• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatıma yön vermek istiyorum

Reyhan_98_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2018
181
87
98
27
Herkese tekrar merhaba, geçen bi mevzuya alakalı konu açmıştım, kendimde farketmem gereken şeyleri farkettim, şimdi de hayatıma yön vermek istediğim için sizinde fikrinizi almak istiyorum.
İki abim ve annemle yaşıyorum. Abimler 30 yaşlarında, evlenmek istiyorlar. Ben üniversite okumadım daha, 21 yaşındayım. Abimler büyüttü evet ama öyle başıma kalkıyorlar ki çok bunaldım, hiç yapmasaydı daha iyidi . Gamsızlıkla vurdumduymaz olmakla suçlanıyorum ama bilmiyorlar ben her gün bunlarla yatıp kalkıyorum.
Şimdi bi büroya işe girdim diyelim, orda genelde sigorta yapmıyorlar hemen, düşük ücretli oluyor. Her ay kenara bin bin kenara atsam veya atabildiğim kadar. Hem paramı biriktirir, hem aöf okurum diplomam olur, hani gene orda tutunursam tecrübem de olur. Şimdi başka yere girmek istesem tecrübem olduğu için bi tık önde olurum diye düşünüyorum. Örgün den okumak istediğim bölüm yok, hepsi olur ama hangisi bana göre onu da bilmiyorum. En azından aöfte çalıştığım sektörle alakalı diplomam olur. Şimdi sizce mantıklı mı, kafam çok karışık. Abimler evlenicek, annem zaten 56 yaşında, o da yaşlanıyor, ek geliri yok. Evlenmek falan hiç düşünmüyorum. Herkes büyük konuşma diyor ama düşünmüyorum bunun için haklı sebeplerim var.

Sigortasız az bir ücret ile çalışmayın kesinlikle. Çalışacaksanız sigorta yapsınlar bu emek hırsızlığı. AÖF okuyacaksınız ama hangi bölümü? Ne yapmak istiyorsunuz önemli olan bu. Açık öğretim olmasa bile normal örgün öğretime giderek yarım gün çalışabilirsiniz. Okul içinde harçlık çıkarmış olursunuz. Kyk ya da başvurursunuz belki burs çıkar.

Sigortasız az bir ücret ile çalışmayın kesinlikle. Çalışacaksanız sigorta yapsınlar bu emek hırsızlığı. AÖF okuyacaksınız ama hangi bölümü? Ne yapmak istiyorsunuz önemli olan bu. Açık öğretim olmasa bile normal örgün öğretime giderek yarım gün çalışabilirsiniz. Okul içinde harçlık çıkarmış olursunuz. Kyk ya da başvurursunuz belki burs çıkar.
Benimde gönlüm sigortamın başlamış olması ama pat diye işten çıkartır diye korkuyorum, ama okumamış kimseye sigorta yapmazlarki. İlla ki sömürüyorlar.

Benimde gönlüm sigortamın başlamış olması ama pat diye işten çıkartır diye korkuyorum, ama okumamış kimseye sigorta yapmazlarki. İlla ki sömürüyorlar.
Yaparlar canım kurumsal bir yere girersen yapmak zorundalar. Sen nerede çalışmayı düşünüyorsun ki, uyduruk bir yere gidip çalışma BİM’e A101’e kafelere git çalış asgari ücret alırsın zaten hem sigortan başlar. Ama dediğim gibi ben olsam okulu öncelik tutarım. Okurken aynı zamanda yarım gün çalışırdım. Sen diğer türlü yapacaksan sigortasız yere gitme

Yaparlar canım kurumsal bir yere girersen yapmak zorundalar. Sen nerede çalışmayı düşünüyorsun ki, uyduruk bir yere gidip çalışma BİM’e A101’e kafelere git çalış asgari ücret alırsın zaten hem sigortan başlar. Ama dediğim gibi ben olsam okulu öncelik tutarım. Okurken aynı zamanda yarım gün çalışırdım. Sen diğer türlü yapacaksan sigortasız yere gitme
Market yapamam ki ya, market hiç benlik değil. Kafe olur bak.Yaparım. Etrafımızda kafe yok o da var.

Sigortalı ıs şansın yoksa sigortasız da olsa bir işe başla. Para birliktir. Hem iş tecrüben olur. En kısa sürede sigortalı bir işe geçmeye çalış. Yeter ki biyerden başla. Kimseyi de başına kaktirtmamis olursun.

Eğer maddi olarak sorun olacaksa yaşadığın şehirde mutlaka örgün oku üniversiteyi. Üniversite bambaşka bir yer, insanın ufkunu açıyor. Bir düşün bakalım nelere ilgin var? Tüm bölümleri teker teker incele. İlla ki ilgini çekecek bir şeyler bulursun

Iş imkanı çok ve maaşı yüksek olan bölümleri araştırıp o bölümü kazanmak için cabalamani tavsiye ederim. o zamana kadar da para biriktir.

sizi sigortasız çalıştırıcak hiçbir yerde işe başlamayın işçiler stajyerler dahi sigortalı çalıştırılıyor. devletten vergi kaçıran adamlar ayın sonunda elinize para mı sayar sanıyorsunuz?
part time çalışabiliceğiniz az da olsa para alabiliceğiniz işler mevcut. bu süreçte açıköğretimde öğrenim görüp derslerinize de vakit ayırabilirsiniz. başarılar diliyorum

Back
X