hayatım dilimden çıkıcak bir kelimeye bağlı ve ne yapacağımı bilmiyorum.yardım edin..

tatlım benim çevreye takılmışsın ama evlendikten sonra el üstünde tutulduğunu gördükçe çevrendekiler seni kıskanır.
çünkü çoğu kişi evlendiğinde çok problem yaşıyor özellikle ilgi konusunda.sen bu adamın huyundan suyundan eminsen sorun yok.evlendikten sonra o saydığın özelliklerin önemi dış görünüşün çok çoook daha önüne geçiyor.evlilik huzur olunca mutlu olunca güzel yoksa çok zor.hani bazı kızlar vardır çok güzeldir ama tavrıyla kendilerinden soğuturlar ve güzel gelmemeye başlar.bazıları da konuştukça sempatik gelir ve daha bi güzel görünür göze.sanırım karşımızdaki biraz da bizim verdiğimiz değerle şekilleniyor.

tşk ederim evet çok doğru söylemişsiniz bazı tavırları insanı güzel ya da çirkin yapar.dua edin benim için nolur çok ihtiyacım var...

tşk ederim evet çok doğru söylemişsiniz bazı tavırları insanı güzel ya da çirkin yapar.dua edin benim için nolur çok ihtiyacım var...

inş hakkında hayırlı olan bir karar verirsin.bazı arkadaşların dediği gibi yanında uyumak istermisin ya da dokunabilir misin bu da çok önemli canım.sonuçta evleneceksiniz,kafede oturup karşılıklı çay içmeye benzemiyor.

O zaman seviyorsun bence sen. Dış görünüşünü değil ama içini seviyorsun nişanlının. Dışını değiştirebilirsin bir nebze de olsa hani giyimdir, kuşamdır, saç modelini yakıştırmıyorsundur vs ama ağza yüze bak modundaysa tuhaf olur. Bir de evlendikten sonra tutku, aşk isteyen mutsuz evli kadınlardan olmazsın umarım, forumda böyle bayanlar vardı, üzülmüştüm konularına, hele çocuk filan oldu mu daha zor. Enine boyuna düşün bence bu adamla bir ömür geçer mi, varlığı mı yoksa yokluğu mu daha büyük artı diye. Senle ilgilenecek, sevecek birileri illa ki olur canım, onu dert etme, sen bir ömür bu adamla aynı yastığa baş koyabilecek misin, bir ömür tutku ile sevişebilecek misin çünkü karı-kocalıkta çok çok önemli bunlar, evliliği ayakta tutması açısından.

Kendimden de örnek vereyim başta beğenmediğim bir sevgilim olmuştu aynı senin gibi dert ortağımdı, muhabbetine aşıktım hatta ama sonradan gözüme batmamaya başlamıştı, çok güzel günler geçiriyordum ama sonradan aradığımın bu olmadığını fark ettim, kalbimi heyecanla çarptıracak birini aradım

tşk ederim çok güzel bir konuya değinmişsiniz.evet içini seviyorum dışını değil belki.verdiğiniz örnekte beni anlatıyo sanki tabi sonunu bilemem ama.aşk tutku tabiki çok önemli ama benim şimdiye kadar 3 kişi oldu hayatımda.tabi platonik yada beğendiklerim dışında.ama şimdiye kadar kim beni heyecanlandırdıysa hep o kişilerden yedim darbeyi.sevdiğim zaman sevilmedim.sevmenin bana yaramadığını düşündüm artık.illa seven birileri mutlaka oluyo tabi hatta sizi heyecanlandırılanlarda oluyo ama sonra anlıyorum ki en ufacık birşeyde hepsi toz olmuş.ya farklı bir niyetle yaklaşıyorlar ya da öylesine.bu dünyada gerçek seven bulmak çok zor ya da ben o şanslı kişilerden değilim galiba.sevdim sevilmedim seveni sevemedim canımdan böyle bezdim....bu şarkı sanki benim için yazılmış

tşk ederim çok güzel bir konuya değinmişsiniz.evet içini seviyorum dışını değil belki.verdiğiniz örnekte beni anlatıyo sanki tabi sonunu bilemem ama.aşk tutku tabiki çok önemli ama benim şimdiye kadar 3 kişi oldu hayatımda.tabi platonik yada beğendiklerim dışında.ama şimdiye kadar kim beni heyecanlandırdıysa hep o kişilerden yedim darbeyi.sevdiğim zaman sevilmedim.sevmenin bana yaramadığını düşündüm artık.illa seven birileri mutlaka oluyo tabi hatta sizi heyecanlandırılanlarda oluyo ama sonra anlıyorum ki en ufacık birşeyde hepsi toz olmuş.ya farklı bir niyetle yaklaşıyorlar ya da öylesine.bu dünyada gerçek seven bulmak çok zor ya da ben o şanslı kişilerden değilim galiba.sevdim sevilmedim seveni sevemedim canımdan böyle bezdim....bu şarkı sanki benim için yazılmış

Ama bu tekrar yiyeceğin anlamına gelmez, şu forumda kaç yıldır birbirlerine aşkla bağlı çiftleri görünce umutlanıyorum ben dilerim ikimizin de karşısına öyle büyük bir aşk çıkar

Büyük ihtimalle alışırsın ama alışmak ya da bir aşkı zorlamak seni ne kadar tatmin eder bilemiyorum çok iyi düşün canım pişman olma :/

sorulara gelince ablacığım nişanlımın dış görüntüsüyle ilgili beğenmediğim şeyler var.ben hep boylu poslu birini hayal etmiştim.kendi boyum 1.65 zayıf değilim orta kilodayım.nişanlım öle değil mesela.1.70 boyu.minyon tipli biri.ikincisi saçları az ön tarafları seyrek alnı açık yani.bu çok sorun değil tabi.üçüncüsü kulakları yelken kulak bu nedense çok gözüme batmaya başladı.yani hayalimden biraz uzak olduğu için sanırım böyle ikileme düştüm.ama çok çirkin yüzüne bakılmayacak biri diyemem.beğeniyorum diğer şeylerini.mesela gözleri ela.bakışı duruşu falan hoşuma gider.hal hareket tavırlarınında çoğunu beğeniirm.sempatik sayılır yakışıklı olmasada.yanında gerilip kasılmasam bu sorunları kafamda büyütmesem çok eğlenceli biri aslında.bende birazcıkta çevre takıntısı var abla.işte arkadaşlarım beğencekmi.çevre ne der ne dedikodu yaparlar.bunlar sürekli kafamda.çünkü çok dedikoducu bir toplumda yaşıyoruz.onların başkasıyla ilgili çok ağır eleştirilerine şahit oldukça hep düşünür oldum.kendimden çok bu eleştirelere maruz kalmamak için uğraşır oldum.ona karşı ilgi alaka duyuyorum.daha çok bi kaç arkadaşımın etkisiyle farkettim bazı kusurları.ve bende şu oluştu.bu güne kadar iyi kötü bir çok isteyenim oldu.ama ben hayır dedim hep değişik değişik nedenlerden.şimdi nişanlımın huyunu suyunu inançlı olmasını tanıyınca çok beğendim.istememdeki asıl sebeplerden biri buydu.nişanlım memur ve çevremdekilerin sırf memur diye kabul ettiğimi düşünmelerinden korkuyorum.
yaklaşık 7 aydır nişanlıyız.daha öncede 5 ay konuştuk.toplam bir sene oldu.
tanıştığımızda herşey normaldi sonra aileler araya girdi.nişanlımın ailesi köyde yaşıyor biz ilçede.nişanlım da aynı ilçede çalışıyor.üniversite mezunu.ama ailesi pek görgü nedir bilmiyor.babam bu konuya çok takıldı o yüzden bu sorunlarla uğraşmaktan görememiş olabilirim.iyi niyetliler çocuklarını okutmuşlar ama kendilerini oturma kalkma konuşma konusunda pek geliştirmemişler

Canım sana tavsiyem gördüğün rüyalarını gerçekten iyiye yoran ehil kimselere anlat.Öyle kalpler vardır ki anlattığın rüyayı nasıl yorumlar ise öyle çıkar.Bazı gördüğün güzel şeyleri ise sadece kendine saklarken kötü rüyalarını kimseye anlatma ve bunların etkisinde kalma.
Zaten en salih rüya sabaha karşı görülen rüyalardır.Rüyalar ile amel etmek hayatını şekillendirmek bir nevi olabilir.Her daim olacak değil ama bazılarına kulak asılmalı diye düşünüyorum.

Nişanlının kusurlarına gelince,öncede yazdım saçlarının önünün olmayışı sıkıntı olmasın,çok yakışıklı gür saçları olsada evlendiğinde keltoş :1:olsa ne yapacaksın ayy seni beğenmiyorum boşuyorum mu diyeceksin.
Sana bir şey daha el sözü ile hareket etme düşüncelerini ve hayatını o yünde şekillendirme.Yazdıklarından anladığım iyi yada kötü sen bu çocuktan ayrılırsan büyük bir üzüntüye düşeceksin o kesin.Yani sende onsuz eksik birşeyler olacak.
Elalem ne der çevre ne der nişanlımı beğeneceklermi düşüncesini kendime uzak buldum açıkçası...Yüzün güzel olana kadar kaderin güzel olsun derler bizim buralarda.Gerçekten öyle sen dünya güzeli olsan eşin dünya yakışıklısı evde huzurun yatakta mutluluğun olmadıktan sonra neye yarar.
Bir arkadaşım vardı hayalimdeki eve eşyaya herşeye sahibim.Kocam ben çok zenginiz eşim yakışıklı ben güz<elim ama evimde huzurum yok.Keşke bunlar olmayaydı evimde huzurum olaydı derdi.
Yani hiçbirşey görsellik ve maddiyat ile bitmiyor.
Kulakları yelken kulak ise yarım saatlik operasyon ile artık düzeltiliyor bunu niye bu kadar dert ediyorsun kız hemen halledilir ne var sanki.Eee saçta ekiliyor oda mı sorun yani:3::1:
Bak nişanlının sempatik huyu suyu güzel inançlı demişsin.Bunlar onun artıları.
Cem Yılmaz Okan Bayülgende yakışıklı değiller hatta biri kel diğeri ukala ama sevenleri var.Neden komikler vede sempatikler.
Yani bu önemisz kusurları başka güzelliklerle kapatabilirsin.
Ama içinde fırtınalar kopuyorsa yok ben buna dokunamam sarılamam yatamam kalkamam çocuk yapamam hayatımı sürdüremem diyorsan bundan sonra karşına böyle anlayışlı birinin çıkacağının garantiside yok biliyorsun.
Ailesi edepli görgülü olabilir çıkan kişi yakışıklı olabilir ama seni aldatır sevmez önemsemez o zaman şu anki yazdıklarından pişman olursun.

Gelelim ailesinin köylü olmasına,benim eşiminde benim ailemde köylüler.İnan onlardada bizim öğrendiğimiz görgü yok.
Annemin en sevmediğim huyu el öptürmesi mesela,yada yemek esnasında veya normal anlarda geğirmesi(reflüsü var ama yinede kızarım bazen)olaylara kendi zamanından kalma düşüncelerle bakması,pilav yaparken sürekli şöyle yap demesi...Babamın sabit fikirli olması şu yaşa gelmiş olsakta sürekli eleştirmesi,sizden birşey olmaz demesi,evime gelen arkadaşlarımı sevmediği an bunu hissettirmesi...

Eşimin ailesinde öyle biri var ki akıllara zarar....Dayısının oğlu 55 yaşlarında allahım allahım...Sofraya oturur eliyle yer bazı şeyleri,sofradan kalkar ağzını avuç içine siler,sonra koltuğa:41::47:(boğasım gelir o anlarda)işten gelir o gün bize yemeğe davetlidir,ayağındaki leş gibi çorabı çıkartmadan gelir,yayım yayım yayılır kıçı hayatta tam olarak koltuk görmez..Eşimi ne yapar,valla oda sigarasını içer mutfak tezgahına atar, 3 öğünlük bulaşık tezgahta birikir,evi tabiri yerinde ise bok götürür..Ama iş atıp tutmaya geldimi arka boş sallarlar.
Rahmetli kayınvalidem,misafir gelsin başlardı...
*Kızım çay koy(koyarım)
*Meyve getir(getiririm)
*Şunu yap (yaparım)
*Çocuğa bak(bakarım)
*O yemek öyle yapılmaz böyle yapılır(ama yapılır yani ne farkedercekse,ben domatesi önce biberi sonra koymuşum yok önce biber konurmuş..Bu arada 6 yıl beraber yaşadık kayınvalidem ile)
*Kızıma birşey yediricem ver sende bişe bilmiyorsun

AMAAAAN uzarda uzarda uzar canım ya.....Eşin görgülü ise bazı şeyler rayına oturana kadar eski insanları idare etmek bize düşer.Evet bunalırsın bazen çıldırma noktasına gelirsin,ama sevdiceğin yanında olursa sorun olmaz...

Demem o ki etrafındaki seslere kulak verme..Gün geldiğinde huzurlu mutlu olduğunu görenler seni kıskanırlar.Helal olsun çocuk yakışıklı değil ama karısına gül gibi bakıyor derler.(İnşallah ta hakkında hayırlı ise öylede olsun canım)

Canım bence sen ona aşık değilsin aşık olsan kesinlikle hiçbirşeyi gözün görmez kendimden biliyorum birşeyler hissetmediğm insanin herşeyi batmaya başlıyor ve benim teyzemde o şekilde evlendi tipinden hoşlanmıyordu evlenince hep kusurlarını sayıyordu iğreniyordu onunla ayni yatağı bile paylaşmaktan sonra boşandılar zaten bence iyi düşünmelisin canım evlilik bu sonucta ömür geçireceksin tipini beğenmediğin insanla nasıl yapacaksın hep içinde bi şeyler kalıck

Canım sana tavsiyem gördüğün rüyalarını gerçekten iyiye yoran ehil kimselere anlat.Öyle kalpler vardır ki anlattığın rüyayı nasıl yorumlar ise öyle çıkar.Bazı gördüğün güzel şeyleri ise sadece kendine saklarken kötü rüyalarını kimseye anlatma ve bunların etkisinde kalma.
Zaten en salih rüya sabaha karşı görülen rüyalardır.Rüyalar ile amel etmek hayatını şekillendirmek bir nevi olabilir.Her daim olacak değil ama bazılarına kulak asılmalı diye düşünüyorum.

Nişanlının kusurlarına gelince,öncede yazdım saçlarının önünün olmayışı sıkıntı olmasın,çok yakışıklı gür saçları olsada evlendiğinde keltoş :1:olsa ne yapacaksın ayy seni beğenmiyorum boşuyorum mu diyeceksin.
Sana bir şey daha el sözü ile hareket etme düşüncelerini ve hayatını o yünde şekillendirme.Yazdıklarından anladığım iyi yada kötü sen bu çocuktan ayrılırsan büyük bir üzüntüye düşeceksin o kesin.Yani sende onsuz eksik birşeyler olacak.
Elalem ne der çevre ne der nişanlımı beğeneceklermi düşüncesini kendime uzak buldum açıkçası...Yüzün güzel olana kadar kaderin güzel olsun derler bizim buralarda.Gerçekten öyle sen dünya güzeli olsan eşin dünya yakışıklısı evde huzurun yatakta mutluluğun olmadıktan sonra neye yarar.
Bir arkadaşım vardı hayalimdeki eve eşyaya herşeye sahibim.Kocam ben çok zenginiz eşim yakışıklı ben güz<elim ama evimde huzurum yok.Keşke bunlar olmayaydı evimde huzurum olaydı derdi.
Yani hiçbirşey görsellik ve maddiyat ile bitmiyor.
Kulakları yelken kulak ise yarım saatlik operasyon ile artık düzeltiliyor bunu niye bu kadar dert ediyorsun kız hemen halledilir ne var sanki.Eee saçta ekiliyor oda mı sorun yani:3::1:
Bak nişanlının sempatik huyu suyu güzel inançlı demişsin.Bunlar onun artıları.
Cem Yılmaz Okan Bayülgende yakışıklı değiller hatta biri kel diğeri ukala ama sevenleri var.Neden komikler vede sempatikler.
Yani bu önemisz kusurları başka güzelliklerle kapatabilirsin.
Ama içinde fırtınalar kopuyorsa yok ben buna dokunamam sarılamam yatamam kalkamam çocuk yapamam hayatımı sürdüremem diyorsan bundan sonra karşına böyle anlayışlı birinin çıkacağının garantiside yok biliyorsun.
Ailesi edepli görgülü olabilir çıkan kişi yakışıklı olabilir ama seni aldatır sevmez önemsemez o zaman şu anki yazdıklarından pişman olursun.

Gelelim ailesinin köylü olmasına,benim eşiminde benim ailemde köylüler.İnan onlardada bizim öğrendiğimiz görgü yok.
Annemin en sevmediğim huyu el öptürmesi mesela,yada yemek esnasında veya normal anlarda geğirmesi(reflüsü var ama yinede kızarım bazen)olaylara kendi zamanından kalma düşüncelerle bakması,pilav yaparken sürekli şöyle yap demesi...Babamın sabit fikirli olması şu yaşa gelmiş olsakta sürekli eleştirmesi,sizden birşey olmaz demesi,evime gelen arkadaşlarımı sevmediği an bunu hissettirmesi...

Eşimin ailesinde öyle biri var ki akıllara zarar....Dayısının oğlu 55 yaşlarında allahım allahım...Sofraya oturur eliyle yer bazı şeyleri,sofradan kalkar ağzını avuç içine siler,sonra koltuğa:41::47:(boğasım gelir o anlarda)işten gelir o gün bize yemeğe davetlidir,ayağındaki leş gibi çorabı çıkartmadan gelir,yayım yayım yayılır kıçı hayatta tam olarak koltuk görmez..Eşimi ne yapar,valla oda sigarasını içer mutfak tezgahına atar, 3 öğünlük bulaşık tezgahta birikir,evi tabiri yerinde ise bok götürür..Ama iş atıp tutmaya geldimi arka boş sallarlar.
Rahmetli kayınvalidem,misafir gelsin başlardı...
*Kızım çay koy(koyarım)
*Meyve getir(getiririm)
*Şunu yap (yaparım)
*Çocuğa bak(bakarım)
*O yemek öyle yapılmaz böyle yapılır(ama yapılır yani ne farkedercekse,ben domatesi önce biberi sonra koymuşum yok önce biber konurmuş..Bu arada 6 yıl beraber yaşadık kayınvalidem ile)
*Kızıma birşey yediricem ver sende bişe bilmiyorsun

AMAAAAN uzarda uzarda uzar canım ya.....Eşin görgülü ise bazı şeyler rayına oturana kadar eski insanları idare etmek bize düşer.Evet bunalırsın bazen çıldırma noktasına gelirsin,ama sevdiceğin yanında olursa sorun olmaz...

Demem o ki etrafındaki seslere kulak verme..Gün geldiğinde huzurlu mutlu olduğunu görenler seni kıskanırlar.Helal olsun çocuk yakışıklı değil ama karısına gül gibi bakıyor derler.(İnşallah ta hakkında hayırlı ise öylede olsun canım)

anladım ablacığım yazdıklarında çok haklısın her cümlene katılıyorum.bakalım şimdi askerdeydi yeni geldi.4 aydır falan hiç görüşmedik.düğüne 3 ay var daha.bu zaman zarfında düğün hazırlıklarına başlamadan biraz daha zaman geçirip gerçek duygu ve düşüncelerimi anlamam lazım sanırım.ondan sonra kesin bir karar vermem gerekiyor.ablacığım sende benim için dua eder misin.eğer hakkımda hayırlı hiç sorun çıkmasın herşey yolunda olsun.görünce onu aşık olayım.eğer hayırsızsa bu benim sorunlarım dışında sorunlar çıksın ve karşılıklı anlaşarak bitirelim bu meseleyi.hakkımızda hayırlısı neyse o olur inşallah.tek duam bu.

Canım bence sen ona aşık değilsin aşık olsan kesinlikle hiçbirşeyi gözün görmez kendimden biliyorum birşeyler hissetmediğm insanin herşeyi batmaya başlıyor ve benim teyzemde o şekilde evlendi tipinden hoşlanmıyordu evlenince hep kusurlarını sayıyordu iğreniyordu onunla ayni yatağı bile paylaşmaktan sonra boşandılar zaten bence iyi düşünmelisin canım evlilik bu sonucta ömür geçireceksin tipini beğenmediğin insanla nasıl yapacaksın hep içinde bi şeyler kalıck

tşk ederim çok haklısınız.beğenmediğin insanla ömür geçmez.inşallah Rabbim bana doğru kararı verdirir.evlenip pişman olmak istemiyorum.sadece bu konuda değil her konuda anlaşabileceğimiz uyumlu olacağımız insanla yuva kurmamazı sağlasın Rabbim.aminnn.

canım sen resmen beni anlatmıssın benimde düğünüme 3 ay vardı. ve dün nişanlımdan ayrıldım.yalanları geçimsizliğimiz hersey dahası sebep oldu canım yanıo çok içim acıo biz napcazz ya napcaz :(((

Nereyse birebir aynı şeyleri yaşamım. Ben sözlenmiştim ve kafama hep aynı sorular takıntılar. dış görünüşüne takılma, bazı hareketlerine vs. vs. Tüm sorun aşık olmaman bu kadar. Aşıkken hiçbir hareketi batmaz, dış görünüşünü düşünmezsin bile. Ben ne kararsızlıklar yaşadım ne çok. Ama çocuk çok iyiydi, onu bırak her şey çok iyiydi ailesi, kendi, çevresi, bana karşı tavrı, işi. Ama ben yapamadım. O huzursuzluk mahvetti beni, hiç aydınlığa ulaşamadım. Herşeyi denedim. Buraya üye oldum, psikoloğa gittim, kabullenmeye çalıştım. Ama aşık olmadan evlenme fikri çok fenayı sonuna ayrılım. ilerim sen de kendin için en doğru kararı verirsin canım. Çok iyi anlıyorum seni hem de çok:(

Back
X