Hayat garip değil mi?

Ebruli8991

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2015
157
87
18
Düşünün her sabah kalktığınızda yüzünüzde tatlı bir gülümseme hele gözlerinizi ovuştururken pencerenizden sızan güneşi gördüğünüzde içinizdeki mutluluk iki katına çıkıyor ve sevinçle kahvaltınızı yapıyorsunuz. Genellikle de çevreniz tarafından mutlu güler yüzlü kız olarak biliniyorsunuz.
Sonra bir gün kalktığınızda başınızda aşırı ağırlık sersemlik ve yanma hissi ile uyanıyorsunuz. İlk başta önemsemiyorsunuz geçer diyorsunuz fakat uzun süre devam ediyor hatta üniversite vize sınavlarınız olduğu dönemde daha da etkiliyor. Artık dayanamayıp Dr gidiyorsunuz. Nöroloji sizi psikiyatriye yönlendiriyor. Allah Allah pskiyatrilik bir durumum yoktu ki benim derken hayatınız bir anda işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Yüzünüzdeki gülümseme yerini somurtkan çaresiz bir ifadeye bırakıyor.. heyecan duygunuz yitiyor.. Çevrenizde olup bitene anlam vereniyorsunz herkes ne oldu sana sorusunu soruyor. Bunlara cevap aramaktan yoruluyorsunuz çünkü sizde bilmiyorsnz ne oldgunu. Dr antidepresan ilacı veriyor bu sizi daha kötü ediyor. Çareszce eski 'ben 'i özledim desenizde geri getiremiyorsunuz.
Şimdi özetlemeye çalıştığım ve bu ara içinde bulundğm bu duruma 'depresyon' diyorlar..
Hayat gerçektn garip gelmeye başladı.
İnsanlar.. Boşluktayım. Maneviyatım güçlü sanırdım hala sanıyorum ama bu hsler bni bitiryor. Geçicek değil mi herşey geçicek bir gün...

Düşünün her sabah kalktığınızda yüzünüzde tatlı bir gülümseme hele gözlerinizi ovuştururken pencerenizden sızan güneşi gördüğünüzde içinizdeki mutluluk iki katına çıkıyor ve sevinçle kahvaltınızı yapıyorsunuz. Genellikle de çevreniz tarafından mutlu güler yüzlü kız olarak biliniyorsunuz.
Sonra bir gün kalktığınızda başınızda aşırı ağırlık sersemlik ve yanma hissi ile uyanıyorsunuz. İlk başta önemsemiyorsunuz geçer diyorsunuz fakat uzun süre devam ediyor hatta üniversite vize sınavlarınız olduğu dönemde daha da etkiliyor. Artık dayanamayıp Dr gidiyorsunuz. Nöroloji sizi psikiyatriye yönlendiriyor. Allah Allah pskiyatrilik bir durumum yoktu ki benim derken hayatınız bir anda işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Yüzünüzdeki gülümseme yerini somurtkan çaresiz bir ifadeye bırakıyor.. heyecan duygunuz yitiyor.. Çevrenizde olup bitene anlam vereniyorsunz herkes ne oldu sana sorusunu soruyor. Bunlara cevap aramaktan yoruluyorsunuz çünkü sizde bilmiyorsnz ne oldgunu. Dr antidepresan ilacı veriyor bu sizi daha kötü ediyor. Çareszce eski 'ben 'i özledim desenizde geri getiremiyorsunuz.
Şimdi özetlemeye çalıştığım ve bu ara içinde bulundğm bu duruma 'depresyon' diyorlar..
Hayat gerçektn garip gelmeye başladı.
İnsanlar.. Boşluktayım. Maneviyatım güçlü sanırdım hala sanıyorum ama bu hsler bni bitiryor. Geçicek değil mi herşey geçicek bir gün...
böyle olmanızı tetikleyen bişey olmuştur kesinlikle ?

böyle olmanızı tetikleyen bişey olmuştur kesinlikle ?

Her şey seyrinde gidiyordu. Sadece son sınıf öğrencisiyim. Ve son bir yılda biraz üzücü şeyler yaşadım kendi çapımda başkası tarafından küçük basit gibi görünen fakat bana göre büyük olan şeyler. Biraz kaygısı çok olan bir insanım

Bende yıllar evvel cok agır bir depresyon gecirdim,..Ilac kullanmayı reddettigimden kolay atlatamadım 5yıl sürdü.
Ama simdi,hersey gayet yolunda.
Bol dua et,rabbimize sıgın.Gecmış olsun.

Her şey seyrinde gidiyordu. Sadece son sınıf öğrencisiyim. Ve son bir yılda biraz üzücü şeyler yaşadım kendi çapımda başkası tarafından küçük basit gibi görünen fakat bana göre büyük olan şeyler. Biraz kaygısı çok olan bir insanım
bende de son 3-4 aydır kaygı bozukluğu var ama bunun baslamasının altında mutlaka yatan şeyler var muhtemelen çok ufak şeyleri kafana takıp kuruyorsun ve büyütüyorsun benim öyle oluyor.. ama bunu sadece kendi beyninle çözebilirsin ilaç pek faydalı değil şahsen bende kullanıyorum ilaç

Bende yıllar evvel cok agır bir depresyon gecirdim,..Ilac kullanmayı reddettigimden kolay atlatamadım 5yıl sürdü.
Ama simdi,hersey gayet yolunda.
Bol dua et,rabbimize sıgın.Gecmış olsun.

Öyle yapıyorum Dua olmasa Rabbe inancımız olmasa halimiz ne olurdu..
Peki ilaç kullanmadan nasıl atlattınız?

O sorunlariniz cozume kavusmusmuydu sizi uzen? Hadi kavustu memnun oldunuzmu? Birde tabi vesvese vardir bu tur haataliklari deprestiren

Kanser teşhisi kondu falan sandım öyle bir yazmışsın ki.
Depresyon geçer canım ilaçlarını düzenli kullan ama en önemlisi seni depresyona sokan nedenleri çözümlemeye çalış, hepsi geçer merak etme.

Allah korusun :( ya bazı bünyeler kaldırmıyo bu tür şeyleri inan ağır geliyor Allahım taşıyamıyacağımz yük vermesin ama fazla deli doluydum bi anda bu hale gelince fena oldum ve yazıyı fazla duygusal yazmışım sanrm;) inşallah teşekkür ederim

Öyle bir yazmışsınız ki dermansız bir derde uğradığınızı sandım.Varsın sorununuz depresyon olsun..Sınav gerginliğinden oldu demek ki.Sıkıntı ,stres yaptığınızdan olabilir.Elbet geçecek bu günler sıkmayın canınızı.

O sorunlariniz cozume kavusmusmuydu sizi uzen? Hadi kavustu memnun oldunuzmu? Birde tabi vesvese vardir bu tur haataliklari deprestiren

Bazı şeyler yaşayıp üzerini kapatmştm. Ve nişanlandm nişanım sırasında belirli rahatsızlıklar yaşadm bir de. Hepsi toplanıp hücum etti bir anda sanırım..

Öyle bir yazmışsınız ki dermansız bir derde uğradığınızı sandım.Varsın sorununuz depresyon olsun..Sınav gerginliğinden oldu demek ki.Sıkıntı ,stres yaptığınızdan olabilir.Elbet geçecek bu günler sıkmayın canınızı.

Allah daha beterinden saklası . Bende kaygı bozukluğu var biraz olayları büyüten biriyim yani kolum yansa tamam koptu o kol der gibi:(

bende de son 3-4 aydır kaygı bozukluğu var ama bunun baslamasının altında mutlaka yatan şeyler var muhtemelen çok ufak şeyleri kafana takıp kuruyorsun ve büyütüyorsun benim öyle oluyor.. ama bunu sadece kendi beyninle çözebilirsin ilaç pek faydalı değil şahsen bende kullanıyorum ilaç

Evet herşey insanın kendi beyninde bityor ama bazen elimde olmuyor. Çok kurup yazıyorum kafamda.. Ufak şeyleri büyütüyorm bir de ilaç denedm beni daha Kötü etti neden acaba? Siz ne kullanıyorsunuz

Cok icinize attiysaniz ya da zamaninda konusamadiysaniz bazi seyleri olur boyle...dua edin tasavvuf okuyun Hz Mevlana Sems hz. okuyun bazen olur ust uste gelir yorar anlamazsiniz birden moral gider ama olumlu bakin herseye hali gazirda cozulmesi gereken bir sorun yoksa uzerinde durmayin gecain gitsin gecmise bakmayin tecrube oldular dikkat edersiniz zaten inanclisiniz birde Allaha (azzevecelle)siginin yardim isteyin gecer insaAllah ilaclarida kullanin sifa Allahtan

Sizin bilmediginiz depresyon nasil oluyor ya??
Her önüne gelene dayiyorlar antidepresanlari ne desem bilemiyorum. Hic tasvip etmiyorum..

Hayır depresyon belirtileri var ama ben ilaç içmek istemiyorum ki. Ve ilk depresyon Dediklerin de yok canım demiştm. Sonra baktım bir kaç olayın birikimi şimdi karşıma çıktı sanrm

Evet herşey insanın kendi beyninde bityor ama bazen elimde olmuyor. Çok kurup yazıyorum kafamda.. Ufak şeyleri büyütüyorm bir de ilaç denedm beni daha Kötü etti neden acaba? Siz ne kullanıyorsunuz
evet kullanıyorum şuan .. ama banada pek iyi gelmedi zaten ilk 1 hafta çok fazla yan etki yapıyor ve daha çok düşündürtüyor sonrasında daha az takmaya başladım yani tam düşüncek kafaya takcakken konuyu o konu aklımdan siliniyor ama pekte işe yaramadı maalesef bende çokkk ufak şeyleri takar onu büyütür olumsuznu düşünürüm özellikle geleceği kafama takar hayaller kurarım olumsuz ama ilaçlar çok etkili olmuyor bence

Back
X