• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat şartları ve ikinci çocuk fikri

umran80

Zayıflamalıyım
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
4.567
2.335
398
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bir oğlum var öğretmenim atanamadım mülakatta elendim puanım yandı morelim çok bozuldu. Özelde çalışıyorum rehabilitasyon merkezinde okul öncesi öğretmeyim tam gün yaz tatili yok oğlum krese gidiyor 4 yaşında şartlarım zor maaşım düşük oğlumun kreşinden elime bişey kalmıyo ilerde artar inşallah diye ve okadar okudum diye çalışıyorum. Sorunum şu bi bebek istiyoruz ama nasıl bakıcam anne kaynana bakacak kimse yok oğlumu bakıcıyla büyüttüm çok zordu eşim çık kendin bak sonra çalışırsın diyor neyapıcam bilmiyorum ben 88 liyim eşim 81 li bu konu yordu beni hiç çocuk yapmasam mı diyorum evim yok atanamadım oğluma anca bakarım, biyandan da pişman olurmuyum diyorum ne olur fikir verin.

normal sartlarda bile cocuk bakmak cok zorlu. bide maddi skinti oldugunda iyice zorlanirsin.. ilerde ne olur bilinmez. atandiginda durumunuz duzeldiginde yapabilirsin.

normal sartlarda bile cocuk bakmak cok zorlu. bide maddi skinti oldugunda iyice zorlanirsin.. ilerde ne olur bilinmez. atandiginda durumunuz duzeldiginde yapabilirsin.
Atanma ihtimalim yok iki mülakatta da elendim bende böyle düşünüyorum pişman olmaktan korkuyorum

Torpil bu atanırsın hemen git malum siyasi partiye üye ol tanıdık edin 1 yıldır işler böyle yürüyo sınav falan hikaye 100 tam puan da alsan bos

bu kadar olumsuz olmayın bence. kardeşimin mülakata gittiği ilde hiç tanıdığı bile yoktu. misafirhanelerde kaldı taksilerle mülakat okulunu zar zor buldu ve atandı.

bu kadar olumsuz olmayın bence. kardeşimin mülakata gittiği ilde hiç tanıdığı bile yoktu. misafirhanelerde kaldı taksilerle mülakat okulunu zar zor buldu ve atandı.

Ben gördüğümü söylüyorum istisnalar vardır ama özellikle Büyükşehirde durum bu personelden çalışan biri olarak söylüyorum

eğer işten çıkacaksanız ikinci çocuk mantıklı. kendim memurum bir de çocuğum var Allah bağışlar inş. 3,5 yaşında. ama ikinci çocuk hep aklımı kemiriyor ama bu şartlarda zor. oğlum kreşe gidiyor. yeni bebek Allah nasip etse ona bakıcı bulmam gerekecek. hem bakıcı hem kreş hem kendi yol-yemek masrafım deyince elime pek bir maaş kalmayacak. kaldı ki zaman da tam anlamıyla yetemeyecek. bence biraz daha bekleyin ya da işten ayrılıp ikinci çocuğu düşünün.

Cocuklarin kardessiz kalmamasi taraftariyim.
Ama su sartlarda ikinci cocuk icin uygun bir zaman degil.
Atandiginizda dusunun derim.

Çocuğun kreş masraflarından bana birşey kalmıyor diyorsunuz.
Hem maddi olarak elinizde kalmıyor hem çocuk annesiz zor şartlarda büyüyor hem de o ağır çalışma şartları altındasınız :(
çalışan ve özellikle sizin gibi yoğun dur durak bilmeden çalışan bir annenin evladıydım, hastane nöbetleri olurdu sabaha kadar yarım yamalak uykuyla annemi beklerdim, hele erken kalkım kreşe gitmek öyle zulümdü ki bana...
kreşlerde geçti bebekliğim çocukluğum, anneme hasrettim yalan yok.
içinizi acıtmak için söylemiyorum gerçekleri bir de bu taraftan görün deye yazıyorum kardeşim.

madem elinizde kalmıyorsa geriye kalanlar hayatınıza kocaman bir yük değil mi, çocuk hasreti, zor iş ortamı, çocuğun anneden uzak büyümesi ve elde birşey kalmayıp başa baş olması...
öyle de para kalmıyorsa böyle de para kalmıyorsa, ben yerinizde olsam ayrılır evladımla zaman geçirerek parasız olurdum bunun yanında da tekrardan kpss ye hazırlanırdım, atanınca da (inşallah) evladıma bir kardeş yapardım.
mesleğiniz de garanti olurdu maaşınız da artardı

yolunuz bahtınız şansınız açık olsun, ben herkesten farklı olarak bir evlat gözüyle yazdım size :)
Rabbim yar ve yardımcınız olsun

biraz daha durumlar düzelince yaparsınz aten ilk çocukta daha küçükmüş

Çocuğumu daha iyi şartlarda yaşatmak varken daha o iyi şartı yakalayamamisken ikiye bölmek iki çocuğa da haksizlik
Kresten elde birşey kalmıyor da işi bırakıp nasıl çocuk bakacaksınız
Yaşınız genç çocuk küçük

illa birbirlerine yaşı yakın olsun diye kendinizi sıkıntıya sokmaya ne gerek var? kardeş her yaşta kardeştir,bakım ve maddiyat olarak aynı durumdayız ve 2. diye diye 9 yaşına geldi çocuğum daha yeni yeni düzeldi hayatımız ve şimdi düşünüyorum 2. ciyi ,

Atanma ihtimalim yok 78 aldım kontenjandayken iki mülakatta da elendim o puanı almak için neler çektim ama olmadı çalışıyorum ama zaten bu işte ne uzar ne kısalırım birazda oyüzden diyorum zaten bişey olmayacak bi tane daha yapayım oğlum kardşsiz kalmasın biyandan da nasıl bakarım iş yok ev yok diyorum off bunlar olmasın diye iki sene kpss çalışmıştım ben

illa birbirlerine yaşı yakın olsun diye kendinizi sıkıntıya sokmaya ne gerek var? kardeş her yaşta kardeştir,bakım ve maddiyat olarak aynı durumdayız ve 2. diye diye 9 yaşına geldi çocuğum daha yeni yeni düzeldi hayatımız ve şimdi düşünüyorum 2. ciyi ,
Evet arası yakın olsun istiyorum yoksa anlamı yok gibi geliyor

Back
X