• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayat seçimlerden mi ibaret? ya sonra aklin diger seçmediğinde kalirsa!!

Neysesakinim

... Erdenay Ata... Cennet seninle olsun
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
10.762
11.404
498
38
Dünya köylüsü
En son Gelismeler

EDIT; GELİŞMELER 7.SAYFADA.

Merhaba arkadaslar,
Bugun sizlerin göruşlerine ihtiyacim var.
Ben iyi eğitimli bir insanim orta derecede yabanci dilim var.
Okul bitince finans alani uzerine 3yil çalistim.firma búyumeye gitti genel merkezini baska yere taşidi ben ailem oldugu icin gidemedim.ayrildim.
Bir bucuk ay sonra başka bir iş buldum her şey guzel giderken firma küçúlmeye gitti 600kişi işten cikardi.
Bende bu küçulmeden nasibimi aldim 10ayin sonunda.
Gelgelelim4aydir issizim işsizlik maaşim var asgari ucret kadar.
Genel bir kriz havasi var sanayi kenti olmasina ragmen iş yok.
Aslinda piyasada ufak tefek cok iş buldum.hepsi haftanin alti gunu çalişma uç aylik deneme sureci asgari ucretten baslama eksik sigorta odemesi gibi
Ama hepsini red ettim abidik gubidik yerler ugrasmayayim yine buyuk bir yer olsun diye
Şimdi iki yer mevcut ikiside alaninda öncu firma.

1. Alanim dişinda satis departmaninda duruma gore ilerleyen zamanda finansa gecirebiliriz dediler.tam sigorta ortalama bir maaş1500gibi. Sosyal haklari imkanlari cok fazla. Stresli bir iş. Hata affetmeyen. Yönetime yakin bir is. Cumartesileri yok.

2.alanim olanim olan bir iş. Finasta.Eksik sigorta.cumartesileri12ye kadar.1500den duşuk bir maaş. Sosyal olanaklari o kadar yok. Stresi ise aliskin oldugum finans stresi kadar.

İşte bu nokta seçim yapamiyorum.en son işimde2000 nin uzerinde aliyordum. Ama piyasa çok daraldi. Her iki yerde iyilestirme sözu verdi.
Biri kendimi daha iyi yeni şeylere gelistirecegim bir yer
Digeri alanim üzerine kendimi pekistirecegim bir yer artilari eksileri böyle

Bu derdime faydaniz olur mu fikirlerinize ihtiyacim var.sonra keşke şunu secseydim demeyeyim.

Telden yaziyorum hatalar icin pardon.

Son düzenleme:
Ben açıkçası farklı yönlere kaymya meyilli bir insanım hayatta çünkü illa işimi yapcam diye tutturursam mucizevi fırsatları tepebilirim diye inanırım.
Ama şunu söyleyeyim hangisi içinize sinerse onu seçin yarına pişman uyanmamak için..

Burdan bakıldığında 1. işin olanakları daha iyi görünüyor şüphesiz. Yani ben olsaydım eğer haftaiçi stres olsa bile en azından haftasonum işle bölünmüyor diye düşünürdüm. Alanın bana çok uzak olduğu için iş kalitesi hakkında çok yorum yapmayacağım. Seçimin için belirleyici olan çalışacağın alan olmalı bence. Yani kendi alanında mı çalışmak istiyorsun yoksa satışta çalışmak da tatmin edecek mi seni? Edecekse eğer ve orda ilerleyebilecegine inaniyorsan eğer 1. Seçenek daha iyi görünüyor.

Burdan bakıldığında 1. işin olanakları daha iyi görünüyor şüphesiz. Yani ben olsaydım eğer haftaiçi stres olsa bile en azından haftasonum işle bölünmüyor diye düşünürdüm. Alanın bana çok uzak olduğu için iş kalitesi hakkında çok yorum yapmayacağım. Seçimin için belirleyici olan çalışacağın alan olmalı bence. Yani kendi alanında mı çalışmak istiyorsun yoksa satışta çalışmak da tatmin edecek mi seni? Edecekse eğer ve orda ilerleyebilecegine inaniyorsan eğer 1. Seçenek daha iyi görünüyor.
Ilginiz icin tesekkurler öncelikle
Banada bir daha yakin geliyor iş yemekleri kahvaltilar aylik yardimlar gibi sosyal imkanlari var
Ama alanimdan uzaklasirsam körelirmiyim diye de dusunuyorum

Banada bir daha yakin geliyor iş yemekleri kahvaltilar aylik yardimlar gibi sosyal imkanlari var
hangi alan gelecekte daha ön plana çıkacak gibi görünüyor bir mi iki mİ?

Ben açıkçası farklı yönlere kaymya meyilli bir insanım hayatta çünkü illa işimi yapcam diye tutturursam mucizevi fırsatları tepebilirim diye inanırım.
Ama şunu söyleyeyim hangisi içinize sinerse onu seçin yarına pişman uyanmamak için..
Işte pişman olmak istemiyorum bende kendimi yenilemek istiyorum yeni şeyler ogrenmek istiyorum ama yaş 30yaklasti sonrasinda herseyden az az bir suru sey bilmek mi yoksa bir seyi tam bilmek mi onemli burada takiliyorum

Bugune kadar hep sigortam aldigim maasin brutten yatti bugun boyle cok issizlik maasi aliyorsam bu yuzdendir.
Bir daha yakin gibi ama?

Benim de aklımda o vardı yazarken, işsizlik maaşında ve gelecekteki emeklilik için rahat işi ve eksik sigortayı seçmenin telafisi olmuyor :KK43:
Hazır gençken ve yapabiliyorken zoru seçin, körelir miyim diye umutsuzlanmak yerine bu alanda da deneyiminiz olsun. Baktınız olmuyor zaten diğerine denk bir iş bulabilirsiniz, daha iyi bir referansa sahip olarak, ilkinin o faydası da var yanlış anlamadıysam.

Bende 1. alanı seçerdim.Daha cazip geldi.Stresli olacak ilk zamanların ama her işin bir acemiliği var.Kendine güveniyorsan 1. tercihin doğru seçim.

hangi alan gelecekte daha ön plana çıkacak gibi görünüyor bir mi iki mİ?
Ikincide finans mudurune bagli olacaksin hiyearşiyi bilmiyorum yukselmek kolaymi orda.ama birincide bagli olacagim adamda2sene once elemanmiş orda şimdi yönetici yapilanma yeniyeni oluyormuş yani

Merhaba arkadaslar,
Bugun sizlerin göruşlerine ihtiyacim var.
Ben iyi eğitimli bir insanim orta derecede yabanci dilim var.
Okul bitince finans alani uzerine 3yil çalistim.firma búyumeye gitti genel merkezini baska yere taşidi ben ailem oldugu icin gidemedim.ayrildim.
Bir bucuk ay sonra başka bir iş buldum her şey guzel giderken firma küçúlmeye gitti 600kişi işten cikardi.
Bende bu küçulmeden nasibimi aldim 10ayin sonunda.
Gelgelelim4aydir issizim işsizlik maaşim var asgari ucret kadar.
Genel bir kriz havasi var sanayi kenti olmasina ragmen iş yok.
Aslinda piyasada ufak tefek cok iş buldum.hepsi haftanin alti gunu çalişma uç aylik deneme sureci asgari ucretten baslama eksik sigorta odemesi gibi
Ama hepsini red ettim abidik gubidik yerler ugrasmayayim yine buyuk bir yer olsun diye
Şimdi iki yer mevcut ikiside alaninda öncu firma.

1. Alanim dişinda satis departmaninda duruma gore ilerleyen zamanda finansa gecirebiliriz dediler.tam sigorta ortalama bir maaş1500gibi. Sosyal haklari imkanlari cok fazla. Stresli bir iş. Hata affetmeyen. Yönetime yakin bir is. Cumartesileri yok.

2.alanim olanim olan bir iş. Finasta.Eksik sigorta.cumartesileri12ye kadar.1500den duşuk bir maaş. Sosyal olanaklari o kadar yok. Stresi ise aliskin oldugum finans stresi kadar.

İşte bu nokta seçim yapamiyorum.en son işimde2000 nin uzerinde aliyordum. Ama piyasa çok daraldi. Her iki yerde iyilestirme sözu verdi.
Biri kendimi daha iyi yeni şeylere gelistirecegim bir yer
Digeri alanim üzerine kendimi pekistirecegim bir yer artilari eksileri böyle

Bu derdime faydaniz olur mu fikirlerinize ihtiyacim var.sonra keşke şunu secseydim demeyeyim.

Telden yaziyorum hatalar icin pardon.

Zaten elinizde şuan bir mesleğiniz bildiğiniz alan var ben olsam alan dışına çıkarak kendimi geliştirmeyi tercih ederim.yarın bir gün olaki tekrar iş kaybı olduğunda her 2 sindede tecrübeliyim en azından derdim bunun yanında tabiki sosyal hakları olan bir yer olması çok çok önemli hakkınızda hayırlı bir seçim olmasını dilerim :)

Benim de aklımda o vardı yazarken, işsizlik maaşında ve gelecekteki emeklilik için rahat işi ve eksik sigortayı seçmenin telafisi olmuyor :KK43:
Hazır gençken ve yapabiliyorken zoru seçin, körelir miyim diye umutsuzlanmak yerine bu alanda da deneyiminiz olsun. Baktınız olmuyor zaten diğerine denk bir iş bulabilirsiniz, daha iyi bir referansa sahip olarak, ilkinin o faydası da var yanlış anlamadıysam.
Aynen canim daha öncekiler hep sektorun oncu firmasiydi bu birincide oncu firma bogulursam buyuk denizde bogulayim derim hep.

şimdi maddi şartlar ve çalışma saatleri açısından 1. mantıklı görünüyor.

ancak şunu söyleyeyim ki satıştan finansa geçme sözü tutulmaz.
finanstan uzaklaşıp körelebilirsin ve bu yeni yerde işten bir şekilde çıktığın takdirde , cv'nde hem finans hem satış işi olacağı için, daldan dala atlamış imajı da çizebilirsin.

bilemedim :KK64:

Zaten elinizde şuan bir mesleğiniz bildiğiniz alan var ben olsam alan dışına çıkarak kendimi geliştirmeyi tercih ederim.yarın bir gün olaki tekrar iş kaybı olduğunda her 2 sindede tecrübeliyim en azından derdim bunun yanında tabiki sosyal hakları olan bir yer olması çok çok önemli hakkınızda hayırlı bir seçim olmasını dilerim :)
Amin ınş sagolun tabiki hayirlisi
Ama o zaman yaş30olacak her seyden az az bir suru sey bilecem

Ben de şu an alanımdan farklı bir iş yapıyorum. Yani çok aykırı değil ama yine de tam olarak kendi işimi yaptığım söylenemez. Benim için artıları bile oldu. Farklı bir alan yeni yeni şeyler öğrendim kendimi geliştirdim. Ama yorulmadim mı. Çok yoruldum çok zorlandım. Bilmediğim şeyleri kendi kendime ogrenmeye çalışmak epey yordu beni. Ama söyle düşünüyorum evet ben bu işten çıktığımda artık is aramak için yeni bir alanım daha var. Bence sosyal imkanlar da çok çok önemli madem maaşı da daha iyimiş o secenek çok daha parlak duruyor. Yolun açık olsun.

Back
X