Iyi Geceler Kizlar,
ne yazikki ülkemizde ilik Bankasina cok az ilik vericisinin kayitli oldugunu ögrenmis bulunmaktayim (yaklasik 50bin kadarmis).
Ne kadar üzüldügümü anlatamam
Kimler izliyor bilmiyorum ama ciplak kafa programini izliyorum ve elimden ne gelir diye düsünüyorum, gelmiyor.
Belki burda yazarsam birilerinin ilgisini ceker konuyu arastirmasina veya kan bagisinda bulunmasina vesile olurum dedim.
Ülkemizde pek bilinmiyor diye düsünüyorum, yoksa biz yardim sever bir toplumuz seve seve yapariz.
Ben Almanyada yasiyorum burada yaklasik 3,9 Milyon kayitli bagisci var.
Gecen yil bir yakinimin basina gelmesiyle ögrendim bende Lösemi/Ilik Bagisi/Ilik Nakli nin nasil bir sey oldugunu.
16 yasinda bir cocugun yasamak istemiyorum artik ölmek istiyorum demesi ne kadar aci birseymis
Ben gecen yil Kan bagisinda bulundum, korkulacak hic birsey yok
Potansiyel Bagisci olarak cok mutluyum.
Haydi Türkiyem biz Yardim sever merhametli insanlariz gösterelim tüm dünyaya gücümüzü, birlik ve beraberligimizi..
O sayiyi -50 bini- cogaltalim.. Yalnizca 1 Tüp Kan verecegimiz olan.
Hepimizin basina gelebilir, Allah kimseye yasatmasin..
https://www.istanbul.edu.tr/itf/attachments/021_kibank.brosur.pdf
Türk Hematoloji Derneği
[/Q
duyarlı bir ülke olsak 50 bin den kat kat fazla sayıya ulaşmış olurduk belki karamsar oldu biraz ama gerçek şu ki buna ben de dahilim yapacak o kadar boş şeyimiz var ki böyle önemli konulara bir türlü girişemiyoruz ülkecek..sadece üzülüp Allah yardım etsinden ileri gidemiyoruz..ama eşimle konuştuk gideceğiz çapaya..bir can kurtarmak ne demek ! umarım nasip eder Allah böyle bir duyguyu bize..
bende aynı programı izliyorum bu işlerde baya geride kalmış bı ülkeyiz kanlar toplanıyor işlenmiyor falan artık bu durumda çalışan bı sisteme oturtulsa daha geçen ay 2 aylık bebeğin kanser olduğunu duydum malasefki bu hastalık gitgide çoğalıyor bulaşıcı gibi yeterınce geç kalındı bu hastalık için inşallah hem melis kurtulur hemde melis sayesınde doğru düzgün bi çözüm geliştirilir
düzenli kan veririm ve ilik içinde bağışcıyım zaten mağlesef ülkemizde kan vermeye öcü gibi bakılıyor nedensesanki 1 tüp kandan bütün kanları çekilicek yanlız kan vermeyenler yakınlarına lazım olduğunda kan vericek insan ararlar
kan acil değil sürekli ihtiyaçtır!!
benden alınacak bir kaç damla ilik için çekiceğim acı umrumda değil nekadar acı olursa olsun bir insanı hayata döndürme şansım varsa hiç düşünmemlösemi hastalarının aylarca belki yıllarca çektiği ağrı acının yanında benim birkere çekiceğim acı kum tanesi kadar olur ancak
Konu açmanız iyi olmuş.Programı bende izledim.
İnsanlar duyarsız değil yönlendirmeye ihtiyaç var.
Yoksa ne olacak gidip 10 cc kanı herkes verir.
İş o kanı işlemek, saklamak kayıt altına alıp ihtiyaç
olduğunda değerlendirmek.Bu geceden sonra belki
bu konuda çalışmalar ciddi bir şekilde yürütülür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?