Hayatımın soku

Amin ,teşekkür ederim ..

Huy kolay kolay değişmez ama candan da vazgeçilmez. .kardeşi, canının parçası ..gereksiz bir minnet duyuyor ..belki de sırtını dayamak istiyor .hasta psikolojisi çok farklı ..seni rahatsız eden olayları babanla konuşup ,gerisine karışma ..yakınlarının yanında seni incitmesinden üzüntü duyduğunu dile getir sık sık ..onu ne kadar çok sevdiğini söyle. .sarıl ,öp, başını omzuna koy ,konuşurken elini tut ..geç kalırsan üzülürsün ..

Ben hicbirseye geç kalmadım .dolu dolu bir hayat yaşadım babamla ama şuan sarılmak istiyorum ,kokusunu özlüyorum ,bakışını ,gülüşünü ,zilli kızım, demesini ....bulamıyorum ..yok ! Gerçekten babasizlik çok kötü birşey ..milyonlarca insanın arasında yalnız kalmak ..multi milyoner ol ,hiçbir sıkıntın olmasın ,yine de mutlu olamazsın. .cebinde beş kuruş olmasın ,bir ekmeği 10 kişi bölüş ,baban yanındaysa senden şanslısı yok ..hep dua ettim ,beş kuruşum olmasın ama babam olsun diye ..olmadı ..
:( ,gözlerim doldu bende bundan çok korkuyorum işte benimde psikolojim iyice bozuldu kendimi bildim bileli hep böyleydi çocukluğumu yasayamadımki, ailesine tapmış coluğu çocuğu karısı umrunda olmayan bir babam vardı her zaman istedğim birazcık bizi sahiplenmesiydi , amcalarıma yengelerime karsı ezdirmemesiydi , hep başkalarının babasına bakıp özenirdim bize hiç sevgisini göstermedi, çocukluğumdan beri hafta sonu olsun yaz tatili olsun kış tatili olsun hemen köye götürürdü annemle hiç acımazdı sürekli çalıştırırdı arkadaşlarım tatile giderdi biz köyde çalışırdık , 3 ay boyunca köydeydim demeye utanırdım , bir kere olsun ailemle pikniğe gittiğim olmadı , bir kere olsun ailemle gezmeye gittiğimiz olmadı hiç çocukluk yasayamadım bütün heveslerim içimde kaldı , ailemin kavgasından köye gitmekten bıktığım için sürekli okudum hiç bir zamani nokumaktan yılmadım kendi ayaklarımın üzerinde durmayı başardım tam istediğim hayatı yasayacagım derken babamın hastalığı ortaya cıktı tamamen yıkıldım:( hayattan zevk almaz hale geldim hiç bi zaman babamın yaptıklarına kinlenmedim , haatalığımda bile babam ailesini düşünğyor herşeye rağmen elimden geleni yaptım yaparımda ama bende bir kere olsun ilgi istiyorum , bir kere olsun 24 yıldır yasatmadığı sevgiyi bize yasatsın istiyorum bizi koltuğun altına alsın bağrına bassın istiyorum, amcalarıma artık bize laf söyletmesin istiyorum yok yok yok olmuyor naparsam yapıyım babam 4 çocuğunu hiç umursamıyor

Anlatmak istediğim buydu işte gece gündüz maddi manevi her şeyi ben yapıpta sonra kardesni görünce bana söylemediğini bırakmaması off of Tek duam iyileşmesi.
Boşver bırak hakkını alsın tek sen hak yiyen olma sonuçta o senin atan haklıda olsa olmasada sen yine Allahın rızasını kazanmak için görevini yap bu evlatlık görevin

Arkadaşlar şuan o kadar çok soktayım ki neyi nasıl anlatacagımı bile bilemiyorum,:KK43: önceki konumda babamdan bahsetmiştim, babam kanser hastası ailesinin yapmadığı söylemediği laf kalmamıştı köyden kovmuslardı babama beş kuruş vermemişlerdi, alternatif tıp uygulandığı için tedavisi yarım kalmıştı cebinde beş kuruş parası olmadığı için, durumu çok kötüydü,

Ben elimde avcumda ne var ne yok satıp kredi kartlarınında son kuruşuna kadar babama harcadım, hastaneye yatrmıştık babamı 10 gündür hastanede AC susuz uykusuz babamın basında bekledim, gözlerim ağlamaktan açılmaz oldu , ayaklarım o kadar şiştiki üzerine basamaz oldum :KK43:

Babamı bugüne kadar hüç aramadılar sormadılar babama para vermezken tedavisi için, üstüne 250. Bin liraya traktör almışlar daha neler neler neyse işte bugün amcam geldi ilk kez babamın yanına ağlamış oldu (1 aydır hiç arayan soran olmamıştı) nasıl anlatsam bilmiyorum babam resmen bizi sattı ya hemen kardeşi oldu, bana söylemediği laf kalmadı :KK43: sen karışma bana sanane kardeşim sizden kıymetli ne diye demediğini bırakmadı şok oldum ben resmen babam beni enayi yerine koydu :KK43: o kadar zorum gidiyorki ne düşünceğimi şaşırdım :KK43: bu zamana kadar saygıda zerre kusur etmedim ama artık yeter siz şimdi taburcu oldu amcamı görünce hiç bişeyi kalmadı çay içmeye gittiler siz olsanız naparsınız ya hasta diye her şeye benim gibi susarmısınız yoksa mesafe mi koyarsınız , her defasında böyle yapıyordu ama bunu hiç yapmamıştı beni kullandı resmen ya :KK43:

Babanın canını sıkmamalısınız bence. O nasıl istiyorsa öyle olsun bırak

Şu hayatta aileyle alakalı çok şeyler tecrübe ettim, öğrendim ama kafama en çok kazınan 1- kardeşler arasında kan davası dahi olsa karışılmaz, 2- Karı-koca ilişkilerine karışılmaz, 3- evlat anne baba ilişkisine karışılmaz, ne zaman dayanamayıp müdahale etmeye kalksam ağzımı açık bırakacak hareketlere şahit olduğumdan hiç araya girmem, babanızın yaptığını sizi kullanmak olarak görmeyin, hasta ve ne olursa olsun babanız, birşey demeyin, bırakın kardeşleriyle ne istiyorsa yapsın, siz ne taraf olun ne ilişkilerine karışın.
:KK9::super:

Siz doğru olanı yapmış ve babanıza destek vermişsiniz.
Bırakın kendi tercihini yapsın kiminle isterse konuşsun,zamanı gelince kıymetinizi gene anlar.
Kim olsa zoruna gider anlıyorum sizi sadece sakin kalmaya çalışın.
Babanız hasta neticede,belliki hala herkes ile iyi kalmaya çalışıyor.
Ben elimden gelen her şey i yine yaparım dediğiniz çok ndoğru, istediğyle gezsin yesin içsin bir kelime laf etmem yeterli iyileşsin:(

Ben olsam mesafe koyarım, kardeş evlattan kıymetli olmamalı asla, ya da kardeşim yok diye böyle düşünüyorum. Annem kardeşleriyle daha fazla ilgilenince bile kırılıp alınıyorum değil bir de böyle şeyler yaşayacağım. Mesafe koyardım baban da kaç yaşında insan hatasını anlar diye düşünüyorum. Ailen olabilir ama gerçekten çok kırıcı.

Arkadaşlar şuan o kadar çok soktayım ki neyi nasıl anlatacagımı bile bilemiyorum,:KK43: önceki konumda babamdan bahsetmiştim, babam kanser hastası ailesinin yapmadığı söylemediği laf kalmamıştı köyden kovmuslardı babama beş kuruş vermemişlerdi, alternatif tıp uygulandığı için tedavisi yarım kalmıştı cebinde beş kuruş parası olmadığı için, durumu çok kötüydü,

Ben elimde avcumda ne var ne yok satıp kredi kartlarınında son kuruşuna kadar babama harcadım, hastaneye yatrmıştık babamı 10 gündür hastanede AC susuz uykusuz babamın basında bekledim, gözlerim ağlamaktan açılmaz oldu , ayaklarım o kadar şiştiki üzerine basamaz oldum :KK43:

Babamı bugüne kadar hüç aramadılar sormadılar babama para vermezken tedavisi için, üstüne 250. Bin liraya traktör almışlar daha neler neler neyse işte bugün amcam geldi ilk kez babamın yanına ağlamış oldu (1 aydır hiç arayan soran olmamıştı) nasıl anlatsam bilmiyorum babam resmen bizi sattı ya hemen kardeşi oldu, bana söylemediği laf kalmadı :KK43: sen karışma bana sanane kardeşim sizden kıymetli ne diye demediğini bırakmadı şok oldum ben resmen babam beni enayi yerine koydu :KK43: o kadar zorum gidiyorki ne düşünceğimi şaşırdım :KK43: bu zamana kadar saygıda zerre kusur etmedim ama artık yeter siz şimdi taburcu oldu amcamı görünce hiç bişeyi kalmadı çay içmeye gittiler siz olsanız naparsınız ya hasta diye her şeye benim gibi susarmısınız yoksa mesafe mi koyarsınız , her defasında böyle yapıyordu ama bunu hiç yapmamıştı beni kullandı resmen ya :KK43:
hayir sen evlatlik gorevini yapmissin...sabret ...hasta oldugu icin psikolojisi iyi olmayabilir...kardesiyle arasinin bozuk olmasina cok uzulmus belliki hemen affetmis ..mutlaka seninde gonlunu alir..sakin kusluk falan yapma

Hepinize çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız, babam istediğini yapsın isterse de benle de konusmasın ben yine elimden geleni yaparım yeter ki iyi olsun , o üzüldüğü zaman içimden bişey kopuyor dayanamıyorum, tek babamın yüzü gülsünde biz her şeyi çekeriz, babam koymetimizi bilmese de canım feda babama ,

Hepinize çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız, babam istediğini yapsın isterse de benle de konusmasın ben yine elimden geleni yaparım yeter ki iyi olsun , o üzüldüğü zaman içimden bişey kopuyor dayanamıyorum, tek babamın yüzü gülsünde biz her şeyi çekeriz, babam koymetimizi bilmese de canım feda babama ,
Bazı insan uslanmaz maalesef baban da onlardan biri
İster kardeşleri trilyonlarıni yesin ister hepinizi evden atmış olsunlar yine gidip kardeşine sarılır
Çünkü maalesef kardeşlerine duyduğu sevgi kendi evlatlarina duyduğu sevgiden bilmem kaç kat daha fazla
Babanız sağlıklıyken de durum buymuş yoksa tüm mallarını ailesinin üstüne yapacağına sizleri düşünür hic değilse mağdur olmamanıza ugrasirdi
Seni çok iyi anlıyorum senin baban kadar olmasa da benimki de öyle biz üniversitede iken 100 lira burs hariç zor gönderen adam amcamlarin çocuklarına her ay 200 lira burs bağlamış yollamış
Eski günlere gittikçe bazen nefret doluyorum en iyisi hiç o günlere dönmemek

Su an babana kötü bir şey söylesen ömür boyu için acir vicdan azabi duyarsin
Sen bunu Allah için yapıyorum zamanı gelince keşke dememek için yapıyorum diye düşün
Ayrıca her zaman her zaman hastane köşesinde olma lütfen hic değilse haftada bir gün dışarı çik nefes al pikniğe git vs.
Bu senin psikolojin icin iyi gelecektir belki

Bazı insan uslanmaz maalesef baban da onlardan biri
İster kardeşleri trilyonlarıni yesin ister hepinizi evden atmış olsunlar yine gidip kardeşine sarılır
Çünkü maalesef kardeşlerine duyduğu sevgi kendi evlatlarina duyduğu sevgiden bilmem kaç kat daha fazla
Babanız sağlıklıyken de durum buymuş yoksa tüm mallarını ailesinin üstüne yapacağına sizleri düşünür hic değilse mağdur olmamanıza ugrasirdi
Seni çok iyi anlıyorum senin baban kadar olmasa da benimki de öyle biz üniversitede iken 100 lira burs hariç zor gönderen adam amcamlarin çocuklarına her ay 200 lira burs bağlamış yollamış
Eski günlere gittikçe bazen nefret doluyorum en iyisi hiç o günlere dönmemek

Su an babana kötü bir şey söylesen ömür boyu için acir vicdan azabi duyarsin
Sen bunu Allah için yapıyorum zamanı gelince keşke dememek için yapıyorum diye düşün
Ayrıca her zaman her zaman hastane köşesinde olma lütfen hic değilse haftada bir gün dışarı çik nefes al pikniğe git vs.
Bu senin psikolojin icin iyi gelecektir belki
Çok teşekkür ederim çok haklısınız, hastane de sürekli kalınca oradaki hastalarıda görünce hayattan kopuyorum boşuna yaşıyoruz diyorum, benim psikolojik de alt üst zaten , bende öyle düşünğyorum kardeş kardeş çocukları evlattan daha mı kıymetli oluyor acaba yoksa bunu sadece babam mı yapıyor onlara bizden daha çok değer niye veriyor diye çok düşündüm

Yapacak bişey yok bu zamana kadar öyle kabullendim bu saatten söylede öyle Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Back
X