Hayatımın en özel günlerinden biri bana şimdiden kabus oldu

YAGMURUM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
83
0
86
İstanbul
Şu an 35 haftalık hamileyim.
İnsanın bebeğini kucağına alacağı gün sanırım hayatında yaşayacağı en özel günlerden biridir.
Fakat ben o günü düşündükçe boğulacak gibi hissediyorum kendimi ve bunun sebebiyse ailem. Garip ama gerçek.
Benim annem ve babam ayrı.
Ayrılıkları hiç medenice olmadığı için benim özel günlerimde bile birbirlerine tahammülleri yok.
Daha doğrusu annemin babama tahammülü yok desem daha doğru olur.
Yaşadıklarını düşününce ona yerden göğe kadar hak vermeme rağmen sonuçta bunlar en yoğun şekliyle bana yansıyor.
Aynı şekilde nikahımdada o gün ve öncesi burnumdan geldi şimdi bu doğum ve hastahane sürecide burnumdan gelecek.
O ortamda hiç bir gerginlik olmasa bile şu an yaşadığım sıkıntı bana yetecek sanırım.
Buradan benim sıkıntım çözümlenemez belki ama aramızda boşanmış yada boşanacak olan çocuklu anneler var.
Benim açımdan boşanmanında evlenmek kadar normal olmasına karşı, süreçte medeni olmak, işleri çığrından çıkılmaz noktaya getirmeden karar almak gerektiğini düşünüyorum.
Yoksa arada olan gerçekten çocuklara oluyor.

canım çok haklısın hayatında yaşayacağın en güzel deneyimi kabusa çevirmeye ve hamilelik sürecinde sana böyle bi sıkıntı yaşatmaya hakları yok.
lütfen ara ve peşin peşin konuş anne babanla. kendi egolarını bi kenara bırakıp hayatının en güzel gününü huzur içinde yaşamana müsade etsinler..

annene olmasada babana rıca et..
yada ıkısıylede ayrı ayrı konuşş
sonuçta bu çok özel bı gun..
ve zehır olacak dıyosan önlemlerını al..
kolay gelsın

Anneniz bebek doğana kadar yanınızda dursun, sonra annenizden bir saat izin isteyin babanız bebeğinizi ve sizi görene kadar anneniz hastaneden bir süreliğine ayrılsın, böylece gergin bir ortam oluşmaz, ama bunu ikisiylede doğumdan önce konuşun, hayırlı doğumlar bu arada.

Anlasalardı nikahta da rica etmiştim onlardan o zaman anlarlardı.
Fakat hırslarını yada birbirlerine olan kinlerinin intikamını benim en önemli günlerimde almaya devam ettiler.
Biliyorum ki bu yine böyle olacak.

Fakat hırslarını yada birbirlerine olan kinlerinin intikamını benim en önemli günlerimde almaya devam ettiler.

o zaman kafana takmamaya çalış mademki onlar seni düşünmüyo sende onları düşünme bence sonuçta o gün senin hayattaki en özel günlerinden biri olacak zaten senin gerginliğin sana yetiyoken anlayış göstermiyolarsa bırak naparlarsa yapsınlar bence... yorumum belki bencilce gelebilir ama ben olsam böyle bi durumda umursamaz davranırdım :delphin:

O zaman sende Rica seklinin Dozajını artır ve sert bir sekilde uyar.
artık bende coluk cocuga karıstım yeterin bee de gir söze.
ya sedece sen ve cocugun için gelsinler yada mümkünse gelmesinler.
en tatlı anlarında eger gerçekten seni önemsiyorlarsa bu uyarıdan sonra sorun yapacaklarını sanmıyorum. önemsemiyorlarsada onları bu sekilde uyarırsam kırılırlar felan diye düşünme.
ayyyyy bebişinle ilk bakısman.ilk gözgöze gelme anınnn off offfffffffff
kimselere hiç ettirme o anı
allah ananlı-babalı,saglıklı,huzurlu büyütsün şimdiden

o zaman kafana takmamaya çalış mademki onlar seni düşünmüyo sende onları düşünme bence sonuçta o gün senin hayattaki en özel günlerinden biri olacak zaten senin gerginliğin sana yetiyoken anlayış göstermiyolarsa bırak naparlarsa yapsınlar bence... yorumum belki bencilce gelebilir ama ben olsam böyle bi durumda umursamaz davranırdım :delphin:

Aslında mantıklı olan bu, dışarıdan bakıldığında yapılması gereken de, fakat gel görki başarmak neredeyse imkansız.

Aslında mantıklı olan bu, dışarıdan bakıldığında yapılması gereken de, fakat gel görki başarmak neredeyse imkansız.

bilmiyorum banada başlarda imkansız geliyodu ama artık ailem bile olsa fedakarlık yapmamaya çalışıyorum fazla... çünkü hep ben onları üzmemeye çalıştım hep ben anlayışlı oldum ama bana kimse anlayışlı olmadı sıkıldım artık bende artık önce kendi huzurumu düşünür oldum :delphin: inşallah o gün bi tatsızlık çıkmaz şimdiden tebrik ederim :teselli:

O zaman sende Rica seklinin Dozajını artır ve sert bir sekilde uyar.
artık bende coluk cocuga karıstım yeterin bee de gir söze.
ya sedece sen ve cocugun için gelsinler yada mümkünse gelmesinler.
en tatlı anlarında eger gerçekten seni önemsiyorlarsa bu uyarıdan sonra sorun yapacaklarını sanmıyorum. önemsemiyorlarsada onları bu sekilde uyarırsam kırılırlar felan diye düşünme.
ayyyyy bebişinle ilk bakısman.ilk gözgöze gelme anınnn off offfffffffff
kimselere hiç ettirme o anı
allah ananlı-babalı,saglıklı,huzurlu büyütsün şimdiden

Haklısınız zaten kırılmasınlar üzülmesinler diye düşüne düşüne bu hale geldim.
İşin acı tarafı nikahta hissettiklerimden dolayı da 2,5 sene olmasına karşı daha yeni yeni affetmeye başladım onları.
Hala nikah cd mi izlemekten nefret ediyorum mesela.
Böyle özel günlerde yaşanılan hiç bir şey unutulmuyor.
O günüde böyle hatırlamak istemiyorum.

bilmiyorum banada başlarda imkansız geliyodu ama artık ailem bile olsa fedakarlık yapmamaya çalışıyorum fazla... çünkü hep ben onları üzmemeye çalıştım hep ben anlayışlı oldum ama bana kimse anlayışlı olmadı sıkıldım artık bende artık önce kendi huzurumu düşünür oldum :delphin: inşallah o gün bi tatsızlık çıkmaz şimdiden tebrik ederim :teselli:

En güzelini yapıyorsun.
Benim yaptığım fedakarlık ise benim için yapılanların bir karşılığı aslında.
Ben o kadar çok duydum ki zamanında "senin için çekiyorum" lafını şimdi bedelini ödüyorum sanırım.
Onun için yazdım boşanan yada boşanmak üzere olan anneler vardır aramızda onlar ders alsınlar diye.

canım bu hayatta her zaman ben diyeceksin, önce sen, tamam başkalarını da düşüneceksin üzmemeye kırmamaya çalışacaksın ama madem ki annen baban kendi egoları için seni kırmaktan çekinmiyolar sen de bu durumda önce ben diyeceksin, üstelik artık önce sen de değil, önce bebeğin, yaa düşünsene bebeğini kucağına aldığın ilk an, ona ilk dokunduğun ilk öptüğün an, onun ağlamasını ilk duyduğun an, yaa bu ilkler anlatılmaz yaşanır, sen bebeğine konsantre ol güzelim, mutlaka haklısın insan annesini babasını yanında ister ama artık önce bebeğin, şu anda bunu anlayamazsın, yüzünü görmeden sesini duymadan ona dokunmadan bu tadı anlayamazsın, ama bu tadı bi kere aldın mı inan o zaman hiçkimseyi gözün görmeyecek, seni delirttiği anlarda bile yine onu çok sevmeye devam edeceksin, o senin herşeyin olacak ve başka hiçkimseyi takmayacaksın, arkadaşların da dediği gibi önc güzellikle uyar, olmadı sert bi dille uyar, olmadı salla gitsin, sen bebeğini düşün, o güzel anları düşün, hayal et ve gerçekleştir, bak bu şekilde sen üzülünce bebeğin de üzülüyo, üzme o meleği lütfenŞeniz unutma önce sen ve meleğin, inşallah hayırlısıyla sorunsuz bi doğum geçirirsiniz, sen bebişini kucağına al da gör bak hiç başka bişey düşünüyonmu, varsa yoksa bebeğin olacak artık, bırak naparlarsa yapsınlar, sen bebeğinle mutlu ol Şeniz

canım bu hayatta her zaman ben diyeceksin, önce sen, tamam başkalarını da düşüneceksin üzmemeye kırmamaya çalışacaksın ama madem ki annen baban kendi egoları için seni kırmaktan çekinmiyolar sen de bu durumda önce ben diyeceksin, üstelik artık önce sen de değil, önce bebeğin, yaa düşünsene bebeğini kucağına aldığın ilk an, ona ilk dokunduğun ilk öptüğün an, onun ağlamasını ilk duyduğun an, yaa bu ilkler anlatılmaz yaşanır, sen bebeğine konsantre ol güzelim, mutlaka haklısın insan annesini babasını yanında ister ama artık önce bebeğin, şu anda bunu anlayamazsın, yüzünü görmeden sesini duymadan ona dokunmadan bu tadı anlayamazsın, ama bu tadı bi kere aldın mı inan o zaman hiçkimseyi gözün görmeyecek, seni delirttiği anlarda bile yine onu çok sevmeye devam edeceksin, o senin herşeyin olacak ve başka hiçkimseyi takmayacaksın, arkadaşların da dediği gibi önc güzellikle uyar, olmadı sert bi dille uyar, olmadı salla gitsin, sen bebeğini düşün, o güzel anları düşün, hayal et ve gerçekleştir, bak bu şekilde sen üzülünce bebeğin de üzülüyo, üzme o meleği lütfenŞeniz unutma önce sen ve meleğin, inşallah hayırlısıyla sorunsuz bi doğum geçirirsiniz, sen bebişini kucağına al da gör bak hiç başka bişey düşünüyonmu, varsa yoksa bebeğin olacak artık, bırak naparlarsa yapsınlar, sen bebeğinle mutlu ol Şeniz

Desteginiz için iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkürler. a.s.

Back
X