Canım sana tavsiyem gördüğün rüyalarını gerçekten iyiye yoran ehil kimselere anlat.Öyle kalpler vardır ki anlattığın rüyayı nasıl yorumlar ise öyle çıkar.Bazı gördüğün güzel şeyleri ise sadece kendine saklarken kötü rüyalarını kimseye anlatma ve bunların etkisinde kalma.
Zaten en salih rüya sabaha karşı görülen rüyalardır.Rüyalar ile amel etmek hayatını şekillendirmek bir nevi olabilir.Her daim olacak değil ama bazılarına kulak asılmalı diye düşünüyorum.
Nişanlının kusurlarına gelince,öncede yazdım saçlarının önünün olmayışı sıkıntı olmasın,çok yakışıklı gür saçları olsada evlendiğinde keltoş

olsa ne yapacaksın ayy seni beğenmiyorum boşuyorum mu diyeceksin.
Sana bir şey daha el sözü ile hareket etme düşüncelerini ve hayatını o yünde şekillendirme.Yazdıklarından anladığım iyi yada kötü sen bu çocuktan ayrılırsan büyük bir üzüntüye düşeceksin o kesin.Yani sende onsuz eksik birşeyler olacak.
Elalem ne der çevre ne der nişanlımı beğeneceklermi düşüncesini kendime uzak buldum açıkçası...Yüzün güzel olana kadar kaderin güzel olsun derler bizim buralarda.Gerçekten öyle sen dünya güzeli olsan eşin dünya yakışıklısı evde huzurun yatakta mutluluğun olmadıktan sonra neye yarar.
Bir arkadaşım vardı hayalimdeki eve eşyaya herşeye sahibim.Kocam ben çok zenginiz eşim yakışıklı ben güz<elim ama evimde huzurum yok.Keşke bunlar olmayaydı evimde huzurum olaydı derdi.
Yani hiçbirşey görsellik ve maddiyat ile bitmiyor.
Kulakları yelken kulak ise yarım saatlik operasyon ile artık düzeltiliyor bunu niye bu kadar dert ediyorsun kız hemen halledilir ne var sanki.Eee saçta ekiliyor oda mı sorun yani

Bak nişanlının sempatik huyu suyu güzel inançlı demişsin.Bunlar onun artıları.
Cem Yılmaz Okan Bayülgende yakışıklı değiller hatta biri kel diğeri ukala ama sevenleri var.Neden komikler vede sempatikler.
Yani bu önemisz kusurları başka güzelliklerle kapatabilirsin.
Ama içinde fırtınalar kopuyorsa yok ben buna dokunamam sarılamam yatamam kalkamam çocuk yapamam hayatımı sürdüremem diyorsan bundan sonra karşına böyle anlayışlı birinin çıkacağının garantiside yok biliyorsun.
Ailesi edepli görgülü olabilir çıkan kişi yakışıklı olabilir ama seni aldatır sevmez önemsemez o zaman şu anki yazdıklarından pişman olursun.
Gelelim ailesinin köylü olmasına,benim eşiminde benim ailemde köylüler.İnan onlardada bizim öğrendiğimiz görgü yok.
Annemin en sevmediğim huyu el öptürmesi mesela,yada yemek esnasında veya normal anlarda geğirmesi(reflüsü var ama yinede kızarım bazen)olaylara kendi zamanından kalma düşüncelerle bakması,pilav yaparken sürekli şöyle yap demesi...Babamın sabit fikirli olması şu yaşa gelmiş olsakta sürekli eleştirmesi,sizden birşey olmaz demesi,evime gelen arkadaşlarımı sevmediği an bunu hissettirmesi...
Eşimin ailesinde öyle biri var ki akıllara zarar....Dayısının oğlu 55 yaşlarında allahım allahım...Sofraya oturur eliyle yer bazı şeyleri,sofradan kalkar ağzını avuç içine siler,sonra koltuğa

(boğasım gelir o anlarda)işten gelir o gün bize yemeğe davetlidir,ayağındaki leş gibi çorabı çıkartmadan gelir,yayım yayım yayılır kıçı hayatta tam olarak koltuk görmez..Eşimi ne yapar,valla oda sigarasını içer mutfak tezgahına atar, 3 öğünlük bulaşık tezgahta birikir,evi tabiri yerinde ise bok götürür..Ama iş atıp tutmaya geldimi arka boş sallarlar.
Rahmetli kayınvalidem,misafir gelsin başlardı...
*Kızım çay koy(koyarım)
*Meyve getir(getiririm)
*Şunu yap (yaparım)
*Çocuğa bak(bakarım)
*O yemek öyle yapılmaz böyle yapılır(ama yapılır yani ne farkedercekse,ben domatesi önce biberi sonra koymuşum yok önce biber konurmuş..Bu arada 6 yıl beraber yaşadık kayınvalidem ile)
*Kızıma birşey yediricem ver sende bişe bilmiyorsun
AMAAAAN uzarda uzarda uzar canım ya.....Eşin görgülü ise bazı şeyler rayına oturana kadar eski insanları idare etmek bize düşer.Evet bunalırsın bazen çıldırma noktasına gelirsin,ama sevdiceğin yanında olursa sorun olmaz...
Demem o ki etrafındaki seslere kulak verme..Gün geldiğinde huzurlu mutlu olduğunu görenler seni kıskanırlar.Helal olsun çocuk yakışıklı değil ama karısına gül gibi bakıyor derler.(İnşallah ta hakkında hayırlı ise öylede olsun canım)