• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım ne zaman yoluna girecek? 😐

BaharUtku

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
505
260
103
Herkese merhaba 24 yaşındayım ve artık hayattan çok sıkıldım. Hiç bir şey yolunda gitmiyor. Ne ilişkilerim olumlu sonuçlanıyor ne akademik olarak istediğim yerdeyim. Aylar önce bir ilişkim vardı atanamadığım için ayrıldık baştan beri biliyordu atanamadığımı işler ciddiye gidince bu konu sürekli gündeme gelmeye başladı söz için gün belirlemişken hem de... Geçen yıl bi kurumda memurluk için uğraştım durdum her şey harikaydı ama olumsuz oldu sonuç maalesef torpilim yoktu. Yani bu yıl hem kpss çalışıyorum hem polislik için spor yapıyorum. Ne aşk ne iş hiç bir şey yolunda değil. Artık tükendiğimi hissediyorum ne zaman düzelecek benim hayatım çok yoruldum.

Atanamadınız diye sizden ayrılan o yavşaktan kurtuldunuz diye mutlu olmanız gerekmiyor mu ? Yahu evlilik bu çocuk oyuncağı mı. Bence şu saniye o malla evlenmeden gerçek yüzünü görüp kurtulduğunuz için işinizin nasıl güzel rast gittiğini sizde görün 😁

Şimdi atanamadın diye ayrılmış ama atanıp farklı şehirlere düşseydiniz yine ayrılırdı bu senden. Zaten aynı şehri tutturmak çok zor.

Atandığında ne güzel kurulu düzenin maaşın işin olur, oradan kendine denk birini bulursun ve uzaktan ilişki değil yüz yüze ilişki olacağı için çok daha sağlıklı olur her şey. Bu densizi bırak gitsin üzülmene değmez…

Atanamadığın için ayrıldı mı? Adamın derdi çift maaş olmakmış zaten, iyi ki onunlayken ataman olmamış, zaten bu kafadaki biriyle evlenirsen maaşını göremezdin, sürekli kredi çektirirdi sana, hatta ilk krediyi suv araç için çekerdin. Çift maaş meraklıları ilk önce “aile arabası” adı altında (aslında çoğunlukla erkek kullanıyor o arabayı, eşitlik yok) normalde kendi maaşlarıyla alamayacakları bir arabayı kadının maaşına kredi çektirip alırlar, araba da bu SUV denilen büyük türde olur nedense hep, marka olarak da orta segment.

Herkese merhaba 24 yaşındayım ve artık hayattan çok sıkıldım. Hiç bir şey yolunda gitmiyor. Ne ilişkilerim olumlu sonuçlanıyor ne akademik olarak istediğim yerdeyim. Aylar önce bir ilişkim vardı atanamadığım için ayrıldık baştan beri biliyordu atanamadığımı işler ciddiye gidince bu konu sürekli gündeme gelmeye başladı söz için gün belirlemişken hem de... Geçen yıl bi kurumda memurluk için uğraştım durdum her şey harikaydı ama olumsuz oldu sonuç maalesef torpilim yoktu. Yani bu yıl hem kpss çalışıyorum hem polislik için spor yapıyorum. Ne aşk ne iş hiç bir şey yolunda değil. Artık tükendiğimi hissediyorum ne zaman düzelecek benim hayatım çok yoruldum.

güzel kardeşim 24 yaş zaten çok şeyin yoluna girmemesi gereken bir yaş.. bir çok deneyim yaşayıp hayatını yoluna koymayı öğrenmen gereken bir yaş..
seni terk eden adam seni kurtarmış resmen.. o kısmı salla zaten..
sakin kal bi hedef belirle ve o hedefe doğru ilerle.. zamanla her şey yoluna girer..

24 yaş erken 30'da hala düzelmeye çalışıyorum.
Hayat bu çünkü, çabalarımız hiç bitmeyecek.
Yanlış bir insanla ne güzel baştan yollarımız ayrılmış.
Bir de atandınız diye kapıya dizilenler oluyor. Maaş kartı ile evlenmeye kalkışan tiplemeler.

İş meselesinde sonuna kadar haklısınız, sıkılmamak bunalmamak elde değil. İnşallah en hayırlısı sizi bulur. Rızkınızı, hayalinizi aramaya devam edin pes etmeden.Ama farkında mısınız, eş konusunda zaten hayırlı bir şey yaşamışsınız. Bir belanız defolmuş. Belki iş bulamamanızın sebebi sizin kötü bir evlilikten korunuyor olmanızdır. Belki dedim ama kesin öyle 🙃 Bak burada ben maaşımın hepsini eve harcıyorum eşim gizliden altın alıp kaçırıyor diye anlatan eşler var. Senin bu ayrıldığının gelişmiş versiyonu yani😄 Karısına evini ve kendini baktıran bu tip bir adamın derdinden yükünden kurtulmuşsun. Mutlaka üzülmüşsündür ama kurtulduğun için sadaka vermeni tavsiye ederim. Paran olmadığında seni isteneyen adamdan çocuk da yapabilirdin.Ben eş konusunda sadece zor da olsa doğru kararlar vermek gerektiğini ve gerisinde kadere teslim olmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum. Zaten biz olmasak da olacağı oluyor ya neyse😊 son olarak bu genel ruh halin senin yaş döneminde herkesin yolunu çizmek için düştüğü bir hal. Büyütmeden, normal olduğunu bilerek adımlarını atarsan her şey yoluna girecektir.

28'den bildiriyorum; insan zannettiğim bir yaratıkla evlendim boşandım, kariyerimi değiştirmek için 2.üniversitemi okuyorum, bir yandan da kpss için uğraşıyorum. Çevre, aile lafı sözü cabası da artık önüme bakmayı öğrendim.
Çok şanslısın ki seni paran için sevmiş numarasını sürdürecek bir karaktersizden şıp diye kurtulmuşsun. Atandığın haberini duyduktan bir süre sonra kapılarını aşındırıp dönmek isteyecek sakın kanma.

Atanamadığım için beni de istemeyen bir baba olmuştu. Adam yıllarca çalışmamış, hiçbir sosyal güvencesi yok oğlunun eline bakıyordu. Atanamamış gelin demek, kendi gelirinde düşüş demekti. Önce üzüldüm, sonra vardır hayır dedim. Çünkü işte, eş de nasip. Olmayınca olmuyor.Bunu bilmeyen insanlarla uğraşılmaz zaten. Duyduğum kadarıyla baba yakın zamanda vefat etmiş, en büyük hayali oğlunun mürveteni görmekti ama çocuk da hala bekarmış.

Bu yaşta evlenilirmi? Önce biraz gez toz, çesitli insanlari tani. Parani istediğin şekilde harca. Hayati tani. Birçok insan hayati tanimadan, aslinda ilişkilerden, erkeklerden beklentiletirini ne olduğunu bilmeden evleniyorlar.

O adamla evlenseydin çok mutsuz olurdun. Seni, sen olduğun için seven biri ile beraber ol. Bak güzel tecrübe oldu erken yaşta. Başkalari o tecrübeyi öyle denyo ile evlenerek, ancak 30larina geldiklerinde gözü açilinca ediniyor.

Bu yaşta evlenilirmi? Önce biraz gez toz, çesitli insanlari tani. Parani istediğin şekilde harca. Hayati tani. Birçok insan hayati tanimadan, aslinda ilişkilerden, erkeklerden beklentiletirini ne olduğunu bilmeden evleniyorlar.

O adamla evlenseydin çok mutsuz olurdun. Seni, sen olduğun için seven biri ile beraber ol. Bak güzel tecrübe oldu erken yaşta. Başkalari o tecrübeyi öyle denyo ile evlenerek, ancak 30larina geldiklerinde gözü açilinca ediniyor.
Sorun da paramın olmaması olsa zaten gezip tozacam da iş de bulamıyorum. Nereye elimi atsam kuruyor 🙄

Sorun da paramın olmaması olsa zaten gezip tozacam da iş de bulamıyorum. Nereye elimi atsam kuruyor 🙄

Şimdi sana öyle geliyor. Ömür boyu bu yaşta, bu zorlukta kalacakmişsin gibi ama değil. Sen çabalamaya devam et. Er geç bir kapi açilir. Arada sana ne iyi geliyorsa yap, psikolojini sağlam tutmak için. Arkadaşlarin ile bir çay içmek olsin, evde abur cubur film gecesi olsun. Pes etme. Hayat çok daha güzel olacak.

Allah kurtarmış sizi şükredin önce. Biraz salın kendinizi, 24 de hala okuyan bile var. Olabilir iş şimdi olmaz 28 de atanırsınız belki de 30 da. Evlendikten sonra atananlar var. Sevseymiş zaten şart koşmazmış bunu. Elinizden geleni yapın siz yeter ki gerisi bizim elimizde değil.

Kalbinin kötülüğü üslubuna yansıyan haddini bilmez insanlar karşına çok çıkacak üstelik. Hemen gardını düşürme, akışa güven.

Önce sağlık olsun, her şey hallolur gerçekten. Kendinizi üzmeyin, yaşınız daha çok gençmiş. Sizi bu sıkıntıya sokan dış etkenler var mı bilemem ama çevremizde gördüğümüz, bu yaşlarda mutlu evlilik ve kariyere ulaşmış kişiler aslında mükemmel değil. Velev ki öyle olsunlar, bu sizin biraz daha geç ama daha güzel güzelliklere ulaşma imkanınızı yok etmez. Belki sonradan çok iyi anlaşabileceğiniz bir insan çıkar karşınıza, atama durumunda zaten çoğu genç aynı durumda şu an. Kendinizi yalnız hissetmeyerek çalışmaya devam edin. Bu arada türlü bunalımlara girmemek için de güzel bir şeyler yapın derim. Sizi mutlu eden bir şey olabilir, spor, dil öğrenmek veya yatkın olduğunuz bir sanata yönelmek vs. Atanmak ve evlenmek hayattaki başarı ölçütleriniz olmasın, inanın siz daha fazlasısınız.

Hayat hiç bir zaman yoluna girmez canım. Sen oldu bu sefer işler tıkırında dersin başka birsey çıkar.♥️

Back
X