• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayattan zevk almıyorum

elfce92

Ol dedi Oluverdi. Elhamdulillah :)
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
1.953
701
163
mrb kızlar.
Aslında çok büyük derdim yok aslında derdim yok şükür ama hayattan zevk alamıyorum.
çok şükür elim ayağım düzgün, sağlıklıyım.
bir işim var (bu aralar ne kadar gitmek istemesem de.) her şey normal ama ben hayattan zevk alamıyorum.
Sabah işe gidiyorum akşam 6 da işten çıkıyorum. Eve gidene kadar 7 oluyor. Yemekti , çaydı , bulaşıklardı biraz oyalandım derken saat geç oluyor yatıyorum. aslında resim yapmayı elle olsun pc de olsun çok seviyorum ama artık bunlar da zevk vermiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Mesela işte bir olay ,sıkıntı yaşandıysa onu kafamda halledene kadar düşünüyorum. hep stres yaratıyorum kendime :5:

siz nasıl zevk alıyorsunuz hayattan. sorunları nasıl kafanıza takmıyorsunuz :26:

mrb kızlar.
Aslında çok büyük derdim yok aslında derdim yok şükür ama hayattan zevk alamıyorum.
bir işim var (bu aralar ne kadar gitmek istemesem de.) her şey normal ama ben hayattan zevk alamıyorum.
Sabah işe gidiyorum akşam 6 da işten çıkıyorum. Eve gidene kadar 7 oluyor. Yemekti , çaydı , bulaşıklardı biraz oyalandım derken saat geç oluyor yatıyorum. aslında resim yapmayı elle olsun pc de olsun çok seviyorum ama artık bunlar da zevk vermiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Mesela işte bir olay ,sıkıntı yaşandıysa onu kafamda halledene kadar düşünüyorum. hep stres yaratıyorum kendime :5:

siz nasıl zevk alıyorsunuz hayattan. sorunları nasıl kafanıza takmıyorsunuz :26:
burcun ne tatlım senin...
senin güzel bir arkadaşlığa ihtiyacın var sanırsam

burcun ne tatlım senin...
senin güzel bir arkadaşlığa ihtiyacın var sanırsam

koç-boğa hala çözebilmiş değilim 20 nisan. iki burcun özellikleri de yer yer taşıyorum. aslında çok iyi bir arkadaşım var ama bilmiyorumm

mrb kızlar.

Hayatın sadece monotonlaşmış ve rutine binen hayatından şikayetçisin. Maalesef çalışan kesim için böyle kadınlarda..
Daha da kötü örnekler vermek istemiyorum monoton sonuçta..sadece elinde olan güzellikler insana moral veriyor belki. Ben akşamları kızımı kucağıma alıp sohbet ettiğim zaten mucize için şükrediyorum. Bazen hastane kapısında bekleyen anneler geliyor aklıma o zaman hayatın en güzel tadı bu diyorum. Ya da küçük aktiviteler yapabilirsin hayatına renk katacak. Başka da yolu yok bunun bence.

Havalardan kaynaklı böyle değişimler söz konusu olabiliyor.
Tabi eğer kış aylarında da durum farklı değilse...

bencede bi arkadaş edinmelisiniz veya kardeşiniz kuzeniniz varsa çıkın gezin arada yemeğe davet edin sinemaya filan gidin birlikte

Bence de sosyal hayatiniza daha cok egilin. Yeni bir hobi de edinebilirsiniz, degisik bir spor olabilir mesela. Hava guzellestigine gore haftasonu trekkinge giden bir gruba katilabilirsiniz mesela, heyecan veren aktivitiler bulun derim :1:

Havalardan kaynaklı böyle değişimler söz konusu olabiliyor.
Tabi eğer kış aylarında da durum farklı değilse...

yok durum sürekli böyle değil. aslında hayatı yaşamayı seven biriyim. ama son zamanlarda hayatımda güzel şeyler olmuyor. monotonlaştı. mutlu olabilecek şeyler arıyorum kendime :31:

ben de aynıyım biliyomusun, çok şükür elle tutulur bir derdim yok. kendimize dert mi arıyoruz bilmiyorum ama ortalama standartlarda bi hayatım,bana yeten sayıda dostum,bir sevgilim,evim annem var ama yine mutsuzum yine mutsuzum. hele bu aralar.. işyerinde olmak işkence gibi geliyor bana hiçbir iş yapmak istemiyorum müthiş sıkılıyorum. içim sıkılıyor,daralıyor.bunlar depresyon belirtileri ama zaten kontrolünde olduğum bir doktorum var. ne istiyoruz gerçekten ?? bu mutsuzluğun kaynağı ne ?? hayatımızda bizi tatmin etmeyen yerler mi var bilinçaltımızdan ya da başta dediğm gibi kendimize dert mi arıyoruz :50:

ben de aynıyım biliyomusun, çok şükür elle tutulur bir derdim yok. kendimize dert mi arıyoruz bilmiyorum ama ortalama standartlarda bi hayatım,bana yeten sayıda dostum,bir sevgilim,evim annem var ama yine mutsuzum yine mutsuzum. hele bu aralar.. işyerinde olmak işkence gibi geliyor bana hiçbir iş yapmak istemiyorum müthiş sıkılıyorum. içim sıkılıyor,daralıyor.bunlar depresyon belirtileri ama zaten kontrolünde olduğum bir doktorum var. ne istiyoruz gerçekten ?? bu mutsuzluğun kaynağı ne ?? hayatımızda bizi tatmin etmeyen yerler mi var bilinçaltımızdan ya da başta dediğm gibi kendimize dert mi arıyoruz :50:

bilmiyorum bacım inan ne istediğimizi. bende aynı. iş yerim şuan işkence gibi geliyor. adım atmak istemiyorum

20 nisansa koç burcusun,
sınırda doğduğun için boğanın özelliklerini taşıman normal.
hayattan zevk almak hedeflerle doğru orantılıdır.
kendine bi gaye edin,küçük ya da büyük.
bu uğurda verdiğin uğraş seni zaten hayata bağlar.
anladığım kadarıyla işle ev arasında git gel yapmak bunaltmış.
bir de,
maneviyata yönelmeni öneririm,insanın içi huzur doluyor.

20 nisansa koç burcusun,
sınırda doğduğun için boğanın özelliklerini taşıman normal.
hayattan zevk almak hedeflerle doğru orantılıdır.
kendine bi gaye edin,küçük ya da büyük.
bu uğurda verdiğin uğraş seni zaten hayata bağlar.
anladığım kadarıyla işle ev arasında git gel yapmak bunaltmış.
bir de,
maneviyata yönelmeni öneririm,insanın içi huzur doluyor.

inan onu yapıyorum. rabbim içimi ferahlatıyor. ama o işe gitmek eve gelmek ölüm gibi geliyor. aslında resim , çizim benim için her şey ama zevk vermıyor bu sıralar. teşekkür ederim bu arada

inan bu aralar bir çok kişi senin gibi.
beni mesela bahar hiç etkilemzdi ancak bu sene bendede ciddi belirtiler baş gösterdi.
senin anlattığın gibi hiç birşeyden keyif almıyorum. sürekli ufak şeyleri bile kafama takıp büyütüyorum. sıkılıyorum, bunalıyorum.
kendi kendimi hırpalıyorum. ama sadece kendimi yıpratıyorum.
sürekli bir iç huzur arayışı içerisindeyim ama neyin bana huzur vereceğini hala bulamadım. inşallah geçerde kurtuluruz bu gereksiz sıkıntılardan.

inan onu yapıyorum. rabbim içimi ferahlatıyor. ama o işe gitmek eve gelmek ölüm gibi geliyor. aslında resim , çizim benim için her şey ama zevk vermıyor bu sıralar. teşekkür ederim bu arada

o zaman mevsim geçisliliğinden kaynaklanıyordur,
hafta sonları yürüyüşe çık,arkadaşlarınla sinemaya git,
iyi gelecektir.

inan bu aralar bir çok kişi senin gibi.
beni mesela bahar hiç etkilemzdi ancak bu sene bendede ciddi belirtiler baş gösterdi.
senin anlattığın gibi hiç birşeyden keyif almıyorum. sürekli ufak şeyleri bile kafama takıp büyütüyorum. sıkılıyorum, bunalıyorum.
kendi kendimi hırpalıyorum. ama sadece kendimi yıpratıyorum.
sürekli bir iç huzur arayışı içerisindeyim ama neyin bana huzur vereceğini hala bulamadım. inşallah geçerde kurtuluruz bu gereksiz sıkıntılardan.

Aynen neyin bana huzur vereceğini neyin beni mutlu edeceğini bilmiyorum.
çok şükür rabbime yöneliyorum içim huzur buluyor ama beni mutlu edecek bir şey bulamıyorum

Şimdi çoğu insan felsefe patlatti diyecek ama bence mutluluk insanin ta derininde cekirdegindedir. Hobi falan guzel seyler spor mesela mutluluk hormonunu arttiriyormus. Sahsen spor yapmaktan hoslanmam yürüyüş haric. Benim icin mutluluk daha kucuk seylerde. Sevdigim bir arkadasimla parkta oturup iki lafin belini kirmak, aksam yandaki caminin bahcesindeki ihlamur agacinin dallari arasindan gokyuzunu seyretmek (gerci simdi yaprak acti), guzel bir siir okumak uyurken ve aslinda ne kadar ozel oldugumuzu ve hayatin nefes almanin ne kadar guzel oldugunu dusunmek...hep demisimdir romantik bir insanim yanlis devirde dunyaya gelmisim. Sizin bahsettigini can sikintisiysa daha cok belki dernek faaliyeti gibi birseyler de deneyenilirsiniz.

Back
X