Hayat çok acımasız

sl_12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2017
2.028
2.288
83
Ücretli öğretmenlik yaptığım okul çok fakir bir semtteydi. Öğrencilerim çok fakirdi. Çok duygusal biriyim ki onları gördükçe ne kadar şükürsüzüm isyankarım diyordum. Çogu zaman okula büyük çikolata şeker tarzı şeyler götürüp ders esnasında yiyip sohbet ediyordum. Dertleri çok büyük aileler fakir bilinçsiz montları bile doğru düzgün yok. Benimde düğün hazırlıklarım vardı maddi olarak çok sıkışıktım. Zaten ücretli öğretmenlik maası çok az. İçten içe çok üzüldüm. Evlendim işten çıktım bu dönem okula gitmicem. Her şey çok pahalı eşimden aldıgım paranın bir kısmını biriktirmek istiyorum ordaki bir öğrencime yardım amaçlı kullanmak istiyorum. Eşime söylemeden yapmak istiyorum nasıl bir tepki verir bilmiyorum. Bir yandanda eşim bana ev masrafı için veriyor onun parası diye düşünüyorum. Eşim yardımsever biri değil çok kazanıyor altında çok lüks arabası var. Kazandığı parayla ülke ülke gezmiş. Hiç bu konularla uğraşmaz. Eşimin bu yönlerini sevmiyorum. (İşe gir kendin para kazan demeyin çünkü kpss çalışıyorum)

İlla maddi yardım gerekmiyor ki. Branşınız nedir bilmiyorum ama ücretsiz ders verseniz olmaz mı?

İlla maddi yardım gerekmiyor ki. Branşınız nedir bilmiyorum ama ücretsiz ders verseniz olmaz mı?
Akademik anlamda basarısı olan çocuklar değil Derse ilgisi yok bu dediğim çocugun

Herşey maddiyat degilki. Manevi destekleyin. Tiyatro hazırlayın gösteri gibi. Ders verin .

Anladım ama maddi olarak ne kadar yardım edilebilir ki. Önemli olan gelecekteki başarısını yükseltmek. Klişe ama balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek gibi
İnanki akademik anlamda yapabilecegim bir şey yok. Okumaya istek yok ve istemiyor çok konuştum. Üstelik babası çok dövüyor anneyi ve kardeşlerini kaç kere uzaklaştırma almış

Eşten izinsiz yapılması doğru değil bence. Ha şöyle olabilir. Hayatım haftalık belli bir parayı tamamen kendime ayırıcam, ev masrafı vb için harcamicam. Giysi kuaför gibi özel işlerimde kullanıcam bilgin olsun derseniz, oradan kısıp verebilirsiniz yardım amaçlı.

Calistiginiz paranin bir kismi elli yuz lirasiyla bir kisiye ayakkabi mont alabilirsiniz.
Yalniz ogretmenlikte bazi sinirlari astiginizda geri donus olmayabilir.
Bursluluk sinavlarina yonlendirme de yapabilirsiniz.
Ders calisma konusunda kendi caba gostermeyene ne yapilabilir durumu kotu olan bir suru insan aci cekerek savasarak calisarak bir yerlere geliyor.
Istek ve caba onemli..
Esiniz kendi istemiyorsa yapicak bir sey yok burada esinizden kalan parayi kullanmak tercih meselesi size cevap veren herkes kendi dogrusunu yaziyor..

Zamanla eşinize de yardımsever olmayı sevdirebilirsiniz. Eski eşimle yaşlı bir teyzeye yardım ederdik. Alış verişi ben yapardim, eşim onlara kapıdan bırakırdı yani o parasal olarak katkı sunmasa da benimle gelir, o insanlarla kapıdan konuşurdu. Ve kendini iyi hissederdi.

Sonra bi gün eski esimin işyerinden bir güvenlik görevlisi beni cevirip abla ya senin kocan cok iyi biri, abi bize arada ofisten cay kahve getiriyor demisti. Cok hosuma gitmisti.

Yani şunun icin anlattım siz iyilik yapın her nasil yapabiliyorsanız, esinizden de size eslik etmesini rica edin beni göturüversene gibi, zaten icinde o maneviyat varsa zamanla ortaya çikacaktir.

BettyRuble BettyRuble katılıyorum. Hiç haber vermeden bence para saklıyor gibi olur. Tabi yardım amaçlı olduğu için gizli tutmak istiyorsunuz. Kendi harcamalarınız için kullanacağınızı söylemek çok mantıklı.

Kimseyi yargılamak istemem ama yardım etmeyi sevmemek de ne biliyim çok garip hem de maddi durumu iyi birinin. Kocanız hakkında pek iyi bir karakter oluşmadı kafamda. Ama siz tabii ki para biriktirip yardım edebilirsiniz eğer kocanız buna bir laf derse adam değildir.

Ücretli öğretmenlik yaptığım okul çok fakir bir semtteydi. Öğrencilerim çok fakirdi. Çok duygusal biriyim ki onları gördükçe ne kadar şükürsüzüm isyankarım diyordum. Çogu zaman okula büyük çikolata şeker tarzı şeyler götürüp ders esnasında yiyip sohbet ediyordum. Dertleri çok büyük aileler fakir bilinçsiz montları bile doğru düzgün yok. Benimde düğün hazırlıklarım vardı maddi olarak çok sıkışıktım. Zaten ücretli öğretmenlik maası çok az. İçten içe çok üzüldüm. Evlendim işten çıktım bu dönem okula gitmicem. Her şey çok pahalı eşimden aldıgım paranın bir kısmını biriktirmek istiyorum ordaki bir öğrencime yardım amaçlı kullanmak istiyorum. Eşime söylemeden yapmak istiyorum nasıl bir tepki verir bilmiyorum. Bir yandanda eşim bana ev masrafı için veriyor onun parası diye düşünüyorum. Eşim yardımsever biri değil çok kazanıyor altında çok lüks arabası var. Kazandığı parayla ülke ülke gezmiş. Hiç bu konularla uğraşmaz. Eşimin bu yönlerini sevmiyorum. (İşe gir kendin para kazan demeyin çünkü kpss çalışıyorum)
Evlilikte eslerin yapacagi maddi seylerin birbirlerinden gizli olmasini sevmiyorum. Esinizi ikna edin paraniz bereketlensin

Yaptığınız şey iyi bir amaca hizmet etse bile eşinizden izinsiz yapmanız doğru olmaz gibi

Back
X