• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayattan zevk alamıyorum bölümümden bıktım

Bu tamamen hayattan ne beklediğinizle alakalı bir durum. Doktorlar çok yoğun çalışıyor ve yaşayacakları şehirleri kendileri seçemiyorlar, devlet baba nereye atarsa oradalar. Gözlemlerime göre doktorlara en ağır gelen şeyler bunlar.

Yakın sayılabilecek 2 doktor tanıdığım var. Bir tanesi hayatından gayet memnun. İyi kazanıyor, yiyor, içiyor, geziyor. Öğrenciliğinde de bölümüne aşıktı. Henüz genç, meslek hayatının başında yani ama ileride değişeceğini sanmam. Doktor olmak için doğmuş gibi bir şey. Yani mesleğin çok çalışmak gibi dezavantajlarını para için tolere edebiliyor. Diğer tanıdığım ise daha entelektüel, sanat düşkünü bir adam. Dolayısıyla uzun çalışma saatlerinden, bitmek bilmeyen nöbetlerden bıkmasının yanında doktorluk onu mesleki açıdan da tatmin etmiyor. İlk gençlik yıllarında iyi kazanmaktan, saygın bir meslek erbabı olmaktan mutluyken 30'lu yaşlarının başında ''Gençliğimi saçma bir Anadolu şehrinde, hastahane köşelerinde harcadım'' demeye başladı ve şu an ciddi bir depresyon yaşıyor.

Sevmeden yapılan her iş eziyettir aslında, doktorluk, öğretmenlik, şu bu fark etmez. Ama anladığım kadarıyla sizin gönlünüzde yatan bir aslan yok. Yani şu işe meraklıyım, keşke bu işe sahip olsaydım dediğiniz bir şey yok. O yüzden sizin yerinizde olsam bölümümü bitirirdim zaten yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz. Mesleğe başladıktan sonra gidişata bakardım ve kararımı öyle verirdim. Okumanın yaşı yok 30 yaşında da başka bir bölüm okuyabilirsiniz. Yıllarınızı çöpe atmayın. Tıbbı bırakıp mühendis olup 3000 lira maaş için nefret ede ede işe giderseniz bugünlerinizi arayabilirsiniz.

Yerinde olsam bölümümü bitirmeye azmeder, ikinci bir meslek için de
hazırlık yapardım.
Hayattan keyif alacağın herhangi bir şey olabilir fotoğrafçılık, moda tasarım gibi..
Bir kursla başla, seni mutlu edecek gerçek işi ararken emeklerini vaktini de ziyan etmemiş olursun.
Bitmiş gibi bir şey zaten yaa..
Bir de kurtul eski aşktan yeni flörtler insanı canlandırır bence :)

Okulunu bitir
1 sene kalmis yazik olur birakma
Sonrasina bakarsin

Ama sunu da soyliyim su aralar herkeste bir bikkinlik tukenmislik var.

Bence gecici bir durum
Hayatina biraz renk katmaya bak mesela
Vakit buldukca gez cinemeya tiyatroya git
Arkadaslarinla takil.

Insallah atlatirsin tez zamanda bu durumu

Önemli olan sen bu mesleği ilerde yapabilecek misin sonuçta bu insan hayatı yanı tresr sıkıntıya bi anlık ihmal davranışa gelmez, aksine daha özhüvenli daha titiz olacaksın işini yaparken bence ilerisini düşün karar ver

2 üni okudum ikisinde de mutlu olamadım, şuan olmak istediğim bölümdeyim ve çok seviyorum 24 yasında başladım üniye diğer arkadaşlar yasıtım olmasa da inan benden büyük gösteriyorlar:)) ve akıllılar fark yok

tıp okuyup özgüvensiz olmak? insanlardaki lükse bak ya , ben sıradan bir memurum bende bile az da olsa bir özgüven var :KK70:

şaka bir yana , kimsenin kolay kolay kazanamayacağı toplum nezdinde oldukça saygın bir bölüm kazanmışsınız. okul bitince belki yüzlerce binlerce can kurtaracaksınız. bence kıymetini bilin. anlıyorum belki sevmiyorsunuz dersler ağır geliyor vs ama ne kolay ki türkiyede? sevdiğiniz zevkli bir bölümü okuyup 4 sene sonra işsiz kalmak da vardı. o zaman insan daha çok depresyona giriyor. kendini bir hiç gibi hissediyor. kendimden biliyırum zamanında çok ağır bir şekilde yaşadım o durumu. türkiye burası... yani şükretmek lazım diye düşünüyorum.

hem özgüven veya mutluluk dediğiniz şey başka şekilde de olur. spora yazılabilirsiniz vakit yaratıp. böylelikle de fazla kilolarınızdan da kurtulursunuz. ne bileyim, saçınızı boyatın, yeni bir kıyafet alın, farklı insanlarla tanışın vs ama o bölümü asla bırakmayın. sıkı sıkı tutunun. bakın 5 dakikamı ayırdım size, vallahi hakkımı helal etmem :))
doktor seven üyesin aa hatırladım

Bizim sınıfta 50 yaş üstü amcalar vardı. Okuldan atılmış afla geri dönmüş :)) kendilerinden 25-30 yaş küçük asistanlarla calisiyorlardi. Bence derslerden bunalmissiniz. Biraz daha sıkın önünüz aydınlık olsun. Şu anda tıp dışında hiçbir mesleğin garantisi kalmadı. Doktorlar için de kpss benzeri mesleki yeterlilik sınavı vs gibi bir dedikodular dönüyor. Çok okul açıldı , çok mezun var , mülteciler denkliklerini almaya başladılar, ilerde olabilir gibime geliyor. Bir çok meslekte bu tarz sınavlar var artık. Bence bir an önce okulu bitir, bir de böyle şeylerle uğraşma.

hayat yeni başlıyor.
kalmış 1 sene..
sizi tus korkutuyor büyük ihtimalle.
tıp öğrencileri genelde ben bölümümü sevmiyorum mutsuzum diye bir tribe girerler tus fobisi başlar çünkü.

sınavı da geçersiniz, ihtisasta mutlaka ilginizi çekecek bir bölüme yoğunlaşın.
kazanabileceğiniz bir branşa değil keyifle yapabileceğiniz branşa yönelin.
özel hastanecilik nasıldır, muyanehane açar mıyım?
devlette mi çalışırım? pratisyenlik bana yeter!
bütün bunları süzgeçten geçirin.

daha önünüzde hedefleyebileceğiniz çok şey var.
hastane yöneticliğine yönelebilirsiniz belki.
dil öğrenin.
hastane yöneticiliği bölümü var ikinci üniversite olarak sanıyorum.
ilaç firmalarında çalışabilirsiniz dil bilirseniz.

siz hele bir fakülteyi bitirin bakalım..
Keyifle yapılacak bir meslek kalmadı ki, bizim zamanımızda tenezzul edip devlete başvurmazdi kimse. Kadrolar boş kalırdı. Şimdi acayip başvuru var, çok az insan alınıyor.

Hayatımızın en en en önemli iki seçimi biri eş biri iş.bence. Sevdiğin işi yaparsan ömür boyu asla çalışmazsın. Sevdiğin şeyi yaparak üstüne bir de para alırsın.. keşke biri bana bunları üni de bölüm seçerken söyleseydi. Kendimi tanımadan meslek seçmemin önüne geçseydi.. şükret diyenleri de anlıyorum ama insan sevmiyorsa cumhurbaşkanı da olsa mutsuzdur net. Bu şımarıklık değil, mizaç meselesi. Balığa şu ağaca tırman dersen tırmanabilir mi.

Konuyu okumadan başlığı okuyunca tahmin ettim bölümümüzü. Bence bitirince sıkılmayacakaınız .
yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz

Mesajlarınız için teşekkür ederim, bu aralar yoğun olduğum için cevap yazamadım ancak tek tek yazacağım boşluk bulunca:KK200:

Back
X