Hayirli bi kismet icin dua

gamzelim123

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2013
100
46
298
35
Almanya
Kizlar durumu anlatmistim. Eski nisanlimin artik baskasiyla olmasi, benim onun unutamam vs kac ay gecti aklimda hep o.. O benim ilk sevdigimdi.. Onu unutmak yeni bi hayat kurmak istiyorum. O zaten baskasinin artik.. Hayirli bir kismet icin hangi dualari önerirsiniz?

ellerini açıp ALLAH ım hayırlı kısmet ver o hayırlı kısmete de gönlümü razı eyle diye dua etmeni öneririm...

“Yasîn okuyunuz. Onda on bereket vardır. Aç okursa, doyar. Çıplak okursa, giyinir. Bekâr okursa, evlenir. Korkan okursa, emin olur. Mahzun okursa ferahlar. Misafir okursa, seferde yardım görür. Kayıp bulunur. Hasta okursa şifâ bulur. Ölü üzerine okunursa azabı hafifler. Susayan okursa, suya kavuşur"

Benzerlerini yaşadım ama benimki nişanlı değil evli.. İlk aylar hiç unutamayacakmışım gibi gelse de zamana bırak diyenlere o zamanlar beni anlayamadıklarını düşünüp kızsam da meğer ne de haklılarmış.İnsanoğlu herşeye alışıyor. En yakınını kaybediyosun yokluğuna alışıyorsun da bunamı alışamayacaksın.İnsan aklı alışkanlıklar dairesinde düşünür.Sana tavsiyem bol bol dua et inan ki çok faydası oluyor ve kendini unutmam lazım,hala aklımdan çıkmıyor diye sıkma zamana yay,slow şarkılar pek dinleme çalışıyormusun bilmem ama işine konsantre ol vs.oyalanacak bişeyler bul.Unutman için başka birinin girmesi gerekmiyor hayatına herşey sende biter..
Son olarak temennim bende dahil olmak üzere tüm isteyenlere Rabbim gönüllerinin razı olacağı hayırlı kısmetler versin.Hep mutlu ol inş.

Sagolun.. Amin ins ALLAHim herkese hayirli esler nasip eyler.. Ins hepimiz cok mutlu oluruz.. Maalesefki onu arada görmek zorundayim, onun beni hic takmamasini yokmusum gibi davranmasi beni cok üzüyor. Birde baskasini bulup mutlu olmasini daha da cokkkk.. Hersey yalanmis

Canım iyileşmeye kesinlikle karar vermen lazım. Ben terkedildim ve bu o kadar ağırdı ki. Ama iyileşiyorum :) tam değil ama gitgide daha çok.
-öncelikle manevi huzur istiyorsan namaz kılmanı öneririm çünkü namaz olmadan hiç bir amelin, duan kabul olmuyormuş..yani hayatta Allah'ın desteği yok gibi, dertlere karşı yalnızsın eğer kılmıyorsan! Ne acı...ben de yeni yeni farkediyorum. Yaş gelmiş 20lere hayatımın üçte biri(?) gitti bile ve bomboş geçti namazsız okul uğruna, üşenerek. ne kadar kötü bir durum bu ya ölsem birkaç rekat sayılı olacak o da.
-şarkı sakın dinleme, dini konuları araştır bilgini çoğalttıkça, Allah'a karşı tevekkülün ve sabretme gücün artacaktır. Herşey geçiyor üzülme. Allah'a sığın :)
-onun resimlerine asla bakma, kendisini görmezden gelmeye çalış...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…