Beyindeki seratonin hormonu eksikliği buna neden olabilir.Kendimi bildim bileli dediğine göre ya kimyasal bir sorun ya da yanlış düşünceler,inançlar seni bu hale getirmiş.İlaç tedavisi yanında bu düşüncelerinde değişmesi gerekiyor.Kişisel gelişim kitaplarını tavsiye ederim.Özellikle de Dale Carnegie-Üzüntüyü bırak yaşamaya bak kitabını.Okudukça,düşündükçe,kendini keşfettikçe(süresi sana bağlı)hayata da otomatikman bağlanıyorsun.Sadece ilaçlar bir işe yaramıyor bence.
Ben kendimi böyle tedavi ettim.Uzun sürdü ama şimdi çok iyiyim.İşe yaramayan paradigmaları değiştirmek çok zor değil aslında.Yeter ki iste ve her zaman olumlu ve çözüme giden yolu seç.Biz ise tam tersini yaparız genelde.Bazen düşünüyorum da bizim kendimize yaptığımızı başkası yapsa onu en azılı düşmanımız kabul ederiz.
En iyi dostumuz olmayı,kendi kendimizin her şeyi olmayı başarırsak kimse ve hiç bir şey bizi yıkamıyor.Bundan daha güzel bir duygu da yok.
Bir de depresyon derinlerde bir yerde doldurulması gereken bir boşluğu gösterir çoğu kez.Beni dinle anla ve tatmin et diyen bir ses.Bu sesi de yargılamadan dinlemek lazım.Öyle şeyler keşfediyor ki insan...