Ah
coco_cambo
aynı hayalden bizdede var :)
Bizim ev kredimiz ortalama 4 yıl kadar sürecek ondan sonra aynı sizin gibi köye yerleşmeyi düşünüyoruz, bir yerden para gelirse direk kapatır borcu gideriz.
Ailem istanbula 2 saat kadar uzaklıkta köyde yaşıyor. Merkeze 10 dk mesafede, doğalgaz var ( gerçi annemler döşetmedi ama kapıya kadar var) Kendi çapında tarlası var annemin. kışlık dolap hazırlığımızı oradan sağlıyoruz, yazın her çeşit meyve ağacımız var tadına doyamıyoruz. Market meyvesine,sebzesine benzemiyor hiç. Okul, eğitim imkanları mevcut. Araba olduğu halde babam bakkala falan bisikletle gider, spor önemli

Toplu alışveriş için market, pazar 10 dk mesafede. tarlayla uğraşmazsan, pazarda köylü kadınlar satıyor zaten her çeşit sebze, meyve, tereyağ, süt tazesinden.
Yola mesafe olduğundan Ağaçlık bölgede olduğundan toz çok olmuyor, temizlik pratik oluyor.
Yeşillik olduğu için envayi çeşit böcek var

ama 3 aylık denen ilaçtan evin etrafına sıkıyor. İçeri girmiyorlar Allah tan.
En önemlisi de , gürültüsüz bi yaşam var , huzur var, sabahları tavuk ve kuş sesiyle uyanmak var. Bahçede çardak altında edilen kahvaltılar var.
Özetle ben ailemden biliyorum köyde yaşamanın kolaylıklarını da zorluklarını da, borcum olmasa hiç durmam burada. İnan ki orada aldığım nefes ciğerlerime iniyor da buradaki sanki beni boğuyor,
Ayy bak yine duygularım depreşti