Gebeliğe Hazırlık Hayıt otu tecrübem

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

klementinay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2025
34
7
1
33
Kızlar selam,
Merak eden arkadaşlar için tecrübemi paylaşmak istedim. Öncelikle ben döngümün 9. gününde rasgele günde bir tablet (her tblt 4mg hayıt özütü içeriyor) olarak sabahları düzenli 26 gün kullandım. Kullamamın 26. günü adet döngümünde 36. günüydü ve diğer döngüm başladı regl oldum.
Pcosum ultrasonda yumurtalarım iyi görünüyor hormonlarım fsh sınırda hariç normal. Gebe kalabildim geçen yıl maalesef düşükle sonuçlandı. Bu yılın başından beri de adetlerim şaştı. Adetimi düzenlemek için kullanmaya başladım. Buradan çok duymuştum doktorum da kullanabilirsin dedi.

Kullanmaya başladığımda ilk günler kasıklarımda hafif hafif kıpırdanmalar oldu. Heralde etki ediyor diye düşündüm. Yumurtlama zamanında da sürekli kasıklarımda batmalar hareketlenmeler hissettim 21.gün yumurtladım. Zaten 15-22 günler arasında geç yumurtluyorum. Yumurtlamadan sonra adete kadar devam etti kasık batmalarım. Adete yakın göğüs ağrım arttı( normalde yumurtlamadan sonra artıp adetle azalması gerekirdi) Hamile miyim adet olacak mıyım pek anlayamadım. Ateş takibi de yapıyorum bu arada adetten iki gün önce düşmeye başlayınca ateşim adet olacağımı anladım. Ama asla bir belirti vermedi. Adet sivilcem bile çıkmadı. Kasıklarımdaki sızlamalar batmalar ve kramplar ilacı kullandığımdan beri olduğu için hiç bir şeye yoramadım. Sadece adetimdem önceki gün kahverengi akıntım oldu. Ve ondan sonra adet olana kadar adetin ilk günü bile krampla ve sanki adetim söküleniyormuş gibi hissettim. Adetlerim genelde ağrılıdır. Ağrılı olmaya devam etti. Adet öncesi aş ermesi yaşamadım normalde çikolata falan çeker canım. Adetim de normaldekinden farklı değildi. Adet öncesi göğüs ağrım adet günü bile hafif vardı. Açıkçası bayağı umutlu başlamıştım. Ne gebelik oldu ne adetimi öne çekti ne adet ağrılarımı azalttı ne adetemi hızlıca söktü. Bende bir işe yaramadığını düşünüyorum belki hormonlarımı daha da bozmuş olabilceğinden şüpheleniyorum. Ve artık yeni döngümde almaya devam etmeyeceğim. Evet uzun sürede etki eden bir bitki ama gerek kasık krampları, ağrıları ve adet sökülürken zorlanmam adete yakın göğüs ağrısı bende işe yaramadığını düşündürdü. Açıkçası öyle kramp oldu ki umarım kist olmamıştır. Kistim falan yoktu bu arada. Ultrasona gidersem güncellerim. Soğan suyundan daha fazla verim almıştım.
Sevgiyle

Bende de adet gecikmesi yapmıştı ya hiç iyi gelmemişti hayıt otu bir de ben kaynatıp suyunu içmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…