Hayat şartları ve ikinci çocuk fikri

Esiniz isten cik, evde kendin bak diyorsa ve ikiniz de ikinci cocugu istiyorsaniz; bence dusunebilirsiniz.
Ama ev kira, maas dusuk, gecim zor diyorsaniz 2 cocukla masraf artacak tabiki.
Ben tek cocugum..Bu yasima geldim ne bendeki kardes ozlemi bitti ne annemdeki keske bi cocuk daha yapsaydim pismanligi..
Kismet tabi her sey. Ama ben oglusumun bir kardesi olsun istiyorum hayirlisiyla insallah.
Umarim en hayirli karar verirsiniz.

Ama bak şimdi şöyle düşün, demişsin ki benim önüme de haksız yere bi çok kişi girdi, atıyorum 10 kişi alınacaktı, senin önüne 6 kişi girdi diyelim belki sen kıl payı 10.oldun ve atandın, ya peki 11. 12. 13.... kişiler, araya giren o 6 kişi olmasa onlar atanacaktı ama ne oldu bomba gibi bir kul hakkı

Ben yaziyi okudugumda sizi yanliz calisan ve yanliz cocuk Yetisdiren biri olarak gördüm... cocuk bakmak vs hersey zor.. herkesin kendi bilecegi bir is fakat kardes kadar guzel birsey yok.. zaten ilerde cocugunuz size kardes kardes dkye söylenir.. malesef hem anne hem iste calisan olmak cok zor.. insan evladiginin büyüdügünü kaciyor iste olcam diye hayat sartlari.. fakat esiniz Sze destek cikiyor... belki özel ders verebilirsiniz.. ögretmenlik cok guzel bir meslek.. icinizden nasil geciyorsa öyle yapin.. fakat nasil nikahda keramat varsa.. her cocukta kendi riskiyla geliyor diyede bir söz var... alllah yardimciniz olsun iyi günler dilerim✨ Musmustlu günleriniz olsun :)

Ama bak şimdi şöyle düşün, demişsin ki benim önüme de haksız yere bi çok kişi girdi, atıyorum 10 kişi alınacaktı, senin önüne 6 kişi girdi diyelim belki sen kıl payı 10.oldun ve atandın, ya peki 11. 12. 13.... kişiler, araya giren o 6 kişi olmasa onlar atanacaktı ama ne oldu bomba gibi bir kul hakkı
Ben buna katılıyorum.Çünkü içinden cıktim ve bu konu ile ilgili uzun zaman gerek bireysel gerek sosyal medyadan mucadele verdim.
Hala torpil kullanmadan atanabilende var mesajını vermeye çalıştım sadece.

Ben buna katılıyorum.Çünkü içinden cıktim ve bu konu ile ilgili uzun zaman gerek bireysel gerek sosyal medyadan mucadele verdim.
Hala torpil kullanmadan atanabilende var mesajını vermeye çalıştım sadece.

şüphesiz
onlarda neden var biliyo musun, iş yaptırmak için, torpille giren adama iş yaptıramıyosun ki elde telefon mesai bitiriyolar, niye, falancadan torpilli adam, saf temiz adamda kendini parçalasın

şüphesiz
onlarda neden var biliyo musun, iş yaptırmak için, torpille giren adama iş yaptıramıyosun ki elde telefon mesai bitiriyolar, niye, falancadan torpilli adam, saf temiz adamda kendini parçalasın
Malesef..birde torpille atanan ogretmen sonra ogrencilerine nasil vicdan merhametten bahsedecek..cok ironik..

Ben yaziyi okudugumda sizi yanliz calisan ve yanliz cocuk Yetisdiren biri olarak gördüm... cocuk bakmak vs hersey zor.. herkesin kendi bilecegi bir is fakat kardes kadar guzel birsey yok.. zaten ilerde cocugunuz size kardes kardes dkye söylenir.. malesef hem anne hem iste calisan olmak cok zor.. insan evladiginin büyüdügünü kaciyor iste olcam diye hayat sartlari.. fakat esiniz Sze destek cikiyor... belki özel ders verebilirsiniz.. ögretmenlik cok guzel bir meslek.. icinizden nasil geciyorsa öyle yapin.. fakat nasil nikahda keramat varsa.. her cocukta kendi riskiyla geliyor diyede bir söz var... alllah yardimciniz olsun iyi günler dilerim✨ Musmustlu günleriniz olsun :)
Ne guzel soylemissiniz..kendime de tum isteyenlere de hayirlisiyla dilerim 2nci cocuklar saglikla gelsin :)

Tesekkür edeeim :)
Amin insallah saglikla kucaginiza alirsiniz.. isteyen herkese ❤️
vatana millete size hayirli evlatlar olsun... kalbinizdeki olsun:KK25:

Merhaba, ben de 36 yaşındayım. 4.5 yaşında 1 oğlum var. Oğlumdan sonra 2 düşüğüm oldu. Yeniden denemeye niyetleniyordum ama eşim işten çıkarıldı geçtiğimiz eylül ayında. Maddi sıkıntıya düşmedik proje işlerinde geçici olarak çalışıyor ama sürekli bir işi yok. Ben de çalışıyorum maaşım da iyi sayılır. Oğlum kreşe gidiyor. Evimizin borcu devam ediyor. Ama zorlayıcı bir miktarda değil. Oğlumu annem büyüttü kreşten önce. Yeniden çocuğum olsa annem bakıcak çünkü bakıcıya para verecek durumda değilim. Şu anki durumumda kararsızım ikinci çocuğa bir yanım yap diyor yaşım malum. Ama gelecekte durumlar nasıl olacak bilemiyorum maddiyat açısından eşimin işi dolayısıyla. O yüzden ya bu aralar karar vermeliyim diyorum ya da vazgeçeyim diyorum. Malum oğlum ilkokula başlayacak daha da gecikirsem. Ya da ilkokul 2 de falan yapmaya çalışsam yaşım 38 olacak ve sağlığım ne durumda olacak bilmiyorum. Fikirlerinizi beyan ederseniz çok mutlu olurum

Maddi sıkıntınız yoksa anneniz de bakacakmis madem 2. Yi düşünün derim. Ama anneniz bakamayacagim dediginde bakıcıya bırakabilecek durumunuz olacak mı? Bunları da düşünmekte fayda var. Açıkçası kimseye güvenip çocuk yapmamak lazım.

Maddi sıkıntınız yoksa anneniz de bakacakmis madem 2. Yi düşünün derim. Ama anneniz bakamayacagim dediginde bakıcıya bırakabilecek durumunuz olacak mı? Bunları da düşünmekte fayda var. Açıkçası kimseye güvenip çocuk yapmamak lazım.

Annem bakabileceğini söyledi ama dediğiniz doğru birilerine güvenerek iş yapmak doğru değil. Gözümü korkutan durum maddiyat yönünden geleceğimizin belirsiz olması eşimin sürekli bir işi olmadığı için.

Back
X