hayatımın hatası iktisat bölümünü okuyan yada bitiren yardım etsin lütfen :(

poliyana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
1.299
124
123
Bartın
tercih sonuçları açıklandı ve en son olan tercihlerimden biri tuttu iktisat ve Yalova gibi bir yerde :(
1 ben iktisattan başka hangi bölüme geçebilirim
2 başka ile yarı yılda nasıl yatay geçiş olur
yardım ediin ya :(
iktisat mat ağırlıklı benim matematik vasat :(

tercih sonuçları açıklandı ve en son olan tercihlerimden biri tuttu iktisat ve Yalova gibi bir yerde :(

yatay geçiş en erken 1. dönem sonunda oluyor merkezi yatay geçişle bölümünüzün puanına eşit veya daha düşük bi yere geçebilirsiniz
not ortalamanızı yüksek tutmanız sizin avantajınıza olur tabi bu her üniversitede farklılık gösterebilir :34:

yatay geçiş en erken 1. dönem sonunda oluyor merkezi yatay geçişle bölümünüzün puanına eşit veya daha düşük bi yere geçebilirsiniz
not ortalamanızı yüksek tutmanız sizin avantajınıza olur tabi bu her üniversitede farklılık gösterebilir :34:

yarı yılda olmaz mı ya :18:

Ben 1 senenın sonunda oluyor dıye bılıyorum lisans için önlisansları ise 1. Donem sonu. Canım sen bölüm değiştirmek istıyosan bu anca kendi üninde olur yok okul değiştircem dıyosan bölümün aynı kalır okul farklı olur.

1 yılın sonunda geçersin de neden istemediğin bir bölümü yazdın? Yazık giden senelere. Ama okumak istersen de güzel bir bölüm
Dilini geliştirirsen çoğu özel sektörde yer edinirsin...

1 yılın sonunda geçersin de neden istemediğin bir bölümü yazdın? Yazık giden senelere. Ama okumak istersen de güzel bir bölüm
Dilini geliştirirsen çoğu özel sektörde yer edinirsin...

ya ben sınıf öğretmenliği yazdım ama sıralamam yüksek olasına rağmen olmadı yığılım var die en son Yalova yazdım nasılsa gelmez die tuttu :(

Ben de iktisat okuyorum ve bence o kadar korkma. Sadece birinci sınıf ikinci donemin matematiği biraz zorladı beni o da dersleri aksattigimdan :) yoksa her derse gir güzel güzel dinle başka da bişi yapmana gerek yok inan .. ve iktisadi biraz arastirirsan iyiki sınıf Öğretmenliği yerine iktisadi seçmişim diceksin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ya ben sınıf öğretmenliği yazdım ama sıralamam yüksek olasına rağmen olmadı yığılım var die en son Yalova yazdım nasılsa gelmez die tuttu :(

İşte tercihte yapılan en büyük hata bu.
Ben de yaptım bu hatayı vakti zamanında şimdi de bölüm değiştireceğim diye göbeğim çatladı işte :27::27:
Okulu istemiyorsan dediğin üzere yatay geçişle bu sorunu halledebilirsin fakat bölümden yana sıkıntın varsa işin zor sayılır gözünü korkutmak gibi olmasın ama. Ben de bu bölümdey(d)im, üstelik İngilizce'sinde, sevmeyene zulüm gibi geliyor ekonomi(iktisat) dersleri :31:

Iktisat yerine işletme veya maliye yazmayı tercih ederdim. Çektiğimiz eziyete değmiyor. Sonra aynı kulvardayız. Yazmışsın oku madem. :))

Bende sirf ailem yeterki bizim yanimizda oku dedigi icin dicledeki bolumleri yazdim iktisat geldi bu yil mezun oldum. Hicte zof bi bolum degil o ayri. Matta zorlamaz oyle korkma. Ama bunun alan sinavi varya o adami hasat dder. Siff mulakattan dolayi b grubundan hazrlnyrm bu yil olmadi 2016 ya kaldi. Pismanim ama baska sehirde sinif ebelik pc progrmciligu ne bilim daga elle tutulur bolumlerde geliydu ama salak kafm kalkip dinledim bizimkileri. Simdi mezunum ve işşizim. Ozel veya kamuda dayiniz varsada cok guzel bi bolum ama.

Yalova güzel bence ,dert etme ,iktisat ta kolay meslek sahibi olabileceğin ayrıca kendini verirsen çok zevkli olan bir bölüm.

Neden pisman olacaginiz yerleri yazıyorsunuz ki bunu anlamiyorum

iktisat hiçte matematik agirlikli değil... Matematiğe dair 4 işlem ve en kolayindan türev alma var bunun dişinda matematiğe dair durumlar yok..

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Bence cok guzel bir bolum kazanmissin, her ne kadar istemeyerek de olsa. Iyi dusun derim. Ben zamaninda sirf ders calismak istemedigim icin dil bolumu secmistim (lisede), sonra da cidden Turkiye'nin en onde gelen universitelerinden birini kazandim, cok da guzel bir bolum okudum, is gorusmelerine gittigimde bile okudugum okul bana prestij sagladi ama diyorum ki KESKE o zamanlar biraz daha disimi sikip esit agirlik okusaymisim, Iktisat okusaymisim. Bunu deme sebebim de bizzat sozlum. Kendisi bu sene mezun oldu Iktisat bolumunden. 2014 subattan beri de trader olarak calisiyor, forex piyasasinda doviz ve altin ile islem yapiyorlar. Daha mezun olmadan basladi bu ise, ve sana ictenlikle soyluyorum, ayda 6-7bin liradan az kazandigi olmadi. Primleriyle iki ayda 100bin (abarti yok) kazandigi oldu. 1. yilinda net %100 maas zammi alacak, ve Istanbul'a gitmeyi kabul ederse Sapphire'dan ev + araba + maas artisi ve bir suru baska imkani olacak.. Bense omrum boyu calissam onun kazandiginin onda birini ancak kazanabilecegim. Iktisat icimde yaradir :1: Iyi dusun derim.

Eger severek yapamayacagini dusunuyosan seneye kalmalisin. Benim de bu sene istedigim sehir gelmese de cok iatedigim bi bolum geldi. Once meslagini belirlemeli ona gore calismaliydin. Bi sene ve 30 puan kaybetmene deger mi bilemem

İsletme iktisat kolay bolumlerdir gozunu korkutma
Hayirlisi olsun :)
Seversen daha kolay gelir okumak

Yatay gecis ayni bolum icin farkli universiteye gecmek seklinde olur 1 sene okuman gerek hic alttan dersin olmamasi gerek

Bolum degistirmen icin tekrar universite sinavina girmen gerek ki seneye puanin kirilir
Cift anadal yapabilirsin ayni fakulte bolumleri icinden :)
İki bolum birden okuyorsun cift anadalda

Bence sen bolumunu sevmeye calis ilk iki sene sevmezsen
Tekrar sinava girersin madem :31:

Canım merhaba, iktisat bitirdim ve iktisat masterı yapıyorum hala :) Bence üzülecek bir durum yok çünkü iktisat matematik ağırlıklı bir bölüm falan değil. Evet matematik dersi var ilk iki yıl fakat zaten onlarda da neredeyse sayı yok, yani sıfırdan öğreneceğin şeyler. Açıkçası ben öğrenmedim bile, biz neredeyse hepimiz ezberleyerek geçmiştik matematik derslerini. İktisat resmen sıfırdan öğreneceğin bir şey. Geçmiş bilgilerinin iktisata bir eksisi yada artısı olmayacak. Grafik ağırlıklı bir bölüm ve sayısal olarak kullanacağın kısıtlı sayıda formül var, zaten onların da eski bilgilerinle alakası yok ve dört işlemden ibaret, formülü öğretecekler ve sen yerine oturtacaksın. Bir nebze istatistik ve ekonometride zorlanabilirsin ama onlarda da hesap makinası kullanacaksın. Benim de lisede matematiğin hep 2 ve 3 ' tü, korkma yani :21:

İlle de geçmek istersen ilk yıl ortalamanı yüksek tutman gerekiyor, yüksek olursa fakültedeki başka herhangi bir bölüme (işletme,maliye,çeko vs. ne varsa) geçiş yapabilirsin diye biliyorum.

Not: Bu arada lütfen kimse söylediğimi yanlış anlamasın ama iktisat ve işletme eğitim sürecinde birbirinden çok farklı bölümler, bunu belirtelim ki ileride tercih yapacak arkadaşlar yanılgıya düşmesin, ders içeriklerine bakıp daha çok ilgilerini çeken bölümü tercih etsinler. Çünkü ikisi birbirinin ikamesi değil :)

Son düzenleme:
benim hiç matemetiğim yoktu ben çok iyi bir derecede çok zor bir okulda okudum geçme notu 70 idi cc ye. o yüzden çok korkma istemiyorsan yazmayacaktın oraya yazdığın her yer gelebilirim bunu biliyorsun yatay geçiş olmaz git oku okulunu Allah kolaylık versin

herkes kolay demiş ama benim arkadaşım iktisat okudu abartıyormuydu bilmiyorum ama çok zor diyordu ahlaya vahlaya anlatıyordu bence bu bölümü okuyun yanına da ikinci üniversite okuyun hatta sosyal hizmeti tavsiye ederim çok önü acık bölüm okuması da kolay ben okuyorum şuan atatürk ünivsitesinde :34:

Back
X