Ben çok iyi anladım seni,Methaba arkadaslar
Suzdede oluyor mu bu. Ben sürekli birsey yapmak istedigimde korkuyorum. Cok basit seylerde bile. Ne düsünürler yeterli segilim vs vs gibi. Resmen kendi kendime basimin etini yerim. Ve korkak bir sekilde pek baslangicta yapamam.
Ancak baskalarina baktigimda cok eminler kengilerinden. Yepyeni ise baliklama atlayabiliyorlar ve gayet basarilida olabiliyorlar.
Ben ögretmenim ama 31 yasinda farkettim ki bana göre degil. Farkli birsry yapmak istiyorum ama sürekli korku var icimde hep. Sanki hep yerinde sayiyormusum hissi var icimde. Baskalari hep ilerliyor.
Ehliyetim var araba sürmeye korkuyorum. Bisiklete binebiliyorum ama korkuyorum. Insanlar rahatken ben neden rahat olamiyorum. Sanki hep diken üstündeyim.
Millet borca girerek taksitle her istedigini aliyor isin garibi parayida cekiyorlar sanki. Kac kere araba alip degistiriyorlar herseyin son modeli.
Ben parami hep kenarda tutuyorum aman birsey olur kirami ödeyemem diye ve sürekli aileme borc veriyorum. Kendime harcadigim birsey yok. Ben neden rahat olamiyorum? Hep baskalari ne der ne düsünür durumundayim.
Insanlar italyaya gidiyor, fransaya gidiyor ben korkuyorum ingilizce konusamam kaybolurum diye, ya ben kendimi anlayamiyorum,.
Baskalari her erkekle flört eder. Ben bu beni güzel bulmaz ki beni niye sevsin ki diye kafayi eskitirim.
Ya derdimi anlatabildim mi onuda bilmiyorum.
Seni anlıyorum.. Evet anlatabildin. Özgüven eksikliği kötü hissettiriyor evet. Ama bu halledilemeyecek bir sorun değil. İsterseniz 40 yaşında olun berbat bir durum değil. Öncelikle içinizde büyütüp devleştirdiğiniz bu sorunun sizi alt etmesine izin vermemelisiniz. Sorunu ne kadar küçültürseniz, üzerinizdeki etkisini o kadar azaltırsınız. Böylece ondan kurtulmanız çok daha kolay olur.Methaba arkadaslar
Suzdede oluyor mu bu. Ben sürekli birsey yapmak istedigimde korkuyorum. Cok basit seylerde bile. Ne düsünürler yeterli segilim vs vs gibi. Resmen kendi kendime basimin etini yerim. Ve korkak bir sekilde pek baslangicta yapamam.
Ancak baskalarina baktigimda cok eminler kengilerinden. Yepyeni ise baliklama atlayabiliyorlar ve gayet basarilida olabiliyorlar.
Ben ögretmenim ama 31 yasinda farkettim ki bana göre degil. Farkli birsry yapmak istiyorum ama sürekli korku var icimde hep. Sanki hep yerinde sayiyormusum hissi var icimde. Baskalari hep ilerliyor.
Ehliyetim var araba sürmeye korkuyorum. Bisiklete binebiliyorum ama korkuyorum. Insanlar rahatken ben neden rahat olamiyorum. Sanki hep diken üstündeyim.
Millet borca girerek taksitle her istedigini aliyor isin garibi parayida cekiyorlar sanki. Kac kere araba alip degistiriyorlar herseyin son modeli.
Ben parami hep kenarda tutuyorum aman birsey olur kirami ödeyemem diye ve sürekli aileme borc veriyorum. Kendime harcadigim birsey yok. Ben neden rahat olamiyorum? Hep baskalari ne der ne düsünür durumundayim.
Seni anlıyorum.. Evet anlatabildin. Özgüven eksikliği kötü hissettiriyor evet. Ama bu halledilemeyecek bir sorun değil. İsterseniz 40 yaşında olun berbat bir durum değil. Öncelikle içinizde büyütüp devleştirdiğiniz bu sorunun sizi alt etmesine izin vermemelisiniz. Sorunu ne kadar küçültürseniz, üzerinizdeki etkisini o kadar azaltırsınız. Böylece ondan kurtulmanız çok daha kolay olur.
Evet, bende önceden özgüven eksikliği olan, girişimlerde bulunamayan korkak bir kızdım. Bir şey yapacak olduğumda yüzüme ateş basar kalbim çarpardı. Sinir bozucu şekilde titrerdim heyecandan. Kendime güvenim yoktu çünkü. Hep olmayacak mı endişesi vardı. Böylece karşımdaki her kimse onun kendini kraliçe gibi hissetmesini sağlardım. Adım atmak istediğim işleri kolayca yapabilen insanlara kahraman gözüyle bakardm sanki.. Özel insanlarmış gibi. Yani o berbat psikolojiyi biliyorum. Ayrıca bu konuda kendimi bayağı geliştirdim.. Ne hissettiğinizi anlıyorum.
Üstesinden gelinmeyecek bir durum değil. Kendinizi dinlemelisiniz. Ne istediğinizi, neyin sizi mutlu ettiğini. Nasıl bir kadın olduğunuzu düşünmelisiniz. Zevklerinizi, kişiliğiniz, karakteriniz.. Önce kendinize değer vermeyi öğrenmelisiniz ki, düşüncelerinizin öncelikle sizin için bir önemi olsun. Siz ne istediğinizi ne kadar önemsiyorsunuz? Önce bunu düşünmelisiniz. Kendinize olan saygınızın yenilenmesi gerek.
Burada aynı sorunu yaşayan çok kadın var. Birisine bu konuda yardımcı oldum. İzin verirsen ona yaptığım konuşmanın gerekli bir kısmını seninle de paylaşayım.Siz nasil yendiniz bu durumu?
Düsünüyorum bu söylediklerinizu ama isin garibi cevap veremiyorum. Sanki bombosum amacsiz korkak. Neden böyleyim onuda bilmiyorum. Niye bende diye cok sorguluyorum kendimi. Istedigim birsey degil ama otomatikman oluyor sanki.
psikologa git.Methaba arkadaslar
Insanlar italyaya gidiyor, fransaya gidiyor ben korkuyorum ingilizce konusamam kaybolurum diye, ya ben kendimi anlayamiyorum,.
Baskalari her erkekle flört eder. Ben bu beni güzel bulmaz ki beni niye sevsin ki diye kafayi eskitirim.
İyi akşamlar. Bende sizin gibi biriyim. 21 yaşındayım. Cesaretsiz özgüvensiz bir kızım. Tahtaya soru çözmeye çıkarken düşüncelerimi söylerken korkuyorum. Halbuki ben de sizin gibi öğretmen olacağım. Daha girişken olmalıyım ama sıfır. Erkek arkadaş konusunda da kesinlikle kendimi geri çekiyorum. Arkadaşlarım birine fotoğrafımı göstermelerini istemiyorum. Beğenmezse istemezse diye korkuyorum. Sanırım ölene kadar böyleyi
o nedir?Ne yazık ki anksiyete...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?