Hayatıma devam edemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Depremde canımızı zor kurtardık , binamız çöktü maalesef ölen komşularım oldu.. ve bşr çok arkadaşım, onların çocukları va vs .. amacım içinizi karartmak değil . Çoğunlukla iyiydim ama üç gündür çöküş yaşıyorum psikolojik olarak. Neden bu başımıza geldi . Şu anda bi tanıdıgın evindeyim üç ay sonra ancak düzenim olabilecek.. Ölen arkadaşlarım için kader diyorlar , kaderleri o binalarda oturmak mıydı . Sabahlara kadar kafamda sorular var . Ya çıkartmasalardı bizi. Boşanma aşamasında olduğum eşim çıkartmasa ne yapardık bilmiyorum. Gücümüz nefesimiz yetmedi. Şimdi sabahlara kadar uyanık durumdayım sanki ölenlerin seslerini duyuyorum küçük bir kızım var üç gündür dışardan yemek yiyor içim parçalanıyor kolumu kaldıracak hali bulamıyorum . Üstüne titrediğim çocuğa bike annelik yapamaz hale geldim . Düştüm bir kuyuya çıkamıyorum . Tüm bunlar boşuna mı yaşandı . Bu dünya hep kötülerin dünyası mı neden onlara hiçbişey olmuyor neden hep masumlar acı çekiyor .. ölen insanların , sorumsuz bina denetimi yüzünden öldüğünü düşünüp söyleyince sanki suç işlemişim gibi davranıyorlar kader diyorlar .. her neyse içimi dökmek istedim..

Maalesef o deprem psikolojisi arada hortluyor. Gece yatarken enkaz altında kalanların neler hissettiklerini düşünüyorum. Ailemi arkadaşlarımı düşünüyorum. Ailesini kaybedenlerin tweetlerine gelip paramparca oluyorum. Bazen unutuyor gibi oluyorum. Sonra deprem anında nasıl çığlık çığlığa uyandığımı hatırlıyorum.
Kar üzerinde gece yarısı pijamalar ve çırılçıplak ayakla çaresizce evimize baktığımızı hatırlıyorum. Bu bizde bir iz olarak kaldı.

Maalesef o deprem psikolojisi arada hortluyor. Gece yatarken enkaz altında kalanların neler hissettiklerini düşünüyorum. Ailemi arkadaşlarımı düşünüyorum. Ailesini kaybedenlerin tweetlerine gelip paramparca oluyorum. Bazen unutuyor gibi oluyorum. Sonra deprem anında nasıl çığlık çığlığa uyandığımı hatırlıyorum.
Kar üzerinde gece yarısı pijamalar ve çırılçıplak ayakla çaresizce evimize baktığımızı hatırlıyorum. Bu bizde bir iz olarak kaldı.
Evet çok zor şeyler yaşadık ..
benim de kızım hep üşüyorum dedi durdu , bunu atlatamıyorum……

Kimse tanımadıklarıyla toplu mezarlara gömülmeyi kader diye yutturamaz zaten. Şimdi bir şey yapamıyoruz zaten, tepkinizi 14 mayısta ilgili yerlere gösterin yeterli.
O konuda da şükret ölmedin diyorlar
Hayatta olmak lütufumuz yani yaşamak bize lüksmü??? Çürük binalarda ölmedik diye mi şanslıyız ? Hak ettiğimiz bu şekilde ölmek miydi ki ben kendimi şanslı saymalıyım ?
Ya ölsen o zaman ne yapacaktın şükret diyorlar
Onlara göre ben şükürsüz biriyim

Hayatta olmak lütufumuz yani yaşamak bize lüksmü??? Çürük binalarda ölmedik diye mi şanslıyız ? Hak ettiğimiz bu şekilde ölmek miydi ki ben kendimi şanslı saymalıyım ?
Ölen kurtuldu gitti bir bakıma çünkü bu anılarla hayat varmış gibi devam etmek, o anı o acıları her gün bir daha yaşamak, korkmak; ölümden beter.
Nefes almak yaşamak değildir.
Elbette çok şükür sağsınız ama yaşatılanlarla, bu acıyla, kayıplarla aldığınız nefes göğse sancıdır ancak.
Çok geçmiş olsun, unutmanız ya da öfkenizin dinmesi mümkün değil ama manevi destek olarak ülkece yanınızdayız, ölenlere rahmet diliyorum.

Siz kaldınız mı enkaz altında 😑
Yani diyebilecek tek tesellim kızın ve sen iyisin çok şükür. Terapi almayı düşündün mü kızınla birlikte.
İkinci gün çıkabildik …..
o da , adam yerine koymadığım eşimin kendını yırtması sayesinde oldu .. yanş o da gelmese , düşünmek istemiyorum….. terapi almaya çalıştım gittiğim psikolog , çok etkilendi anlattıklarımdan.. dağa sonra devam edelim dedi bi daha da gitmek istemedim..

Tabi ki arkadaşlarını sevdiklerini kaybetmişsin bu çok ağır ama kızını ve kendini kurtarmışsın buna tutunman için insanlar o şekilde teselli veriyordur. Beterin beteri gibi. Başka ne desinler ki sonuçta sen ve kızın için hayat Bi şekilde devam ediyor. Tekrar hayal ettiğin gibi kızınla gezecek güzel şeyler yaşayacaksın. Hatta en yakınlarını kaybeden insanlar bile Bi şekilde hayata tutunacak. Yoksa yaşamanın imkanı yok.

Off Cor zor ya :KK43:
Terapi desteği alıyor musun? Depremzedelere yönelik çok çok fazla ücretsiz terapi imkanı var.
Eğer almıyorsan ve senin için sakıncası yoksa telefon numaranı ve yaşını bana mesaj atarsan benim ekipte bu işlere bakan arkadaşa iletebilirim ,size bir terapist yönlendirmesi için :KK43: bilmem,netten ne kadar güvenirsin ama, elimden başka bir şey gelmez ne yazık ki ☹️
Ya da ben (ona sorup) ilgili arkadaşın numarasını veririm, sen mesaj atarsin... Bence terapi desteği mutlaka al. Diger insanlar unutmaya başlayıp kendi hayatına döndükçe her şey çok daha kötü olacaktır.
Ayrıca denetlenmeyen binalarda oturup beton altında kalıp ölmek kader değildir. Ben enkaz bölgesinde genelde duvarı delen arkadaşların döküntusunu temizledim kürekle. Bazi binaların duvarı,betonu parça parça kırıldı. Bazılarıysa kum gibi dağıldı, etraf toz oldu.
Bu kum gibi binayı yapan, gören, denetlenmeyen, imar veren,satan... Buna nasıl kader derler???? Bu cinayet!

Çok geçmiş olsun. Ölenlere de rahmet diliyorum.
Yaşananlar kolay değil, atlatmak için terapi alma imkanınız varsa alın.
Deprem öldürmüyor, çürük binalar öldürüyor. Sorumluları umarım hak ettikleri cezayı alırlar.

Terapi desteği alıyor musun? Depremzedelere yönelik çok çok fazla ücretsiz terapi imkanı var.
Eğer almıyorsan ve senin için sakıncası yoksa telefon numaranı ve yaşını bana mesaj atarsan benim ekipte bu işlere bakan arkadaşa iletebilirim ,size bir terapist yönlendirmesi için :KK43: bilmem,netten ne kadar güvenirsin ama, elimden başka bir şey gelmez ne yazık ki ☹️
Ya da ben (ona sorup) ilgili arkadaşın numarasını veririm, sen mesaj atarsin... Bence terapi desteği mutlaka al. Diger insanlar unutmaya başlayıp kendi hayatına döndükçe her şey çok daha kötü olacaktır.
Ayrıca denetlenmeyen binalarda oturup beton altında kalıp ölmek kader değildir. Ben enkaz bölgesinde genelde kürekle duvarı delen arkadaşların döküntusunu temizledim. Bazi binaların duvarı,betonu parça parça kırıldı. Bazılarıysa kum gibi dağıldı, etraf toz oldu.
Bu kum gibi binayı yapan, gören, denetlenmeyen, imar veren,satan... Buna nasıl kader derler???? Bu cinayet!
Çok isterim
Tabiki numaramı gönderirim ..

İkinci gün çıkabildik …..
o da , adam yerine koymadığım eşimin kendını yırtması sayesinde oldu .. yanş o da gelmese , düşünmek istemiyorum….. terapi almaya çalıştım gittiğim psikolog , çok etkilendi anlattıklarımdan.. dağa sonra devam edelim dedi bi daha da gitmek istemedim..
İyi Allah razı olsun yine de. Of çok korkunç 2 gün ben tahayyül edemiyorum Allah da yaşatmasın sen bunun üstesinden gelmeye çalışıyorsun. Çok haklısın ama acele etme. Zaman iyi gelecek unutturmaya bile hafifletecek. Başka Bi uzman bak ama bence devam et kızını da götür Bi oyun terapisi aldır. Eşinin Bu olaydan sonra bi adımı oldu mu

Ayrıca denetlenmeyen binalarda oturup beton altında kalıp ölmek kader değildir. Ben enkaz bölgesinde genelde duvarı delen arkadaşların döküntusunu temizledim kürekle. Bazi binaların duvarı,betonu parça parça kırıldı. Bazılarıysa kum gibi dağıldı, etraf toz oldu.
Cansın🥰

İyi Allah razı olsun yine de. Of çok korkunç 2 gün ben tahayyül edemiyorum Allah da yaşatmasın sen bunun üstesinden gelmeye çalışıyorsun. Çok haklısın ama acele etme. Zaman iyi gelecek unutturmaya bile hafifletecek. Başka Bi uzman bak ama bence devam et kızını da götür Bi oyun terapisi aldır. Eşinin Bu olaydan sonra bi adımı oldu mu
Deneyeceğim .. evet eşim bizi asla kaybetmek istemiyor zaten bir yıldır uğraşıyordu boşanmamak için .. bende güvendim ona çünkü iki gün başımızda bekledi kendini parçaladı bizi çıkarmak için .. boşanmayı ben istemiştim davayı da ben açmıştım .. sonra düzelir gibi olup tekrar ayrılmıştık . Ama depremden sonra bizim için canını vereceğini gördüm ben ..

Deneyeceğim .. evet eşim bizi asla kaybetmek istemiyor zaten bir yıldır uğraşıyordu boşanmamak için .. bende güvendim ona çünkü iki gün başımızda bekledi kendini parçaladı bizi çıkarmak için .. boşanmayı ben istemiştim davayı da ben açmıştım .. sonra düzelir gibi olup tekrar ayrılmıştık . Ama depremden sonra bizim için canını vereceğini gördüm ben ..
Evet konunu hatırlıyorum. Birleştinizz mi belki onla olmak bu sürede sana iyi gelir onun desteği. Belki böyle Bi şerden böyle Bi hayır çıkar, senin kıymetini anlamış.

Büyük sorunlarınız varmıydı bilmiyorum ama eşin kahramanınızmış hayran oldum çabasına
Yas süreci öfke kısmına geliyorsunuz galiba...
Kader diyenlere bende çıldırıyorum Toki binaları yada diğer binalar neden yıkılmadı o zaman? Kader var ama tevekkülde var önce önlem

Büyük sorunlarınız varmıydı bilmiyorum ama eşin kahramanınızmış hayran oldum çabasına
Yas süreci öfke kısmına geliyorsunuz galiba...
Kader diyenlere bende çıldırıyorum Toki binaları yada diğer binalar neden yıkılmadı o zaman? Kader var ama tevekkülde var önce önlem
Ne kaderi ya, aynı eksende on komşu bina..ikisi yikilmis,ucu oturulamayacak halde, besi sapasağlam. Hatta bazılarının camı bile kırılmamış. Kim buna kader diyebilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X