HAYAT NEDEN BU KADAR ZOR ?

hayatdolubiri

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2018
143
51
13
37
Çok mutsuzum arkadaşlar çok.13 yaşında annemin ölümüyle tersine döndü dünyam.Onun ölümünden sonra neler yaşadım...Tek tek yazmicam.Ama 13 ünde bir çocugu...Sarhoş baba,sahip çıkmayan aramayan sormayan teyze hala amca dayı,taciz,şiddet vb...
30 yaşındayım kendimi.hala.iyı edemedim.Sürekli hedefler belirliyorum başlıyorum ama sonuç yine hüsran.Kpss hazirlanmak istedim ön lisans olarak.Ama halen başlamadım bıle.Bugün ayrıca ilk iş günümdü.Eğitici metaryal satisi yapıyorum.Çocuk gelişimi mezunu olduğum için tecrube de olur dedim.Ama tüm gün ayaktayım.Sekiz saat çalışıyorum ama ilk günden o kadar yoruldum ki.Bu şartlar altında kpss ye nasil hazirlanacagim bilmiyorum.Çok üzülüyorum.Eve gelince odama kapanıp ders de çalısamam. Çünkü sorumsuz kardeslerim var Astım hastası olmama rağmen evin tüm yükü benim üzerimde.Calismasam olmuyor.Beş kuruş paraya muhtaç oluyorum.Hayat neden bu kadar zor bilmiyorum ama bir çıkış kapısı arıyorum kendime.Arıyorum arıyorum ama bulamıyorum...

Geçmiş olsun öncelikle .. sahip olduğunuz şeylere odaklanin . Alabilecek olsanız psikolojik destek alın .
Ama 8 saat dışarda çalışırken kpss olmaz. Ya biraz para biriktirip , işi bırakıp kendinizi eve veya kütüphaneye kapatıp çalışacaksınız . Ya da özel sektörde devam edeceksiniz .
Kaç kardesiniz var , babanız yaşıyor mu
Evin geçimini kim sağlıyor
Evde iş bölümü nasıl
Yemek temizlik kim yapıyor

Çok zor şeyler yaşamışsınız, üzüldüm adınıza :KK43: bir yamdan da kendi ayaklarınızın üzerinde durabilme çabanızı takdir ettim.
Bir süre sonra tempoya alışırsanız, akşama kpss için vakit kalır belki ya da zaruri bir durum yok ise işi bırakıp sadece kpssye odaklanın
Allah yardımcınız olsun

Canım ,kendine gel hayat çok güzel çevredekiler değil güzelleştiren kim cehenneme çevirirse çevirsin hayatını sen mutlu olmayı bileceksin yeniden ayağa kalkıp başlayacaksın , kulllerinden dogacaksin..tek ilacın kendinsin. .Hayata güzel bak sen de anne olacaksın . Herkes çok kötü şeyler yaşıyor kimsenin hayatı mükemmel değil .bakıyorsun çok zengin çocukları engelli ya da hasta ona çok üzülüyor .yine bakıyorsun çok güzel işi var kocası iyi ama başka sorunları var.Allah sana can sağlığı versin

Canım allah yardımcın olsun , geceleri çalışsan derslere , ne yap et istediğin mesleği yapman lazım

Geçmiş olsun öncelikle .. sahip olduğunuz şeylere odaklanin . Alabilecek olsanız psikolojik destek alın .
Ama 8 saat dışarda çalışırken kpss olmaz. Ya biraz para biriktirip , işi bırakıp kendinizi eve veya kütüphaneye kapatıp çalışacaksınız . Ya da özel sektörde devam edeceksiniz .
Evde iş bölümü nasıl
Evet yaşıyor.İki kız kardeşim daha var ama.inanılmaz sorumsuzlar.Ablam hatta çok acimasiz.İş yapma meselesi yüzünden üç gündür konuşmuyoruz

Evde iş bölümü nasıl
Evet yaşıyor.Bir ablam bide kız kardeşim var ama inanılmaz sorumsuzlar.Hatta is yapma meselesi yüzünden ablamla üç gündür konuşmuyoruz.Kaç kere düz günce konuşmaya çalıştım astım yüzünden çok zorlandıgimi bir yandan ev isleri bi yandan kpss.Ama anlamıyor çok acımasız biri.Onlar yapmıyor diye benim yapmamam da olmuyor.Çünkü zaten hastayım ayrıca pis bir ev beni de rahatsız ediyor.Bir köşeye sıkıştım kaldım anlayacaginiz

Canım allah yardımcın olsun , geceleri çalışsan derslere , ne yap et istediğin mesleği yapman lazım
Bugün o.kadar yoruldum ki inanın duş bile yapmadım.Belki ilk gün olduğu için böyle oldu bilmiyorum ama çok mutsuzum.İstediğim hayat istediğim is bu değildi.Yaşım da geçiyor ...

15-16 yaşında falan 1 aylığına bir tanıdığımızın mobilya mağazasında çalışmaya girmiştim. Yalvar yakar, para kazanmak istiyorum diye. 12 saat çalışıyordum ve full ayakta. Tuvalet bile temizledm o dönem. Satış yaptım, temizlik yaptım, servis, paspas her şeyi yaptım.Hayatımın dersiydi bence bu.

Eğitim hayatında ne kdar basamak çıkarsan emeğinin karşılığını o kadat alırsın. Atanmış bir öğretmenin 4te 1 maaşını bile alamamıştım, ondan daha çok çalışmama rağmen. Kpssye çalışmaya mecbursunuz. Yoksa daha çook stres çekersiniz. Daha çook odalara kapanırsınız. Çalış, eve gel, ölü gibi yat, emeğinin karşılığını alama. Yaşadığınız hayata değsin bari.

Hayatdolubiri'ne bu karamsarlık hiç mi hiç yakışmıyor. Çok zor günlerden geçmişsin. Sen imtihanını vermişsin ama geriye psikolojik tramvası kalmış. Ama senin gibi güçlü, hayat dolu, sevgi dolu , tatlı mı tatlı bir kız bunun mu üstesindeb gelemeyecek. Geriye kalan doğrulup ayağa kalkıp hayatına yeniden şekil vermek ve bu asık yüzünü gülümsetmek kalmış. Onuda çok kolay yapacağından eminim. Tüm zorlukları tüm güçlülüğünle yırtıp atmışsın. Dışarıya bak. Gökyüzünde gördüğün tek yıldızın verdiği umut ile bile hayat yaşamaya ve mutlu olmaya değer. Üzerinden ışıklar ve mutlulıklar eksik olmasın. Umudun hep yolunda ışık olsun. Hayatta istediğin herşeyi elinde edersin umarım. Hakkında herşeyib hayırlısı ve güzeli senin olsun. Bunu en çok hakedenlerden biride sensin. Allah herkesi sever korur ama öksüz ve yetimi ayrı sever. Üzrirnde hep seni koruyan kanatlar var bunu unutma

Anneni kaybetmiş olmana çok üzüldüm.Zordur asla kolay olamaz böyle bir şey.
Ama hepimizin sonu aynı herkes sırasına bekliyor bunu düşünüp sabretmek lazım.

İş konusunda ilk günün olduğu için muhtemelen çok yoruldun.
Bende ilk günler ölü gibi gelirdim eve dizlerim felaket ağrırdı,zamanla alışıyor insan buna.
Kpss ye çalışacaksan kendine zaman ayırman lazım işle beraber zor olur bu bir gerçek.
Fakat yapamayan da yok değil, hem çalışıp hem sınava hazırlanan çok insan var.

İşin özü kendine güvenmen lazım,hayata inanman.
Sürekli mutlu olmak zorunda da değilsin. Bu hayatın amacı sadece mutlu mesut yaşamak değil.
Sanki hep öyleymiş gibi gelir sürekli mutlu olmak zorunda hissederiz.
Mutlu değilsek yaşamıyoruz,bir şeyleri kaçırıyoruz gibi.
Ama mutluluk dediğimiz de 'an' lardan ibaret.
Hayatta her duygu bizler için.
Umarım her şey yoluna girer.

15-16 yaşında falan 1 aylığına bir tanıdığımızın mobilya mağazasında çalışmaya girmiştim. Yalvar yakar, para kazanmak istiyorum diye. 12 saat çalışıyordum ve full ayakta. Tuvalet bile temizledm o dönem. Satış yaptım, temizlik yaptım, servis, paspas her şeyi yaptım.Hayatımın dersiydi bence bu.

Eğitim hayatında ne kdar basamak çıkarsan emeğinin karşılığını o kadat alırsın. Atanmış bir öğretmenin 4te 1 maaşını bile alamamıştım, ondan daha çok çalışmama rağmen. Kpssye çalışmaya mecbursunuz. Yoksa daha çook stres çekersiniz. Daha çook odalara kapanırsınız. Çalış, eve gel, ölü gibi yat, emeğinin karşılığını alama. Yaşadığınız hayata değsin bari.
Üniveristeyi üçüncü sınıfta dondurdum.Ama seneye döneceğim.On lisans çocuk gelisimi bitirdim ikinci üniv.olarak .Bu sene de kpss ön lisans hazırlanmak istiyordum.Ama sınava kaldı. 6 ay ve ben çalışıp para kazanmak.da zorundayım

Şakın ama şakın evliliği çıkış kapısı olarak görmeyin. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.

Önce işinizi sağlama alın...

Allah çokgüzel kapılar açsın size...

Bir de diğer konunuzu okudum görüştüğünüz kişiyle ayrılma kararı almışsınız o konuda bir gelişme var mı?

Rabbınıze sıgının...Allah yardımcınız olsun...bunca sıkıntılar ıns daha guzel gunler ıcın gelıp gitmiştir...canınız sag...hayata hedeflerınıze devam...zaten kalıcı olsakta su dunyada uzulup kahrolsak..hersey gelip geçiyor ve bu dunyadan gocup gidiyor...lutfen denemeye devammm...dualara devam...

Back
X