Hayat sen ne cabuk harcadin beni!

Giovannetta

Your life is in your hands, make it beautiful!
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
373
381
23
Bu da benim hikayem. Anlatilacak cok sey var ama kisaca paylasmak istedim. Okuyan herkese tesekkurler.

Bu yazdigim satirlarda her bir cumlenin icerigini detaylariyla yazsam romanlar cikar ortaya.

Sanki sonsuz bir boslugun icindeyim son zamalarda sanki hizla asagi dogru dusuyorum, o boslukta kayboldukca kayboluyorum..

Annem tarafindan mutsuz bir evliligin icine atildim, 21 yil cilesini cektim, cekiyorum. Hic sevmedim sevemedim. Her gece gizli gizli agladim. Hakaret, asagilanma, gorgusuz ailesinin saldirmalari, ne kardes ne anne baba destegi gormeden tek basima, cocuklarima karsi mutluluk rolu oynayarak bu gunlere geldim.
Kendimi emniyetsiz, sarp ve yuksek bir kayanin doruguna her turlu hava sartlarinda ac ve susuz, dur duraksiz tirmanmis gibi hissediyorum. Cok yoruldum, cok yiprandim ama cocuklarim icin yilmadim. Hayatimi herseyden vaz gecerek sadece onlara adadim, onlar icin ayakta kalmayi basardim.

Cektigim sayisiz cileden sonra artik mutluluk rolu yapamaz oldum.
Son iki yildir, yillardir beni bir obje gibi kullanan esimle yatagimi ayirdim artik yanina bile yaklasasim gelmiyor. Bu durum cocuklarimida etkiledi dogal olarak. Her ne kadar beni anliyormus gibi gorunseler de ayrilmamdan yana degiller.

Artik herseyi akisina biraktim. Yeni seyler icin savasacak gucu su an kendimde bulamiyorum.

KK'nin guzel kizlari sizi huzursuz mutsuz eden hic bir seyi hic kimseyi asla sineye cekip oturmayin. Aradan yillar gecince ayni seyleri tekrar tekrar boyun egerek yasamak icinizdeki yasama sevincini oldurur. Yasama sevinci cok onemli bir seydir. Onu kimsenin yok etmesine asla izin vermeyin. Once kendinizi siz sevin siz deger verin...

Mutlu olmayıp mutluluk oyunu yapmak çok acı verici bir şey.
Anneniz neden sizi bunu yapmak zorunda bıraktı ki?
Hayatınızın bundan sonrası istediğiniz gibi geçer umarım.
Allah yardımcınız olsun...

"KK'nin guzel kizlari sizi huzursuz mutsuz eden hic bir seyi hic kimseyi asla sineye cekip oturmayin. Aradan yillar gecince ayni seyleri tekrar tekrar boyun egerek yasamak icinizdeki yasama sevincini oldurur. Yasama sevinci cok onemli bir seydir. Onu kimsenin yok etmesine asla izin vermeyin. Once kendinizi siz sevin siz deger verin..."

Canım bunu millete söyleyince yuva yıkan oluyorsun malesef.
Senin için çok üzüldüm. Seni anlayacak yaşa gelene kadar zaten sabretmişsin çocukların için, boşver bence sen de biraz kendini düşün. Şahsen annemle babamın sevgisiz ortamında olmaktansa, böyle birşey başıma gelseydi ayrılmalarını isterdim.

Mutlu olmayıp mutluluk oyunu yapmak çok acı verici bir şey.
Anneniz neden sizi bunu yapmak zorunda bıraktı ki?
Hayatınızın bundan sonrası istediğiniz gibi geçer umarım.
Allah yardımcınız olsun...
Mutluluk oyunu yapmak icin kan aglarken gulmeye calismak tipki bir payaco gibi :(
Bir nevi cevre dedidokusundan kacmak icin. Evde kalmis kizin demesinler diye. Gorucu usuluyle gelenler arasindan secim yapmam icin baski yapti. Cunku ben benim istemeye gelenlere bir turlu kanim kaynamiyordu. Mecburen aralarindan birini secmek zorunda kaldim.

Amin. Cok tesekkur ediyorum guzel dileklerin icin

"KK'nin guzel kizlari sizi huzursuz mutsuz eden hic bir seyi hic kimseyi asla sineye cekip oturmayin. Aradan yillar gecince ayni seyleri tekrar tekrar boyun egerek yasamak icinizdeki yasama sevincini oldurur. Yasama sevinci cok onemli bir seydir. Onu kimsenin yok etmesine asla izin vermeyin. Once kendinizi siz sevin siz deger verin..."

Canım bunu millete söyleyince yuva yıkan oluyorsun malesef.
Senin için çok üzüldüm. Seni anlayacak yaşa gelene kadar zaten sabretmişsin çocukların için, boşver bence sen de biraz kendini düşün. Şahsen annemle babamın sevgisiz ortamında olmaktansa, böyle birşey başıma gelseydi ayrılmalarını isterdim.

Haklisin. Dogruyu soyleyen dokuz koyden kovulur misali.
Bazen ben de oyle diyorum kendim icin yasayayim biraz da diyorum ama annelik icgudusu iste.
Dedigim gibi akisina biraktim artik.

Hayat değil senin en başta annen harcamış
Desteğin olmayabilir ama madem ardımda kimse yok deyip kaplan kesilmen lazımdı bence
Çocuk yapmayıp çalışmak ve ekonomik gücünü elde edince ayrılmak
Herkesin arkasında ailesi yok hatta yetiştirme yurdunda büyüyenler var ama
Kararlılık ve azim çok önemli
21 yıl zaten geçmiş deme son paragrafını bi daha oku ve uygula
Hayat çok kısa çocuklarında evlenip gidecekler, boşanmama yanaşmıyorlar işin bahanesi
İstersen başarırsın

Çocuklarınız bile olsa kimse için bunları yaşamaya değmiyor maalesef
Tanık olduğum bir olayda kadın yıllarca çocukları için şerefsiz bir adamı boşamadı
Şıu an adam boşanma davası açtı ve o kadının uğruna onlarca seye katlandığı çocukları bir ev bir araba uğruna annelerine karşı şahitlik yaptılar hem de ne iftialarla
O yüzden bencil olacaksınız önce ben diyeceksiniz
önce siz kendinize değer vermezseniz kimse size değer vermez

Siz en buyuk hatayi ,sevmediginiz ve asla sevemeyeceginizi dusundugunuz adamdan cocuk yaparak yapmissiniz....

çok çok doğru yazmışsın..içimizdeki yaşam sevinci o küçük çocuk hiçbir zaman ölmemeli..çocuklarında 15 tatilde biryerlere git..kendine zaman ayır..kendi sevdiğin şeyleri yap..yani kendini önemse..inceldiği yerdende kopsun..sen bu zamana kadar çok çabalamışsın..

Bu hikayenin devamında ayrıldım sizi mutsuz eden hiçbişeye katlanmayın demenizi ümit ederdim.
Ozaman örnek olurdunuz
Allah yar ve yardımcın olsun
O da olacak insallah yakinda. Manen ayriyiz zaten bu evlilik mutlaka son bulacak. Bekledigim bir sey var o da su an benim calistirdigim ama esime ait olan is yerinin satilmasi sonrasinda bosanmak uzere adimimi atacagim zaten.
Tesekkur ediyorum.

Hayat değil senin en başta annen harcamış
Desteğin olmayabilir ama madem ardımda kimse yok deyip kaplan kesilmen lazımdı bence
Çocuk yapmayıp çalışmak ve ekonomik gücünü elde edince ayrılmak
Herkesin arkasında ailesi yok hatta yetiştirme yurdunda büyüyenler var ama
Kararlılık ve azim çok önemli
21 yıl zaten geçmiş deme son paragrafını bi daha oku ve uygula
Hayat çok kısa çocuklarında evlenip gidecekler, boşanmama yanaşmıyorlar işin bahanesi
İstersen başarırsın
Aynen canim. Beni annem yakti sirf milletin agzina laf vermemek icin. Simdi o da pisman ama ne fayda.
Yakinda burdan gelismeleri tekrar paylasirim.

Mesela ne tür gelişmeler
Zincirlerini kırmaya mı karar verdin ?
Esim cocuklarin beynini yikayarak beni durdurmaya calisiyor. Rahatinin bozulmasini istemiyor tabi.
Is yerimizin satilmasini bekliyorum. Ondan sonra bosanmak adina ilk adimi atacagim. Simdilik herkesi kendi haline biraktim.

cocukların için hayatından vazgeçtin şimdi niye aynı şeyi yapmıyorsun yine susmayı .sen hatayı ilk susarak bu kadar yıl evliliqi sürdürerk yapmışsın bence şimdi konuşmaya hakkın yok gibi . tabi sizi de anlıyorum cok zor .

Hayatta hicbisey icin gec degildir..artik kendiniz icin yasayin.evlatta bi yere kadar mahalle baskisida....benim annemde zamaninda babamdan cok cekmis hersey...birgn bana dedi ki ben sizin icin yillarimi verdim katlandim..anne dedim yapmasaydin niye yaptin ki bizim icin.bosansaydin.bizi cok mu saglikli ortamda buyuttun.senin gozyaslarini biz gormedik mi saniyosun..sen cektin ama bizede cektirdin dedim...geriye kalan koca bi pismanlik annemdeki suan..:KK61:
Noldu vahhh giden genclige..
5 sene bile kalsa omrumuz mutlu gecirirsek deger iste..ne mutlu o zaman bize

Hayatta hicbisey icin gec degildir..artik kendiniz icin yasayin.evlatta bi yere kadar mahalle baskisida....benim annemde zamaninda babamdan cok cekmis hersey...birgn bana dedi ki ben sizin icin yillarimi verdim katlandim..anne dedim yapmasaydin niye yaptin ki bizim icin.bosansaydin.bizi cok mu saglikli ortamda buyuttun.senin gozyaslarini biz gormedik mi saniyosun..sen cektin ama bizede cektirdin dedim...geriye kalan koca bi pismanlik annemdeki suan..:KK61:
Noldu vahhh giden genclige..
5 sene bile kalsa omrumuz mutlu gecirirsek deger iste..ne mutlu o zaman bize

Cok uzucu gercekten. Ben gozyaslarimi cocuklarimin saf dunyalarindan sakladim mutluluk oyunu oynadim. Dunyaya getirirken onlara sormuyoruz onlarin hic bir gunahi yok.

Yeni nesil cok daha sansli. Eskiden aile baskisi yetmiyormus gibi bir de cevre baskisi vardi.

Dedigin gibi canim 5 senelik omrumuzde kalsa mutlu olmaya deger.

Annen hala evli mi su an?

Cok uzucu gercekten. Ben gozyaslarimi cocuklarimin saf dunyalarindan sakladim mutluluk oyunu oynadim. Dunyaya getirirken onlara sormuyoruz onlarin hic bir gunahi yok.

Yeni nesil cok daha sansli. Eskiden aile baskisi yetmiyormus gibi bir de cevre baskisi vardi.

Dedigin gibi canim 5 senelik omrumuzde kalsa mutlu olmaya deger.

Annen hala evli mi su an?
Evet evli
Babam degisti hemde cokk.simdi agzinin icine bakiyo annemin.ama ne fayda.yasanan yasandi.giden gitti.annemde heves kalmamis ki artik.bosan diyoruz hala.kizim bu yastan sonra olmaz diye.zamaninda sizin iyiliginz icin keske bosansaydim.ama artik gec diyo.yas olmus 60 yani...
"Tandir kivama geldi hamur tukendi.isler yoluna girdi omur tukendi"

Bunlarin hepsi birer ibret aslinda. Annen 60 yasina gelmis o bir omru feda etmis sizler icin. Anneni cok iyi anliyorum nelere nasil katlandi kim bilir. Isterse bosanip hurce yasamina devam edebilir ama icindeki heves korelmistir kadincagizin yasadigi onca seyden sonra.

Back
X