Hayati planlamak

Zeynep feray

Kilo 67 hedef 58 boy 166
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2015
124
86
48
Evt bunda ikinci derdim

Hayatimi planlayamiyorum bakmam gerek iki cocuk ev temizligi yemek universite sinavina hazorlanma alisveris

Gunumu nasil bereketlendiririm herkese yetemiyorum bode ustune olumsuz dusunceler olunca yerin dibine giriyorum.

Sizin sayenizde depresyona giremiyorum nyorumlarinizla toparliyorsunuz hemen ama hayati planlama konusunda da yasam koclugu yapin bana nooolurrrr

iki çocuk yaşları kaç

sen bir gün rutinini yaz

biz sana neyi azaltıp neyi çoğaltırsın önerelim

zira birisi yazar ben 5 te kalkıp tüm işi yapıyorum diye birisi yazar 10 da kadar yatıyorum sabaha kadar oturuyorum diye

sen kendini anlat ki sana uygun öneriler gelsin

kimi her gün temizlik yapar üç günde bir yemek kimi her gün üç öğüne yarı mükellef sofra kurar da camları bayramdan bayrama siler

bırak hergün temizlik yapma bebişlerinle vakit geçir büyüklerse eger; okula gidiyorlarsa boşa kalan zamanlarda bişeyler yapın gezin tozun sınavlarınada 1 saat düzenli çalışssan yeterli bence

Saat 6 da kalkamiyorum uyaniyorum ama yataktan kalkamiuorum 9 a kadar oyle boyle sonra cocugu okula gonder 10:30 a kadar kahvalti ve digeriyle ilgilan 11 e kadar onu yatir sonra sonra etrafi soyle bir topla arada uyanip sut ister saat 1 e kadar oyalan 1 de okuldan getir cocugu onun yemegi ilgilenme falan 3 olur sonra aksam yemegi etrafi supur o arada diger cocugu yatir yemek falan saat 7 esim gelir yemek yeriz cocuklari yatir sonrada iykum gelir 9 da bende uyurum uyumasam bile enerjim biter kalkamam yani temizlik falan hak getire anca ev toplu iste ama ben 4 4 luk olmak istiyorum evim mis gibi olsun cocuklarim ile kaliteli zman gecireyin 6 yasinda biri digeri 1 olucak ocakta kendimi gelistireyim uni ye gireyim sosyal olaylardan da haberim olsun herseyden bisey bileykm yani hayatta basrol okayim hayatim pkanli olsun

Mesela enerji yuklemesine ihtiyavim var yani keske 12 de yatip 6 da kalkabilsem ama gece dr surekli cocuk icin uyanigim emzirdigim icin

iyide siz günün yarısı yataktasınız. tabiki hiç birşeyi yetiştiremezsiniz. emzirmekte bahane değil 6da değil de 7de kalkın

ben biraz tembellik biraz kendini gereksiz yere ev işine kaptırma gördüm. her gün ev süpürülmez ayrıca neden bütün gece emzirmek için ayakta kalasın ki? 1 yaşına gelmiş çocuk artık bi uyku eğitimi şart hatta gece emzirip yatırdıktan sonr en fazla 1 kere uyanması lazım. emme delisi ise de al yanına eme eme hem o uyusun hem sen uyu.
evim mis gibi olsun dersen her daim çocukları da kendini de ihmal edersin.

yoruluyorsun anladığım

akşam yatma saatini biraz geçe alsan iyi olur

sabah 6 da kalkma zaten çocuk 9 da gidecekse 8 de kalksan yeter

kahvaltı vs faslını uzun tutma

kahvaltıyı hazırlarken çamaşırları at makinaya

kahvaltıyı hazırla yiyin bebek ile oyna o arada da ortalık toplanacaksa tola

birlikte toplayın hem ona anlat işte mavi yastığı aldık kırmızı top da buradaymış alıp onu çekmeceye koyalım vs vs

bebek uyuyunca otur kendini geliştirmek istediğin alan ne ise o zamanı kendine ayır

okuldan çocuğu al ikisine aynı anda yemek yedir

hatta bence küçüğün ikinci uyuma saatini büyüğe bireysel zaman olarak ayıracak şekilde ayarla

o arada onunla ilgilen oyna yine basit iş varsa birlikte yapın çamaşır asma gibi

küçük uyanınca üçünüz mutfağın yolunu tutup akşam yemeği yapın ya da ikisi oynasın sen yemeği yap

yiyin için oynayın

eşin gelince bebeği sen uyut büyüğü o uyutsun

sen de o arada sızma

akşam da birer bardak çay kahve için meyve yiyin bri şey yapın karşılıklı

zorunlu olmayan ev işine gömülme

her gün sil süpür ovala bitmez hayat

İkincocukla supurmemek imkannsiz keske gecede 1 defa kalkam cocuk olsa

İkincocukla supurmemek imkannsiz keske gecede 1 defa kalkam cocuk olsa

mesela yere ne dökülüyor da süpürmemek imkansız

yemek yenilecek yer belli olsun

evin fiziki şartını bilemem ama mutfak ya da bir oda

sadece orada yenirse oraya dökülür evin geri kalanının her gün süpürülmesi gerekmez

12de yatıp 6 da kalmamazsın heralde, o uyku yetmez ama 11 de yatsan 7 de kalksan oldukça zmnın bollaşır. gunluk temizlik ve yemege asla 2 saatten fazla harcama derım, yarım saate yapacagın temızlık sana çok bile.
gec kalkmak en buyuk sorun, helekı cocuklar 9da uyanıyorsa en az 2 saatı kendıne ayırıp bir kahve bir kıtap okusna bile kar. ders calısabılırsen ne ala tabı. aralarda zmn bulup birşeyler yapabilirmisin bilemioyurm ama en azından cocuk uyurkenki zamanını hoşuna giden şeylerle geçir bence.

Saat 6 da kalkmamin nedenincocuklarimin 6 olmadan kalkmasi mecbur onlarla uyaniyorum ama ttam manasiyla uyanamiyorum

O kadar guzel ve akilca yorumlarin var ki çok teşekkürler de duklerini uygulamaya calisicam bugunden itobaren bnnnhatam isleri tek tek yapmam cocuklarin yemeklerini de tek ttek yediriyordum dogru :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…