Hayırlı insan için dua bilen var mı?

birzeycanlisi

Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2020
99
100
18
23
Merhaba :KK24:
Hayırlı insanın hayırlı zamanda karşıma çıkmasını istiyorum ama gerçekten benim için hayırlı kaderimdeki o kişi için istiyorum. Böyle bir durum için bildiğiniz dualar yöntemler nedir?
Bir de internetten tanışmak istemiyorum ama malum pandemi var dışarı da çıkamıyoruz kısmetim uzun bir süre bekleyecek gibi görünüyor.
Kaderimdeki kişiyi nasıl bulurum, o olduğunu nasıl anlarım?
Kısaca bu konu hakkında bildiğiniz her şeyi yazabilirsiniz şimdiden teşekkür ediyorum :dua::KK16:

Ben selati muncine diye bir dua okuyordum kısa süre sonra görücü usulü oldu eşimle tanıştım istediğim gibi biri çok şükür.

Merhaba :KK24:
Hayırlı insanın hayırlı zamanda karşıma çıkmasını istiyorum ama gerçekten benim için hayırlı kaderimdeki o kişi için istiyorum. Böyle bir durum için bildiğiniz dualar yöntemler nedir?
Bir de internetten tanışmak istemiyorum ama malum pandemi var dışarı da çıkamıyoruz kısmetim uzun bir süre bekleyecek gibi görünüyor.
Kaderimdeki kişiyi nasıl bulurum, o olduğunu nasıl anlarım?
Kısaca bu konu hakkında bildiğiniz her şeyi yazabilirsiniz şimdiden teşekkür ediyorum :dua::KK16:
Evet hayırlı kısmet için dualar var ama insanın kendi ettiği dua daha iyi olur birde müminin mümine duası da çok makbul inşallah Rabbim gönlüne göre verir

"Unutma ki her şey layığını bulur."
Duanın da çeşitleri vardır.
İlim-fıkıh-tefsir-hadis-tarih-fen-coğrafya okuyarak aklını, kalbini, ruhunu ve diğer duygularını geliştirmeye çalış.
İlim yolundan sapma. His ile değil akıl ve kalp ile karar ver. Herkese değil, bir bilene akıl danış. İstişare et.
İşte buna fiili dua(davet) denir.
Aklı, fikri, hüviyeti nurlanmış kimseleri takip et.
Bediüzzaman gibi. Abdullah Çiftçi gibi. Aidin Salih gibi. Canan Karatay gibi.
Eğer birileri sana laf atarsa, dedikodu yaparsa veya garaz ile eleştirse bu hallerin o kimselerin manevi hastalıklarından neşet ettiğini bil.
Hiç kafana takma. Elinden gelse onlara lütuf ile karşılık ver.
Boş şeylerle uğraşma.
Eğer ilerlemek istersen yapman gereken her zaman bir adım atmaktır. Ve hep bu yolu takip et.
Gayr-i meşru tarik zıdd-ı maksuda gider. Her iş yolu yordamı ile olmalı. Aksi her vaziyet yine aksi bir neticeyi verecektir.
Usluların sözünü dinle.
"Yine unutma ki bir şeyi en başından doğru yapmak, sonradan düzeltmekten her zaman daha kolay ve daha ucuzdur."
Karşılaştığın, karşılaşacağın her zorluk Kaderin önüne çıkardığı bir derstir. Ta ki kendini geliştirebilesin.
Hikmet ve ibret ile manalarını oku, muhafaza et. Manasız kabuğunu kışrını, fena seyline atabilirsin.
Sağlıcakla kal.

Kimsede 18 yaşında ne evliliği yazmamış ben yazayım sen daha çok küçüksün ne evliliği ne hayırlı insanı
Okuyup meslek sahibi olun lütfen gerisi zamanla olur

Yaşla olmuyor bazen seyler.Kimisi 25 yasina geliyor o olgunluğu, sorumlulugu kaldırabilecek yasta hala olmuyor. Kimisi 18 yasinda olupyaşindan cok daha olgun oluyor. Sonuçta karsimizdaki kisiyi tanimiyoruz.
Ki her şeyi geçtim arkadaşın yaşinda gecici bile olsa bu tarz istekler duygular ortaya cikabilir yargilamamak gerek diye dusunuyorum 🌸

Back
X