Hayatımı baştan yaşamak istiyorum :(

Çekingen olmanız maddi olarak ayakta durmaya, bakire olmamanız güzel bir yuva kurmaya engel değil.
Hatta sorun bile değil ama sizde çaba yok maalesef.
Ha deseniz ki, ben armut piş ağzıma düş insanım ondan bu saydıklarım yok, onaylarım...

Her zaman tek duam kendi kendime yetebilmek kimseye muhtac olmamak belki de en buyuk korkum bu o yyuzden geriyorum kendimi..zaten yuksek lisansi kazandim gidip hem okuyup hem bi part time ise girerm diye dusundum bu cekigenligimi atmak icin biseyler yapmam sart kendi kendimi yiyorum :KK43:

O çekingenlikte özgüven eksikliği. Bende de vardı. Ama yendim şükürler olsunki. Ben 18 yaşımda yendim. Hiç konuşamazdım bile yanlış bişey söylersem gibi saçma düşüncelerim vardı. Sonra bigün dans derslerine yazılmaya karar verdim. Kısa zamanda da başarılı bi dansçı oldum içimde meğer varmış bişeyler. Şimdide özgüven patlamam var. Bişeyler başarınca herşey rayına giriyor.

senin yaşında olsam keşke ..
neye geç kaldığını sanıyorsan yanılıyorsun.
daha hayatının başındasın.. gencecik insansın toparlan hayatına sahip çık..

Bakin bide şöyle bakin olaya is ariyorum bulamiyorum uzun zamandir..bakirelik mevzusunu bi kere anlattm sevglme yemedgm hakaret kalmadi..su an evde kurdukca kuruyorum kafamda yani.yani tabiki is bulsam neden calismiyim..ama bu sefer de evlnemicem hic gbi dusunceler geliyo aklima yibe uzuliyorum..bu hatalari yaptgm icin kendime kizginim ben

Sevgilin saydı sövdü sende onu mu haklı buldun? Aferin. Başta düşünce yapın hatalı. İsteyen sevişir, isteyen istediğini yapar. Kİ ME NE? Kimseyi ilgilendirmez senin cinsel yaşantın. Hayatına giren adam öncesi olduğunu bilebilir ama yorum yapamaz. Yapmaya kalktığı anda haddi olmadığını, istemiyorsa da kapının olduğu tarafı gösterirsin olur biter. Elinde olmayan sebeplerle yanlış kararlar vermiş olabilirsin ama böyle giderse ileride bu kafayla yaptığın hatalar yüzünden 60 yaşında da "keşke 20 ye dönsem" dersin. Aklını kullan hayatının iplerini artık eline al.

Yalnız önyargili yaklasiyosunuz su an bana..ben burda uzuntumu dile getirdim neden sertki cevabiniz bu kadar?tembel degilim tam tersi cok caliskanim ne is olsa yaparim ama ailem musade etmez babam sacmlma ben yanindayim dogru duzgun hani sana deger verilcek bi isin olsun acele etme der bende tipki sizin gbi ben size yuk olmak isteniyorum derim hep..tembellik olsa keske bu hani dogru cevabi bilirsin de tahtaya kalkamazsinya benimki oyle bisey biraz nasil desem cekingenim yani..ama teşekkür ederim düsüncenize saygı duyuyorum.
Bu yaşta çalışıp çalışmamanıza babanız karar veriyorsa hala, mezun olduktan sonra direk çalışma hayatına atılmaya çalışmak gibi çabalarınız olmamışsa evet bence de baştan yaşayın ama farklı bir çocuklukla. Bakirelik falan hikaye, bir sevgiliniz ters tepki vermiş tamam bir sonraki benim için sorun değil der. Daha modern insanlarla takılın madem. Ama evlilik vs. olmasın zaten amacınız öncelikle çalışıp kendi ayaklarınız üzerinde durmak olsun. KPSS ile girmek zorlaştı artık, özelde girecekseniz şimdi yeni mezun olarak başlamanız lazım bir yerde. Özeller öyle 30 yaşında ama hiç tecrübesi olmayan insanı almak istemiyor. Çünkü o yaşta insana ona göre para vermesi lazım ama o kadar para verecek tecrübesi yok ve okulda öğrendiğini bile unutmuş. Siz hayatınızı yaşamaya başlamamışsınız daha, evin küçük çocuğu gibisiniz. Önce bir hayatınızı yaşamaya başlayın evlilik sonra kendiliğinden olur.

Ben artık şu dönemde bakire kız sayısının minimal sayıda olduğunu düşünüyorum Ve bakire olmayanlar evlenemiyor mu? Çatır çatır evleniyorlar

Yazdıklarınızdan benim algıladığım durum bu . Yanılıyor olabilirim ama sanki yaşadığınız ilişki sonrası gelen bir depresyon belki de tembellik sizi böyle yaptı .
Çekingen olmak çalışmaya engel değil.
Şayet yanılıyorsam özür dilerim.
Kendinize bir iş bir meşgale bulun, iyi kötü demeyin çalışın. Çalıştıkça özgüveniniz artar, bir işe yarıyor olmanın verdiği iç huzur ise paha biçilemez.

Kesinlikle haklisiniz yasadigim olay butun hayat enerjimi cekiyo sanki..ozur dilemeyin lutfen dogru söylediniz cekingen olmak engel degil ben sanirim daha bi ise giremedgm icin oyle geliyo gozumde buyutuyorum..stajlarm disinda iste calismadim cunku..inşaallah parttime bi is bulup hem calisip hem okucam bi ugrasimin olmasi iyi gelicek bana :(

Çekingen olmanız maddi olarak ayakta durmaya, bakire olmamanız güzel bir yuva kurmaya engel değil.
Hatta sorun bile değil ama sizde çaba yok maalesef.
Ha deseniz ki, ben armut piş ağzıma düş insanım ondan bu saydıklarım yok, onaylarım...
Neden bu kadar yanlis anlasildim anlayamadim ama durum tabiki armut pis agzima dus degil..tembel biri degilim tam tersi cok disiplinli caliskan biriyim zaten ondan bu kadar takintiliyim..ise girince nasil yapcam ne yapicam ya basarili olamazsam gbi kaygilarim var surekli benim..armut pis agzina dus insani olsam okulu dereceyle bitirmezdimki calismayi severim ben..utangacim daha da ise girmedgm icin disardan daha zor geliyo insana belki bi duzen oturtsam anlicam bu kdr buyutulcek bisey olmadgni.

O çekingenlikte özgüven eksikliği. Bende de vardı. Ama yendim şükürler olsunki. Ben 18 yaşımda yendim. Hiç konuşamazdım bile yanlış bişey söylersem gibi saçma düşüncelerim vardı. Sonra bigün dans derslerine yazılmaya karar verdim. Kısa zamanda da başarılı bi dansçı oldum içimde meğer varmış bişeyler. Şimdide özgüven patlamam var. Bişeyler başarınca herşey rayına giriyor.
İnsallah benim de oyle olur cok can sıkıcı bi durum bu:(

Ah be canımm hemen silkelenip kendine gel.. gençsin, meslegın cok guzel..

Bakirelik olayına gelince, kalkıp kimseye bunu suc ıslemıssın gıbı anlatma bu senın tercıhındı yasadın. Ben 35 yasıma evlenene kadar bakıreydım ama sadece sevdıgım bırı bunları yasamak ısteyecegım bırı cıkmadıgı ıcın eger bırını sevseydım ve bunları yasamıs olsaydım asla bır erkegın karsısına geecıp bunu acıklamazdım inan bana. Ve bunu onemsemeyen erkek cok yanı ben bhnun yuUnden mutlu yuva kuramam dıye dusunmeyı bırak lutfen.

Ben ilk muhendıs cıktıgımda 3 ay ıs aradım 3 ay kkmseden ses cıkmadı sonra turkıyenın en ıyı sırketıne gırdım asla pes etmedım, bu ıs boyle cabalayacaksın sabredeceksın baska yolu yok. Kendın ıcın senı okutan aılen ıcın pes etmeyeceksın!

Kesinlikle haklisiniz yasadigim olay butun hayat enerjimi cekiyo sanki..ozur dilemeyin lutfen dogru söylediniz cekingen olmak engel degil ben sanirim daha bi ise giremedgm icin oyle geliyo gozumde buyutuyorum..stajlarm disinda iste calismadim cunku..inşaallah parttime bi is bulup hem calisip hem okucam bi ugrasimin olmasi iyi gelicek bana :KK43:
Gözünüzde büyütmeyin, hepimiz az yada çok benzer yollardan geçtik. Siz bir adım atın bu size iyi gelir. Yeni ortam yeni insanlar yeni bir bakış açısı size iyi gelir.çalıştıkça bir şeylere yaradığınızın farkına vardıkça kendinize olan güveniniz ve saygınız artar.
Bekaret ise sadece sizi ilgilendirir. Kimseye kendinizi geçmişinizi anlatmak zorunda değilsiniz ve anlatmayın da. Bu sizin geçmişiniz sizin mahreminiz kimseyi ilgilendirmez. Bakire olmamanız bir defo bir özür değil ki , beni böyle kabul eden çıkmaz artık evlenemem diye düşünüyorsunuz.ben eşimin ilki değilim, eşim de benim ilkim değil. Eşime benim geçmişimi karıştırma hakkını vermedim hiç de vermem.Ondan öncesi onu zerre ilgilendirmez onu ilgilendiren kısmı onunla olduğum dönemdeki aşkım,sevgim sadakatimdir. Eşimin de dünü beni alakadar etmiyor.
Daha gencecik bir kızsın umutlarını kaybetme.

Hayatı sil baştan altın tepsilerde sunmuyorlar maalesef.Çaba gerek,güven gerek,emek gerek.

Bakire olmadigin icin degilde bu ezik ruh halinden dolayi adam gibi birini bulamazsin diye dusunuyorum.

Sil bastan yasamayacaksin. Hayatin bu iste. Kim oldugunu kabul et, ve herkes gibi cabalamaya devam et. Diploman var herseyin var, kimse elinden tutup sana herseyi verecek degil. Kendin yapacaksin

Bakire olmamak niye engel evliliğe ? Hiç değil, elbette evlenebilirsin. İmkan verilse suanki aklımla hayatı baştan yaşamak isterdim. Ama imkanı yok. Demekki bu şartlar altında gelecek hayatı iyi kurgulamak lazım.

Daha yasim kucuk 23 ama hayatim pismanliklarla dolu..kendimi 60 yasinda gibi hissediyorum..maddi olarak guvencem yok hadi herhangi bi ise gireyim desem ozguvenim sifir cok cekingenim..evlenip bi duzen kurayim guzel bi hayatm olsun desem bakire degilim dort bi yanim engellerle kapli gbi hissediyorum..cok yoruldum aileme bisey olsa ben naparim?ne evlenip manevi bi yuva kurabilirim ne dogru duzgun para kazanabilirim..herseye pismanim.sil bastan yasicaksin yarin deseler mutluluktan havalara ucardim..herseye geciktim gbi hissediyorum..bu yorgunluk nasil gecer Bilmiyorum herseye herkese kirginim..kucuk yasta bi iliski yasadim sonra toplayamadm zaten.hayatimin en buyuk hatasi oldu.yalnizliga mahkumum sanki.gecmiyo hicbusey gecer gbi oluyo bi ay snra yineayni dusunceler..okudgnz icin teşekkür ederim icimi dokmek istedim sadece konuscak kimsem de yok cunku.anlatsam arkadas bile kalmz cevremde.
Bunalima girmissin sen seni böyle de sevecek biri cikar karsina ama su calisma işi bahane .hem calissan sosyal ortamin genisler kafa dagitirsin. Olanla ölünmez yaptigin yanlislardan ders cikart ve birdaha yapmamak icin kendine söz ver.

Back
X