• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatmn en berbat dnemini yayorum ! Bir gz atarmsnz arkadalar.

• Konu Sahibi Konu Sahibi Konyaliii
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
K

Konyaliii

Ziyaretçi
Merhaba arkadaslar,

Size kisaca derdimi anlatmak istiyorum ben 20 yasinda bir genc kizim.
Bu aralar depresyona girdim girecegim nedeni ise, okulda basarisizligim, aile hayatimda basarisizligim, para sorunlarim, kafama bisey girmemesi vs vs vs.
Hollanda gibi biryerde yasiyorum ama su son donem okulun bitmesine birkac ay iyice dibe girdim denilebilir.

Aile hayatim berbat basli basina, babamla anlasamiyoruz evde onun gerginligi var nedeni ise onun tanimadigi biri ile hayatimi birlestirecegim, bu konuyu az cok astik, babama dedim zaten onyargili olma firsat vermiyorsun tanimaya onu taniyacak..

Okuldaki basarisizligim da buyuk sorun, onceden 1/2 yil once sinifin en zeki insanlarindandim ama simdi sinava en az puani ben aliyorum, kafama bisey girmiyorum, okulada zamaninda gitmiyorum kafami veremedigim icin. Buda ozel hayatima yansiyor, allahtan cok anlayisli bir sevgilim var o bana destek oluyor her konuda. Ve tabiki para sorunuda buna eklenirse.... Cok borca girdim kart ile, gereksiz harcamalar yuzunden, neymis alisveris, sus, pus, meraki yuzunden, yani kendi kendimi yaktim, simdide iyice dibe girdim. Babamin yardim etmemesi gayet dogal, kendi sucum..

Dikkatsizligim cok sorunlari yol aciyor, her konuda dikkatsizim okul konusunda aile konusunda ozel hayatimda, dengem az cok bozuldu diyebilirim. Buda gecmiste yara aldigim iliskimden az cok kaynaklaniyor belkide onun izleri..

Ailemden laf yiyorum, okulumdan, cevremden. Baya dibe vurdum her bir konuda diyebilirim yani kisaca bunlari anlatabildim arkadaslar..

Herkezin hayatinda inis cikislari vardir belkide bu benim en inisli donemimdir bilmiyorum gercekten ...

Son düzenleyen: Moderatör:
Aile sorunları normal..
O yaşlarda hemen herkesin ailevi ilişkileri problemli oluyor..
Ancak alışverişi kesin artık,borçlarınızı yavaş yavaş ödeyin..
Sevgilinize gösterdiğiniz ilginin yarısını derslerinize verirseniz eminim okulda da başarılı olursunuz..

madem sende dibe vurduğunu düşünüyorsun...

neden biraz daha dikkatli davranmıyorsun....kendini bu kadar harap etmemen gerekiyor...

her insanın bir görevi var ...ailesine sevgilisine ve en önemlisi kendine...

ailenin tanımadığı biriyle evlenmen saçmalık olur..neden tanıştırmıyorsun ....

öğrenciyim diyorsun ailenin senin borçlarına yardım etmesi gerekiyor...sonuçta çalışamazsın....

ve eski sevgiline bağlıyorsun olayları....ama eskiye dönük yaşayamazsınn

........

Ona baglamiyorum kesinlikle, ama onlada ilgisi olabilir...

Ailemin tanimadigi biri degil, 3 kere geldiler isteme tanisma oldu ama babam isinamadi neymis uzakmis fln ama sevicegine eminim.

Her gun kalktigimda bugun degisecegim hayata olumlu bakicagim diyorum ama yine negatif dusunmeye basliyorum dibe vuruyorum.

Yaşın küçücük..:ecrin_bebek:
Evlilik nasıl düşünürsün anlamıyorum..
Önünde okul,meslek edinme,iş hayatı gibi bir sürü yol varken..kafamçokkarıştı

canım zaten yaşın çok müsait deprostona girmeye..önemli olan en hasarsız bi şekilde atlatman bu dönemi.sana tavsiyem önce derslerine çalış..babanla konuşmayı dene borçlarını yavaç yavaş ödeyin..o borç omzunda bi yük ve gitgide ağırlaşıoo bi ara aynı şeyi bende ysaptım.daha 18 yaşında 600 lira borç yapıyodum çok stres oluyo insan borcu olunca..çok şükür ki benim babam kapatıyodu..artık uslandım..

negatif düşünme kesinlikle..bu günlerde gecicek emin ol tatlım..haytının en güzel yaşlarını deprosyonla filan karartma...öpüyorum seni..

sen 20 yaşında bu dönemden bazıları 16 sında 15 inde bazıları 25inde bazıları evlendikten

sonra, bazıları çocuk olduktan sonra herkesin başına gelen ama herkese anlatılmayan

piskolojik yıkımlar bunlarda hayatın bir parçası

sende seni ne mutlu ediyorsa enerjini o yöne kaydır

mutlu olmaya bak
:nazar:

edittttttttt

Hayat inişli çıkışlı. Bazen en yükseklerdesin bazen de yerin dibinde. Ama ne olursa olsun her durumdan silkelenip çıkmak lazım. Pes etmemek gerek. Allah sağlık ve güç versin her durumun üstesinden gelebiliriz. Sadece isteyelim... Sen gidişatından memnun değilsin. O zaman ne yapacaksın önce hataları masaya yatıracaksın... Sorunları bulup çözüm arayacaksın. Ve en önemlisi yaptığınn hataları tekrar etmeyeceksin. Yani yaşadıklarından ders çıkartacaksın.. Dediğim gibi herşey biz insanların elinde. Kötü de olmak iyi de olmak....

Sen eline mesleğini aldıktan sonra baban da sana olan güvenini geri kazanır ve evliliğini destekler. Adım adım çöz sorunlarını. ılk önce okul ki okul bitince iş sahibi olacaksın kendi paranı kazanacaksın güvenin yerine gelecek. ış sahibi olduktan sonra kendi paranı kazanmaya başlayınca paranın kıymetini anlayacaksın. Borçların içinse harçlığını biriktirerek gereksiz harcamalardan kaçınarak bir yol bulacaksın. Ancak dikkat dağınıklığı kötü onun için bir doktora danışmalısın. Belki de fiziksel bir problemdir . Ben geçicidir diyorum çünkü daha önce böyle değilmişsin. En son evlilik. Bir de erkek arkadaşını sevdiğinden onunla hayatını birleştirebileeğinden emin misin? Bilinaltında bastırdığın bir şeyler olabilir.

Okulumu bitiremezsem diplomayida alamiyacagim ve o zaman zaten evliligi erteliyecegim. Kendi ayaklarimin uzerine durmadan asla evlenmem, once diploma sonra is hayati sonra evlilik, simdi tek soz dusunuyoruz.

Ama kafamda cok baski yapiyorum herseyi cok iyi yapmak istedigim icin hep yikiklar yasiyorum sonra aglama krizleri hayatimdaki basariszliklar artik arkadaslarim bile cekemiyor beni...

Ohooooo
Söz de neyin nesiymiş?sengözlerimebaksanab
Sanki sözlenince hiç sorun kalmıycak..
Bu defa da sözlümün ailesi,sözlümün ablası,danası uzar da uzar bu okul..akannehir
Adam gibi okulunu bitir,mesleğini eline al,nişan,düğün yaparsınız..
Söz de kesilmeyevirsin..:ecrin_bebek:

bence bir an evvel profesyonel bir yardım al. okuduğum kadarıyla durumunun farkındasın ama çözmek için elinden geleni yapmıyorsun ya da kendi kendine bir çıkış yol bulamıyorsun. parasal sorunların hariç diğer sorunların, ruh halini düzeltmenle çözülebilecek şeyler. ruh halin düzeldiğinde de parasal konularda neler yapabileceğinle ilgili daha sağlıklı düşünebilir, bir çözüm yolu bulabilirsin.

Evlilik, söz nişan meselesine gelince. Sorunlarını çözmeden bu konularda vereceğin kararlar çok sağlıklı olmayacaktır.

önce ne yapman gereğine karar mesela ilk işim ne olmalı?
tabiki okul önce vaktini derslere ayır
sonra borçların
ailenle konuş hatanı bildiğini anlat yardım al onlardan
sevdiğin insana gelince sıkıntılarını paylaşırsanoda sana yardımcı olacaktır
beraber atlatırsınız
herşeyi zamana bırakın ama bu zamanıda iyi değerlendirin

bi kere çok gençsin ve dalgınlığın savurganlığın bundandır..herkes aynı yaşlarda aynı sorunları yaşamayabilir de, bu da kişilik meselesi.bunun için bi psikoloğa gitmende yarar var.hem derslerine yoğunlaşabilmen için dikkat toplayıcı öneriler senin için faydalı olur.
evlenmek istemen de bi o kadar normal yaşın gereği hayallerin var tabi..her genç kız gibi.. ama lütfen önce kendi hayatını düzene sok, kendi paranı kazan, kendi ayakları üzerinde duran güçlü bi kız ol sonra düşün bunu..pişmanlıklar yaşamamak için adımlarnı sağlam at.
para harcamaya ara ver, borçlarnı kapatınca emin ol kafan daha sakin olacak.
sevgiline sırt çevirme tüm bunları yaparken..onu bırak veya ihmal et demiyorum ama her şeyi onun üzerine kurma..bi kere güvenebilecğn biri mi bundan emin ol önce.
mutluluklar...

20 yşında süse püse ıvıra zıvır kredi kartı ile para harcamak cesaret işi -tatlicadiarzu-

Aklınızı sadece derslerinize verirseniz,
ve gereksiz harcama yapmazsanı sizin de hayatınız düzene girer,
hem de depresyona girmemiş olursunuz...
kendi kendinizi yakıyorsunuz ,inşallah ileride keşke demezsiniz...

Aklınızı sadece derslerinize verirseniz,
ve gereksiz harcama yapmazsanı sizin de hayatınız düzene girer,
hem de depresyona girmemiş olursunuz...
kendi kendinizi yakıyorsunuz ,inşallah ileride keşke demezsiniz...

Songül buraya yumruk havaya :teytey::teytey::teytey:

Aynı yaşlardayız ve babam asla kredi kartı vermez bana.Çünkü ben kendime güvenemiyorum daha. Yani çok mu ihtiyacın var madem bilmiyorsun kullanmayı şu kartı önce iptal ettirmekten başla işe.Hem sanırım çalışmıyorsun yani o kredi kartından harcama yapınca da karşılığından paranın yine cepten çıkacağını bilmen gerekirdi. Adam haklı tabi istemediği kişiyle de evlencem diye tutturmuşsun ben olsam bende kızıma çok iyi davranamam bu durumda. :1closedeyes:
Sevgilinle falan devam etceksen et ama şu kredi kartı borcunu babanla konuş ve kapatın derslerine çalışmaya başla iyice çalış ama sıkı tutun derslere diplomanı al sonra evlencenmi napcaksan yap :ecrin_bebek:

mutluluk çok zor zanaat ona erişmek öle kolay degil zorlanırsın çabalar yıpranırsın bi grm mutluluk için mutluluk aynı bi kelebegin ömrü gibi kısadır çok kısa yaşamakla bitmesi bir oluyo insan ne kadar ugraşsada mutlu olamıyor olsada kısacık sürüyor iyi düşün mutlu ollll

hollandada büyüye büyüye sen onlar gibi olmuşun canım kusura bakma.

Back
X