Hayat

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
33
Birkaç gün önce bu hayatı yaşarken çok zorlandığımı fark ettim ve yemeden içmeden kesildim. Baya baya bir şey yiyemiyorum midem bulanıyor.

Ben insanları tanıyamıyorum. Hayatla alakalı da hiçbir şey bilmiyorum. Bu gerçek yüzüme çarptığında canımı çok sıktı. Hayat benim 10 metrekarelik odamdan ibaret değilmiş. Hep iyi bir insan olmam gerektiği cümleleriyle büyüdüm ve bu mizacıma dönüştü. Hal böyle olunca da çok yara aldım. Sürekli iyilik yapıp kazık yiyip tekrar iyilik yapmaktan çok sıkıldım. Mantık süzgecinden geçiremiyorum bir şeyleri. Dengemi bir türlü kuramadım. Ders aldığımı zannediyordum alamamışım. Her şeyi tabiiki kusursuz yapmak zorunda değilim ama olayları düzgün değerlendiremiyorum. Sanırım güçlü biri değilim ve duygusal zekamı geliştirememişim. Bana ne tavsiye edersiniz? Bu hayat nasıl yaşanır?

Ne güzel anlatmissiniz.Burada ki bir çok kadın ayni durumdayiz bence.Insanlarin kötülükleri, bencillikleri, emek ve sevgi verdiklerimizin ihaneti..... ve daha bir sürü şey.
Ben kendi adıma içimde ki iyilik, vicdan, adalet vb tüm duyguları gömdüm.Artik birine yardım etmek yada destek olmak için iki kere düşünüp vazgeçiyorum.Insanlar kötüler, kimse değişmiyor ve ben iyi oldukça da değerim bilinmiyor.
Sadece evladim için yaşıyorum bu hayatı.Onun için katlanıyorum.Allah karşıma.ne çıkarırsa o diyorum

Çok dolmuşsun ve insanız nihayetinde hepimizin bir tükenme noktası, bizi bitiren bir olay, anı, cümle her şey olabilir. Kendini bırakma. 💗

En önemlisi sen bu halinden memnun musun? Lütfen kimse için değil kendin için ayağa kalk, ben buradan sadece akıl veririm, elini tutamam. Hayat kısa unutma kendin için güzelliklerle yaşa ♥️

Sosyalleşmeyin. Bu kadar basit. Ne kadar az insan, o kadar çok huzur. Kimsenin kötülüğüne de maruz kalmazsınız, kimsenin iyiliğini de beklemezsiniz. Siz kendi içinizde iyi olun sadece. Kimseye iyilik yapmak zorunda değilsiniz. Kendinizi iyilik yapacağınız veya kötülük göreceğiniz durumlara sokmayın.

Ben anlamadım ki iyilik yapıp kötülük mü görüyorsunuz?
Ben de öyleydim aslında onun için bencil düşünenlerin ekmeğine yağ sürmemek için kendimce hak ettiklerini düşündüğüm insanlara öyle olmaya başladım.
Yine yanılıyorum bir şekilde ama böyle olması gerekiyor. Yoksa bu dünya çıkarlarının peşinde koşanların kazandığı bir dünya olur.
Niye ben onlara uyayım ki niye ben onlar için değişeyim ki onlar bana uysun.
Bir müddet sonra kim ne işin konuşuyor anlıyorsunuz bile boş verin kendine has tarzları var her özelliğin.
Siz kendiniz olun kendinizi bulun kimse yapmış boş verin

Ayni süreclerden gecmis biri olarak tek tavsiyem: her zaman önceliginiz kendiniz ve hayatiniz olsun. Bu demek degildir ki bencil egolu hayatini devam ettir. Ama verirken dengeyi kurmayi öğren. Senin icin özenmeyen insanlara sende özenme. Seni aramayani sen de arama. Her insan kötü diye birsey yok. Ama secici olmak lazim kimi ve neyi hayatimiza aldigimiza. Sükür bugün hayatim iyi. Sizede basarilar dilerim

Olur bazen böyle hayatın iniş çıkışları
Ama bu demek değil ki
Her insan kötü
Biz de katı olup kötü olalım anlamına gelmez bu
Sen içini ferah tut

Bana ne tavsiye edersiniz? Bu hayat nasıl yaşanır?
1- Ekonomik özgürlüğünüz olacak. Sizi geçindirecek kadar para kazanabileceğiniz, sevdiğiniz bir işiniz-uğraşınız olacak.
2- Minimalist yaşamı seçin, kendinizi sosyal açıdan geliştirecek donanımlar edinin (kitap okuyun, gezin, sinemaya gidin, kişisel gelişim kurslarına gidin...)
3- İyi insan olmaktan vazgeçmeyin, arkadaşlarınızı ve dostlarınızı iyi seçin. Bunun için belli süre gerekir, herkes de kendini belli eder zaten. İnsanlardan çok fazla beklentiye girmeyin.

Back
X