeliyim.

Hislerime nasıl da tercüman oldun :50:
Ama asıl onunla olanlar birer yalanmış, uykuymuş. Pat diye düştüm o toz pembe hayalin içinden daha ne olduğunu anlayamadan :50:
Keşke zaman hızla aksa, bunların hepsi geçse, gitse...
Sevmeye korkar oldum.

Yalnız değilsin ve bunu bir tek sen yaşamıyorsun bunu bil.
Dertleşmek istersen ben buradayım,umutsuzluğa kapılma hiçbir zaman.
Herşey yeniden güzel olmalı,O'nlar yokken de biz vardık hem de gülüyorduk,eğleniyorduk.
O'nlar sadece bizim hayatımızda misafirdiler,tabi temelli de kalabilme ihtimalleri vardı ama O'nlar gitmeyi
seçti,biz o kadar misafirperverken.

çok güzel anlatmışsın gerçekten..
en azından bazı şeylerin farkına varmışsın hayatta...

Acına saygı duyuyorum. Ben de yaşadım. Öyle ki bazen kalabalık içinde yürürken, sanki o an benim için dünya duruyormuş da, yanımdan kalabalık akıp gidiyormuş gibi gelirdi.
Öyle şeyler yaşattı ki, elimi göğsümün tam ortasına daldırıp, kanlı kanlı içimde ne varsa söküp atmak istiyordum.

Ama şunu öğrendim, bu acıyı bu kadar büyütmek kötülük getiriyor insana. Hayatı öğrendim demişsin ya, hayat maalesef bu kadarla sınırlı değil. ALLAH sağlık derdi vermesin insana.
Sağlık sorunu geçirdim sonra, o zaman anladım.Çok düşündüm. Ben şimdi ölsem , annem ne olur ? Babam ne olur ? Beni sevenler , onlar ne olur ?
Peki ben büyük tedavi görürken, saçlarım dökülse, kirpiklerim dökülse, ellerim bembeyaz,yüzüm bembeyaz olsa nolur ?
Eski yüzümden eser kalmasa, elimi kaybetsem, bacağımı kaybetsem, yatağa bağlı kalsam ne olur ? Çok düşündüm.
Yok, bunlar çok daha acı. Dolayısı ile aşk acısına gerek yokmuş hayatımızda. Onu anladım.

Acına saygı duyuyorum. Ben de yaşadım. Öyle ki bazen kalabalık içinde yürürken, sanki o an benim için dünya duruyormuş da, yanımdan kalabalık akıp gidiyormuş gibi gelirdi.
Öyle şeyler yaşattı ki, elimi göğsümün tam ortasına daldırıp, kanlı kanlı içimde ne varsa söküp atmak istiyordum.

Ama şunu öğrendim, bu acıyı bu kadar büyütmek kötülük getiriyor insana. Hayatı öğrendim demişsin ya, hayat maalesef bu kadarla sınırlı değil. ALLAH sağlık derdi vermesin insana.
Sağlık sorunu geçirdim sonra, o zaman anladım.Çok düşündüm. Ben şimdi ölsem , annem ne olur ? Babam ne olur ? Beni sevenler , onlar ne olur ?
Peki ben büyük tedavi görürken, saçlarım dökülse, kirpiklerim dökülse, ellerim bembeyaz,yüzüm bembeyaz olsa nolur ?
Eski yüzümden eser kalmasa, elimi kaybetsem, bacağımı kaybetsem, yatağa bağlı kalsam ne olur ? Çok düşündüm.
Yok, bunlar çok daha acı. Dolayısı ile aşk acısına gerek yokmuş hayatımızda. Onu anladım.

İnsanız işte,birşeyleri kaybetmeden değerini bilemiyoruz.Aşk,aile ve tabi en büyüğü sağlık.Tüm acıların ötesinde bir
acıdır sanırım sağlığını kaybetmek.Allah yardımcınız olsun,Allah kimseyi üstesinden gelemeyeceği acılarla sınamaz.En kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz umarım...

İnsanız işte,birşeyleri kaybetmeden değerini bilemiyoruz.Aşk,aile ve tabi en büyüğü sağlık.Tüm acıların ötesinde bir
acıdır sanırım sağlığını kaybetmek.Allah yardımcınız olsun,Allah kimseyi üstesinden gelemeyeceği acılarla sınamaz.En kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz umarım...

Ayy yok yanlış anlaşılmasın, yazdığım şeyler kadar büyük bir hastalık değildi.
Yüz felci geçirdim. Yüzüm yamuldu. Geçici oldu. Ama kalıcı da olabilirdi.
Şimdi çok iyiyim ALLAHA şükür.
Bu benim hastalığım, saydıklarımdan hafifti. Kendi kendimi, kendime getirdim. Ya daha büyük hastalansaydım diye ?
Sağol canım. Aşkta, onun acısı da bir hastalık :) ALLAH daha büyük hastalıklardan korusun.

Ayy yok yanlış anlaşılmasın, yazdığım şeyler kadar büyük bir hastalık değildi.
Yüz felci geçirdim. Yüzüm yamuldu. Geçici oldu. Ama kalıcı da olabilirdi.
Şimdi çok iyiyim ALLAHA şükür.
Bu benim hastalığım, saydıklarımdan hafifti. Kendi kendimi, kendime getirdim. Ya daha büyük hastalansaydım diye ?
Sağol canım. Aşkta, onun acısı da bir hastalık :) ALLAH daha büyük hastalıklardan korusun.

Olsun yüz felci de önemli,geçmiş olsun tekrar.Zor bir zaman geçiriyorum ve bilmiyorum daha ne kadar sürer.
Ama sağolsun çok yardımcı oluyor beyefendi,arayıp hal hatır soruyor bazen,ses tonu soğuk,hem arıyor hem de
bir an önce kapatmak istiyor falan.Soğutmaya çalışıyor kendinden ve gayet başarılı.
"Bu adamı mı sevmişim ben?"dedirtiyor.

Bakın kızlar arkadaşım paylaşmış Facebook'ta..
Tam şu zamanlarım için bir işaret gibi sanki...
"Olmuyorsa olmuyordur,vardır Allah'ın bir bildiği.İsyan etme sakın,sonra anlarsın senin için yapılan iyiliği"
Hz.Muhammed 's.a.v'

Kalbim acidi. Okurken

Teselli edermi bilmem ama aski ararken

Cogu kisinin basina gelen yanlis adam acisidir bu

Kendine dersleri cikarmissin

Onunde kocamaan bir hayat var

Ve kocamaan bir asksunacak sana aramaya devam

Bende ise yaramisti sende yarami bilmem

Sezen aksu dan GECER...

Back
X