Haydi Türkiyem - 1 Tüp Kan !

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sra_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sra_

Envyistheshadowofsuccess
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
198
18
118
Almanya
Iyi Geceler Kizlar,

ne yazikki ülkemizde ilik Bankasina cok az ilik vericisinin kayitli oldugunu ögrenmis bulunmaktayim (yaklasik 50bin kadarmis).
Ne kadar üzüldügümü anlatamam:25:
Kimler izliyor bilmiyorum ama ciplak kafa programini izliyorum ve elimden ne gelir diye düsünüyorum, gelmiyor.
Belki burda yazarsam birilerinin ilgisini ceker konuyu arastirmasina veya kan bagisinda bulunmasina vesile olurum dedim.
Ülkemizde pek bilinmiyor diye düsünüyorum, yoksa biz yardim sever bir toplumuz seve seve yapariz.
Ben Almanyada yasiyorum burada yaklasik 3,9 Milyon kayitli bagisci var.
Gecen yil bir yakinimin basina gelmesiyle ögrendim bende Lösemi/Ilik Bagisi/Ilik Nakli nin nasil bir sey oldugunu.
16 yasinda bir cocugun yasamak istemiyorum artik ölmek istiyorum demesi ne kadar aci birseymis:5::5:
Ben gecen yil Kan bagisinda bulundum, korkulacak hic birsey yok:20:
Potansiyel Bagisci olarak cok mutluyum.

Haydi Türkiyem biz Yardim sever merhametli insanlariz gösterelim tüm dünyaya gücümüzü, birlik ve beraberligimizi..
O sayiyi -50 bini- cogaltalim.. Yalnizca 1 Tüp Kan verecegimiz olan.
Hepimizin basina gelebilir, Allah kimseye yasatmasin..:43:

https://www.istanbul.edu.tr/itf/attachments/021_kibank.brosur.pdf
Türk Hematoloji Derneği

ALLAN BUTUN HASTALARA SIFA VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:

bende aynı programı izliyorum bu işlerde baya geride kalmış bı ülkeyiz kanlar toplanıyor işlenmiyor falan artık bu durumda çalışan bı sisteme oturtulsa daha geçen ay 2 aylık bebeğin kanser olduğunu duydum malasefki bu hastalık gitgide çoğalıyor bulaşıcı gibi yeterınce geç kalındı bu hastalık için inşallah hem melis kurtulur hemde melis sayesınde doğru düzgün bi çözüm geliştirilir

Bu hastalara yardım etmek zor değil, Onların yerinde olmak zor:14::14:

Keşke ben de verebilsem ya kan değerlerim normalin çok altında çıktı niyet etmiştim ama veremezsiniz dediler :25:

Iyi Geceler Kizlar,

ne yazikki ülkemizde ilik Bankasina cok az ilik vericisinin kayitli oldugunu ögrenmis bulunmaktayim (yaklasik 50bin kadarmis).
Ne kadar üzüldügümü anlatamam:25:
Kimler izliyor bilmiyorum ama ciplak kafa programini izliyorum ve elimden ne gelir diye düsünüyorum, gelmiyor.
Belki burda yazarsam birilerinin ilgisini ceker konuyu arastirmasina veya kan bagisinda bulunmasina vesile olurum dedim.
Ülkemizde pek bilinmiyor diye düsünüyorum, yoksa biz yardim sever bir toplumuz seve seve yapariz.
Ben Almanyada yasiyorum burada yaklasik 3,9 Milyon kayitli bagisci var.
Gecen yil bir yakinimin basina gelmesiyle ögrendim bende Lösemi/Ilik Bagisi/Ilik Nakli nin nasil bir sey oldugunu.
16 yasinda bir cocugun yasamak istemiyorum artik ölmek istiyorum demesi ne kadar aci birseymis:5::5:
Ben gecen yil Kan bagisinda bulundum, korkulacak hic birsey yok:20:
Potansiyel Bagisci olarak cok mutluyum.

Haydi Türkiyem biz Yardim sever merhametli insanlariz gösterelim tüm dünyaya gücümüzü, birlik ve beraberligimizi..
O sayiyi -50 bini- cogaltalim.. Yalnizca 1 Tüp Kan verecegimiz olan.
Hepimizin basina gelebilir, Allah kimseye yasatmasin..:43:

https://www.istanbul.edu.tr/itf/attachments/021_kibank.brosur.pdf
Türk Hematoloji Derneği

[/Q

duyarlı bir ülke olsak 50 bin den kat kat fazla sayıya ulaşmış olurduk belki karamsar oldu biraz ama gerçek şu ki buna ben de dahilim yapacak o kadar boş şeyimiz var ki böyle önemli konulara bir türlü girişemiyoruz ülkecek..sadece üzülüp Allah yardım etsinden ileri gidemiyoruz..ama eşimle konuştuk gideceğiz çapaya..bir can kurtarmak ne demek ! umarım nasip eder Allah böyle bir duyguyu bize..

düzenli kan veririm ve ilik içinde bağışcıyım zaten mağlesef ülkemizde kan vermeye öcü gibi bakılıyor nedense :ssz: sanki 1 tüp kandan bütün kanları çekilicek :47: yanlız kan vermeyenler yakınlarına lazım olduğunda kan vericek insan ararlar :51:

kan acil değil sürekli ihtiyaçtır!!

Bende düzenli olarak kan veririm..
Hem beynen hem de fiziken bana çok iyi geliyor..

Bir kardeşimiz var, ona kan vermeye gittiğimde, ilik konusunu açmıştı hemşire..
Benim en ufak bir bilgim yok ilik konusunda..
Bakıldı, tuttu tutmadı olayı oldu sanırım..
Vallahi yalan yok, o an umursamadım çünkü o yavrucak aklımdaydı o an bi daha da üzerine düşemedim..

benden alınacak bir kaç damla ilik için çekiceğim acı umrumda değil nekadar acı olursa olsun bir insanı hayata döndürme şansım varsa hiç düşünmem:31: lösemi hastalarının aylarca belki yıllarca çektiği ağrı acının yanında benim birkere çekiceğim acı kum tanesi kadar olur ancak :14::14::14:

Konu açmanız iyi olmuş.Programı bende izledim.
İnsanlar duyarsız değil yönlendirmeye ihtiyaç var.
Yoksa ne olacak gidip 10 cc kanı herkes verir.
İş o kanı işlemek, saklamak kayıt altına alıp ihtiyaç
olduğunda değerlendirmek.Bu geceden sonra belki
bu konuda çalışmalar ciddi bir şekilde yürütülür.

bende aynı programı izliyorum bu işlerde baya geride kalmış bı ülkeyiz kanlar toplanıyor işlenmiyor falan artık bu durumda çalışan bı sisteme oturtulsa daha geçen ay 2 aylık bebeğin kanser olduğunu duydum malasefki bu hastalık gitgide çoğalıyor bulaşıcı gibi yeterınce geç kalındı bu hastalık için inşallah hem melis kurtulur hemde melis sayesınde doğru düzgün bi çözüm geliştirilir

bahsettiginiz gibi artik kücük bebeklere bile bulasiyor..
Kanlar nasil islenmez ya onlarin hepsi birer Umut..

düzenli kan veririm ve ilik içinde bağışcıyım zaten mağlesef ülkemizde kan vermeye öcü gibi bakılıyor nedense :ssz: sanki 1 tüp kandan bütün kanları çekilicek :47: yanlız kan vermeyenler yakınlarına lazım olduğunda kan vericek insan ararlar :51:

kan acil değil sürekli ihtiyaçtır!!

ne yazikki.. Insanoglu iste basina gelmeyince anlamiyor.
Ben daha kendi Babami ikna edemiyorum korkuyor sanirim:53:
Evde herkes ilik bagiscisi bir Babam haric yapamam ben diyor..
Bir cogu da korkuyor diye tahmin ediyorum. Halbuki bize bir zarari yok.
Bir Hayat kurtardigini bilmenin verdigi mutlulugun karsisinda bir igne acisi nin lafi bile olmaz:40:

benden alınacak bir kaç damla ilik için çekiceğim acı umrumda değil nekadar acı olursa olsun bir insanı hayata döndürme şansım varsa hiç düşünmem:31: lösemi hastalarının aylarca belki yıllarca çektiği ağrı acının yanında benim birkere çekiceğim acı kum tanesi kadar olur ancak :14::14::14:

Onlar kücücük bedenleriyle direncsiz vücüdlariyla o agir kemoterapiyi kaldiriyorsa bizlerde bir Igne yi kaldiririz.

Konu açmanız iyi olmuş.Programı bende izledim.
İnsanlar duyarsız değil yönlendirmeye ihtiyaç var.
Yoksa ne olacak gidip 10 cc kanı herkes verir.
İş o kanı işlemek, saklamak kayıt altına alıp ihtiyaç
olduğunda değerlendirmek.Bu geceden sonra belki
bu konuda çalışmalar ciddi bir şekilde yürütülür.

umarim bu konuda birseyler yapilir artik o kadar gereksiz seylerle ugrasiliyorken..
Almanyada Organizasyonlarla Reklamlarla insanlari bilgilendirerek herkesi davet ediyorlar.
Tabiki Maddi yardimlarda gerekiyor bunlari gerceklestirebilmek icin..

Dün bende aynı programı izledim.
Nüfusumuz 70 milyon demeyi biliyoruz ama ilik için örnek veren kişi sayısı 1 milyon bile değil. Düşündürücü...
Avrupadaki ülkeler bu konuda çok sıkı örgütlenmişler.
Geçen yıl Gamze hanım için aranan ilik bile İtalya dan çıkmış yanlış hatırlamıyorsam.
Bir de tabi verilen örneklerin incelenmemesi gibi bir durumda vardı.
Sağlık bakanlığı bu konuda geride ne yazık ki...
Gamze hanım için verilen örneklerin bi çoğu hala incelenememiş.
Belki onların içinden bir tanesi Melis kardeşimize uyacak.
Yeri geldi mi herşeyin kamu spotunu yapıp bol bol halkı bilinçlendiriyorlar.
Ben bu konuyu da aynı şekilde yapmalarını beklerdim.

İlk kan bağışı için gittiğimde bana uzatılan forumda bazı sorular beni rahatsız etmişti , tamam biliyorum kan üzerinden bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için bilgi vermek gerek ama sorular çok net olunca cevaplamak beni rahatsız etmişti.

Sonrasında kızıp kendime , eee be aus dedim yürü git işine , doldur şu formu ve görevini yap.

Şimdi yıllardır eşimle düzenli kan bağışında bulunuruz .

Özellikle mesaj gelir , verdiğiniz kan kullanılmıştır , teşekkür ederiz diye...

İlik içinde aynı duyarlılıkta olmak gerek .

Kamu spotu iyi fikir ,kan bağışı için zaten var ilik için de umarım sağlık bakanlığının tez zamanda aklına gelir.

Son düzenleme:
Back
X