Hayatımın kararında lütfen yardımedin :((

Carries

Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
69
1
18
35
Muğla
ben üniversitede okuyoruym ve komik gelecek şekilde yalnızım. Mecazi anlamda falan yalnız okulda tek yurtta tek takılıyorum. ama her şeye rağmen güzel bir ilişkim var uzaktan olan. ama gene de sanırım sıkıntı yalnızlık değil bölümüm değiştirmeye karar verdim ben masa başında çalışamam bunu kendimde görmüyorum o güçlü kadınlara küçüklüğümden beri hayrandım sırf o yüzden bu bölüme geldim. Ama bu değil beni yansıtan ben yerine durumayan biriyim bölümü seçtim tek akıl kaldı yani üç yıl kaybım olacak. en yakın dostlarım istediğim bölüme benzer şyler okuyorlar en büyük korkum onların tepkileri çünkü onlara göre benim yeteneğim yok daha doğrusu ben görmek için çabaladıkları görmedim. çünkü kimimle tanışsam bana yanlış bölümü okuduğumu söylüyorum bu bölümdeki en büyük etkenim annem memur olmamı çok istiyor ben istemiyorum ama annem tüm dünyam onada kıyamıyorum. ama ben diğer bölümde daha mutlu olacağım. anlayacağınız gibi o kadar karışığım ki lütfen akıl verebilir misiniz

Ne okuyorsun ve hangi bölüme geçiş yapmak istiyorsun?

Çok istediğin bölüm ne canım çok merak ettim
Benide kendi halime bıraksalardı arkeolog olcaktım
Ama şimdi fizyoterapi okuyorum hayatın ve babamın şartları işte

tam 3 kez okudum
tek anladigim şey annenin memur olmani istemesi.
baska hicbir sey anlamadim.....

bende antropoloji okumak isterdim,ama türkiyede o iş olmaz diye sosyoloji okudum.
insanın severek,zevk aldığı bir bölümde okumasının tadı hiçbirşeyde yok.Ben normalde de zevk aldığım din sosyolojisi,aile sosyolojisi,kadının konumu gibi konuların dersini görünce çok mutlu oluyordum.Ağustostan beri iş aramama rağmen hala pişman olmadım sevdiğim bölümü seçtiğim için :))
ama senin bölümün de sevilmeyecek bir bölüm değil ki,zevkli bir işin var
enerjik yapını bu işte kullanabilirsin,insan kaynaklarında staj yaptım bende tüm yaz.Patronum olacak şeker insan da ÇEKO mezunuydu.
Bir insan kaynaklarıcı (bakkalcı gibi oldu bu :))) isterse enerjisini kullanıp çok güzel işler yapabilir.
Masabaşı,özlük dosyalarıyla ilgilenmekten başka insanların motivasyonunu etkileyecek organizasyonlar yapabilirsin,bu tarz projeler üretebilirsin.
Memur zihniyeti insanın beynindedir,kimi insanlar var mesleği ne olursa olsun "salla başı al maaşı" şeklinde yaşarlar,ne öğretmenler ne politikacılar var böyle.
Ama şahsen ben boydan boya da memur olsam enerjikliğimi yitirmezmişim gibi geliyor,sıradan bir iş bile yapanın elinde sıradışı olabilir.
RTS konusuna gelirsek..
benim bi arkadaşım da STV okuyodu,kısa film falan çekerlerdi,ben oynardım bazen ^^
film izlerlerdi derste,yaratıcı fikirler bulurlardı...
gerçekten rüya gibi bir bölüm,seven için
ama şöyle düşün
piyasada bu işle uğraşanların kaçı o okul mezunu??
gazetecilik de televizyon da biraz alaylı işi,okulludan ziyade.Yani bu ülkede.
severek okursun da sonrası karmaşık
bak mesela ben :)))
ne kadar severek okudum kadın istihdamı,karl marx,insanın kendine emeğine yabancılaşması diye diye yıllar geçirdim,çok alakasız alanlarda iş arıyorum

aslında dediklerin o kadar güzel ki bende sanırım burada sıkıştım çeko gerçekten çok güzel bir bölüm ama ilerde çalışır mıyım bu konuda bilmiyorum görmüyoru ki enerji konusunda da çok haklısın oraya yoğunlaşa bilirim. gene de aklımda hep o bölüm dönüyor hep mutlu olacakmışım geliyor bu biraz yaşımın verdiği bir şey olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum

Okuduğun bölüm rts ye göre güzel bence ama orası senin bileceğin iş sana tavsiyem ailen için bile olsa kendi isteklerinden vazgeçme en azından içinde kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…