• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat...

Angelife

Onur'umm (=
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2009
95
1
86
Adana
Hiç yalnız kalıp Allah'ım ben bunları hak ettim mi? gibi sorularla başlayan cümleler kurup Allahla konuştuğunuz dertleştiğiniz oluyor mu. Haketmediğinizi düşündüğünüz şeyler var mı? Kadere inanırmısınız? Bir şey kötü gidince kaderiniz birden değişince kendinizi bambaşka bir hayatın içinde bulunca her şeyi sorgulayıp lanet edesiniz geliyor mu? Allah neden haketmediğimiz şeyleri bize yaşatıyor bizi deniyor mu :( yinede çok şükür ama insanlar... o kdar iğrençleri var ki dost sandığınız akraba dediğiniz insanları tanıyamıyorsunuz aslında kimseyi tanıyamıyoruz neden bu kadar kötüleşiyor her şey isyanım var! yeni yaşam tarzlarına,gösteriş meraklılarına,kazıkçılara! Sanki kendi dertleri yokmuş gibi başkalarıyla uğraşanlara. Bile bile göz değdirenlere,beddua edenlere. bunları yapan yabancılarda değill akrabaa ... uzakta değil yakın. Bir insan canına kıyar mı yoksa onun mutlu olmasınımı ister bile bile mutsuz olsun diye büyümü yaptırır dua mı eder.. Allah'ım nelerin olduğu bi yerde yaratmış bizi... Çok doluyum :( belki çok alakasız seyler oldu ama çok kötüyümm

sanırım herkesin derdi kendine göre büyük ama... 20 yasımdayım. bir kaç yıl önce çok güzel bir ailem vardı belki paramız yoktu ama o kadar mutluyduk kii.. Ta ki annem babamı aldatıncaya kadar... Babam bunu hak etmedi. ve gördüğüm en iyi insan babam. Büyüdükçe anneme olan nefretim en aza indi ama hala eski resimleri gördükçe gidip annemi boğasım geliyor.. Canım cok yanıyor.. Yemek sofrasına bile oturamıyorum.. Yıllar önce babamla kavga edip annemin yanına yerleştim. Annem anneannem ve dedemle kalıyor. Tabi orası rahat diye hep cazip gelmişti.. Babamın değerinide babam gibi bir sevgili bulunca anladım... Annemin annesi babası kardeşleri yani ananem dedem teyzem o kadar iğrenç o kadar bencil insanları kii. Biz kendi yemeğimizi aayrı yapıyoruz annemi dükkandan attılar kadın iş arıyor ve tutup demiyorlar paran var mı diye. Böyle anne babalar. Annem teyzemden para ister beş on milyon teyzem laf söyler.. Annem aslında kötü bir insan değil hatası çok büyük tamam ama insan olarak kötü değil.. Babam en büyük kazıgı yapan insan bana para verir annem aç kalmasın diye. anneme söylememi istemez ama o bile yardım eder.. Annemin ailesi bencil insanlar. Paran olursa yaranırsın onlara.. Yüzümüze gülüp arkamızdan konusurlar. Teyzem benim 3 yllık ilişkimi kıskanıp beddualar okuyan annemle babamın ayrılması için muskalar yapan bir insan.. Dışardan baksanız görmüş geçirmişler... Ve anlatmadığım daha neler neler...
Sahtekarlık yapanlar zenginler (her parası olan için demiyorum) ama biz hele babam adamın çekmediği kalmadı artık kendinden cok baskalarrını düşünüyor baskasının yardımına kosuyor.. Allah'ım ona bir sabır vermiş ki.. Ama yasadıklarımız babamın annemin kendimin durumu cok zoruma gidiyor..

Siz çevrenizdeki bu maskeli insanları görüp,
aklınızı başınıza almalı ve kendinize doğru bir yol çizmelisiniz...
hatalar insanlar içindir ama önemli olan o hatalardan ders çıkarmaktır...
madem annnizin ailesini hiç sevmiyorsunuz,bence babanızın yanına taşının,
ama annenizi sakın yalnız bırakmayın,sizin yanında olduğunu bilmek bile
ona güç verecektir...bilemiyorum zor bir durum hem anneniz için,hem babanız için,
hem de sizin için ama mantıklı düşünün ve gerekirse annenizle ayrı bir eve de çıkabilirsiniz...
tabi iş bulunca...Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

Teşekkür ederim.Annemi bırakamadığım için babamın yanına gidemiyorum ki.. Keşke demeyi sevmem ama keşke keşkee bir şeyleri daha farklı yapabilseydim önceden. Allah parayı sevmeyen insanları paraya muhtac ediyor ama bir bildiği var eminim.. Teşekkür ederim umarım en kısa zamanda annem bir iş bulur ve başka bir ev.. En büyük duam. Zaman ayırdıgınız için çok çokk teşekkr ederim

Allah yardımcınız olsun hem annenizin hemsizin hem babanızın..güzel çok güzel günlerinizin olacağına inanıyorum.ama isyan değil sabretmek gerek.sevgiler

ben bişey anlamadım ki.....

anneniz babanızı aldatıyor...

şuan annenizin yanında kalıyorsunuz....

annenizin resimlerini gördükçe onu boğasınız geliyor...

bu nasıl oluyor..birlikte değilmisiniz zaten annenizle ki resimlerini görüyorsunuz...

ben bişey anlamadım ki.....

anneniz babanızı aldatıyor...

şuan annenizin yanında kalıyorsunuz....

annenizin resimlerini gördükçe onu boğasınız geliyor...

bu nasıl oluyor..birlikte değilmisiniz zaten annenizle ki resimlerini görüyorsunuz..

Ailemin resmi demek istedim ablacım.. Eski resimleri..

Allah yardımcınız olsun canım. hepimiz az yada çok sıkıntılar yaşıyoruz maalesef bazen isyanda ediyoruz.

Yaşadıkların kolay değil empati yapmaya çalıştım kendimi senin yerine koymaya çalıştım ne düşünürdüm ne yapardım diye inan işin içinden çıkamadım.

sana haddim olmayarak birkaç tavsiyede bulunabilirim sadece;

herşeyden önce kendi ayaklarının üzerinde durmak için çabala okulsa okul işse iş.

ne kadar dik durabilirsen o kadar az eğilirsin hayata karşı.

ve başına ne gelirse gelsin lütfen Rabbine sırtını dönme hatta daha çok sarıl .

bir söz vardır çok severim lütfen sende bu sözü unutma ;

Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, 'Benim büyük bir derdim var!' deme, derdine dönüp 'benim büyük bir Rabbim var!' de.

inşallah bundan sonra herşey çok güzel olur senin için.

çok zor şeyler yaşamışsın, üstelik bunlar seni*n yüzünden olan olaylar değil. ama sıkıntısını sen de çekıyorsun. Allah dayanma gücü versin... öğrenci yazıyor meslek kısmında, sana tek tavsiyem okulunu oku olucaktır. kendi maddi özgürlüğünü kazanırsan annenı de o akrabalara mecbur olmaktan kurtarırsın. sıkma kendini bu kadar, Allah bi kapıyı kapar, ama belki 100 tane açar. iyi günler dileri*m

Hepinize cok tesekkür ederim hiç utanıp sıkılmadan döktüm içimi ve çook rahatladım. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermezmiş hepiniz iyiki varsınız

aldatma aldatılma affedilecek en azından kolay unutulup affedilecek bişey deil
ama hiç bir insanı hor göremeyiz bundan dolayı hele o insan annense
öle bişe yaptı die kabul etmemek parasız bırakmak azarlamak kücük düşürmek ne teysenin haddi ne kendi anne babasının insanız hatalar yapabiliriz sonucta ama cok zor bir durum Allah yardımcınız olsun canımm

Allah a dua etmek onunla dertlesmek kadar güsel bişe yok bu dunyada
cunku o herseyi bilir görür dogruyu yanlısı insanlar taraf tutar ama o tutmazz bende cok dertlesirim aglarım yalvarırım ama Allah ımaa cunku herseyin dermanı onda sende dua et bol bol

Ediyorum çok teşekkürler.. Babamın dedği gibi belki ömrümüzde 51 yılımız olacak,belki 50 yılımız kötülükler içinde geçecek ama o son bir yıl o 50 yıla değecek.. ınanıyorum çok hemde.. Ellerinize sağlık hepinize teşekkür ederim

çok çelişkilisin ve duygu karmaşaların var.
annen yaptığı hatanın ceremesini çekiyor.
babanla en ufak kavganda,babanı aldattı diye bazen boğmak istediğin annenin yanına yerleşiyorsun.
annen kendi ayaklarının üzerine bile basamıyor,kusura bakma ama sığıntı gibi annesinin evine yerleşmiş ve kardeşinden para istemeye bile çekinmiyor...
senin böyle bir ortamda işin olmamalı
git babanın dizinin dibine.
adamcağız hala annen aç kalmasın diye para bile veriyor,sen nasıl en ufak kavgada babanı terkedebiliyorsun...
nerde mutluysan orda ol,annenin sana bunları yaşatmaya hakkı yok.

pardon sen evlisin galiba?dikkat etmemişim.
ama yinede bekar olduğunu varsaydığımda söylediklerim geçerli..

ewet cok kötü oldugun belli anladıgım kadarıyla sana evliliğine zarar vermek isteyenler olmus ben evimi sadece gözlerden uzak olmak için uzaga tasıdım sanki beni dediğin gibi akrabalar görünce ii değilde kötülüğümü istiolar gibiydiler
kimi insanın içi yüreği kötülüklerle dolu oluyor
allah bizi bu insanlardan korusun

ben tabi konuyu tam okumayınca sacma olmus yazdıklarım yasadıkların cok zor seyler neyseki evlenmişin ve baban gibi bir ese denk gelmişin insanlara güvenmek hayattaaki en zor seydir
herkes ektigini er yada geç biçio cnm sen hiç üzülme..

ben şahsen her zaman hatayı kendimde ararım. hayatta yaşanan herşeyin illaki vardır bi sebebi. insan insanın aynasıdır. görki sende yapma diyedir, ruhunun olgunlaşması içindir ,daha dikkatli olman için bir nasihattir,sabrın ölçülüyordur,imtahandır.. herşey olabilir. ama benim emin olduğum bişey varsa yaşadığım herşey benim için bir derstir.bir sebebi vardır. isyan etmek yerine bunu düşünürüm..:hulya:

Back
X