- 26 Eylül 2015
- 124
- 86
- 48
- Konu Sahibi Zeynep feray
-
Oluruna birak. Birsey oluyorsa 1kez, olmuyorsa iki kere şükret.
Nâzım Hikmet’in deyişiyle bir sincap gibi anı mı yaşamalı, yoksa bir karınca gibi yarını mı?
Çokta felsefikk hatunlar degilizde aslindaFelsefik bisey beklemiyordumiki yerden de felsefeyle vurdunuz veni
Alain: "Yuva, insanın zindanı değil, sarayı olmalıdır. "demiş :)Felsefik bisey beklemiyordumiki yerden de felsefeyle vurdunuz veni
Saat 6 da kalkamiyorum uyaniyorum ama yataktan kalkamiuorum 9 a kadar oyle boyle sonra cocugu okula gonder 10:30 a kadar kahvalti ve digeriyle ilgilan 11 e kadar onu yatir sonra sonra etrafi soyle bir topla arada uyanip sut ister saat 1 e kadar oyalan 1 de okuldan getir cocugu onun yemegi ilgilenme falan 3 olur sonra aksam yemegi etrafi supur o arada diger cocugu yatir yemek falan saat 7 esim gelir yemek yeriz cocuklari yatir sonrada iykum gelir 9 da bende uyurum uyumasam bile enerjim biter kalkamam yani temizlik falan hak getire anca ev toplu iste ama ben 4 4 luk olmak istiyorum evim mis gibi olsun cocuklarim ile kaliteli zman gecireyin 6 yasinda biri digeri 1 olucak ocakta kendimi gelistireyim uni ye gireyim sosyal olaylardan da haberim olsun herseyden bisey bileykm yani hayatta basrol okayim hayatim pkanli olsuniki çocuk yaşları kaç
sen bir gün rutinini yaz
biz sana neyi azaltıp neyi çoğaltırsın önerelim
zira birisi yazar ben 5 te kalkıp tüm işi yapıyorum diye birisi yazar 10 da kadar yatıyorum sabaha kadar oturuyorum diye
sen kendini anlat ki sana uygun öneriler gelsin
kimi her gün temizlik yapar üç günde bir yemek kimi her gün üç öğüne yarı mükellef sofra kurar da camları bayramdan bayrama siler
Saat 6 da kalkamiyorum uyaniyorum ama yataktan kalkamiuorum 9 a kadar oyle boyle sonra cocugu okula gonder 10:30 a kadar kahvalti ve digeriyle ilgilan 11 e kadar onu yatir sonra sonra etrafi soyle bir topla arada uyanip sut ister saat 1 e kadar oyalan 1 de okuldan getir cocugu onun yemegi ilgilenme falan 3 olur sonra aksam yemegi etrafi supur o arada diger cocugu yatir yemek falan saat 7 esim gelir yemek yeriz cocuklari yatir sonrada iykum gelir 9 da bende uyurum uyumasam bile enerjim biter kalkamam yani temizlik falan hak getire anca ev toplu iste ama ben 4 4 luk olmak istiyorum evim mis gibi olsun cocuklarim ile kaliteli zman gecireyin 6 yasinda biri digeri 1 olucak ocakta kendimi gelistireyim uni ye gireyim sosyal olaylardan da haberim olsun herseyden bisey bileykm yani hayatta basrol okayim hayatim pkanli olsun
Mesela enerji yuklemesine ihtiyavim var yani keske 12 de yatip 6 da kalkabilsem ama gece dr surekli cocuk icin uyanigim emzirdigim icin
Saat 6 da kalkamiyorum uyaniyorum ama yataktan kalkamiuorum 9 a kadar oyle boyle sonra cocugu okula gonder 10:30 a kadar kahvalti ve digeriyle ilgilan 11 e kadar onu yatir sonra sonra etrafi soyle bir topla arada uyanip sut ister saat 1 e kadar oyalan 1 de okuldan getir cocugu onun yemegi ilgilenme falan 3 olur sonra aksam yemegi etrafi supur o arada diger cocugu yatir yemek falan saat 7 esim gelir yemek yeriz cocuklari yatir sonrada iykum gelir 9 da bende uyurum uyumasam bile enerjim biter kalkamam yani temizlik falan hak getire anca ev toplu iste ama ben 4 4 luk olmak istiyorum evim mis gibi olsun cocuklarim ile kaliteli zman gecireyin 6 yasinda biri digeri 1 olucak ocakta kendimi gelistireyim uni ye gireyim sosyal olaylardan da haberim olsun herseyden bisey bileykm yani hayatta basrol okayim hayatim pkanli olsun
Mesela enerji yuklemesine ihtiyavim var yani keske 12 de yatip 6 da kalkabilsem ama gece dr surekli cocuk icin uyanigim emzirdigim icin
İkincocukla supurmemek imkannsiz keske gecede 1 defa kalkam cocuk olsaben biraz tembellik biraz kendini gereksiz yere ev işine kaptırma gördüm. her gün ev süpürülmez ayrıca neden bütün gece emzirmek için ayakta kalasın ki? 1 yaşına gelmiş çocuk artık bi uyku eğitimi şart hatta gece emzirip yatırdıktan sonr en fazla 1 kere uyanması lazım. emme delisi ise de al yanına eme eme hem o uyusun hem sen uyu.
evim mis gibi olsun dersen her daim çocukları da kendini de ihmal edersin.
İkincocukla supurmemek imkannsiz keske gecede 1 defa kalkam cocuk olsa
12de yatıp 6 da kalmamazsın heralde, o uyku yetmez ama 11 de yatsan 7 de kalksan oldukça zmnın bollaşır. gunluk temizlik ve yemege asla 2 saatten fazla harcama derım, yarım saate yapacagın temızlık sana çok bile.Saat 6 da kalkamiyorum uyaniyorum ama yataktan kalkamiuorum 9 a kadar oyle boyle sonra cocugu okula gonder 10:30 a kadar kahvalti ve digeriyle ilgilan 11 e kadar onu yatir sonra sonra etrafi soyle bir topla arada uyanip sut ister saat 1 e kadar oyalan 1 de okuldan getir cocugu onun yemegi ilgilenme falan 3 olur sonra aksam yemegi etrafi supur o arada diger cocugu yatir yemek falan saat 7 esim gelir yemek yeriz cocuklari yatir sonrada iykum gelir 9 da bende uyurum uyumasam bile enerjim biter kalkamam yani temizlik falan hak getire anca ev toplu iste ama ben 4 4 luk olmak istiyorum evim mis gibi olsun cocuklarim ile kaliteli zman gecireyin 6 yasinda biri digeri 1 olucak ocakta kendimi gelistireyim uni ye gireyim sosyal olaylardan da haberim olsun herseyden bisey bileykm yani hayatta basrol okayim hayatim pkanli olsun
Saat 6 da kalkmamin nedenincocuklarimin 6 olmadan kalkmasi mecbur onlarla uyaniyorum ama ttam manasiyla uyanamiyorum12de yatıp 6 da kalmamazsın heralde, o uyku yetmez ama 11 de yatsan 7 de kalksan oldukça zmnın bollaşır. gunluk temizlik ve yemege asla 2 saatten fazla harcama derım, yarım saate yapacagın temızlık sana çok bile.
gec kalkmak en buyuk sorun, helekı cocuklar 9da uyanıyorsa en az 2 saatı kendıne ayırıp bir kahve bir kıtap okusna bile kar. ders calısabılırsen ne ala tabı. aralarda zmn bulup birşeyler yapabilirmisin bilemioyurm ama en azından cocuk uyurkenki zamanını hoşuna giden şeylerle geçir bence.
O kadar guzel ve akilca yorumlarin var ki çok teşekkürler de duklerini uygulamaya calisicam bugunden itobaren bnnnhatam isleri tek tek yapmam cocuklarin yemeklerini de tek ttek yediriyordum dogru :)yoruluyorsun anladığım
akşam yatma saatini biraz geçe alsan iyi olur
sabah 6 da kalkma zaten çocuk 9 da gidecekse 8 de kalksan yeter
kahvaltı vs faslını uzun tutma
kahvaltıyı hazırlarken çamaşırları at makinaya
kahvaltıyı hazırla yiyin bebek ile oyna o arada da ortalık toplanacaksa tola
birlikte toplayın hem ona anlat işte mavi yastığı aldık kırmızı top da buradaymış alıp onu çekmeceye koyalım vs vs
bebek uyuyunca otur kendini geliştirmek istediğin alan ne ise o zamanı kendine ayır
okuldan çocuğu al ikisine aynı anda yemek yedir
hatta bence küçüğün ikinci uyuma saatini büyüğe bireysel zaman olarak ayıracak şekilde ayarla
o arada onunla ilgilen oyna yine basit iş varsa birlikte yapın çamaşır asma gibi
küçük uyanınca üçünüz mutfağın yolunu tutup akşam yemeği yapın ya da ikisi oynasın sen yemeği yap
yiyin için oynayın
eşin gelince bebeği sen uyut büyüğü o uyutsun
sen de o arada sızma
akşam da birer bardak çay kahve için meyve yiyin bri şey yapın karşılıklı
zorunlu olmayan ev işine gömülme
her gün sil süpür ovala bitmez hayat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?